300

Την είδα χθες σε αίθουσα Gold.
Πολύ καλή!!! Φοβερή δράση, ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΣ ΗΧΟΣ και εφέ (είχα καιρό να νιώσω την αίθουσα να δονείται).
Την προτείνω ανεπιφύλακτα. Το λιγότερο θα περάσετε ένα ευχάριστο δίωρο...

Αν εχεις δει τα αρχαια ελληνικα αγαλματα δεν διαφερουν σε οψη απο τα κορμια των Σπαρτιατων στην ταινια.

Ειδικά στη σκηνή όπου ο Λεωνίδας εκτοξεύει το δόρυ του στον Ξέρξη θυμίζει έντονα τον Θεό του Αρτεμισίου.
Με εντυπωσίασε πολύ η προσοχή σε κάποιες λεπτομέρειες που δεν περίμενα μιας και η ταινία δεν επιδιώκει την ακριβή αναπαράσταση. Ο Λεωνίδας ιδίως στα χαρακτηριστικά του προσώπου του ήταν "κλασικός Έλληνας". Το προφίλ το γένι και η κόμμωση έτσι μας σώζονται σε πολλά αρχαία αγάλματα.

Δυονηση πιστευω οτι αρκετοι βιαστηκαν να κατακρινουν το εργο και σε λιγο θα μασαν τα λογια τους.Η ταινια εχει αρκετους συμβολισμους που αν κατσεις να τους παρατηρησεις θα καταλαβεις οτι μιλαμε για εργο τεχνης.Μικρα παραδειγματα, το μαλλι του Λεωνιδα που εχει την κομμη του Θεου Ποσειδωνα και το αιμα των Περσων που ηταν σκουρο κοκκινο αντιθετα με το αιμα των Σπαρτιατων που ηταν κατακοκκινο.

Εάν δεν υπήρχε, γιατί ο Ηρόδοτος έκατσε και έγραψε για τους Μηδικούς Πολέμους? Ανταποκριτής του CNN ήταν;

Λάθος μου, ήθελα να πω η έννοια του ελληνικού κράτους (τότε ήταν πόλεις-κράτη).

Υ.Γ. Ποιο CNN; Αφού τότε η Αμερική δεν άνηκε στο γνωστό κόσμο! Να μου πεις BBC βρε αδερφέ, πάω πάσο! :flipout:

Δεν μπορω να καταλαβω γιατι θα πρεπει να στεκομαστε στο θεμα της ομοφυλοφιλιας ή του ρατσισμου ή της βιαιοτητας στην αρχαιοτητα και γιατι θα πρεπει να ψαχνουμε να βρισκουμε ψεγαδια σε μια εποχη που προσφερε τοσα μα τοσα πολλα σε ολους μας, Ελληνες και ξενους.
Δεν μπορω να καταλαβω γιατι θα πρεπει να κοροϊδευουμε τους ιδιους μας τους προγονους και να βαζουμε τα στανταρ συμφωνα με τη σημερινη μας κουλτουρα 2500 χιλιαδες χρονια μετα.
Ομοφυλοφιλοι ή μη, ρατσιστες ή οχι,λιγότερο ή περισσότερο βίαιοι, ανεδειξαν προσωπικοτητες παγκοσμια αποδεκτες στις μερες μας, επιστημονες,ιστορικους,λογοτεχνες που μας χαρισαν αθανατα εργα,ηγετες που πηραν αποφασεις με τις οποιες στηριξαν και δοξασαν το εθνος μας.
Ξερει κανεις μας τις πραγματικες "αναγκες" εκεινης της εποχης που υπαγορευαν τις συγκεκριμενες συμπεριφορες,μπορει εστω να υποθεσει αν η κοινωνια του τοτε ηταν διαφορετικη, αυτο τι αντικτυπο θα ειχε στο σημερινο μας κοσμο?
Καλως ή κακως μια ιστορικη περιοδος κρινεται απο τις επιδρασεις και απο τις επιπτωσεις της πανω στο ανθρωπινο γενος και νομιζω οτι στην δικη μας περιπτωση δεν πρεπει να εχουμε και παραπονο!
Εχετε αραγε φανταστει τι θα λενε για μας σε 2500 χρονια απο σημερα?
Ποσο αδικα ή δικαια θα μας κρινουν?
Ας δουμε την ταινια και ας κρατησουμε απλα αυτο που εγραψε ο φιλος,
οτι θα παει τα παιδια του στο μνημειο.Μιας πρωτης ταξεως ευκαιρια για μαθηση!

Απάντηση: Re: 300

Videomix, σε προηγούμενο ποστ αναφέρεται πως ο Frank Miller (ο σχεδιαστής και σεναριογράφος του κόμικ) είχε δηλώσει ότι αυτοί είναι οι Σπαρτιάτες όπως τους φαντάστηκε ο ίδιος κι όχι οι ιστορικοί. Από τη στιγμή που ο καλλιτέχνης δηλώνει ότι υπάρχει ιστορική ανακρίβεια για να εξυπηρετηθεί το αποτέλεσμα που θέλει να έχει, νομίζω ότι δικαιολογούνται οι όποιες ανακρίβειες. Είναι σαν να μας λέει ο ίδιος ότι αν θέλουμε την πραγματική ιστορία, να κάνουμε έρευνα.
Πάντως από το κόμικ που διάβασα, τα ουσιαστικά μηνύματα που αφορούν τη μάχη των Θερμοπυλών περνάνε στον αναγνώστη: Η αυτοθυσία και η έξυπνη στρατηγική που οδήγησαν ένα έθνος να προστατέψει τα εδάφη του. Βέβαια, το κατά πόσο υφίστατο η έννοια του ελληνικού έθνους τότε, αυτό είναι άλλο κεφάλαιο...

Είναι αξιοθαύμαστο το γεγονός πως η φαντασία του Miller ταυτίζεται σε τόσο μεγάλο βαθμό με την Μάχη των Θερμοπυλών.
Φαίνεται πως έχει κάποιο χάρισμα ο τύπος.:flipout:

Re: Απάντηση: 300

Θα πάω να την δω, γιατί μετά το sin city νομίζω ότι ο Miller είναι κορυφή :grinning-smiley-043

ητανε και πριν κορυφη ο Μιλλερ...τοσα χρονια κανει κορυφαια κομικς....ποσοι απο σας γνωριζουν οτι ειχε ανακατευτει ενεργα στη τριτη συνεχεια του Robocop?? ενα κομικ που ο ιδιος ειχε αγαπησει τοσο πολυ οσο και την Ηλεκτρα και τον DareDevil που δυστηχως για εμας δεν ανακατευτηκε ο ιδιος αλλα κατι εισπρακτορες......
Ενα αλλο κομικ που θα ψοφαγα καποια στιγμη να δω βεβαια ειναι το the Dark Knight returns....

η κορυφαια κατα πολλους ιστορια του Batman.

Re: Απάντηση: Re: 300

Είναι αξιοθαύμαστο το γεγονός πως η φαντασία του Miller ταυτίζεται σε τόσο μεγάλο βαθμό με την Μάχη των Θερμοπυλών.
Φαίνεται πως έχει κάποιο χάρισμα ο τύπος.:flipout:

Videomix, το εχεις δει?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: 300

Videomix, το εχεις δει?

Πήγα την Παρασκευή σε μια αίθουσα gold την οποία είχαμε κλείσει εγώ και η παρέα μου, εξ'ολοκλήρου.
Μου άρεσε πολύ ως ταινία με ιστορικές αλήθειες. Kαταιγιστική δράση απο την αρχή μέχρι και το τέλος. Σου αφήνει την εντύπωση οτι η διάρκειά της ήταν πολύ λιγότερη απο 2 ώρες!!! Κάποιοι μας είπαν πως βασίζεται στο comic. Το comic βασίζεται στην ιστορία όμως. Επομένως, συγκοινωνούντα δοχεία.
Την περιμένουμε πια με αγωνία σε hd-dvd η blue ray.

Εχω ήδη αναφερθεί.:antlers:

Η ταινια , κατα τη γνωμη μου, ειναι μια ωραια ταινια δρασης , με εντονες σκηνες .

Ειναι ισως η πρωτη φορα , που βλεπω να προβαλεται τοσο πολυ η Ελλαδα και οι Ελληνες σε ταινια του χολιγουντ, χωρις αιχμες και παρατραγουδα.

Αν το δω "σφαιρικα", χαιρομαι που μια τετοια ταινια , χαιρει τοσο μεγαλης προβολης, και που θα την δουν τοσα ματια παγκοσμιως...!

Ακόμα δεν έχω βρει εισιτήριο την ώρα που θέλω για να την δω, οπότε αφήνω τα σχολιά μου για αργότερα.

Ιδού όμως κ τι πιστεύουν οι πρώην Πέρσες...

"Η ταινία «300» που σπάει ταμεία στη χώρα μας, καταδικάστηκε έντονα τη Δευτέρα (12/3) από την Τεχεράνη, η οποία την χαρακτήρισε «αντι-ιρανική».

Ο σύμβουλος του προέδρου Αχμαντινεζάντ σε θέματα τέχνης, Τζαβάντ Σαμκαντρί, δήλωσε ότι η ταινία είναι μια προσβολή για τον περσική κουλτούρα και ευθυγραμμίζεται με τον αμερικανικό «ψυχολογικό πόλεμο» εναντίον του Ιράν.

Η Τεχεράνη φαίνεται να ενοχλείται από το γεγονός ότι οι Πέρσες στην ταινία εμφανίζονται ως «άσχημα και βίαια πλάσματα μάλλον παρά ως ανθρώπινα όντα», γεγονός που χαρακτηρίζει «παρέκκλιση από την ιστορία».

Επιπλέον, Ιρανοί αξιωματούχοι επισημαίνουν ότι σκόπιμα οι Πέρσες παρουσιάζονται ως βίαιοι, ώστε να εξυπηρετήσουν μια αμερικανική πολιτική συνωμοσία εναντίον του Ιράν ,η οποία υλοποιείται μέσω του Χόλιγουντ και της Warner Bros.

Επίσης, το κρατικό δίκτυο συνέδεσε την ταινία με τις συνεχιζόμενες πολιτικές διενέξεις μεταξύ της Ουάσινγκτον και της Τεχεράνης, όπως αυτή για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.

Όπως δήλωσαν οι ίδιες πηγές, μετά τους Γερμανούς, τους Ιάπωνες, τους Ρώσους και τους Άραβες, οι Ιρανοί φαίνεται να έχουν γίνει ο νέος «κακός» στις παραγωγές του Χόλιγουντ.

Ήδη έχει ξεκινήσει μια παγκόσμια εκστρατεία από Ιρανούς που ζουν στο εξωτερικό, οι οποίοι στέλνουν e-mail διαμαρτυρίας στη Warner Bros, κατηγορώντας την ότι προσέβαλε την ιστορία και τον πολιτισμό της Περσίας.
"

Πηγή : http://news.contra.gr/News/145835.html

Ενω στην πραγματικότητα οι Πέρσες ήταν πολιτισμένοι και καλλιεργημένοι άνθρωποι και όχι όπως τους παρουσίαζε η ταινία ε; ;)

Αυτο το εργο του Ιστγουντ με τους Ιαπωνες,μου ειπαν οτι τους δειχνει συμπαθεστατους,οι Ιαπωνες ηταν ιστορικα οι προβληματικοι της περιοχης με ιμπεριαλιστικες και κατακτητικες διαθεσεις προς τους γειτονες τους και εχουν κανει ΤΕΡΑΣΤΙΑ εγκληματα κατα τον Β παγκοσμιο,μονο στη Γεφυρα του Κβαι εξοντωσαν εκατονταδες χιλιαδες ανθρωπους.Απλως δεν τα ειχαν με τους Εβραιους οπως ο Χιτλερ και γι'αυτο το Χολλυγουντ τωρα τους δειχνει καλα παιδια.
Παντως το Χολλυγουντ εχει επανηλειμενα ξεφτιλισει και τους αμερικανους,αλλα ειναι αληθεια πως στις καθαρα ψυχαγωγικες εμπορικες ταινιες χρησιμοποιουνται λαοι οπως Γερμανοι(Βπαγκοσμιος), Ρωσοι(κατασκοπια ψυχρου πολεμου) και Αραβες (τρομοκρατια)για "κακοι"διοτι ειναι οι αντιπαλοι των αμερικανων στις αναλογες περιπτωσεις.
Στην περιπτωση του 300 δεν βλεπω καμμια "γραμμη",ουτως η αλλως δεν πολεμανε τους αμερικανους οπως στις αλλες περιπτωσεις.Αν πιστευα οτι μας χρησιμοποιουν σα λαο για προπαγανδα δε θα μου αρεσε καθολου,αλλα δεν το πιστευω,πιστευω οτι θελανε να κανουνε μια καθαρα ψυχαγωγικη ταινια και ετυχε να αφορα αυτους τους δυο λαους.Ουτως η αλλως στην "Τροια" "κακοι" ηταν οι ελληνες.

Απάντηση: Re: 300

Υπάρχει σχέση ανάμεσα στους αρχαίους Πέρσες και στους σημερινούς Ιρανούς?
Η ίδια σχέση που έχουμε οι Έλληνες του σήμερα με τους αρχαίους Έλληνες.
Η γλώσσα τους είναι η ίδια (τα φαρσί), υπάρχουν ακόμα Ιρανοί που δεν είναι μουσουλμάνοι αλλά ακολουθούν τις διδαχές του Ζωροάστρη. Επίσης ο σάχης του Ιράν πριν την ισλαμική επανάσταση είχε γιορτάσει τη συμπλήρωση 2500 ετών Περσικής μοναρχίας.

Ιδού όμως κ τι πιστεύουν οι πρώην Πέρσες...
Ήδη έχει ξεκινήσει μια παγκόσμια εκστρατεία από Ιρανούς που ζουν στο εξωτερικό, οι οποίοι στέλνουν e-mail διαμαρτυρίας στη Warner Bros, κατηγορώντας την ότι προσέβαλε την ιστορία και τον πολιτισμό της Περσίας."

Δεν είναι πρώην Πέρσες, είναι οι Πέρσες.

Δυστυχώς όμως, όπως και πολλοί στην Ελλάδα, ψάχνουν κρυμμένα νοήματα και σκοπιμότητες πίσω από ένα καλλιτεχνικό έργο, που ναι μεν μπορεί να περιέχει τέτοια νοήματα, το τελικό αποτέλεσμα όμως ερμηνεύεται ποικιλοτρόπως. Διάβαζα την κριτική ενός αμερικάνου στο imdb για την ταινία ο οποίος έγραφε για όλα αυτά τα Μπουσικά περί δημοκρατίας στον κόσμο, μάχη για την ελευθερία, πόλεμο των πολιτισμών κτλ. ενώ κάλλιστα μπορούμε να δούμε τους Πέρσες ως μια αλληγορική Αμερική που προσπαθεί να παρέμβει στα χωρἀφια άλλων πολιτισμών, προσφέροντας πλούσια δώρα, οικουμενική ειρήνη και ευημερία αρκεί βέβαια να γλείφουμε τον Ξέρξη... ή τον Μπους;... δεν ξέρω μπερδεύτηκα.

και τώρα που το θυμήθηκα, πολύ ντραγκ κουιν αυτός ο Ζέρξες.