1ο Πανελληνιο Φεστιβαλ Ακουστικων

Τελικά είχατε γυναίκες... πολλές γυναίκες! Και με ένα παράξενο τρόπο η αύξηση της εμφάνισης γυναικείου πληθυσμού στις φωτογραφίες ήρθε μαζί με αύξηση εμφάνισης των γάτου και guybrush... Tυχαίο?

tmjuju,τα είπες όλα.

Εγώ θα ήθελα να κλείσω τις εντυπώσεις μου,με τις δυο φωτογραφίες του tmjuju (3η και 4η από το τέλος).
Με τα τρία αυτά παιδιά των 16-17 ετών που μου έδωσαν την χαρά να είναι εκεί και να σταθούν δίπλα μου για μια φώτο.

Αν θέλουμε να μην βαλτώσουμε,αν θέλουμε αυτό το χόμπι να πάει ένα βήμα παραπέρα,αυτά τα παιδιά είναι η λύση.

Τώρα πόσα ευχαριστώ να πω;
Είναι τόσος ο κόσμος που μόχθησε για να το κάνει πραγματικό...
Κι όλοι έφυγαν με χαμόγελο.Με χαρά.
Και η μόνιμη απαίτηση ήταν να ξαναγίνει.Με το ίδιο κέφι.

Τεράστιο ευχαριστώ στο AVClub,σε όλους όσους έτρεξαν.
Σε όλους που χωρίς το παραμικρό όφελος εκτός από την χαρά του να προσφέρεις,έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους.
Στα μέλη όπως στον Αντώνη (Gojakla) που έκαναν απίστευτη δουλειά και που δεν δέχτηκαν καμιά ανταμοιβή πέρα από εγκάρδιες αγκαλιές και πολλά μπράβο.
Πολλά μπράβο επίσης στους εκθέτες που μας έδωσαν την ευκαιρία να δούμε και να ακούσουμε το σύνολο σχεδόν της αγοράς,κι αυτό με την πιο καλή τους διάθεση και χαμόγελο.

Κι ο κόσμος...
Αυτός ο κόσμος που δικαίωσε κάθε κόπο...

Τελευταίο άφησα τον άνθρωπο που το φαντάστηκε,το σχεδίασε και το έτρεξε.
Αναρίθμητες ώρες για να ενορχηστρώσει όλη αυτή την προσπάθεια.Δουλειά μηνών.
Παναγιώτη μου,μπράβο.

(Ανυπομονώ ήδη για την επόμενη... )

Re: Απάντηση: 1ο Πανελληνιο Φεστιβαλ Ακουστικων

Να συνεχισω λιγο το off;
Λοιπον, 18 κατοσταρικα για ενισχυτη ακουστικων ειναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ λεφταγια χρηση ακουστικων. Νομιζω οτι μονον καποιος που εχει εντονα προβληματα ακροασης με ηχεια, ειναι δυνατο να δωσει τοσα χρηματα για να ακουει μεσω ακουστικων. Εκτος κι αν του περισσευουν τα λεφτα οποτε...πασο! Η γνωμη μου ειναι αυτη!

Λογικά θα πέσει λίγο η τιμή: https://homemedialimited.co.uk/product/quad-pa-one-headphone-amplifier/
Ειδικά αν μπει και στο ηχοσύστημα, ε δεν το λες και απλησίαστο.

attachment.php

Das Leben der Anderen

Στο ηχοσυστημα μπαινει; αν δεν κανω λαθος ο συμφορουμιτης εχει και home theater μαζι. Επισης απο χειριστηριο τι γινεται;

Πήγα στην έκθεση με τα παλαιά μου, Sennheiser HD424 (από τα '70ς).

attachment.php

Όπως ήταν αναμενόμενο "τερμάτισαν" όλα τα επιτραπέζια Dac με ενσωματωμένο ενισχυτή ακουστικών. Μόνο οι αφιερωμένοι (dedicated) ενισχυτές με προεξέχοντα τον λαμπάτο Quad μπόρεσαν να τα "κουνήσουν". Εννοείτε ότι τους εξωτικούς ενισχυτές με τις απλησίαστες τιμές δεν τους συνεκτιμώ, από τη στιγμή που θεωρώ ότι η τιμή δεν συνάδει με την αποστολή τους (πάντα για μένα, για να μην παρεξηγηθώ). Άκουσα και καινούργιες υλοποιήσεις ακουστικών, που μου άρεσαν, χωρίς βέβαια να μου "κρεμάσουν" τα σαγόνια. Τα γερόντια μου, που πολύ εύστοχα ο Φωτιάδης ανέφερε ότι "ξεκίνησαν" το κόνσεπτ, με τα ανυπέρβλητα μεσαία τους, παραδίδουν ακόμη μαθήματα...

Οι εντυπώσεις από τη έκθεση πολύ θετικές και τα συγχαρητήρια ανήκουν στο AVClub που μέσω των ανθρώπων του, έδειξε και απέδειξε τις ικανότητές του.

Gojakla
Χωρίς τα γραφικά σου τίποτα δεν θα ήταν το ίδιο!
Και σε λιώσαμε , αφίσες, πανεράκια και τα πάντα όλα!

Όσο για το επόμενο
Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα υπάρξει συνέχεια!!!!
Και με τέτοια αφετηρία
The sky is the limit!

Ο quad είναι και προενισχυτής, έχει και balanced εισόδους, είναι και 192άρι ντακ ... Με δεδομένη την ποιότητα που έβγαζε (προσωπικά δεν έχω ξανακούσει τα 600ρια να κελαϊδούν με αυτόν τον υπέροχο τρόπο) και εφόσον κάποιος ενδιαφέρεται να στραφεί σε τέτοιου είδους προσωπικές ακροάσεις με ακουστικά, τα 1800 ευρώ δεν ηχούν και τόσο απαγορευτικά ...

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Δεν εννοώ για φυσιολογικούς ανθρώπους, αλλά για τους ημίτρελλους του ψυχαναγκαστικού αυτού χόμπυ ...

Ειμαι μεταξυ αυτου και του Vincent KHV-1

Δεν ειμαι ψυχαναγακστικος πολυ, ναι ζω σε πολυκατοικία με μηδαμινη ηχομονωση, ναι δεν ζω μονος οπότε τα ακουστικα για μενα ειναι μονοδρομος για τις περισσοτερες ώρες , και απο την στιγμή που ακουω αρκετες ώρες θελω κατι καλο και ξεκουραστο.
Αν σκεφτεις οτι ειναι λαμπατος+dac η τιμή δεν ειναι εξωφρενική. Και ναι οντως ο ηχος ηταν ωραιος...

Αγγλια τα εχουν 1500

Όπως σε όλα τα ωραία πράγματα, αξίζει να αφιερώσεις χρόνο ώστε να πετύχεις κάτι που θα σε ευχαριστεί για πολύ καιρό...

Πάρε γύρα τους αντιπροσώπους τώρα που το fest είναι φρέσκο στη μνήμη όλων.

Η ακόμη καλύτερα, αγόρασε ακουστικό και άκουσε πολλούς ενισχυτές.

Σίγουρα θα αποκτήσεις εμπειρία από συνδυασμούς που και στο fest ακόμη η ακρόαση ήταν ακατόρθωτη ως αδύνατη.

Είμαι πολύ τυχερός που κατάφερα να ακούσω τα δικά μου ακουστικά με τον Egoista. Ποιός ξέρει πότε θα έχω ξανά την ευκαιρία για άκουσμα τέτοιου επιπέδου...

Όπως σε όλα τα ωραία πράγματα, αξίζει να αφιερώσεις χρόνο ώστε να πετύχεις κάτι που θα σε ευχαριστεί για πολύ καιρό...

Πάρε γύρα τους αντιπροσώπους τώρα που το fest είναι φρέσκο στη μνήμη όλων.

Η ακόμη καλύτερα, αγόρασε ακουστικό και άκουσε πολλούς ενισχυτές.

Σίγουρα θα αποκτήσεις εμπειρία από συνδυασμούς που και στο fest ακόμη η ακρόαση ήταν ακατόρθωτη ως αδύνατη.

Είμαι πολύ τυχερός που κατάφερα να ακούσω τα δικά μου ακουστικά με τον Egoista. Ποιός ξέρει πότε θα έχω ξανά την ευκαιρία για άκουσμα τέτοιου επιπέδου...

Σε μενα αναφερεσε :operator:

Απάντηση: Re: 1ο Πανελληνιο Φεστιβαλ Ακουστικων

Στο ηχοσυστημα μπαινει; αν δεν κανω λαθος ο συμφορουμιτης εχει και home theater μαζι. Επισης απο χειριστηριο τι γινεται;

Αν αναφερεσαι σε μενα, το hc το εχω...@εσμενο δυο χρονια μετα την αγορα του (προ 8ετιας) - ο ΗΧΟΣ ειναι ΑΛΛΟ πραγμα!

Η απορια μου (προβληματισμος μαλλον) παραμενει: πως ειναι δυνατο για να αξιοποιησεις αντικειμενο 200-300 να απαιτειται αλλη αγορα 5-6πλασιας τιμης; καπου η λογικη τα χανει (η δικη μου τουλαχιστον!)

Last edited:

Σωστός ο συλλογισμός σου. Γι' αυτό οι τιμές των κορυφαίων ακουστικών θα πάρουν την ανιούσα!

Αρα κατι "παιζουν" οι κατασκευαστες (ή οι μεταπωλητες) ενισχυτικων...

Δεν θα προλαβω με τιποτα αυτο το θαυμα!

Είναι σαν τους μισθούς πριν από το 2008. Όλοι περίμεναν ότι θα εξισωθούν με τους (καλούς) Ευρωπαϊκούς. Αλλά οι διαβασμένοι ήξεραν ότι θα συμβεί το αντίθετο... :)

Γιατι εγω θεωρω τον Egoista εξαιρετικό VFM? 9Κ για τριοδο 845 με σοβαρους μετασχηματιστες, hard wired και οχι πλακετα, με 15 βατ και ανόρθωση λυχνιας.. Εχει κανεις ιδεα του ποσο δυσκολο ειναι να κανεις direct heated triode με θορυβο τοσο χαμηλο για να παιξει με ακουστικα? Σταυρο εσυ ξερεις για τι δυσκολίες μιλαμε. Ο συγκεκριμενος ειναι πιο νεκρος και απο solid state.

Οπως και να εχει δεν παιρνεις τετοιο ενισχυτη για τπτ λιγοτερο απο την ναυαρχιδα της καθε εταιρίας. Ο Σταυρος εχει ναυαρχιδα και η τιμη της ειναι αρκετα χαμηλη, προσωπικα θεωρω πολυ καλη και την τιμη των αλλων ναυαρχιδων ακουστικων με 1-2 εξαιρεσεις (Abyss πχ).

Στα ηχεια οι ναυαρχιδες κοστιζουν οσο ενα διαμερισμα (προ κρισης, τωρα οσο πολυκατοικια) και καποιοι δινουν τα λεφτα αυτα και για καλωδια.