2κάναλοι με HT passthrough

Re: 2κάναλοι με ht passthrough

Αν συνδέσουμε την preout του av με μια οποιαδήποτε είσοδο πηγής του ολοκληρωμένου, τότε δεν μπορούμε να πετύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα; Όταν θέλουμε να ακούσουμε μουσική ανοίγουμε απλά τον ολοκληρωμένο και χρησιμοποιούμε την πηγή που είναι απευθείας συνδεδεμένη πάνω του. Όταν θέλουμε να δούμε ταινία χρησιμοποιούμε και τους δυο ενισχυτές επιλέγοντας στον ολοκληρωμένο την πηγή που έχει συνδεθεί με την preout του av.

Μπορεί να προκύψει κάποιο πρόβλημα με μια τέτοια σύνδεση; Υπάρχει λόγος να το αποφύγουμε;

Το πρόβλημα είναι ότι αυτό που στέλνεις στον ολοκληρωμένο είναι σήμα προενίσχυσης. Αυτό σημαίνει ότι αν το στείλουμε σε είσοδο line, τότε όταν τα mv ξεπεράσουν το όριο της εισόδου αυτής υπάρχει θέμα.
Πρακτικά στην αρχή ο ολοκληρωμένος δουλεύει (μαζί με το volume) το δικό του αλλά κάποια στιγμή "μπουκώνει". Το πότε "μπουκώνει" και τι θέματα δημιουργεί αυτό είναι κάτι που δεν μπορούμε να το γνωρίζουμε ακριβώς. Εξαρτάται από το μηχάνημα.
Οπότε καλό είναι να μην χρησιμοποιούμε είσοδο line γι' αυτή τη δουλειά αλλά εκείνη που έχει σχεδιάσει ο κατασκευαστής.

Απ' τη στιγμή που βγάζεις τις γέφυρες ο ενισχυτής γίνεται τελικός. Μπορεί να συνδεθεί ο av στην είσοδο amp in και να αφήνει την οδήγηση των L-R στον XTZ, αλλά αυτό δεν είναι passthrough. Τώρα το αν βολεύει ή όχι, αυτό είναι άλλο θέμα.

υ.γ. Στον αντιπρόσωπο που ρώτησα μου είπαν οτι μπορείς να συνδέσεις τον av σε μια είσοδο πηγής, αλλά αυτό που είπε ο φίλος Pleo με προβλημάτισε.

υ.γ. Στον αντιπρόσωπο που ρώτησα μου είπαν οτι μπορείς να συνδέσεις τον av σε μια είσοδο πηγής, αλλά αυτό που είπε ο φίλος Pleo με προβλημάτισε.

μιλας για τον αντιπρόσωπο των xtz?

Απ' τη στιγμή που βγάζεις τις γέφυρες ο ενισχυτής γίνεται τελικός. Μπορεί να συνδεθεί ο av στην είσοδο amp in και να αφήνει την οδήγηση των L-R στον XTZ, αλλά αυτό δεν είναι passthrough. Τώρα το αν βολεύει ή όχι, αυτό είναι άλλο θέμα.

ημαρτον, θα στειλεις μεταβλητο σημα προενισχυσης σε εισοδο γραμμης? καλα λεει ο Pleo. Εκτος απο το εξ'ορισμου λαθος, γιατι να μπεις στη διαδικασια να κανεις 500 αλχημειες κ να μην παρεις εναν ενισχυτη με την σωστη εισοδο για να τελειωνεις..

@ Thankin
Ναι, στην αντιπροσωπεία της XTZ μου το είπε ο υπεύθυνος.

@ Tyler ? Durden
Γιατί πήρα ήδη τον XTZ! :music-smiley-004:
Αφού ταινίες βλέπω πολύ σπάνια, αποφάσισα να επενδύσω τα χρήματά μου σε ένα αμιγώς δικάναλο σύστημα για να απολαμβάνω μουσικούλα. Οπότε δεν με απασχολεί πια το θέμα passthrough. Και αν μια φορά στο τόσο θελήσω να δω καμιά ταινία, ε... θα βγάλω τις γέφυρες και θα κάνω τη δουλειά μου. 1 λεπτό δουλειά είναι, δεν χάθηκε και ο κόσμος.

Αφού άκουσα τον XTZ και μου άρεσε πολύ ο ήχος του, το θέμα έληξε εκεί.

καλα και από εμφανιση ειναι πολυ προσεγμενος. Τιμουλα αντιπροσώπου?

@ Tyler ? Durden
Γιατί πήρα ήδη τον XTZ! :music-smiley-004:
Αφού ταινίες βλέπω πολύ σπάνια, αποφάσισα να επενδύσω τα χρήματά μου σε ένα αμιγώς δικάναλο σύστημα για να απολαμβάνω μουσικούλα. Οπότε δεν με απασχολεί πια το θέμα passthrough. Και αν μια φορά στο τόσο θελήσω να δω καμιά ταινία, ε... θα βγάλω τις γέφυρες και θα κάνω τη δουλειά μου. 1 λεπτό δουλειά είναι, δεν χάθηκε και ο κόσμος.

Καλα εκανες, στο ιδιο μηκος κυματος ειμαι και γω, δεν συγκινηθηκα ποτε απο τα AV συστηματα. Αν θες να ακους τις ταινιες μεσα απο το δικαναλο γιατι δεν τραβας ενα rca απο την πηγη εικονας κατευθειαν στον ΧΤΖ ή ακομα καλυτερα μια ψηφιακη κατευθειαν στο dac του ΧΤΖ. Ετσι θα χεις ακομα μια επιλογη για μην σηκωνεσαι καν να κανεις την τραμπα με τις γεφυρες.

καλα και από εμφανιση ειναι πολυ προσεγμενος. Τιμουλα αντιπροσώπου?
750. Φίλε μου, αν και η εμφάνιση είναι κάτι σχετικό, τουλάχιστον απο αισθητικής πλευράς, η όψη του XTZ "φωνάζει" ποιότητα κατασκευής. Στην κατηγορία τιμής του δύσκολα βρίσκεις κάτι ανάλογο. Αλλά είναι θηρίο ο άτιμος. Μου έφυγε η μέση για να τον ανεβάσω σπίτι....

Καλα εκανες, στο ιδιο μηκος κυματος ειμαι και γω, δεν συγκινηθηκα ποτε απο τα AV συστηματα. Αν θες να ακους τις ταινιες μεσα απο το δικαναλο γιατι δεν τραβας ενα rca απο την πηγη εικονας κατευθειαν στον ΧΤΖ ή ακομα καλυτερα μια ψηφιακη κατευθειαν στο dac του ΧΤΖ. Ετσι θα χεις ακομα μια επιλογη για μην σηκωνεσαι καν να κανεις την τραμπα με τις γεφυρες.
Το έχω σκεφτεί και αυτό. Θα δοκιμάσω διάφορα όταν έχω όρεξη να ασχοληθώ ξανά με το AV κομμάτι. Προς το παρών ακούω με τις ώρες μουσική. Με τις ώρες όμως! Ο XTZ μου προσέφερε ακριβώς αυτό που έψαχνα. Έβαλα ξανά την μουσική στην ζωή μου, στην καθημερινότητά μου. Για την ποιότητα του ήχου δεν το συζητάω καν. Ακόμα και με τα ταπεινά Roister βιβλιοθήκης ηχειάκια που έχω εδώ και δέκα χρόνια. Κατάλαβα τι εννοούσατε όταν λέγατε πως στη μουσική δικάναλος και av δεν έχουν καμία σχέση. Άκουσα για πρώτη φορά σκηνή στο σαλόνι μου, μπάσο που τα Roister δεν ήξερα οτι έχουν.... είναι σαν να αγόρασα καινούργια ηχεία.

750. Φίλε μου, αν και η εμφάνιση είναι κάτι σχετικό, τουλάχιστον απο αισθητικής πλευράς, η όψη του XTZ "φωνάζει" ποιότητα κατασκευής. Στην κατηγορία τιμής του δύσκολα βρίσκεις κάτι ανάλογο. Αλλά είναι θηρίο ο άτιμος. Μου έφυγε η μέση για να τον ανεβάσω σπίτι....

συμφωνω γράψε εντυπωσεις οταν μπορεσεις. Καλο στήσιμο του συστήματος και καλη απολαυση.

συμφωνω γράψε εντυπωσεις οταν μπορεσεις. Καλο στήσιμο του συστήματος και καλη απολαυση.
Ευχαριστώ πολύ φίλε. Το έχω σκοπό να μοιραστώ τις εντυπώσεις μου μαζί σας. Προς το παρών έχω παγώσει την αγορά των ηχείων, λόγω άλλων απρόσμενων εξόδων. Όταν αποφασίσω να ξαναδώ το θέμα ηχεία, εδώ θα είμαστε για να τα πούμε αναλυτικά. -bye-