3D printers - Κατασκευές

Ο εκτυπωτης του Νικητα νομιζω οτι εχει τα περιθωρια να εκτυπωσει πιο ποιοτικα απο αυτο των κλειστων sermoon, οπως φαινεται απο τα δειγματα που εχουμε δει μεχρι στιγμης. Ολοι οι εκτυπωτες βεβαια κανουν πολυ καλη δουλεια και θα κανουν ακομα καλυτερη εαν ρυθμιστουν ιδανικα.

Ομως θα συμφωνησω απολυτα με τον Νικο οτι δεν χρειαζεται να ψαχνεις το 100% της ποιοτητας καθως δεν τυπωνουμε προτομες για εκθεση. Προσωπικα τυπωνω σχεδον παντα στην ταχυτερη εκτυπωση που γινεται εκτος εαν υπαρχουν πολυ σημαντικες -λειτουργικα- λεπτομερειες που πρεπει να τυπωθουν σε καλυτερη ποιοτητα.

Αυτο ομως ΔΕΝ σημαινει οτι δεν πρεπει να γνωριζουμε πως μπορουμε να ρυθμιζουμε τον εκτυπωτη σωστα και να ξερουμε τις μαξ. δυνατοτητες εκτυπωσης που εχει αναφορικα με την ποιοτητα. Ειναι κριμα δηλαδη να εχουμε μια Lamborghini και να την οδηγουμε μονο μεσα στην πολη.

• Like
Reactions: nikfor
Η πρώτη μου custom αποτυχία .
Μάλλον κατάλαβα τι έφταιξε.
Στα αρχικά που τύπωσα από την κάρτα ( καραβάκι ) τυπωνε στους 200 βαθμούς και θερμοκρασία bed 60.
Στο δικό μου είδα 200 βαθμούς αλλά θερμοκρασία bed 50.

Attachments

• 20221127_150609.jpg
    20221127_150609.jpg
    2.6 MB · Views: 29
  • 20221127_150736.jpg
    20221127_150736.jpg
    580.6 KB · Views: 31
Κατι αλλο θα φταιει Νικητα, η θερμοκρασια κρεββατιου στους 50° ειναι μια χαρα για PLA νημα. Εγω τυπωνω στους 45° .

Εχεις ρυθμισει στο cura οτι το νημα ειναι διαμετρου 1.75μμ? Περα απο τις αλλες βασικες ρυθμισεις βεβαια.

Δεν νομίζω 5 βαθμοί (και 10 στο τραπέζι) να κάνουν τόση διαφορά. Κάτι άλλο πήγε λάθος στο αρχικό.
Τύπωσες προς την ιδια κατεύθυνση; Δηλαδή η βάση κάτω και στις 2 περιπτώσεις;

Τι είναι αυτό που έφτιαξες;
Βάλε κάποιο link, μπορεί να ενδιαφέρει και άλλους.

Κατι αλλο θα φταιει Νικητα, η θερμοκρασια κρεββατιου στους 50° ειναι μια χαρα για PLA νημα. Εγω τυπωνω στους 45° .

Εχεις ρυθμισει στο cura οτι το νημα ειναι διαμετρου 1.75μμ? Περα απο τις αλλες βασικες ρυθμισεις βεβαια.
Στο cura νήμα 1.75mm
Δεν ξέρω τι άλλο μπορεί να φταίει.
Στα τρία καραβάκια που τύπωσα είδα στην οθόνη του εκτυπωτή ότι το κρεβάτι είχε θερμοκρασία 60.
Στο δικό μου αποτυχημένο η διαφορά που ειδα είναι ότι είδα θερμοκρασία 50 βαθμούς.
Μόλις το ξανά φόρτωσα με ρύθμιση 60 βαθμούς το τελείωσε σωστά

Δεν νομίζω 5 βαθμοί (και 10 στο τραπέζι) να κάνουν τόση διαφορά. Κάτι άλλο πήγε λάθος στο αρχικό.
Τύπωσες προς την ιδια κατεύθυνση; Δηλαδή η βάση κάτω και στις 2 περιπτώσεις;

Τι είναι αυτό που έφτιαξες;
Βάλε κάποιο link, μπορεί να ενδιαφέρει και άλλους.
Βάση κάτω και στις δύο περιπτώσεις.
Αυτό είναι μια γωνία από αρμοκαλυπτρα κουζίνας, η Βάση

Υπάρχει πρόβλημα πάντως στο πρώτο layer σου, είναι πολύ κακή η εκτύπωση. Και το πρώτο layer είναι το πιο σημαντικό, από εκεί ξεκινούν μια σειρά από προβλήματα. Νομίζω ότι είσαι αρκετά ψηλά.
Κατέβασε μερικά first layer tests (πχ από εδώ https://3dprinterly.com/best-3d-printer-first-layer-calibration-tests-stls-more/) και τύπωσέ τα να τα δούμε.

Οτι ειπε ο @NassosT . Εισαι πολυ ψηλα. Το πρωτο layer θα πρεπει να απλωνει πανω στο τραπεζι ετσι ωστε οταν περναει το nozzle δευτερη φορα απο το ιδιο σημειο οι δυο γραμμες να ενώνονται σε μια και οχι να εχουν αποσταση οπως οι δικες σου.

• Like
Reactions: nik187 and nikfor
Που θα πάει θα το καταφέρω.
Άρα θα πρέπει να κατεβάσω την μύτη έτσι;
Αυτό το ρημάδι auto bed leveling γιατί υπάρχει , δεν κάνει δουλειά ;
Υποτίθεται για αυτό δεν είναι;
Τύπωσα και το καπάκι με τις ίδιες ρυθμίσεις με το πρώτο.

Attachments

• 20221127_202308.jpg
    20221127_202308.jpg
    4.4 MB · Views: 27
  • 20221127_202203.jpg
    20221127_202203.jpg
    4.1 MB · Views: 26
  • 20221127_202127.jpg
    20221127_202127.jpg
    4.3 MB · Views: 25
  • 20221127_202057.jpg
    20221127_202057.jpg
    3.9 MB · Views: 24
  • 20221127_202030.jpg
    20221127_202030.jpg
    3.8 MB · Views: 22
  • 20221127_202007.jpg
    20221127_202007.jpg
    4.1 MB · Views: 25
Το συστημα που εχει για bed lvling προυποθετει να ορισεις σωστα το offset . Καπου εκει εχεις κανει κατι λαθος. Δοκιμασε να εκτυπωσεις μια επιφανεια με 1 layer μονο . Πχ ενα τετραγωνο 10x10. Καθως "γραφει" το πρωτο layer δες αν ειναι πολυ ψηλα τοτε εχεις κενα αναμεσα στα περασματα και πρεπει να κατεβασεις το Z απο το μενου της οθονης με πολυ μικρα βηματα μεχρι να βλεπει να εκτυπωνει ενα λειο στρωμα. Αν εισαι πολυ κοντα τοτε γρατζουναει τις στρωσεις και δημιουργει μια τραχεια επιφανεια ή ακομη ξεκολλαει στο περασμα οτι εχεις κανει. Εκει θα πρεπει να σηκωσεις το Z. Σημειωσε την διαφορα ειτε + ειτε - και αλλαξε αναλογα το offset που εχεις τωρα μεσα απο το μενου της οθονης. Κανε ενα save στο EEPROM για να κρατησεις την ρυθμιση.

• Like
Απο περιεργεια, για να δω αν και ποσο καλα κουμπωνει πανω στην oral-B, τυπωσα ενα καλυμμα την οδοντοβουρτσα!

FceLRWnh.jpg

...και τελικα κουμπωνει τελεια και σταθερα!!

Συνάδελφοι, πηρα έναν προγραμματιζόμενο WiFi θερμοστάτη για το καλοριφέρ, αλλά είναι για να μπει χωνευτός και εγώ θέλω να τον βάλω σε κουτάκι στον τοίχο.
Πως λέγεται αυτό το κουτάκι στα αγγλικά για να το ψάξω στο thingiverse να το τυπώσω; Δεν το βρίσκω. :unsure:

Image8061640999860069191.jpg

Socket ίσως?

Edit: wall socket μπορεί να βοηθάει περισσότερο

Συνάδελφοι, πηρα έναν προγραμματιζόμενο WiFi θερμοστάτη για το καλοριφέρ, αλλά είναι για να μπει χωνευτός και εγώ θέλω να τον βάλω σε κουτάκι στον τοίχο.
Πως λέγεται αυτό το κουτάκι στα αγγλικά για να το ψάξω στο thingiverse να το τυπώσω; Δεν το βρίσκω. :unsure:

Last edited:
  • Like
εδω εισαι
γραψε εντυπωσεις μετα τη χρηση, γιατι και ο δικος μου θερμοστατης (siemens) εχει αρχισει να μου σπαει τα νευρα

Δυο απλές κατασκευούλες για την οργάνωση του εργαστηρίου.

Πολύ ωραία βάση στήριξης για το ρολό κουζίνας, που κρύφτηκε τέλεια ακριβώς κάτω από τον πάγκο, χωρίς να ενοχλεί

3dprints_01.jpg

Έξυπνες βάσεις για τις ταινίες μας, με δεύτερο εσωτερικό στήριγμα για τις μικρής διαμέτρου ταινίες.

3dprints_02.jpg

:)

Καθε εργαστηριο -για να μην πω καθε νοικοκυριό- πρεπει να εχειν εναν!
Ειναι πραγματικα ατελειωτες οι χρησιμες εκτυπωσεις που μπορεις να κανεις με εναν 3D εκτυπωτη (y)

• Like
Reactions: aetosa and nik187