3D printers - Κατασκευές

Δεν μπορει να μην υπηρχαν 3D printed παιχτήρια για σπρευ και μπουκαλακια (spray/can shaker)!! Aργα το σκεφτηκα αλλα δεν πειραζει :)

Eδω ενα φρεσκοψημενο παιχτηρι με πλαστικο στελεχος που μπαινει σε σπαθοσεγες, οπως ακριβως μπαινουν οι μεταλλικες λαμες!!

FhWKICFh.jpg

Το συγκεκριμενο ειναι για μικρα μπουκαλακια και υπαρχει στο thinkverse.

Ο πατος του μπουκαλιου φωλιαζει στην βαση του πλαστικου και η στερεωση γινεται με λαστιχα.
3YXqmEJh.jpg

Η πλαστικη λαμα μπαινει στη σπαθοσεγα και κλειδωνει κανονικα οπως οι μεταλλικες!
UgPJQD5h.jpg

Με το ενα χερι κρατας το μπουκαλακι και με το αλλο την σκανδαλη, αλλα οχι στο φουλ γιατι πρωτον δεν χρειαζεται και δευτερον μπορει να υπαρξει θεμα στη βαση της πλαστικης λαμας εκει που κουμπωνει στο τσοκ.

Εδω οι διαστασεις του παιχτηριου που ειναι πολυ εξυπνα σχεδιασμενο.
SnJKXJPh.jpg

Η πλαστικη λαμα στην ακρη της θελει τριψιμο με γυαλοχαρτο γιατι απο τον πριντερ βγαινει λιγο πιο παχια και δεν μπαινει ευκολα στη σεγα.

Για αυτους που θα το τυπωσουν, μπορουν καλλιστα να το κανουν με 0.3 layer height για πιο γρηγορα καθως η εκτυπωση δεν εχει σημεια που θελουν λεπτομερεια. Θελει οπωσδηποτε support για να τυπωθουν σωστα τα 'αυτακια' που πιανουν τα λαστιχα. Θα προτεινα επισης infill 50% αντι 20% που γραφει, μονο και μονο για να γινει πιο γερη η πλαστικη λαμα που μπαινει στη σεγα.

Αυριο θα τυπωθουν 2 αντιστοιχες κατασκευες για σπρευ. Μια για σπαθοσεγα και μια για δραπανο.

Τι λες τώρα...;
Βγάζουν ακόμη και τέτοια...!!!
Και πόσα άλλα υπάρχουν που κάποιοι δημιουργοι θεώρησαν ότι δεν αξίζει να τα ανεβάσουν σε site.

Εγω πάντως προχτές κατέβασα ένα πλαστικό παξιμάδι για τον ενισχυτή κιθάρας μου που κρατούσε το input jack . Ειχε σπάσει και για να βρω ίδιο καθώς έχει περίεργη διάσταση σε διάμετρο/σπείρωμα έπρεπε να πληρώσω 5€ συν 20€ μεταφορικα ... Ψάχνοντας να δω τις διαστάσεις για να εκτυπώσω ένα, το βρήκα ήδη έτοιμο στο thinkverse τυπώθηκε στο μικροτερο δυνατο layer με 100% infill και σε 10 λεπτά είχα ένα παξιμάδι που δεν ξεχώριζε από το αυθεντικό με κόστος λίγα λεπτά του € ...

• Like
Reactions: kospap and nikfor
Aψηφωντας την βαρυτητα :)

4aTfhB9h.jpg

Ο κουβας εγινε στον εναν εκτυπωτη που ειχε μπλε νημα και το αφρονερο στον αλλο που ειχε ασπρο νημα.

Eγινε με σμικρυνση 50% του αρχικου σχεδιου. Μεγιστο υψος κατασκευης 8εκ.
Θελει οπωσδηποτε support το οποιο υπ'οψη, καθαριζει δυσκολα!

Eυχαριστω! Ο υπολογιστης που εχω στο εργαστηριο ειναι 32bit οποτε εχω μια παλια εκδοση του CURA.
Το tree support ειναι ενα οption των καινουριων 64bit εκδοσεων που δεν ειμαι σιγουρος οτι μπορει να κανει σημαντικη διαφορα. Θα το ξαναδοκιμασω ομως.

Μπορείς να ετοιμάσεις το αρχείο σε άλλον υπολογιστή με 64bit και απλά να το βάλεις με την sd . Εγω είδα μεγάλη διαφορά. Ειδικά με επιλογή να ξεκινάνε από το τραπέζι τα supports . Με τα απλά κάθετα είχα παντού πρόβλημα καθώς έπρεπε να καθαρίσω ακομη και μικρά ανοίγματα που είχε βάλει supports .

• Like
Reactions: Χιωτης
Συνεχεια εκτυπωσεων εξαρτηματων για ανακινηση σπρεϋ μπογιας/βερνικιων...

....και νομιζω οτι το εξαρτημα για δραπανα ειναι το πιο ανετο και βολικο απο ολα τα υπολοιπα!!

QCogE3R.jpg

Το εξαρτημα εχει σχεδιαστει να ειναι πολυ γερο (infill 50+%), ιδιως η βαση του, ωστε να μπορει να αντεχει.
Η βαση πηρε παρα πολυ ωρα για να γινει και εχει παχος ~5 χιλιοστα

pJXrVo0h.jpg

Η τρυπα στην μεση θα χρησιμοποιηθει για να μπει ενα μπουλονι Μ8 και μηκους 12εκ., το οποιο θα πιαστει στο τσοκ του δραπανου.

Πηρε συνολικα πανω απο 6 ωρες για να γινει και δεν μπορω να καταλαβω γιατι καθως ειναι απλη κατασκευη!
p7keEU7h.jpg

Εδω τελειωμενο με υψος 5.5 εκατοστα.
iaPNDpZh.jpg

Επισης τυπωθηκε μια μικρη σφηνα η οποια σταθεροποιει το σπρεϋ στην βαση.
39sWJuEl.jpg

Το εξαρτημα με τη σφηνα και το μπουλονακι το οποιο μαζι με τις ροδελες και τα παξιμαδια σφιχτηκαν γερα πανω στο εξαρτημα.
diM1iN1h.jpg

Η εσωτερικη μερια του εξαρτηματος
IK311aBh.jpg

Ετσι μπαινει το σπρεϋ και η σφηνα.
LgDN8P4h.jpg

Η αναμιξη γινεται παρα πολυ ομαλα και καμμια σχεση με το σεισμικο ταρακουνημα της σπαθοσεγας :)

Επειδη η σφηνα μπορει να χαθει, ανοιχτηκε μια τρυπουλα 2μμ και μπηκε ενα μικρο δεματικο, οποτε κατα την αποθηκευση μπαινει πανω στο σπειρωμα του μπουλονιου και δεν χανεται.
743aFioh.jpg

Τωρα πια, με τοσα παιχτηρια κατασκευασμενα, δεν πρεπει να μου ξαναβουλωσει ποτε κανενα σπρεϋ, ουτε του Λιντλ :)

Τελικα το tree support -το οποιο εχει προστεθει στις τελευταιες εκδοσεις του προγραμματος Cura- κανει τεραστια διαφορα στις εκτυπωσεις.

Δεν ειναι μονο η πιο εξυπνη υποστηριξη της κατασκευης που εκτυπωνουμε, η οποια αφαιρειται και πανευκολα, αλλα και η μεγαλη εξοικονομηση χρονου!!

Εδω βλεπουμε την ξεχωριστη βαση που δημιουργειται για το tree support.
ejLUS8Sh.jpg

Eδω η ολοκληρωμενη εκτυπωση οπου η υποστηριξη βρισκεται εξ΄ολοκληρου στα αριστερα της εκτυπωσης και ΔΕΝ εμπλεκεται καθολου με το λεπτο 'ποδι' στα δεξια.
eQjDPm9h.jpg

Η κανονικη υποστηριξη θα τυπωνοταν γυρω απο το λεπτο ΄ποδι' και ο καθαρισμος θα ηταν οχι μονο επιπονος αλλα και επικινδυνος για να σπασει το λεπτο ακρο.

Εδω βλεπουμε ποσο ευκολα αποκολληθηκε η υποστηριξη tree support!!! Δεν χρειαστηκε να καθαριστει τιποτα απο την κυρια κατασκευη. Δεν χρειαστηκε καν κοπιδι.
qBZ6qgah.jpg

Και εδω η συνολικη κατασκευη, το νερο που πεφτει στο εδαφος απο τον κουβα που στεκεται στον αερα :)
xfhTuZO.jpg

To λεπτο μερος της 'ροης' του νερου εχει ενισχυθει με UV ρητινη για να γινει ανθεκτικη. Πανω στο πλαστικο δηλαδη, εχει πεσει ενα στρωμα υγρου γυαλιου.
To 'νερο' στο εδαφος εχει εμπλουτιστει με gel medium.

Ενδιαφέρομαι να πάρω έναν 3D printer στον αδερφό μου και θέλω την γνώμη σας. Ούτε ο αδερφός μου, ούτε εγώ έχουμε σχέση και γνώσεις για το αντικείμενο. Οπότε η αγορά αφορά τον πρώτο μας printer του είδους. Έχω δει τον παρακάτω, αλλά αν υπάρχει κάποιος άλλος που να κρατήσει καλύτερα στο χρόνο, όσο οι δεξιότητες και επιθυμίες για γίνονται μεγαλύτερες, θα τον προτιμήσω. Κάθε σχόλιο ευπρόσδεκτο.

https://www.skroutz.gr/s/24929990/C...D-Printer-με-Σύνδεση-USB-και-Card-Reader.html

Ενδιαφέρομαι να πάρω έναν 3D printer στον αδερφό μου και θέλω την γνώμη σας. Ούτε ο αδερφός μου, ούτε εγώ έχουμε σχέση και γνώσεις για το αντικείμενο. Οπότε η αγορά αφορά τον πρώτο μας printer του είδους. Έχω δει τον παρακάτω, αλλά αν υπάρχει κάποιος άλλος που να κρατήσει καλύτερα στο χρόνο, όσο οι δεξιότητες και επιθυμίες για γίνονται μεγαλύτερες, θα τον προτιμήσω. Κάθε σχόλιο ευπρόσδεκτο.

https://www.skroutz.gr/s/24929990/C...D-Printer-με-Σύνδεση-USB-και-Card-Reader.html

Eιναι πολυ καλη επιλογη αυτη η αναβαθμισμενη εκδοση του Ender 3 για τον οποιο υπαρχουν απειρα βιντεακια και γενικοτερα πληροφοριες στο διαδικτυο για ο,τι χρειαστει.

Η διαφορα τιμης με το Banggood ειναι μικρη οποτε ισως καλυτερα να το παρεις απο Ελλαδα για να εχεις και αμεσο support αν χρειαστει.
Ειναι αρκετα πιθανον βεβαια στο αμεσο μελλον να βγει καποιο κουπονακι και αυτος ο εκτυπωτης να κοστισει κατω απο 200 ευρω απο Κινα.

Δεν εχω τον συγκεκριμενο εκτυπωτη αλλα μου κανει εντυπωση οτι υπαρχουν αρκετα σχολια για το bed leveling, οτι λασκαρει ευκολα και χρειαζεται ρυθμιση σχεδον σε καθε εκτυπωση.
Αν και δεν αποτελει ουσιαστικο προβλημα γιατι λυνεται, ειναι ενοχλητικο. Δεν ξερω εαν συμβαινει σε ολα τα μηχανηματα, αλλα υπαρχουν λυσεις που θα τις διαβασεις στο διαδικτυο.

Ο 3D εκτυπωτης ειναι ενα πολυ ενδιαφερον γκατζετ και μια πολυ δημιουργικη και χρησιμη ενασχοληση. Θα τον χαρειται και οι δυο :)

• Like
Reactions: Catalyst_
Δεν εχω τον συγκεκριμενο εκτυπωτη αλλα μου κανει εντυπωση οτι υπαρχουν αρκετα σχολια για το bed leveling, οτι λασκαρει ευκολα και χρειαζεται ρυθμιση σχεδον σε καθε εκτυπωση.
Δέν ισχύει, έχω τον Ender 3 Pro και στις 30 εκτυπώσεις έχω κάνει bed leveling μία (ή δύο) φορές.

• Like
Reactions: Σωφρον
Μπορει να μην συμβαινει σε ολους τους εκτυπωτες, αλλα σιγουρα συμβαινει σε αρκετους Ender, αν πιστεψει κανεις τις αξιολογησεις.
Εδω οι αξιολογησεις απο το skroutz που αναφερονται στον V2.

Στους δικους μου πχ. φτηνους εκτυπωτες EasyThreed X1 & X3, δεν εχω κανει κανενα bed leveling εκτος απο το αρχικο.
Mιλαμε για δεκαδες εκτυπωσεις. Παντως εαν δεν με ενοιαζε το λιλιπουτειο μεγεθος των ΕasyThreed, σιγουρα καποιον Ender 3 θα αγοραζα.

Ένα μειονέκτημα βρίσκω στον Ender 3, ότι για να τυπώσει ABS χρειάζεται full metal hotend κι ένα κουτί για να τον κλείσεις μέσα.
Οπότε εγώ θα πρότεινα, αν τα λεφτά δεν είναι πρόβλημα κι αν ενδιαφέρεται να τυπώνει ABS, να πάρει κάποιον που να το κάνει αυτό απ' την αρχή, χωρίς μετατροπές.

Ένα μειονέκτημα βρίσκω στον Ender 3, ότι για να τυπώσει ABS χρειάζεται full metal hotend κι ένα κουτί για να τον κλείσεις μέσα.
Οπότε εγώ θα πρότεινα, αν τα λεφτά δεν είναι πρόβλημα κι αν ενδιαφέρεται να τυπώνει ABS, να πάρει κάποιον που να το κάνει αυτό απ' την αρχή, χωρίς μετατροπές.
Θα του κοστίσει περισσότερο από το να κάνει την μετατροπή και θα έχει και μικρότερη επιφάνεια εκτύπωσης.
Εργοστασικος εκτυπωτής που να ειναι κλειστός και εκτυπώνει abs από το εργοστάσιο είναι ο Flashforge Adventurer 3 που σε τιμές Ελλάδας μιλάμε για 450€+

Έχω χαζέψει με αυτό το Video στο οποίο ο τύπος κατασκευάζει ένα Router Lifter o_O

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Απίθανο μοιάζει, αν και δεν ξέρω αν πραγματικά μπορεί να πετύχει κάτι τόσο δύσκολο.
Εσείς που έχετε ασχοληθεί θα καταλάβετε καλύτερα.

ΟΚ, ο τύπος τα πουλάει τα σχέδια 20 δολάρια, αλλά αν πράγματι δουλεύει δεν είναι και τίποτα όταν τα αντίστοιχα έτοιμα κοστίζουν εκατοντάδες ευρώ.

Αλλά είναι δυνατόν να μπορεί να φτιαχτεί κάτι τέτοιο με έναν οικιακό 3D Printer; :unsure:

• Wow
Reactions: Χιωτης
Αλλά είναι δυνατόν να μπορεί να φτιαχτεί κάτι τέτοιο με έναν οικιακό 3D Printer; :unsure:
Τα πλαστικά που τυπώνει δείχνουν καλύτερης ποιότητας από άλλες εκτυπώσεις, πιο λεία. Εϊναι το μηχάνημα ή κάποιο διαφορετικό νήμα που βάζει;

Τα πλαστικά που τυπώνει δείχνουν καλύτερης ποιότητας από άλλες εκτυπώσεις, πιο λεία. Εϊναι το μηχάνημα ή κάποιο διαφορετικό νήμα που βάζει;

Μάλλον ρύθμιση. Εκτυπώνει με έναν Delta και ένα απλο σε στυλ ender αλλά με direct drive που μπορεί να τυπώσει tpu . Κατά βάση απλό pla και tpu χρησιμοποιεί.

Άνετα. Απλά πρέπει να είναι σωστά σεταρισμενο το μηχάνημα για να έχεις τις σωστές ανοχές στα κινούμενα μέρη.

Last edited by a moderator:
  • Like
Reactions: dk31 and nikfor