2κάναλοι με HT passthrough

Re: Pionner VSX-921 A/V Receiver (Eντυπωσεις - Ερωτήσεις - Reviews...)

Και pre-out ο Α/V.
Από ότι μου είπαν (γι αυτό θα ήθελα να συζητήσουμε) ότι δεν κάνεις τον av προ αλλά παραμένει ολοκληρωμένος και ο στερεοφωνικός το ίδιο.
Το ξέρω αυτό που λες. Με αυτό το setup που μου είπαν (το αναφέρω και πιο πάνω) τα κύρια ηχεία παίζουν στερεο και ο av τα υπόλοιπα. Αυτό γίνεται κάθε φορά.
Δηλ. αν παίζεις ταινία τα κύρια ηχεία θα τα παίζει και πάλι ο στερεοφωνικός. Τα τελευταία μοντέλα των primare naim (λένε) ότι το κάνουν.
Ο λόγος που με ενδιαφέρει είναι επειδή κάποια στιγμή θέλω να πάω σε στερεο ενισχυτή και είχα κολλήσει στο ζήτημα ότι χρειάζομαι να αλλάξω και τον av.
Όταν το άκουσα λέω, εδώ είμαστε με κάποιο καλό στερεοφωνικό μήπως το καταφέρουμε.

Απάντηση: Pionner VSX-921 A/V Receiver (Eντυπωσεις - Ερωτήσεις - Reviews...)

Αν παίζουν ανεξάρτητα προκύπτουν δύο σημαντικά προβλήματα (αλλιώς όλοι οι ενισχυτές μπορούν να το κάνουν αυτό και όλοι θα αγοράζαμε πιο οικονομικούς δικάναλους (χωρις avbypass/av passthrough/av direct ή όπως αλλιώς το λέει κάθε κατασκευαστής) και ΑV (χωρίς pre outs)

1) αν συνδέσεις τη πηγή στον δικάναλο δεν θα παίζουν τα υπόλοιπα κανάλια, αφού ο ΑV δεν θα παίρνει σήμα.
αν συνδέσεις τη πηγή στον ΑV τότε δεν θα παίρνει σήμα ο δικάναλος.
αν συνδέσεις ψηφιακά τη πηγή στον ΑV και αναλογικά στον δικάναλο θα προκύψουν θέματα καθυστέρησης του σήματος και ισοστάθμισης...

2) τα front δεν θα ματσάρουν με το κεντρικό... θα έχεις εμφανή διαφορά στη ποιότητα του ήχου.

Αν μπορεί κάποιος να συνδέσει τη πηγή και με τους δύο, να ματσάρει κεντρικό που να πλησιάζει τα δύο front (όπως θα παίζουν με τον δικάναλο), να ρυθμίσει τέλεια την χρονο-καθυστέρηση του σήματος και να ισοσταθμίσει χειροκίνητα την ένταση... (πιάσε το αυγό... να το πούμε απλά) τότε ναι, μπορεί να εξυπηρετήσει μια τέτοια λύση.

Από ότι μου είπαν (γι αυτό θα ήθελα να συζητήσουμε) ότι δεν κάνεις τον av προ αλλά παραμένει ολοκληρωμένος και ο στερεοφωνικός το ίδιο.
Το ξέρω αυτό που λες. Με αυτό το setup που μου είπαν (το αναφέρω και πιο πάνω) τα κύρια ηχεία παίζουν στερεο και ο av τα υπόλοιπα. Αυτό γίνεται κάθε φορά.
Δηλ. αν παίζεις ταινία τα κύρια ηχεία θα τα παίζει και πάλι ο στερεοφωνικός. Τα τελευταία μοντέλα των primare naim (λένε) ότι το κάνουν.
Ο λόγος που με ενδιαφέρει είναι επειδή κάποια στιγμή θέλω να πάω σε στερεο ενισχυτή και είχα κολλήσει στο ζήτημα ότι χρειάζομαι να αλλάξω και τον av.
Όταν το άκουσα λέω, εδώ είμαστε με κάποιο καλό στερεοφωνικό μήπως το καταφέρουμε.

Καλά.

Τους είπες ποιον AVR έχεις;

Αν τυχόν σου πουν να συνδέσεις τα δύο front από την πηγή στον ολοκληρωμένο και τα υπόλοιπα στον A/V πεσ' τους ZONK! O μόνος τρόπος με τον 921 είναι αναλογικά τα εμπρός στον ολοκληρωμένο και ψηφιακά τα υπόλοιπα (όλα δηλαδή αλλά ο A/V θα έχει συνδεμένα μόνο κεντρικό και surround).

Συμπέρασμα: χρονοκαθυστέρηση λόγω διαφορετικής επεξεργασίας.

Last edited:

Αυτό κατάλαβα κι εγώ. Αναλογικά τα εμπρός στον ολοκληρωμένο και ψηφιακά τα υπόλοιπα Δηλ. όπως έγραψα και πιο πάνω θα μπορούσε να γίνει και με ενισχυτή 3.1
Μιλήσαμε συγκεκριμένα κιόλας, για primare. Κι αυτό που λες και εσύ προσπαθώ να καταλάβω. Θα έχει χρονοκαθυστέρηση?? διαφορετική επεξεργασία?
Ο συγκεκριμένος πάντως (I22,I32) είναι ψηφιακός D ενισχυτής.

Αυτό κατάλαβα κι εγώ. Αναλογικά τα εμπρός στον ολοκληρωμένο και ψηφιακά τα υπόλοιπα Δηλ. όπως έγραψα και πιο πάνω θα μπορούσε να γίνει και με ενισχυτή 3.1
Μιλήσαμε συγκεκριμένα κιόλας, για primare. Κι αυτό που λες και εσύ προσπαθώ να καταλάβω. Θα έχει χρονοκαθυστέρηση?? διαφορετική επεξεργασία?
Ο συγκεκριμένος πάντως (I22,I32) είναι ψηφιακός D ενισχυτής.

Την επεξεργασία των εμπρός καναλιών την έχει η πηγή. Την επεξεργασία των υπόλοιπων (όλων αλλά είπαμε τα εμπρός δεν θα είναι συνδεμένα) την έχει ο AVR.

Θα γίνω κακός μεσημεριάτικα και δεν θέλω. Όλοι υποφέρουμε από την κρίση.

Την επεξεργασία των εμπρός καναλιών την έχει η πηγή. Την επεξεργασία των υπόλοιπων (όλων αλλά είπαμε τα εμπρός δεν θα είναι συνδεμένα) την έχει ο AVR.

Θα γίνω κακός μεσημεριάτικα και δεν θέλω. Όλοι υποφέρουμε από την κρίση.
ok κατάλαβα. Προσπαθώ τουλάχιστον. Δεν έχεις καλή μεταδοτικότητα μάλλον!
Το κακός μεσημεριάτικα δεν κατάλαβα και το πόσο υποφέρει ο καθένας από την κρίση!!!
Anyway ευχαριστώ.

Το κακός μεσημεριάτικα δεν κατάλαβα και το πόσο υποφέρει ο καθένας από την κρίση!!!

Γιατί θα τα χώσει σε αυτούς που στο πρότειναν προφανώς.

Μια χαρά τα λέει, άκουσέ τον!

ok κατάλαβα. Προσπαθώ τουλάχιστον. Δεν έχεις καλή μεταδοτικότητα μάλλον!
Anyway ευχαριστώ.

Δεν πήγαινε σε σένα φίλε μου. Όπως είπε και ο Dalanik... .

Re: Απάντηση: Pionner VSX-921 A/V Receiver (Eντυπωσεις - Ερωτήσεις - Reviews...)

Γιατί θα τα χώσει σε αυτούς που στο πρότειναν προφανώς.

Μια χαρά τα λέει, άκουσέ τον!
Αυτό κάνω ακούω. Αλλά κακός, καλός, βασιλιάς ή οτιδήποτε άλλο.....νομίζω (όπως είπε) ZONK!!
Τι στην ευχή από επαγγελματίες το άκουσα με hi-end μηχανήματα.
Τέλος πάντων ούτε τη διάθεση είχα, ούτε έχω, ούτε και θα έχω στο avclub που είμαι μέλος να δημιουργώ εντάσεις οποιασδήποτε μορφής.
ΑΛΛΑ εκφράσεις τέτοιου τύπου μου χαλάνε την διάθεση.
Ευχαριστώ και πάλι.

Δεν πήγαινε σε σένα φίλε μου. Όπως είπε και ο Dalanik... .
Ρε συ Pleo και σε μένα να πήγαινε δεν έχω πρόβλημα, αλλά έτσι όπως το έγραψες ήταν πολύ ξενέρα. Τι να κάνουμε!
Μπορεί να έχω καταλάβει τελείως λάθος.

Φίλε yale μια δικτυακή παρέα είμαστε και εύκολα μπορεί να παρεξηγηθεί κάποιος, μιας και δεν γνωριζόμαστε.

κράτα αυτό που σου λέει ότι δεν υπάρχει κακή πρόθεση και δεν αναφέρθηκε σε σένα και όλα καλά... να συνεχίσουμε το κοινό μας ταξίδι και να φορτώσουμε το καύσιμο της γνώσης

(τι είπα πάλι ρε ο μπούφος...λολ)

-bye-

Φίλε yale μια δικτυακή παρέα είμαστε και εύκολα μπορεί να παρεξηγηθεί κάποιος, μιας και δεν γνωριζόμαστε.

κράτα αυτό που σου λέει ότι δεν υπάρχει κακή πρόθεση και δεν αναφέρθηκε σε σένα και όλα καλά... να συνεχίσουμε το κοινό μας ταξίδι και να φορτώσουμε το καύσιμο της γνώσης

-bye-

Τι είπε ο ποιητής!!!πασσσσσσσσς!!!!
:D

Re: Απάντηση: Pionner VSX-921 A/V Receiver (Eντυπωσεις - Ερωτήσεις - Reviews...)

-bye-
Καλά τα λες Dalanik. Εξ αρχής αυτό είχα κρατήσει. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.
Ο μπούφος πάντως είναι από τα εξυπνότερα πουλιά!! και τους ακούω πάντα :a0210:

Δε γίνεται σωστά...

Δηλ. αν το ζητούμενο είναι να έχω σήμα σε όλα τα ηχεία γίνεται...

επειδή όμως γράφουμε σε site τεχνολογίας και δεν αρκεί απλώς να περάσει το σήμα...

τότε όχι, δε γίνεται......

Τελικα ποια ειναι η ετυμηγορία;γίνεται η οχι με ολοκληρωμένο;
Η ετυμηγορία είναι όχι και αυτό ήξερα και ξέρω. Απλώς αυτό που άκουσα, από εκεί που το άκουσα, μάλλον δεν το κατάλαβα καλά ή δεν τους έδωσα εγώ να καταλάβουν το όλο ζήτημα. Κάποια στιγμή θα το ξανακοιτάξω μαζί τους...
Πάντως, @Pleo και @Dalanik ευχαριστώ και πάλι για τις απόψεις σας.

Ρε συ Pleo και σε μένα να πήγαινε δεν έχω πρόβλημα, αλλά έτσι όπως το έγραψες ήταν πολύ ξενέρα. Τι να κάνουμε!
Μπορεί να έχω καταλάβει τελείως λάθος.

Τελείως λάθος το κατάλαβες.

Τελείως αντι-επαγγελματικό να προτείνει κάποιος κάτι, εκμεταλλευόμενος την άγνοια κάποιου. Γι' αυτό τα πήρα! Όχι με σένα.

Αυτό που σου είπαν οι "επαγγελματίες του ήχου" γίνεται με όλους τους ολοκληρωμένους ενισχυτές. Και είναι τελείως λάθος.

Τέλος πάντων.

Για να σου απαντήσω στην απορία περί bypass και pass-through, η λογική είναι να μπορείς να οδηγείς τα εμπρός πάντοτε από τον ολοκληρωμένο, απομονώνοντας τα προενισχυτικά του στάδια όταν του στέλνεις σήμα από τον AVR, και να μπορείς να τα χρησιμοποιείς όταν χρησιμοποιείς μια άλλη πηγή.

Τελείως λάθος το κατάλαβες.

Τελείως αντι-επαγγελματικό να προτείνει κάποιος κάτι, εκμεταλλευόμενος την άγνοια κάποιου. Γι' αυτό τα πήρα! Όχι με σένα.

Αυτό που σου είπαν οι "επαγγελματίες του ήχου" γίνεται με όλους τους ολοκληρωμένους ενισχυτές. Και είναι τελείως λάθος.

Τέλος πάντων.

Για να σου απαντήσω στην απορία περί bypass και pass-through, η λογική είναι να μπορείς να οδηγείς τα εμπρός πάντοτε από τον ολοκληρωμένο, απομονώνοντας τα προενισχυτικά του στάδια όταν του στέλνεις σήμα από τον AVR, και να μπορείς να τα χρησιμοποιείς όταν χρησιμοποιείς μια άλλη πηγή.

Απλώς ήμουν αποδέκτης μιας κατάστασης γι'αυτό και απόρησα με τον τρόπο που γράφτηκε.
Δεν υπάρχει πάντως κανένα πρόβλημα από πλευρά μου ούτε και έχω παρεξηγήσει κάτι.

Σχετικά με το αντι-επαγγελματικό τι να πω. Έχεις δίκιο έχεις άδικο ειλικρινά δεν ξέρω. Εκείνο που ξέρω είναι ότι πρέπει να γίνουμε, ανάλογα με τη δουλειά που μας ενδιαφέρει, δικηγόροι, μηχανικοί, κτίστες, ηλεκτρονικοί κλπ. Για π.χ άλλος επαγγελματίας μου πρότεινε να αγοράσω προενισχυτή και να κάνω τον pionner τελικό.
Τέλος πάντων, προσπαθώ να ξανα-καταλάβω μερικά πράγματα που ήξερα και να καταλάβω κάποια που δεν ξέρω γιατί όπως είναι γνωστό η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας.

Αυτό που λες, μπορείς σε παρακαλώ να το εξηγήσεις λίγο καλύτερα. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο με τα preouts του av σωστά? Με αυτό τον τρόπο ο av λειτουργεί ως προ και ο στερεοφωνικός ως τελικός σωστά?
Με τον υπάρχων ενισχυτή που έχω (vsx -1020 παρόμοιος του 920 και 921) το μόνο preout που έχει είναι για το sub.
Και επειδή μ'ενδιαφέρει να ακούω τη στερεοφωνική μου μουσική από στερεοφωνικό ενισχυτή θα πρέπει πρώτα να αλλάξω τον av και μετά να πάω σε στερεοφωνικό σωστά?

Αυτά ήξερα μέχρι που κάποιοι επαγγελματίες μου τα αναποδογύρισαν, κάποιοι άλλοι τους έφεραν ακόμα μια τούμπα (λέω για την περίπτωση αγοράς προενισχυτή) και κάποιοι άλλοι τα ίσιωσαν εν μέρει. Και προσπαθώ να καταλάβω που βρίσκεται η χρυσή τομή...
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απόψεις σου (απόψεις σας) και τη βοήθεια σου (βοήθεια σας) γιατί μέσα από τέτοιου είδους συζητήσεις μόνο θετικά πράγματα μπορούν να βγουν.