300

Re: Απάντηση: 300

Καλή ηταν με κάποιες υπερβολές βέβαια.Στην αίθουσα που ήμουν ο ήχος και η εικόνα ήταν χάλια.

Πες μου σε παρακαλω, ποιες θεωρεις υπερβολες?

Κατι τέρατα που εμφανιζόντουσαν ,λες και έπαιζα Warcraft ηταν.

Τα τερατα που εμφανιστηκαν ηταν αλληγορικα. Αυτο που ηθελε να μας δειξει η ταινια ηταν η υπεροχή στρατου στου Ξερξη εναντι των δικων μας.

η ταινια εκανε στην αμερικανικη αγορα την Παρασκευη 27.8εκ$-που ειναι η μονη μετρηση μεχρι στιγμη-το καλυτερο ανοιγμα ακαταλληλης ταινιας(rated-R) ολων των εποχων.
Πιο πανω ειναι μονο ταινιες με τεραστιο παιδικο κοινο,Χαρρυ Ποττερ, κλπ.

Λιγο ψηλός ο Ξερξης.το αλλο Θερμοπύλες σορυ hotgates ελεος?Και οι 300 πανέμορφοι rambo σπαρτιάτες.

Last edited:
Λιγο ψηλός ο Ξερξης.το αλλο Θερμοπύλες σορυ hotgates ελεος?Και οι 300 πανέμορφοι rambo σπαρτιάτες.

Αν εχεις δει τα αρχαια ελληνικα αγαλματα δεν διαφερουν σε οψη απο τα κορμια των Σπαρτιατων στην ταινια.μην ξεχνας οτι καθε ασπιδα ΖΥΓΙΖΕ 60 Κιλα και το δορυ αλλα 20, βαλε και τα υπολοιπα,ασε που ο Ραμπο μπροστα σε τετοιους αντρες θεωρειτε αδερφαρα φιλαρακο...Τελος παντων η ταινια ειναι α π α ι χ τ η...-bye-

Επική η ταινία. Την είδα χθές . Δεν έχω λόγια να περιγράψω τα συναισθήματα που προκαλεί . Προσωπικά δεν με απασχολούν οι ανακρίβειες, υπερβολές κτλ. διότι δεν περίμενα να ενημερωθώ ιστορικά απο την ταινία.
Εντυπωσιάστηκα απο την μουσική επένδυση της ταινίας, απο τα ψηφιακά τοπία, την ένταση των μαχών και την προσωπικότητα που δώθηκε στους χαρακτήρες. Χωρίς να είμαι κριτικός η ειδικός, απλά θα σας πρότεινα να δείτε την ταινία.

Δυστυχώς οι πειρσσότεροι απο εμάς και το κοινόγενικότερα θα εστιάσουν στο κατα πόσο είναι / θα έπρεπε να ήταν ιστορικά ακριβής , γιατί δεν είναι κτλ κτλ κτλ.

Προσωπικά πιστεύω πως η ταινία είναι ένα μάθημα για την σύγχρονη κοινωνία που βλέπει την κεντρική εξουσία να γιγαντώνεται και να αντπροσωπεύεται απο ανθρώπους τύπου Ξέρξη σε παγκόσμιο επίπεδο.Που ανέχεται κάθε παρεμβατισμό στην προσωπική ελευθερία και υποχωρεί αμαχητή άλλωτε απο φόβο άλλωτε δωροδωκούμενη με προνόμια και πολυτέλεια αγνοώντας το σύνολο.
Είναι ένα μήνυμα για τον σύγχρονο άνθρωπο, πως η πραγματική ελευθερία δεν χαρίζεται αλλα κατακτάται με πολύ κόπο και προσπάθεια.Με θυσία για το παρόν και το μέλλον. Πως οι δίκαιοι και οι ελέυθεροι δεν φοβούνται κανέναν και δεν δειλιάζουν μπροστά σε τίποτα. Πως καμία εξουσία δεν είναι ανίκητη.

Δυστυχώς στις περισσότερες ταινίες παρασυρόμαστε και χάνουμε όλα αυτά τα μηνύματα που συνειδητά ή υποσυνείδητα / θελημένα ή όχι παρουσιάζονται μέσα απο αυτές.

Εύχομαι ολοι μας να βρούμε κάποια μέρα την ευκαιρία να ζήσουμε τις δικές μας Θερμοπύλες .

Last edited:
Τα τέρατα δεν υπήρχαν στο κόμικ αλλά μπορούν να δικαιολογηθούν από το ότι ουσιαστικά δεν βλέπαμε τα πραγματικά γεγονότα αλλά το point of view του αφηγητή. Από την στιγμή δηλαδή που έλεγε μια ιστορία για να εμψυχώσει τους άλλους στρατιώτες, είναι φυσικό να περνάει σε υπερβολές του στυλ "οι αντίπαλοί μας ήταν εκατομμύρια", "ήταν γίγαντες" κλπ. Κάτι σαν να ακούς ιστορίες από τον παππού σου για τον πόλεμο και να σου λέει ότι σκότωσε 20 Γερμανούς με τα χέρια του :smile:

Αν εχεις δει τα αρχαια ελληνικα αγαλματα δεν διαφερουν σε οψη απο τα κορμια των Σπαρτιατων στην ταινια.μην ξεχνας οτι καθε ασπιδα ΖΥΓΙΖΕ 60 Κιλα και το δορυ αλλα 20, βαλε και τα υπολοιπα,ασε που ο Ραμπο μπροστα σε τετοιους αντρες θεωρειτε αδερφαρα φιλαρακο...Τελος παντων η ταινια ειναι α π α ι χ τ η...-bye-

...ενώ οι αρχαίοι Σπαρτιάτες ήταν φανατικοί ετερόφυλοι, έτσι? (έστω και όχι κατ' εκλογή)

Μολις γυρισα απο την προβολη της.
Η ταινια κατα την γνωμη μου ειναι must για ολους.
Απορω για τους συνειρμους του Δανικα και την κριτικη που εγραψε στα ΝΕΑ.
(ta-nea.dolnet.gr/print_article.php?e=A&f=18783&m=P26&aa=1)
Καμια σχεση με την πραγματικοτητα.
Αν η διαπλοκη,ο πλουτος,η πανουργια και η δωροδοκια των αντιπαλων,η συμπεριφορα που επιδεικνυουν πριν την τελικη μαχη κρατωντας το εθιμοτυπικο των διαπραγματευσεων,δηλωνει λαο " αιμοσταγείς, κανίβαλοι, υπανάπτυκτοι, τρομοκράτες, ζόμπι, άθλιοι και βρικόλακες", οπως θεωρει οτι παρουσιαζονται οι Περσες ο εν λογω κριτικος , και αν ο μικροσωμος σε σχεση με τον Ξερξη και Σπαρτιατικα αναθρεμενος Λεωνιδας που αφηνει την οικογενεια του και αντιθετα με την επισημη εξουσια του κρατους του πηγαινει να υπερασπιστει την πατριδα του εχει καμια σχεση με τον Μπους το φερεφωνο, αυτο ας το κρινεται οσοι δειτε την ταινια.
Βαρεθηκα ομως να ειμαστε τοσο αρνητικοι και μηδενιστες!
Μην ψαχνουμε φαντασματα εκει που δεν υπαρχουν!
Ναι η ταινια ειναι Αμερικανια.Αλλα μια Αμερικανια στηριγμενη σε μια τοσο ομορφη Ιστορια την οποια προβαλλει χωρις να την προσβαλλει,γυρισμενη με υπεροχο και πρωτοτυπο τροπο ανταξιο της τεχνης του κομικ που προηγηθηκε.
Κι αν ειναι να μαθουν για μας τους Ελληνες και τα ιδανικα που ....
χμ!πρεσβευουμε? ας γινει ετσι.Μπορει και μεις κατι να αποκομισουμε.
Και στην τελικη δεν πιστευω σε καμια περιπτωση οτι το 15χρονο αγορι που καθοταν στην διπλανη μου θεση και δακρυσε στο τελος -δεν ειναι σχημα λογου,εγινε- ταυτιστηκε με τον Μπους η με τον Ραμπο και τον Σβαρτσενεγκερ.Ουτε εγω το εκανα!
Μαλλον λιγη απο την χαμενη του-απο την καθημερινοτητα-εθνικη
υπερηφανια βρηκε εκεινη την ωρα.
Γι αυτο αφηστε μας να ζησουμε λιγο την ψευδαισθηση.Δεν μας δινεται συχνα η ευκαιρια για κατι τετοιο.
Κυριε Δανικα ,ειμαι ενα απο τα χαϊβανια που αναφερετε.
Μονο που οι σκεψεις σας,οι συνειρμοι σας και οι αντιστοιχιες σας δεν με απασχολησαν και ουτε προκειται να με απασχολησουν καθολου.
Το εργακι το καταφχαριστηθηκα!

ψάξε λίγο τι ήταν οι συσκηνίες και θα δεις πως δεν υπερβάλλω καθόλου. Φυσικά δεν μπορεί να τους αποδοθεί ο σημερινός όρος "gay" όμως αυτό δεν αλλάζει τη φύση του πράγματος.