send
AVClub Fanatic
Ε λοιπόν οι δικοί μου δεν εξελληνίστηκαν, καθώς ήταν ήδη (για το επίμαχο διάστημα, δεν μπορώ να ξέρω τι γινόταν 20 γενεές πίσω) Έλληνες στη συνείδηση, τη γλώσσα και την κουλτούρα, καίτοι δεν γεννήθηκαν στην ελληνική χερσόνησο. Και δεν ήταν μόνο οι δικοί μου πρόγονοι, μιλάμε για ολόκληρους πληθυσμούς με ελληνική συνείδηση, ακόμη και εάν κάποιοι μάλιστα εξ αυτών (από τα βάθη της Ανατολίας) δεν μιλούσαν καν την ελληνική. Επομένως ο ισχυρισμός ότι οι "Έλληνες" είμαστε αποτέλεσμα όλως προσφάτου εξελληνισμού είναι ισοπεδωτικός και -πρωτίστως επιστημονικώς- λανθασμένος.
Αλήθεια, μια και γνωριστήκαμε, πότε αποφάσισαν να αποκτήσουν ελληνική συνείδηση οι πρόγονοί σου? Ή για εσένα μετράει μόνο το αίμα? Γιατί με την τελευταία λογική δεν είναι κανείς τίποτα, δεν υπάρχει ανόθευτο αίμα στην υφήλιο, ούτε καν σε ινδιάνους Ινουίτ.
Αλήθεια, μια και γνωριστήκαμε, πότε αποφάσισαν να αποκτήσουν ελληνική συνείδηση οι πρόγονοί σου? Ή για εσένα μετράει μόνο το αίμα? Γιατί με την τελευταία λογική δεν είναι κανείς τίποτα, δεν υπάρχει ανόθευτο αίμα στην υφήλιο, ούτε καν σε ινδιάνους Ινουίτ.