28 Οκτωβρίου 2009

Απάντηση: Re: 28 Οκτωβρίου 2009

Αναρωτιεμαι τι στο καλο εχω γραψει, που να δικαιλογει αυτο το συμπερασμα.

Πρεπει να φωναζουμε ολοι το συνθημα ΠΑΤΡΙΣ-ΘΡΗΣΚΕΙΑ-ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ?

Να συμφωνουμε ολοι μεταξυ μας οτι ειμαστε οι καλυτεροι, και διαφορετικοι?

Aπο το πρωτο σου γραπτό,έως το τελευταίο διαστρεβλώνεις τά γραπτά τών άλλων χωρίς κανενα επιχειρημα...
Το πρωί έκανες κοπτοραπτικές σε δικα μου κείμενα και τώρα διαστρεβλώνεις πλήρως οσα εχει γράψει ο Βλάσσης.......................
Προφανώς τά επιχειρήματά σου σταματούν στά γνωστά ´επιχειρήματα´περί Πατρίδος-Θρησκειας και Οικογένειας επειδή κάποτε τάπε ο Χουντικός Παπαδόπουλος,οπότε κατόπιν τών ανωτέρω ´φάγαμε τήν ρετσινιά ´και ´αποστομωθήκαμε´.........

Τί μας χρειάζεται η ιστορική μνήμη;

δείτε μια ιστορία πραγματική. Το 2003 επικοινωνεί μαζί μου με μέιλ μια κυρία (σε άψογα γερμανικά). Ζητά να μάθει κάτι για νεκρούς Γερμανούς του Α' ΠΠ στην περιοχή από τη Φλώρινα ως το Καιμάκτσαλάν. Δεν ήξερα κάτι. Όμως ρώτησα για περισσότερες πληροφορίες. τελικά ζητούσε να μάθει αν υπάρχει ταφή και πού του γερμανού λοχία του αυστριακού στρατού Peter Swacz ο οποίος χάθηκε το 1918 και είχε μάθει πώς είχε ταφεί κάπου στη δυτική Μακεδονία. Δεν ήξερα τίποτε... με αξιοπρέπεια το μεταβίβασα, υποσχέθηκα όμως ότι κάποια έρευνα θα έκανα. στην Ελλάδα δεν βρήκα κάτι σχετικό. Δεν ήξερα καν τη μονάδα. Υπολόγιζα όμως ότι θα είχε σκοτωθεί κάπου προς το Μοναστήρι της ΦΥΡΟΜ. H κυρία κατά καιρούς (κάθε εξάμηνο) ρωτούσε με αξιοπρέπεια.

Στις 28 Αυγούστου του 2008 καθώς βρισκόμουν στην κεντρική πλατεία του περλεπέ της ΦΥΡΟΜ και συζητούσα με τοπικούς δημοσιογράφους, έμαθα ότι στο τοπικό (εντελώς κατεστραμμένο γερμανικό στρατιωιτκό νεκροταφείο του Α' ΠΠ.) υπήρχαν κάποιες εντειχισμένες πλάκες. Πήγα να τις δω... και βρήκα την παρακάτω

album.php

έστειλα ένα μέιλ στην κυρία. Όμως πήρα απάντηση από άλλο όνομα, ότι η κυρία είχε πλέον πεθάνει. Ήταν όμως η εγγονή της και ζήτησε να έλθει να δει την πλάκα. Την άλλη μέρα παρέλαβα από το αεροδρόμιο των Σκοπίων μια κοπέλα 30-32 ετών που φαινόταν ότι είχε κλάψει πολύ. Τις δυο ώρες μέχρι να φθάσουμε στον προορισμό μας έκλαιγε συνέχεια. Όταν μπήκαμε στο νεκροταφείο έτρεξε μπροστά στην πλάκα την αγκάλιασε και άρχισε να κλαίει μέχρι που λιποθύμησε μερικές ώρες αργότερα.

αργότερα μου είπε την ιστορία πώς ήταν ο χαμένος στρατιώτης της οικογένειας στον Α´ΠΠ. Ποτέ δεν έμαθαν τί απέγινε. Και πολλοί πέθαναν από τον καημό τους για τον Πέτερ. Κατά τη διάρκεια της γερμανικής κατοχής οι Ναζί έκαναν εκσκαφές και μάζεψαν τους νεκρούς τους κι έφτιαξαν το νεκροταφείο στον Περλεπέ. Ειδοποίησαν την οικογένεια ότι υπήρχε πλέον τάφος, όμως η λογοκρισία είχε σβήσει το όνομα της περιοχής. Μετά την πτώση του ναζισμού, οι κάτοικοι της πόλης κατέστρεψαν το νεκροταφείο που τους θύμιζε δυο κατοχές.

Το 1951 ξεκίνησε ένας απόγονος της οικογένειας από το (ανατολικό) Βερολίνο για να βρει τον Πέτερ. Ατυχώς τον αναζήτησε στο Μοναστήρι στο γερμανικό νεκροταφείο που είχε στηθεί το 1936 από τον Χίτλερ και τον Σέρβο νομπελίστα ποιήτη Ίβο Άντριτς που τότε ήταν πρεσβευτής στο Βερολίνο. Συνελήφθη από τους Γιουγκοσλάβους "συντρόφους" κι εκτελέστηκε ως "πράκτορας του Στάλιν".

Έκτοτε έγιναν κι άλλες προσπάθειες αναζήτησης αλλά από απόσταση. Αλλά η οικογένεια δεν έπαψε να αναζητά το νεκρό της. Κι έτυχε να τον βρει επειδή έδειξα κάποιο ενδιαφέρον. Δεν θα ησύχαζε όπως έμαθα παρά μόνο όταν θα μάθαινε αυτό που ήθελε. Πού είναι το παιδί της....

πείτε τώρα.... μήπως θα ήταν καλύτερα να έλεγα ότι μπλα, μπλά κλπ. ιστορική μνήμη, εθνικισμός, πόλεμος, ειρήνη κι άλλες τέτοιες μπούρδες και να τους άφηνα κι αυτούς στην πίκρα τους και στον καημό τους ;

ξέρετε πόσες τέτοιες περιπτώσεις μου έχουν τύχει; αν αρχίζω να ανεβάζω εδώ τις φωτογραφίες των κειμηλίων με τις οποίες ψάχνω (δεν είναι δουλειά μου, ούτε και πληρώνομαι για υτό) θα υπερβώ το όριο των 60 φωτογραφιών ανά άλμπουμ.

Είναι πολλοί ευτυχισμένοι (και ηλίθιοι θα έλεγα) όσοι δεν έχουν μνήμες και είναι περήφανοι γι αυτό.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: 28 Οκτωβρίου 2009

άνευ όρων παράδοση στους γερμανούς; Από πότε;

Ποιός το είπε αυτό; Μόνο όσοι δεν ξέρουν ιστορία, όσοι δεν έχουν διαβάσει επομένως δεν έχουν δικαίωμα να μιλούν. Και το εννοώ αυτό.

Διότι πώς αλλιώς θα αντιμετωπίσεις όλους αυτούς που πήραν μέρος στη μάχη των οχυρών στην ανατολική Μακεδονία και δεν παραδόθηκαν; αυτό το ξέρεις ; http://el.wikipedia.org/wiki/Γραμμή_Μεταξά μήπως αυτό http://ellgerm.phpnet.us/index_1.htm το ξέρεις ; κι αν σου φαίνεται πομπώδες (πού είναι το αναγνωρίζω) μπορώ να σου στείλω φωτογραφίες από τη λήξη των μαχών. να δεις τα βλέμματα των Ελλήνων φαντάρων πώς περιγελούν τους Γερμανούς της Βέρμαχτ όταν εκείνοι τους παρουσιάζουν όπλα. να δεις τις δεκάδες γραμμές φρεσκοσκαμμένων τάφων των γερμανών έξω από τα οχυρά (συγνώμη, αλλά έχω πρόσβαση μόνο σε ταφές Γερμανών έξω από τα οχυρά ιστίμπεη, Ποπλίβιτσα, Ρούπελ).

Έχεις ακούσει για τις μάχες στη δυτική Μακεδονία; Για το Ράδοσι κοντά στο Αμύνταιο; Πού φυλάσσονταν από ίλη ιππικού όταν έρχονταν τα γερμανικά τεθωρακισμένα περνώντας με μέση ωριαία ταχύτητα 56 χλμ. τη Γιουγκοσλαβία; Είχαν δυο δυνατότητες... ή να σπιρουνίσουν τα άλογα και να φύγουν είτε να πέσουν κάτω από ερπύστριες. Όλοι όρμησαν με καλπασμό (αυτό το τσέκαρα από τα αρχεία της Βέρμαχτ ) και έπεσαν πάνω στα γερμανικά τεθωρακισμένα. Όλοι έγιναν λιώμα. Δεν έμεινε κανείς. Όμως με αυτό τον τρόπο μπλόκαραν τις ερπύστριες των αρμάτων, και επομένως οι Αυστραλοί που ήταν στρατοπεδευμένοι στη Βεύη μπόρεσαν να λάβουν καλύτερες θέσεις μάχης. Οι Αυστραλοί στη μάχη της Βεύης (που δεν την ξέρει κανείς, τόσο ασήμαντη θεωρείται) άφησαν 214 νεκρούς και 207 τραυματίες.

Να πούμε πόσο καιρό χρειάστηκαν οι Γερμανοί αλεξιπτωτιστές να υποτάξουν την κρήτη; Να πούμε ότι η καθυστέρηση υποταγής της Κρήτης καθυστέρησε την επιχείρηση Μπαρμπαρόσα (δηλ. την επίθεση κατά της Σοβιετικής Ένωσης) με αποτέλεσμα να προλάβει τους Γερμανούς ο χειμώνας και τελικά να χάσουν; (αυτό από τα αρχεία της Βέρμαχτ ανώτατα στρατωτικά συμβούλια με την παρουσία του Χίτλερ).

Έχεις πάει στο Μάλεμε στην Κρήτη στο Γερμανικό νεκροταφείο να δεις τους νεκρούς Γερμανούς αλεξιπτωτιστές; Γνωρίζεις ότι λόγω της πανωλεθρίας των Γερμανών (αδιανόητες απώλειες αλεξιπτωτιστών) δεν χρησιμοποιήθηκαν σε μεγάλη έκταση οι αλεξιπτωτιστές στον πόλεμο , παρότι ήταν επίλεκτες δυνάμεις; )

Όσοι δεν ξέρουν, οφείλουν να διαβάζουν. Αλλιώς οφείλουν να σιωπούν.

+1000000000.
Αλλως τε υπάρχουν και σχόλια τών ίδιων τών Γερμανών Αξιωματικών τής Εποχής.........

Μα ποιος σου είπε ότι είμαστε οι καλύτεροι???
Διαφορετικός είναι ο κάθε Λαός..πως να το κάνουμε??
Δέξου αυτό που είσαι και να 'σαι περήφανος για την καταγωγή σου,προσπαθώντας για το καλύτερο του τόπου σου.

+1000000000.
Αλλως τε υπάρχουν και σχόλια τών ίδιων τών Γερμανών Αξιωματικών τής Εποχής.........

Ναι ρε συ, συμφώνησε μαζί του σε σε πράγματα που τα ξέρει και η κουτσή Μαρία.
Φαντάζομαι ότι συμφωνείς και σ αυτά?
"δεν έχουν δικαίωμα να μιλούν. Και το εννοώ αυτό.
Όσοι δεν ξέρουν, οφείλουν να διαβάζουν. Αλλιώς οφείλουν να σιωπούν."

Γύρισες από το Βερολίνο. Σου άρεσε τόσο που μελαγχόλησες κατά επιστροφή σου εδώ. Παραθέτω μια ιστορία οικογένειας από το βερολίνο για να δεις ότι η Γερμανία δεν είναι μόνο αυτό που εσύ είδες. Είναι και πολλά άλλα...

Και οι Γερμανοί, ένας λαός με πολλές συλλογικές ενοχές και άσχημες μνήμες, τιμούν την ιστορία τους και τους νεκρούς τους, όπου κι αν είναι αυτοί, και δεν τους φτύνουν (όπως θα άξιζε για πολλούς από τους προγόνους τους ...)

δυο παραθέματα ...
http://www.teras.gr/prg/theme_page.asp?xParam=29

http://www.crete.tournet.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=1875&lang=el

ειδικά για το δεύτερο νομίζεις ότι δεν ήταν ναζί; αυτές οι επίλεκτες μονάδες; κι όμως τους τιμούν...

μετά από αυτά πιστεύεις ότι πρέπει να απαντήσω για το αν κέρδισε κάτι η Ελλάδα από τη συμμετοχή της στον πόλεμο;
με δυο λέξεις " καθαρό κούτελο"

με πολλές λέξεις θα τα πούμε αύριο...

Ναι ρε συ, συμφώνησε μαζί του σε σε πράγματα που τα ξέρει και η κουτσή Μαρία.
Φαντάζομαι ότι συμφωνείς και σ αυτά?
"δεν έχουν δικαίωμα να μιλούν. Και το εννοώ αυτό.
Όσοι δεν ξέρουν, οφείλουν να διαβάζουν. Αλλιώς οφείλουν να σιωπούν."

Εννοείς πώς οταν κάποιος δηλώνει εξ´αρχής πώς δεν ξέρει Ιστορία,οφείλουν τά λοιπά μέλη νά κάνουν ´διάλογο´??
Και εγώ πού δεν έχω ιδέα απο προβολείς δεν πάω να κάνω τον έξυπνο..........
Και αφού τά ξέρει και η Κουτσή Μαρία,γιατι εσύ δεν τάγραψες παρά επιτίθεσαι μέ τοσο άκομψο τρόπο??

Απάντηση: Re: 28 Οκτωβρίου 2009

ξεκαθαρισε πρωτα μεσα στο μυαλο σου,τις ιδεολογιες που σε αντιπροσωπευουν,τις σκεψεις που προκυπτουν απ'αυτες,προσπαθησε να διαβασεις οσες πηγες μπορεις περισσοτερες ωστε ν'αρχισεις να κατασταλλαζεις καπου με σιγουρια,να φυγει και η ''συννεφεια'' στην σκεψη σου,γιατι μαζι με 'σενα μπερδευομαστε και 'μεις και δεν μπορουμε να σε ''παρακολουθησουμε'',θες να πεις κατι αλλα δεν το λες,λες κατι αλλο που σε μπλεκει περισσοτερο,στο τελος προσπαθεις να ''μεταφρασεις'' αυτο που ειπες αλλαζοντας εντελως το νοημα των αρχικων σου δηλωσεων και προκυπτει ενας φαυλος κυκλος χωρις αρχη και τελος.
Πιστευω(ειλικρινα το λεω) οτι τελεις υπο συγχυση -bye-

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: 28 Οκτωβρίου 2009

Τελικά έκανα και πάλι λάθος που άνοιξα μαζί σου διάλογο.
Αλλά να σου κάνω την χάρη να μην γράφω, είσαι γελασμένος.
Θα γράφω όπου θέλω, όπως θέλω και ότι θέλω.

Δεν άνοιξες διάλογο μαζί μου. γράφουμε σε ένα φόρουμ ελεύθερης γραφής. επομένως όλοι κρινόμαστε για τα γραπτά μας και τις απόψεις μας.

Ο καθένας αναλαμβάνει την ευθύνη γι αυτά που γράφει.

Όποιος θέλει, μπορεί να λέει μπούρδες, αλλά θα πρέπει να ξέρει ότι οι άλλοι καταλαβαίνουν ότι λέει μπούρδες. (συμβατικός όρος, δηλώνω ξεκάθαρα ότι σε αφορά).

Προσωπικά δεν μιλώ για πολλά θέματα που δεν τα ξέρω. Μάλιστα σε κάποια από αυτά ασπάζομαι και δικές σου απόψεις αφού έχεις σαφώς μεγαλύτερη εμπειρία από μένα σε θέματα ήχου κι έχεις σπρώξει πολλά χρήματα. Αν έκανα αυτό που κάνεις εσύ όπως τώρα σε θέματα ιστορίας (ελληνογερμανικός πόλεμος) θα είχα γελοιοποιηθεί. και υπεύθυνος θα ήμουν μόνο εγώ.

Αν βγω και μιλήσω για στησίματα ήχου, λάμπες 6550 ή 300Β και ματσαρίσματα, κλπ. ή αποστάσεις από τον τοίχο, έτσι απλά χωρίς να αποκτήσω εμπειρίες ή να διαβάσω σχετικά και να ακούσω πολλά συστήματα, οφείλω να δεχθώ τη χλεύη όλων των σχετικών και φυσικά τη δική σου.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: 28 Οκτωβρίου 2009

Κοίτα με έχει αποκαλέσει προβοκάτορα και δεν του ζήτησε κανείς να ανακαλέσει.
Επίσης, εδώ μέσα δεν κάνουμε επίδειξη γνώσεων (wikipedia)
Όσο για το ποιος επιτίθεται, άστο καλύτερα.......

παρακαλώ δείξε μου το παράθεμα. Αν έχω κάνει λάθος... θα ζητήσω συγνώμη. μπορεί κι όχι όμως... ο δικηγόρος του διαβόλου πάντως αλλιώς λέγεται και προβοκάτορας (απλώς το θυμίζω).

Re: Απάντηση: Re: 28 Οκτωβρίου 2009

σωστός, συμφωνώ μαζί σου.

Κάτι σχετικό με την μνήμη της 28ης Οκτωβρίου έχεις να μας πείς?

φιλικά

σχετικοτατο ειναι, αν θες να τιμησεις καποιους, το κανεις μεσα απο την καθημερινοτητα σου, σεβομενος θυσιες, κοινωνικους αγωνες κτλπ

αν χρησιμευουν σε κατι αυτες οι μερες ειναι για ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ

και εβαλα και τον εαυτο μου μεσα.....

Στα γρήγορα:
@ Σπύρο, επιλέγω τι γράφω, δεν θα μου πει κανένας τι και πως.
Επέλεξα να γράψω για την συνθηκολόγηση (πολύ ύποπτη) και όχι για τον πόλεμο. Δικαίωμα μου. Δεν σημαίνει ότι δεν τα ξέρω
Επίσης δες ποιος ξεκινάει επιθέσεις, 2η φορά σε λίγο χρόνο, είχα και τα περσινά με τα Δεκεμβριανά.
@ Βλασίδη: Μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλη κουβέντα μην λες. Μην υποτιμάς τις γνώσεις κάποιου, ακόμα κι ας μην σου γεμίζει το μάτι. Φιλικά αυτό.
Αλλά μην ξαναβάλεις λόγια που δεν έχω πει, όπως έκανες και πέρσι τον Δεκέμβρη. Αυτό εχθρικά (:D)

Πρέπει να πάω και στην έκθεση παίδες, καλό υπόλοιπο.
Βλάση, περιμένω τα υπόλοιπα να τα πούμε από κοντά.

Στα γρήγορα:
@ Σπύρο, επιλέγω τι γράφω, δεν θα μου πει κανένας τι και πως.
Επέλεξα να γράψω για την συνθηκολόγηση (πολύ ύποπτη) και όχι για τον πόλεμο. Δικαίωμα μου. Δεν σημαίνει ότι δεν τα ξέρω
Επίσης δες ποιος ξεκινάει επιθέσεις, 2η φορά σε λίγο χρόνο, είχα και τα περσινά με τα Δεκεμβριανά.
@ Βλασίδη: Μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλη κουβέντα μην λες. Μην υποτιμάς τις γνώσεις κάποιου, ακόμα κι ας μην σου γεμίζει το μάτι. Φιλικά αυτό.
Αλλά μην ξαναβάλεις λόγια που δεν έχω πει, όπως έκανες και πέρσι τον Δεκέμβρη. Αυτό εχθρικά (:D)

Ποιά Υποπτη συνθηκολογηση??
Πουθενά δεν υπάρχουν υποψίες..
Τοσο άντεξε ο Ελληνικός Στρατός..

Κατά τά λοιπά η επίθεση πρός το μέλος Βλάσσης Βλασσίδης είναι παντελώς άδικη καί τά μηνύματά σου ,που περιέχουν επιθέσεις,διαγράφονται.

Ποιά Υποπτη συνθηκολογηση??
Πουθενά δεν υπάρχουν υποψίες..
Τοσο άντεξε ο Ελληνικός Στρατός..

Κατά τά λοιπά η επίθεση πρός το μέλος Βλάσσης Βλασσίδης είναι παντελώς άδικη καί τά μηνύματά σου ,που περιέχουν επιθέσεις,διαγράφονται.
Δεν υπάρχουν υποψίες ε?
Το όνομα Τσολάκογλου σου λέει τίποτα?
Όσο για τις διαγραφές, δεν δίνω δεκάρα, αφήστε τα να φαίνονται όπως σας βολεύει.
Το ποιος επιτέθηκε (όπως και στο άλλο θέμα παλιότερα) το ξέρεις πολύ καλά.

ΥΓ Ο πατέρας του νονού μου, πολέμησε στο Ρούπελ. Ήταν ίσως η μοναδική φορά που έκαναν "Παρουσιάστε" οι Γερμανοί σε αντίπαλους.

Δεν υπάρχουν υποψίες ε?
Όσο για τις διαγραφές, δεν δίνω δεκάρα, αφήστε τα να φαίνονται όπως σας βολεύει.

ΥΓ Ο πατέρας του νονού μου, πολέμησε στο Ρούπελ. Ήταν ίσως η μοναδική φορά που έκαναν "Παρουσιάστε" οι Γερμανοί σε αντίπαλους.

Το ονομα Τσολάκογολου μου λέει πολλά.
Αυτο που δεν ξέρεις,ισως ,είναι πώς ανεξαρτήτως απο την μετέπειτα πορεία του επι Κατοχής,υπήρξε ένα απο τά πιό λαμπρά μυαλά στον Ελληνο-Γερμανικό Πόλεμο...

Δεν προτίθεμαι να επανέλθω σε παλιές ιστορίες,γιατί εκεί κάποιοι εξύβριζαν και την υπογραφή μου που έφερε ποιημα τού Κάλβου ,και έμειναν ατιμώρητοι,παρότι μέ χαρακτήριζαν οι άσχετοι ποικιλοτρόπως, μιας και δεν γνώριζαν πώς το ποιημα δεν ειναι δικό μου αλλά τού Κάλβου..:BDGBGDB55:

Αναφέρομαι στά σημερινά μόνον.Και επ´αυτών σχολιάζω.

Re: Απάντηση: 28 Οκτωβρίου 2009

Δεν υπάρχουν υποψίες ε?

Παρουσιάστε έκαναν οι Γερμανοί σε 11 οχυρά. Σε άλλα εκτέλεσαν αμέσως μετά τους υπερασπιστές, σε άλλα τους άφησαν ελεύθερους...

προσωπικά αποδέχομαι πλήρως τη συζήτηση "πρέπει να γιορτάζουμε τη γιορτή της 28ης", "πρέπει να κάνουμε παρελάσεις", "πρέπει να διατηρούμε την ιστορική μνήμη", "χρειάζεται ο εθνικός μύθος και σε ποιό βαθμό". Ακόμα και με ακραίες θέσεις.

Απλώς αυτός που θέλει να συζητήσει τέτοια θέματα θα πρέπει να έχει διαβάσει πολύ, πάρα πολύ, θα πρέπει να έχει διαμορφώσει άποψη μέσα από την τριβή με το αντικείμενο, κι όχι να βασιστεί σε life style απόψεις.

Δεν είναι δυνατόν για να διαμορφώσουμε άποψη για ένα ηχείο να πρέπει να το ακούσουμε 50 ώρες (έτσι δεν είναι; σωστό) και για την ιστορία να την βλέπουμε στο πόδι και να έχουμε ισχυρή άποψη. Πρέπει να μάθουμε να αξιολογούμε τα πράγματα στις πραγματικές τους διαστάσεις...

γι αυτό και ο λόγος μου γίνεται αιχμηρός...