Μολις γυρισα απο την προβολη της.
Η ταινια κατα την γνωμη μου ειναι must για ολους.
Απορω για τους συνειρμους του Δανικα και την κριτικη που εγραψε στα ΝΕΑ.
(ta-nea.dolnet.gr/print_article.php?e=A&f=18783&m=P26&aa=1)
Καμια σχεση με την πραγματικοτητα.
Αν η διαπλοκη,ο πλουτος,η πανουργια και η δωροδοκια των αντιπαλων,η συμπεριφορα που επιδεικνυουν πριν την τελικη μαχη κρατωντας το εθιμοτυπικο των διαπραγματευσεων,δηλωνει λαο " αιμοσταγείς, κανίβαλοι, υπανάπτυκτοι, τρομοκράτες, ζόμπι, άθλιοι και βρικόλακες", οπως θεωρει οτι παρουσιαζονται οι Περσες ο εν λογω κριτικος , και αν ο μικροσωμος σε σχεση με τον Ξερξη και Σπαρτιατικα αναθρεμενος Λεωνιδας που αφηνει την οικογενεια του και αντιθετα με την επισημη εξουσια του κρατους του πηγαινει να υπερασπιστει την πατριδα του εχει καμια σχεση με τον Μπους το φερεφωνο, αυτο ας το κρινεται οσοι δειτε την ταινια.
Βαρεθηκα ομως να ειμαστε τοσο αρνητικοι και μηδενιστες!
Μην ψαχνουμε φαντασματα εκει που δεν υπαρχουν!
Ναι η ταινια ειναι Αμερικανια.Αλλα μια Αμερικανια στηριγμενη σε μια τοσο ομορφη Ιστορια την οποια προβαλλει χωρις να την προσβαλλει,γυρισμενη με υπεροχο και πρωτοτυπο τροπο ανταξιο της τεχνης του κομικ που προηγηθηκε.
Κι αν ειναι να μαθουν για μας τους Ελληνες και τα ιδανικα που ....
χμ!πρεσβευουμε? ας γινει ετσι.Μπορει και μεις κατι να αποκομισουμε.
Και στην τελικη δεν πιστευω σε καμια περιπτωση οτι το 15χρονο αγορι που καθοταν στην διπλανη μου θεση και δακρυσε στο τελος -δεν ειναι σχημα λογου,εγινε- ταυτιστηκε με τον Μπους η με τον Ραμπο και τον Σβαρτσενεγκερ.Ουτε εγω το εκανα!
Μαλλον λιγη απο την χαμενη του-απο την καθημερινοτητα-εθνικη
υπερηφανια βρηκε εκεινη την ωρα.
Γι αυτο αφηστε μας να ζησουμε λιγο την ψευδαισθηση.Δεν μας δινεται συχνα η ευκαιρια για κατι τετοιο.
Κυριε Δανικα ,ειμαι ενα απο τα χαϊβανια που αναφερετε.
Μονο που οι σκεψεις σας,οι συνειρμοι σας και οι αντιστοιχιες σας δεν με απασχολησαν και ουτε προκειται να με απασχολησουν καθολου.
Το εργακι το καταφχαριστηθηκα!