28 Οκτωβρίου 2009

Μιλησε και η Κουλούρη...
Μάλιστα...Περαστικά μας.
Που γιά το μονον που ενδιαφέρεται είναι η ισοπέδωση της Ιστορίας.
Η Κυρία τού C.D.R.S.E.E. πάλι στά πράγματα..............

Last edited:
Γιαννη και να μην θελω, τους βρισκω συνεχως μπροστα μου,εχουν πιασει θεσεις και διαλαλουν(πουλανε κανονικα ειναι η λεξη) τις "αληθειες" τους με καθε τροπο με καθε μεσο.

Δηθεν προοδευτικοι-επαναστατες του κωλ......(αν και δεν νομιζω οτι χρειαζεται να ξαναγινει η κουβεντα αυτη).

Απάντηση: Re: 28 Οκτωβρίου 2009

Γιαννη και να μην θελω, τους βρισκω συνεχως μπροστα μου,εχουν πιασει θεσεις και διαλαλουν(πουλανε κανονικα ειναι η λεξη) τις "αληθειες" τους με καθε τροπο με καθε μεσο.

Δηθεν προοδευτικοι-επαναστατες του κωλ......(αν και δεν νομιζω οτι χρειαζεται να ξαναγινει η κουβεντα αυτη).

Δεν χρειάζεται, όντως!!!

Σπύρε, όταν την είδα, σε θυμήθηκα....:flipout::flipout::flipout:

Λαλίστατη και συμπαθέστατη, όπως πάντα.

(ο θεός να μας φυλάει...:D:D)

Δεν χρειάζεται, όντως!!!

Σπύρε, όταν την είδα, σε θυμήθηκα....:flipout::flipout::flipout:

Λαλίστατη και συμπαθέστατη, όπως πάντα.

(ο θεός να μας φυλάει...:D:D)

Δυστυχώς μόνον η Παιδεία μπορεί νά μάς φυλάξει Γιάννη μου.
Και τά επόμενα χρόνια προβλέπεται μεγάλη επίθεση απο τον Εθνομηδενιστικό χώρο..
Οι συνθήκες τό ευνοούν....
Αλλως τε γιά μένα το θέμα δέν είναι οι παρελάσεις.
Ειναι πώς μέ πρόσχημα τίς παρελάσεις η επίθεση είναι συνολική πρός την Μνήμη...
Οι άνθρωποι αυτοί εμφανίζουν κυρολεκτικά Μένος σέ οτιδήποτε έχει νά κάνει μέ την Αντίσταση τού Ανθρώπου στόν Ισχυρότερο ...
Απο μιά μεριά τούς κατανοώ.
Αν υπηρετείς μονίμως ιδέες υποταγής λογικό ειναι να μισείς αυτούς πού αντιστάθηκαν στόν Κατακτητή και οχι μόνον.
Και μου παριστάνουν και τούς προοδευτικούς.
Οι εν λόγω χρησιμοποιούν εργαλεία ανάλυσης πού προέρχονται απο τούς Αρχειομαρξιστές τύπου Μπεναρόγια περί διεθνισμού,πού προέρχονται απο το 1920...
Και παριστάνουν τούς μεταμοντέρνους..
Για γέλια και γιά κλάματα..
Αλλά απο ανθρώπους Αρνητές τής Γενοκτονίας τών Ποντίων δεν περιμένω τίποτα καλύτερο................

Last edited:
Ή Ελένη Παρακεντέ
Λεωφ. Κηφισίας 185, Αθήναι
προς υίόν της,
Οπλίτην
Αγγελον Ν. Παρακεντέ Τ.Τ. 912,
Αθήναι τη 20/12/40
Αγαπημένο μου παιδί.
Μάθε ότι ήμεθα όλοι καλά, το ίδιον ευχόμεθα και δια σε.
Είμαι υπερήφανος που είσαι στο ηρωικόν μέτωπο, πρόσεξε να φανής αντάξιος του συγχωρεμένου πατέρα σου. που επολέμησε σκληρά τον τότε εχθρό μας. Πρόσεξε, διότι ό σημερινός κακός εχθρός μας είναι άτιμος και ύπουλος. Θέλω παιδάκι μου, να βάλης για πρόχωμα το κορμί σου, ώστε ό δόλιος εχθρός μας να μάθη ότι ήρωας δεν ητο ό πατέρας σου μόνον, αλλά καί συ -που ασφαλώς θα ήθελε στάς αγκάλας της αθάνατης Ελλάδας μας, δαφνοστεφανωμένοι από τάς συνεχείς νίκας μας. Λάβε υπ' όψιν σου, ότι δεν πολεμάτε μόνον σεις επάνω σ αυτά τα αγρια βουνά, αλλά κι εμείς -με το βελόνι στο χέρι- που καθημερινώς πλέκομεν χιλιάδες κάλτσες και γάντια και δια να είμαι περισσότερον υπερήφανη, θέλω να μου στείλεις ένα γράμμα -μόνον ένα- διότι όσο διαρκεί ό πόλεμος έχω να μάθω είδησίν σου. Αυτό θα είναι για με ένα ένθυμιον. Εγώ και ο αδελφός σου σου ευχόμεθα ολοψυχως Καλά Χριστουγενννα. Τα ίδια και στον Κώστα
Σε φιλώ
Η μητέρα σου Ελένη

Απο καποιο παλιο τευχος του περιοδικου ΝΕΜΕΣΙΣ, ενα γραμμα μανας στον στρατιωτη γιο της, στο Ιταλικο μετωπο το 1940...
Μερες που ειναι, επετειακες, εκεινου του ιστορικου επους ηρωισμου θυσιας κι αντιστασης, σκεφτειτε λιγο τα λογια της μανας, που απηχουσαν το συνολο της ελληνικης κοινωνιας...

Με τον καιρο ηρθε ο ευδαιμονισμος κι η μηδενιστικη αμφισβητηση... Οποτε σημερα πως θα ηταν ενα παρομοιο γραμμα... Καπως ετσι μαλλον..
Μαμα που ο κανακαρης της ζοριζετε στην επιφυλακη (που και να ηταν πολεμος κανονικος!)
Παιδιϴμου... προταξε το κωλαρακι σου σε οποιον επωνυμο μπορεσεις.. Εμεις προταξαμε το δικο σου προσωπικο συμφερον εναντι ολων και βαζουμε "μεσα", λυτους και δεμενους να σε φερουν πιο κοντα στο σπιτι μας, να ερχεσαι να... υπηρετεις εδω, μη παθεις τιποτε ψυχολογικα, παιδι μου, κι...αυτοκτονησεις!!!!.....

Και κατι αλλα θλιβερα τυπακια, "ανταρτες της πορδης με τα λεφτα του μπαμπα" που λεει και το τραγουδι, θα γραφανε στους φιλους τους κατι τετοιο:
"Ουτε μια ωρα στο Στρατο" "Ξευτιλες πατριωτες" "F-16 να ' ναι οι ωρες σας" και αλλα τετοια φαιδρα...

Η 28η Οκτωβριου πλησιαζει..Μερα μνημης κι αντιστασης.. Μερα ΟΧΙ..
ΟΧΙ σε μικρα καθημερινα που μας τυρρανε... που μας δυναστευουν, ατομικα η συλλογικα...

28 Οκτωβριου 1940... Μνημη του λαου μου που σε λενε αντισταση...
Αντισταση στη ληθη και στη λησμονια...
Γιατι αν δεν υπηρχαν εκεινοι, δεν θα ειχαμε ουτε ελευθερια ουτε Δημοκρατια σημερα...
Αντισταση και ΟΧΙ στην "στρογγυλοποιηση" της Ιστοριας που επιχειρειται σημερα, με την εξισωση θυτη και θυματος...
Δεν "απωθησαμε" απλα τους Ιταλους μεχρι τη Βορεια Ηπειρο, σηκωσαμε το αναστημα μας ενωμενοι εναντια στο φασισμο που ηταν ανερχομενη δυναμη, αντισταθηκαμε...Δεν παραδοθηκαμε, ουτε ευχαριστησαμε κανεναν....Αμερικανο της εποχης... Με την ψυχη μας..προταξε στηθη και αξιες της "ψωροκωσταινας" και δε θαμπωθηκαμε ως ιθαγενεις απο τη δυναμη και την ευμαρεια των αντιπαλων...
Χρονια πολλα σε ολους...
Κι αν ποτε οι Μηδοι διαβουνε, ας μας μας βρουνε με τους απροσκυνητους, οχι με τους οσφυοκαμπτες

Προσωπική μου άποψη είναι οτι άλλο η διατήρηση της μνήμης της επετείου και η αναγκαιότητά της (και φυσικά η μη αναδιαμόρφωσή της απο διάφορους κύκλους) και άλλο η παρέλαση. Η παρέλαση είναι κάτι που δεν προσφέρει τίποτα και καλά θα κάνει να καταργηθεί. Ας αντικατασταθεί απο άλλους εορτασμούς στο σχολικό πλαίσιο, με ουσιαστικότερο νόημα.
Δεν υπάρχει καμία λογική, κατα την γνώμη μου πάντα, να συγχέουμε την παρέλαση με τον πατριωτισμό και την διατήρηση της εθνικής μνήμης.

Για τον εαυτο μου που μπορω να μιλησω ειναι οτι δεν μπερδευω τα πραγματα που λες, η παρελαση ειναι ομως must καλως η κακως , να σου στειλω φωτο αν θες τον 4χρονο γιο μου τσολιαδακι να σε παρουν τα κλαματα , δεν πιστευω επισης οτι ειναι δειγμα υπερπατριωτισμου- εθνικισμου ,θα μου πεις ψιλο-τριτοκοσμικη η φαση αλλα τριτοκοσμικη χωρα δεν ειμαστε;

Δεν λέω οτι είναι θέμα υπερπατριωτισμού. Απλά θεωρώ οτι δεν προσφέρει ούτε αυτό. Και προφανώς θα πρέπει να αντικατασταθεί απο άλλες εκδηλώσεις. Να μην μείνει ελεύθερη μέρα σκέτη για καφέ.

Η παρέλαση δεν είναι ασύνηθες φαινόμενο παγκοσμίως. Η στρατιωτική παρέλαση θα έπρεπε πρώτα-πρώτα να καταργηθεί λόγω κόστους και επιπτώσεων στο περιβάλλον. Οι δε μαθητικές παρελάσεις μπροστά από εξέδρα επισήμων, μπορεί να πει κανείς ότι θυμίζουν ολοκληρωτικά καθεστώτα, από το Ράιχ μέχρι ΕΣΣΔ και Κίνα. Ας καταργηθεί η εξέδρα επισήμων.
Ας βγαίνουμε κι εμείς όπως κάνουν οι Ιρλανδοί της Αμερικής στο St Patrick's Day. Τι κακό έχει αυτό δηλαδή?

Όσο για τα παραπάνω "δημοσιογραφικά" φληναφήματα -που είναι και ιστορικώς ανακριβή, πού το "όχι" για παράδειγμα των Δανών ή Φινλανδών; Πού το "όχι" των Βουλγάρων και Ρουμάνων;- καλά κάθονται και τα γράφουν κάποιοι από το, φαντάζομαι, ωραίο λαπτοπάκι τους. Ως πότε βέβαια θα μηρυκάζονται οι ίδιες και οι ίδιες "εξυπνάδες". Προφανώς αυτή είναι η αντι-παρέλαση του τύπου αυτού των δημοσιογράφων, να παρελαύνουν στον τύπο τέτοιες ημέρες τα αρθράκια τους, αναμασώντας τα ίδια και τα ίδια προς τιμήν του αρχικού συντάκτη παρόμοιων εξυπνάδων. Ποιος να ήταν άραγε; Εκείνος θα είχε τουλάχιστον το στοιχείο της πρωτοτυπίας.

"Eφιαλτες'' παντα υπηρχαν και παντα θα υπαρχουν,το μονο που μπορουμε να κανουμε,ειναι να τους αφησουμε να τους κρινει η Ιστορια που τοσο πολυ την ''αγαπουν''!!
Υ.Γ ειμαι κατα των μαθητικων,αλλα υπερ των στρατιωτικων παρελασεων,ειναι ενα καλο μηνυμα προς πολλες κατευθυνσεις,αλλωστε στον στρατο(και οχι μονο) οφειλεται αυτη η ιστορικη μνημη που γιορταζουμε,πως θα μπορουσε δηλαδη ο στρατος να απουσιαζει απο τις εορταστικες εκδηλωσεις?

Εάν έχουν απομείνει βετεράνοι ή επιζώντες το' 40, ευχαρίστως να πρωτοστατήσουν στις εκδηλώσεις. Διαφορετικά, κανένα ιδιαίτερο μήνυμα δεν βλέπω να περνάει, με το να περνάνε 30 απαστράπτοντα (από το κερασέλαιο) Λέοπαρντ σε τέλεια παράταξη, άλλο από την επιβεβαίωση του αφορισμού ότι η ουσία του στρατού είναι πλέον το φαίνεσθαι.

Εάν έχουν απομείνει βετεράνοι ή επιζώντες το' 40, ευχαρίστως να πρωτοστατήσουν στις εκδηλώσεις. Διαφορετικά, κανένα ιδιαίτερο μήνυμα δεν βλέπω να περνάει, με το να περνάνε 30 απαστράπτοντα (από το κερασέλαιο) Λέοπαρντ σε τέλεια παράταξη, άλλο από την επιβεβαίωση του αφορισμού ότι η ουσία του στρατού είναι πλέον το φαίνεσθαι.

Αυτό που πραγματικά αξίζει είναι να βρεθεί κάποιος εκεί που οι "παρελαύνοντες" στέκονται πριν ξεκινήσουν, καθώς επίσης και εκεί που καταλήγουν. Το κάνω κάθε χρόνο (στην 25/3) για καθαρά καλλιτεχνικούς λόγους (βλ. φωτογραφία).
Είναι πραγματικά καταπληκτική και άκρως αποκαλυπτική η στιγμιαία μεταμόρφωση του ατσαλάκωτου, απαστράπτοντος υποψήφιου ήρωα φέροντα τον υπερσύγχρονο εξίσου απαστράπτοντα εξοπλισμό του, στο τυπικό δείγμα νεοέλληνα που όλοι γνωρίζουμε και "στολίζουμε" κατά καιρούς. Πρόκειται περί θαύματος.

Και για να μην παρεξηγηθώ, κι εγώ θεωρώ ότι η επέτειος καθεαυτή καθώς και η πραγματική γνώση της Ιστορίας ουδεμία ανάγκη έχει παρελάσεις κάθε είδους. Μακάρι οι συμμετέχοντες και οι θαυμαστές αυτής της γελοίας πασαρέλας (ιδίως της μαθητικής) να αφιέρωναν τον ίδιο χρόνο σε μελέτη και ερμηνεία των γεγονότων και της Ιστορίας. Αυτό θα ήταν πραγματική πράξη αντίστασης σε κάθε επιβουλή και σε κάθε εχθρό, εσωτερικό και εξωτερικό.

υπαρχουν κι αλλοι λογοι βεβαια περαν αυτων που αναφερεις,αλλα δεν θεωρω φρονιμο να επεκταθω,ο νοων νοειτω..

Πάντως ο Βάρναλης αγωνίστηκε γιά την Πατρίδα του..
Μιλάει σαφέστατα γιά τούς Πατριδοκάπηλους και δεν την χαρίζει ,οπως κάποιοι σημερινοί τήν χαρίζουν στο τζάμπα..
Η Γενιά τού Βάρναλη αγωνίστηκε εναντίον Κατακτητών.
Μερίδα τών Επιγόνων του υπηρετούν ,με την στάση τους,σημερινούς Κατακτητές...Οπότε μην τα μπερδευουμε τά πράγματα..
´Αριστεροί´που χειροκροτούσαν τούς βομβαρδισμούς ευρωπαϊκής χώρας νά μού λείπουν...Οπως να μου λείπουν και ´προοδευτικοί´πού χειροκροτούν τον Σωβινισμό άλλων λαών ,και για την ελλάδα δέν λένε κουβέντα..
Τετοιο ´διεθνισμό´νά τον χαίρονται...Αρεσε και στον Μπούς...............

Τώρα το υπόλοιπο αφορά στην γνωστή ρήση τού Μάρξ περί ´οπίου τών λαών´..
Πρώτον οποιος θέλει ας πάει να διαβάσει ολοκληρο το απόσπασμα τού Μάρξ και δεύτερον ας μάς αποδείξει τά ´δίκια´του Μάρξ οχι στην κριτική τού καπιταλισμού,αλλά στην ´επιτυχία´τής εφαρμογής τής θεωρίας του στά γνωστά ´Καθεστώτα´...........
Και τέλος τό όπιο τής σκληροπυρηνικής Σταλινικής Ιδεολογίας είναι χειρότερο απο πολλά άλλα ´οπια´...και ακραίες εκδηλώσεις της βλέπουμε ακόμα και σήμερα μέ εκδηλώσεις ανεξέλεγκτης βίας ,που συνέβησαν πρόσφατα,από παραφυάδες της,που δυστυχώς υπάρχουν ακόμα...............

Last edited:
1.Φυσικά και ήταν Πατριώτης ο Βάρναλης.Σε ποιους αναφέρεσαι όμως Σπύρε όταν λες μην μπερδεύουμε τα πράγματα?

2.Μην ξεχνάς ότι με πρόσχημα την Θρησκεία της Αγάπης, τον Χριστιανισμό, πέθαναν εκατομμύρια.
Βέβαια δεν θα κατηγορήσω τον Χριστό γι αυτό, ούτε τον Μωάμεθ επειδή υπάρχει βία στις Μουσουλμανικές χώρες.
Και επειδή κάποιοι (που κακώς αναφέρονται σαν τρομοκράτες) δηλώνουν αριστεροί, κομουνιστές, τροτσκιστές, κλπ κλπ, δεν θα κατηγορήσω τον Μαρξ.
Το τελευταίο περί παραφυάδων, αδυνατώ να το εννοήσω.
Εκτός αν μιλάς για αυτούς που αναφέρω παραπάνω.