--- 2008 LED Backlight LCDs ---

Εγώ δεν κατάλαβα και πολλά. Εντάξει, είναι πολύ όμορφη, έχει καλό ήχο.
Δεν έχει διπλό δέκτη. Αλλά δεν γράφει αρκετά για την απόδοση.
Π.χ. σε σχέση με την F96 πως παίζει; Τι γίνεται σε περιοχές που είναι μαύρο, αλλά τα LEDs δεν είναι σβηστά, γιατί υπάρχουν φωτεινές περιοχές;
Χάθηκε να έχουν υψηλότερη ανάλυση οι φωτογραφίες;

Πάντως τα μενού εξακολουθούν να καλύπτουν όλη την οθόνη. Επίσης, αφήνει να εννοηθεί μεγάλο lag;

Εγώ δεν κατάλαβα και πολλά. Εντάξει, είναι πολύ όμορφη, έχει καλό ήχο.
Δεν έχει διπλό δέκτη. Αλλά δεν γράφει αρκετά για την απόδοση.
Π.χ. σε σχέση με την F96 πως παίζει; Τι γίνεται σε περιοχές που είναι μαύρο, αλλά τα LEDs δεν είναι σβηστά, γιατί υπάρχουν φωτεινές περιοχές;
Χάθηκε να έχουν υψηλότερη ανάλυση οι φωτογραφίες;

Πάντως τα μενού εξακολουθούν να καλύπτουν όλη την οθόνη. Επίσης, αφήνει να εννοηθεί μεγάλο lag;

Με βάση το review τα βασικά μειονεκτήματα είναι ότι τα χρώματα είναι ψυχρά και αρκετά εκτός και ότι το gamma στο 1.6 είναι απαράδεκτο. Επίσης όπως σε όλες τις φετινές Philips χρειάζεται προσοχή στις ρυθμίσεις των πολλών διαθέσιμων αυτοματισμών.

Από την άλλη, δεν ξέρουμε ποιος την "καλλίμπραρε" και αν τα κατάφερε (ή πόσο χρόνο αφιέρωσε)...
Από την στιγμή που αναφέρει σαν απόχρωση το "θερμό", σημαίνει ότι δεν πείραξε την ισορροπία χρωμάτων πέρα από τα προκαθορισμένα.
Από την άλλη, δεν είναι και παράλογο, αφού οι περισσότεροι χρήστες, έτσι θα βλέπουν. Αν και εγώ προτιμώ το "κανονικό"...

Ένα ενδιαφέρον άρθρο σχετικά με το LED Backlight, τα θετικά του και τα προβλήματα που δημιουργούνται. Είναι λίγο εξειδικευμένο αφού οι συγγραφείς εργάζονται στην NXP που είναι θυγατρική της Philips.

http://www.videsignline.com/howto/206900923;jsessionid=PXDANYJTBX4SQQSNDLOSKH0CJUNN2JVN?pgno=1

Επίσης μια ερώτηση σχετικά με τα τριχρωματικά LEDs:

Υπάρχει πτώση της φωτεινότητας με την χρήση ?

(για τα μονοχρωματικά θα υπάρχει σίγουρα αφού βασίζονται στον φώσφορο)

Υπάρχει η πιθανότητα να έχουμε ανομοιομορφία των περιοχών που φωτίζονται λιγότερο ή περισσότερο κατά την χρήση της τηλεόρασης ?

Το gamma της 42pfl9703 ειναι 1.8 αλλα αν μπεις στο κρυφο μενου της philips μπορεις να το διορθωσεις .Πως θα μαθουμε αν μπορει να γινει και με την 9803 γιατι οπως καταλαβα το μοναδικο μειονεκτημα της ειναι οτι εχει gamma 1.6 σε σχεση με το 2.2 που ειναι το αριστο

Λογικά υπάρχουν ακόμα περιθώρια βελτίωσης, αφού μάλλον το "review" αυτό είναι περισσότερο μια πρώτη επαφή.
Βέβαια όλα αυτά είναι άριστα για συγκρίσεις, αλλά δεν ξέρω τι επίπτωση έχουν για τον πολύ κόσμο. Εγώ για παράδειγμα δεν θα μπορούσα να βλέπω σε μια τηλεόραση άριστα καλυμπραρισμένη, γιατί θα μου φαίνονταν πολύ "κίτρινα".
Δεν θα έβαζα ποτέ την τηλεόραση στο "θερμό", αλλά στο "κανονικό" που έχει σαφώς πιο ψυχρά χρώματα. Επίσης, το γάμμα μπορεί να το καταλάβει κάποιος αν δεν έχει μέτρο σύγκρισης;
Έχω την εντύπωση ότι αυτό που καταλαβαίνουμε είναι το μάυρο (και άρα η πραγματική αντίθεση), ο χειρισμός της κίνησης και η λεπτομέρεια. Το γάμμα δύσκολο να ενοχλήσει, εκτός και αν ξεφεύγει αρκετά...

μολις πηρα το digital vision η κριτικη για την 9803 ειναι λεξη προς λεξη ιδια με το site.Στο περιοδικο εχει και τα βραβεια eisa 2008-2009 μαντεψτε ποια ειναι η καλυτερη lcd.............. ναι σωστα μαντεψατε η 9803 και πλασμα η kuro lx6090 και blu-ray panasonic-bd50 .Τυλιξετε μου την 9803 και το panasonic..............

Απάντηση: Re: --- 2008 LED Backlight LCDs ---

μολις πηρα το digital vision η κριτικη για την 9803 ειναι λεξη προς λεξη ιδια με το site.Στο περιοδικο εχει και τα βραβεια eisa 2008-2009 μαντεψτε ποια ειναι η καλυτερη lcd.............. ναι σωστα μαντεψατε η 9803 και πλασμα η kuro lx6090 και blu-ray panasonic-bd50 .Τυλιξετε μου την 9803 και το panasonic..............

αναμενόμενα τα αποτελέσματα...

Το gamma της 42pfl9703 ειναι 1.8 αλλα αν μπεις στο κρυφο μενου της philips μπορεις να το διορθωσεις .Πως θα μαθουμε αν μπορει να γινει και με την 9803 γιατι οπως καταλαβα το μοναδικο μειονεκτημα της ειναι οτι εχει gamma 1.6 σε σχεση με το 2.2 που ειναι το αριστο

ένας μόνο τρόπος υπάρχει...

να την αγοράσει κάποιος από εμάς...να καλέσει έναν επαγγελματία calibrator (ονόματα δεν λέμε) ο οποίος θα μπει στο κρυφό μενού ,θα την ρυθμίσει και θα ανεβάσει-εδώ-τις ρυθμίσεις και τα αποτελέσματα...

τόχουμε κάνει με άλλες τηλεοράσεις..γιατί όχι και με την 9803???

Οταν λες αναμενομενα τα αποτελεσματα ειναι τα καλυτερα προιοντα η τα περιοδικα εχουν συμφερον να υποστηριξουν philips την pioneer και την panasonic?

Έχει καμιά σχέση η Philips με την Miesens??? Δεν το νομίζω.
Αλλά βλέπεις όλοι εδώ είναι σονάκιδες και kuraκιδες. :p

Οταν λες αναμενομενα τα αποτελεσματα ειναι τα καλυτερα προιοντα η τα περιοδικα εχουν συμφερον να υποστηριξουν philips την pioneer και την panasonic?

το λέω γιατί είναι-κατά την γνώμη μου-τα καλύτερα προιόντα....το ξέραμε....καμιά σχέση με συμφέροντα....

Το ρωτησα αυτο γιατι ο νασος γραφει οτι του εχει αναμεικτα συναισθηματα για την κριτικη της 9803 και οτι η τεχνολογεια led εχει δρομο και παρακατω θεωρει αναμενωμενο που η 9803 βγηκε καλυτερη lcd

Αν δεν κάνω λάθος είναι το πρώτο ips πάνελ με LEDs. Επίσης δε διευκρινίζεται εάν τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν με την F96 υπάρχουν και εδώ. Αν και εμμέσως πλην σαφώς ο αρθρογράφος μιλώντας για κάποιες ιδιοτροπίες του κόντραστ μάλλον υπονοεί κάτι τέτοιο (κοίτα halos κλπ). Μένει να δούμε και τις δεύτερες προσπάθειες samsung + sony (αλλά και τιμολογιακή πολιτική-γιατί όπως είδα στο άλλο νήμα με την χ4500 κάτι σε φωτιά και λαύρα το βλέπω :smash::bigcry:)

Το ρωτησα αυτο γιατι ο νασος γραφει οτι του εχει αναμεικτα συναισθηματα για την κριτικη της 9803 και οτι η τεχνολογεια led εχει δρομο και παρακατω θεωρει αναμενωμενο που η 9803 βγηκε καλυτερη lcd

Καλημέρα..

Ο αγαπητός Σταύρος εν μέρει έχει δίκιο....το "αναμενόμενο" ήταν-κυρίως-για την 6090....για την 9803 ταιριάζει καλύτερα το "πρωτοποριακό προιόν"....

πάντως και στην μια περίπτωση και στην άλλη τα μηχανήματα είναι κορυφαία και τεχνολογικά μπροστά....δικαίως βραβεύτηκαν...
θα μπορούσε στην θέση της 9803 να βραβευτεί-ίσως-ένας άλλος κατασκευαστής...αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η 9803(παρά τα όποια ελλατώματά της) δεν άξιζε την διάκριση...

για την 6090 ΔΕΝ ΤΟ ΣΥΖΗΤΩ!!!!

Υποθέτω ότι θα τις δούμε στην έκθεση τον Οκτώβριο, οπότε θα βγάλουμε κάποια συμπεράσματα. 2 μήνες περίπου μείνανε...

αν γίνει η Έκθεση...γιατί τα περσινά αποτελέσματα από την προσέλευση του κόσμου ήταν απογοητευτικά...

δεν ξέρω τίποτα...αλλά οι εταιρίες-εκθέτες ήταν απογοητευμένοι...