3 cd για το γνωστό ερημονήσι

51NTHHMJN1L._SS500_.jpg

Και χωρίς να τα ακούω, θα είμαι χαρούμενος μόνο να το κρατάω στα χέρια μου.

51NTHHMJN1L._SS500_.jpg

Και χωρίς να τα ακούω, θα είμαι χαρούμενος μόνο να το κρατάω στα χέρια μου.

Πολύ τρυφερό και συγκινητικό!
Έδωσες μια άλλη διάσταση στη μουσική σου η οποία ξεφεύγοντας από την απλή αισθητική απόλαυση φαίνεται να αποτελεί πλέον και κομμάτι από τις μνήμες σου (υποθέτω τις εμπειρίες σου) ,τη ζωή σου εν τέλει!

:grinning-smiley-043 :SFGSFGSF: :grinning-smiley-043 :SFGSFGSF:

Λοιπόν, επειδή στο νησί αναμένονται ζόρια και πάσης φύσεως πείνες, ;) ξεκινώ με:

1. Καρλ Όρφ, Κάρμινα Μπουράνα, σε ανάμνηση και προσμονή των βασικών απολαύσεων της ζωής. :food-smiley-005: :HTEHEH56:

2. Μάλερ, τραγούδια του Οδοιπόρου, τραγούδια για τα Νεκρά Παιδιά και τραγούδια σε στίχους του Ρύκερτ με το Ντισκάου σε DG, για ν' ακούω το Ich bin der Welt abhanden gekommen που θα 'ναι όνομα και πράμα! :SFGSFGS5:

και τέλος...

3. Θεοδωράκης, Η νήσος των Αζορών, για να λέω τον πόνο μου! :bigcry:

Re: Απάντηση: 3 cd για το γνωστό ερημονήσι

Υ.Γ. Είχαμε ένα cd στο αυτοκίνητο - επιλογή της κόρης μου - που το ακούγαμε στις διαδρομές : "Goat' s head soup"

Δημήτρη πόσο χρονών είναι η κόρη σου?
Γιατί βλέπω ότι έχει ενδιαφέρουσες προτιμήσεις...

Re: Απάντηση: 3 cd για το γνωστό ερημονήσι

Λοιπόν, επειδή στο νησί αναμένονται ζόρια και πάσης φύσεως πείνες, ;) ξεκινώ με:

1. Καρλ Όρφ, Κάρμινα Μπουράνα, σε ανάμνηση και προσμονή των βασικών απολαύσεων της ζωής. :food-smiley-005: :HTEHEH56:

2. Μάλερ, τραγούδια του Οδοιπόρου, τραγούδια για τα Νεκρά Παιδιά και τραγούδια σε στίχους του Ρύκερτ με το Ντισκάου σε DG, για ν' ακούω το Ich bin der Welt abhanden gekommen που θα 'ναι όνομα και πράμα! :SFGSFGS5:

και τέλος...

3. Θεοδωράκης, Η νήσος των Αζορών, για να λέω τον πόνο μου! :bigcry:

Πολύ ''νησοκεντρική'' η προσέγγισή σου Δαμιανέ!
:smile:
Είναι όμως όντως αυτά που θα ήθελες περισσότερο να έχεις μαζί σου ανεξαρτήτως εξωτερικών συνθηκών;

Απάντηση: Re: Απάντηση: 3 cd για το γνωστό ερημονήσι

Είναι όμως όντως αυτά που θα ήθελες περισσότερο να έχεις μαζί σου ανεξαρτήτως εξωτερικών συνθηκών;

Οι ...εξωτερικές συνθήκες διαπλέκονται με τις εσωτερικές και κάνουν την επιλογή μου πολύ ευμετάβλητη Skakinen. :D Το τι θέλω ν' ακούσω κάθε φορά αλλάζει πολλές φορές μέσα στη διάρκεια της ίδιας μέρας, για να μη μιλήσουμε για μεγαλύτερα διαστήματα. :confused: :rolleyes:

Απάντηση: Re: 3 cd για το γνωστό ερημονήσι

Όπα!!
Αν στα 8,5 ακούει Rolling Stones τότε στα 12 θα ακούει άνετα το Third...

έχω την αίσθηση ότι είναι ο ρυθμός το βασικό στοιχείο που την τραβάει σε διάφορα κομμάτια ( όπως μάλλον όλα τα παιδάκια της ηλικίας της . Απ'ότι φαίνεται από το Star Star των Rolling Stones, έως το Soul Makossa του Manu Dibango , κι από το Number One της Παπαρίζου έως το Blues is my business του Larry McCray περισσότερο επικεντρώνεται στην ρυθμολογικη ομοιότητα των κομματιών παρά στις ποιοτικές τους διαφορές . Απλώς λόγω εκτεταμένης δισκοθήκης έχει την ευχέρεια και την πολυτέλεια να διαλέξει ανάμεσα σε πολλά κομμάτια με γρήγορο tempo.

Αυτά είναι τα 3 πρώτα από τα 1003 που μου 'ρθαν στο μυαλό...

pinkfloyd.jpg

Pink Floyd - Wish You Were Here

Radiohead-The-Bends-Pinkpop-287729.jpg

Radiohead - The Bends

moby.jpg

Moby - Songs 1993-1998

Απάντηση: Re: 3 cd για το γνωστό ερημονήσι

έχω την αίσθηση ότι είναι ο ρυθμός το βασικό στοιχείο που την τραβάει σε διάφορα κομμάτια ( όπως μάλλον όλα τα παιδάκια της ηλικίας της . Απ'ότι φαίνεται από το Star Star των Rolling Stones, έως το Soul Makossa του Manu Dibango , κι από το Number One της Παπαρίζου έως το Blues is my business του Larry McCray περισσότερο επικεντρώνεται στην ρυθμολογικη ομοιότητα των κομματιών παρά στις ποιοτικές τους διαφορές . Απλώς λόγω εκτεταμένης δισκοθήκης έχει την ευχέρεια και την πολυτέλεια να διαλέξει ανάμεσα σε πολλά κομμάτια με γρήγορο tempo.

Δημητρη πρεπει να αρχισω να ανησυχώ για την δικια μου κορη???

Μονο αυτο με τα κοκκινα της αρεσει!!!!!

Μηπως φταιει ο μπαμπας της?????:slapface:

Επειδή φαντάζομαι οτι 3 Dual Layer DVD με mp3 μάλλον είναι εκτός παιχνιδιού :D

Με απίστευτη δυσκολία (ακόμα και 10 να είχα να διαλέξω θα ήταν δύσκολο), αλλά θα βάλω και 2 διπλές συλλογές :

1. Judas Priest - Metal Works '73 - '93 (2πλό Best of)
2. Rainbow - Rising
3. Candlemass - As it is , as it was (2πλό Best Of)

Runners Up:
Queensryche - Operation Mindcrime
Anathema - Silent Enigma
Paradise Lost - Draconian Times

Λοιπόν σε πρώτη φάση θα πήγαινα στο σημείο της δισκοθήκης που έχω τοποθετήσει όλα τα "μαύρα" της περιόδου 70-75 και θα έπαιρνα ένα στην τύχη...
Νομίζω οτι θα ήμουν αρκετά τυχερός ώστε να επιλέξω αυτό
41K%2B%2BNdRm9L._SS500_.jpg

Σίγουρα υπάρχουν πράγματα που θα επιθυμούσα περισσότερο να είχα δίπλα μου αλλά μετά απο σκέψη καταλήγω οτι αυτό θα συνδύαζε σε αρκετά υψηλό ποσοστό τρία πράγματα που με καλύπτουν.Μαύρο ήχο,cinematic αισθητική και φωνητικές δυνατότητες.

51N9QZKC1RL._SS500_.jpg

Πέραν της "συναισθηματικής" αξίας αφού ήταν απο τις πρώτες κασσέτες που αγόρασα πιτσιρικάς αλλά και απο τους πρώτους δίσκους όταν άρχισα να συλλέγω βινύλια,θεωρώ το good times ως ένα απο τα κορυφαία dance/soul/rnb κομμάτια,σταθμό για την χορευτική μουσική,συν του ότι θα είχα και ένα δίσκο αναφοράς για τα 80ς(πάντα για το συγκεκριμένο είδος εννοείται).

31SXDNCBPNL._SS500_.jpg

Και πάλι εδώ θα μου έλειπε η ιδιοφuϊα άλλων πραγμάτων αλλά ο δίσκος απο μόνος του θα ήταν ικανός να παράγει πολλές αναμνήσεις.Εχει παιχθεί κατα κόρον σε πολλές φάσεις της ζωής μου και όχι πάντα ευχάριστες(εξάλου η χαρά δεν του πάει ).Ενα πολύ ωραίο soundtrack για τις πολλαπλές καταθλιπτικές κρίσεις που θα βίωνα στο νησί.

Innervisions....

πολύ καλή και διαχρονική επιλογή.

το καλύτερο του Στήβι.
θα μπορούσα να το προτείνω και εγώ.
Αλήθεια ποιά των άλλων σας κλικάρουνε ? (έτσι που να λέτε: μπράβο του που το θυμήθηκε) - γιατί μεταξύ μας αυτό το 3 ΠΟΝΑΕΙ.....

Αλήθεια ποιά των άλλων σας κλικάρουνε ? (έτσι που να λέτε: μπράβο του που το θυμήθηκε)

Aπο Ντοκ. το Bitches Brew (προσωπικο τοπ)
Από Νίκο Κωστίμπα και τα 3
Από Γιωργο Μπαιραχταρη και τα 3. 9/10 για το Innervisions, ΘΕΙΚΟ το Good Times (εχεις την extended version?) και οσο για το Dummy, τι να πει κανεις? Από τους πιο ατμοσφαιρικους δισκους, εβερ!

Κλικ θα μου έκανε από τα μέχρι στιγμή αναφερθέντα To Καλώς Συγκερασμένο Κλειδοκύμβαλο τού Bach (από το Σπύρο).