τελικα φιλοι μου ο 990 εχει αυτη την δυνατοτητα!
το μανιουαλ εψαξα κι εγω μολις
στην σελιδα connections το κυκλακι με τον αριθμο 19 που λεει : processor analog inputs κλπ κλπ αν δεν κανω λαθος...
Μακάρι να ήταν αλλά δεν είναι το ίδιο.Μόνο που αν ο home theatre ενισχυτής σου δεν έχεις pre-out και πρέπει να αλλάξεις και πολυκάναλο και να πάρεις και στερεοφωνικό... έ αγόρασε έναν πολύ καλύτερο πολυκάναλο να ξεμπερδεύεις.
Υπάρχει "μηχανάκι" (πως αλλιώς να το πω δεν ξέρω λεπτομέρειες) κάτι σαν επιλογέα που μπορείς να συνδέσεις τα πάντα πάνω του και ανάλογα να
επιλέγεις κατά βούληση δικάναλο ή av. Έχουμε ακούσει κάτι τέτοιο??
Μακάρι να ήταν αλλά δεν είναι το ίδιο.
Δεν χρειάζεται κάποιο extra μηχάνημα.
Ρίξε μια πιο προσκετική ματιά στην ανάλυση του Dalanik (post #241) για την συνδεσμολογία.
Θα έχεις ή δυο πηγές ή μια πηγή με την hdmi συνδεδεμένη στον AVR και την spdiff ή τις αναλογικές στον δικάναλο.
'Οταν θα προσθέσεις το δικάναλο, συνεπάγεται παίζεις μουσική, θα είναι κλειστός ο AVR, δεν θα παίζει τίποτα.
Οταν θα βλέπεις ταινίες , ο πολυκάναλος ήχος θα "σπάει" στον AVR.
Tα 2 μπροστινά κανάλια FR,FL θα φεύγουν με σήμα line από τις pre-out του ενισχυτή στον 2-κάναλο, ο οποίος θα λειτουργεί σαν τελικός.
O ήχος από τα υπόλοιπα κανάλια θα φεύγει από τα τελικά στάδια του AVR στα ηχεία.
Ένα παράδειγμα με 2 πηγές...
Ένα παράδειγμα με 1 πηγή...
Mε μάυρο είναι τα σήματα προενίσχυσης του πολυκάναλου ήχου
Με πράσσινο είναι τα σήματα προενίσχυσης του δικάναλου (RCA pre-out ή ΧLR οut)
Με κόκκινο είναι τα ρεύματα των ηχείων.
Σε όλες τις περιπτώσεις για να συνδέσεις 2 κάναλο θες AVR με Pre-Out
thanks guys. Θα το δοκιμάσω να δω τι γίνεται. Σκέφτομαι να περάσω σε μικρά ηχεία μπροστά και αναρωτιόμουν τι θα σήμαινε σε home cinema... dalanik από το προηγούμενο πόστ σου, μόνο από τη φωτογραφία που βλέπω υπολογίζω πως προσωπικά χρειάζομαι τρείς μήνες αυστηρής λιτότητας μόνο για να πάρω το εν λόγω rackΩραίο πράμα τα όνειρα βέβαια...
Στους A/V εάν δηλώσεις ανυπαρξία sub, τα front αυτομάτως γίνονται large.
Νομίζω πως γίνεται, όπως το περιέγραψε ο Dalanik, παίρνεις σήμα από το pre-out των front και συνδέεις εκεί το sub, παίζοντας πλέον με το δικό του crossover. Απλά δεν θα μπορείς έτσι να τα ορίσεις ως small, πράγμα το οποίο θα ήταν καλύτερο, ακριβώς επειδή το LFE θα πηγαίνει στα front.
Βέβαια σε δικάναλη μουσική (ή έστω μουσική χωρίς LFE) τέτοιο θέμα δεν υφίσταται.
EDIT: Εάν μιλάμε για το pre-out του δικάναλου, σε περίπτωση που έχει απενεργοποιηθεί το προενισχυτικό του στάδιο, πώς γίνεται να βγάλει σήμα pre-out?????
Καλή ερώτηση ε; :idea:
Λεώ, αν θυμάμαι καλά απο παλαιούς πειραματισμούς, μπορείς να ορίσεις στον ΑV sub: "yes" (ακόμα και αν δεν συνδέσεις sub) οπότε δίνεις και τα front: "small" και τελείωσε το πανηγύρι.
Απλά θα έχει δυο αποκοπές εν δράσει... μία στο crossover του sub και η άλλη στον ΑV. (Eγώ αυτό κάνω - εξακολουθεί να με βολεύει... επειδή παίζω με το sub...)
Για το pre out του δικάναλου πρέπει να λειτουργεί ως sub out. τουλάχιστον στον δικό μου γίνεται αυτό και παίρνω σήμα τόσο στα front όσο και στο sub.
Για τον roskan του panoramious δεν ξέρω. Πρέπει να το δοκιμάσει.
Ξαναλέω και τονίζω ότι οι χαμηλές θα παίζουν και απο τα front και απο το sub (αναλόγως ρύθμιση του sub).
Oπότε θεωρώ δεδομένο ότι θα πρέπει να προσεχθεί ιδιαίτερα η συχνότητα αποκοπής, εφόσον βέβαια δεν θα είναι επιθυμητό το μπατάρισμα της τονικότητας στις χαμηλές (κυρίως για το δικάναλο). Ζόρί θα είναι και το lipsync (εγώ παιδευόμουν μήνες... και δεν τα κατάφερα... ψυχολογικά δε νοιώθεις πάντα ότι ακούς κάτι λάθος!!!)
![]()
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.