3D printers - Κατασκευές

Μιας και ειμαστε Avclub ειπα να παρουσιασω μια σχετικη κατασκευη που ολοκληρωσα εχθες...
Χαλασαν κάτι παλιά ακουστικά (AKG K141) που είχα .Τα χρησημοποιουσε ο γιος μου για να κανει τις προβες του με το ηλεκτρικο του μπασο λογω του οτι εναι open back και ανεβαζει την ενταση αυθορμητα μηπως και προστατεψει λιγο τα αυτια του .Ετσι πεσαμε παλι στα closed back παλι... Ο καλος πατερας ομως ειχε δυο ζευγαρια καψες ακουστικων 40mm (κινεζικες) απο παλια ακουστικα αλλα σαν ηλεκτρονικος παντα καβατζωνω σχετικα αντικειμενα για τυχον επισκευες ...
Επεσα λοιπον στην παρακατω κατασκευη...
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Διαβασα καποια θετικα εδω...
https://www.headphonesty.com/2021/11/build-3d-printed-headphones-headamame/ ειδα και το BOM https://www.headphonesty.com/2021/11/build-3d-printed-headphones-headamame/
και αποφάσισα να τυπωσω την open back εκδοχη...
Βουαλα !!!! Φυσικα γινανε hardwired εχω παραγγειλει earpads και τα περιμενω ...Σε πρωτη φαση ακουγονται καλα ο πιτσιρικας μου ειπε οτι ακουγονται καλυτερα απο τα noname closed back ακουστικα που εχει τωρα...Περιμενουμε τα earpads ...
Σχετικα με την κατασκευη ...Την βρισκετε εδω αν δεν θελετε να δωσετε προσωπικα στοιχεια https://www.printables.com/model/534566-headamame-v2
Εχει pre-sliced αρχεια για prusa slicer,cura,και superslicer καθως και raw αρχεια αν κάποιος ξερει τι κανει (το προτεινω) .Χρειαζονται περιπου 300 γραμμαρια νημα και λιγο παραπανω απο 20 εκτυπωσης συνολικα ο ποιητης προτεινει καποια κομματια σε ABS η PetG αλλα εγω τα τυπωσα ολα με PLA+ της Esun γιατι νομιζω οτι ειναι πιο ανθεκτικο απο τα προηγουμενα (σε μηχανικες ανοχες τουλαχιστον) δεν ξερω αν ο ποιητης προτεινει τα διαφορετικα υλικα για στρεβλωσεις απο θερμοκρασια κλπ ο καιρος θα δειξει ...Μηχανικα δουλευουν αψογα με Pla.
Συμφερει ομως;
Σιγουρα οχι.Χρειαζεσαι γυρω στα 7 ευρω νημα 10 ευρω earpads (ειναι 110 μμ οποτε ειναι απιθανο να βρεθουν σε ενα σπιτι) και drivers αν αγορασεις τα προτεινομενα θελεις πανω κατω 15 ευρω .Οποτε παμε στα 30 ευρω με διαφορα ψιψιψινια (βιδες καλωδια κλπ κλπ) .Αγοραζεις ενα ωραιοτατο ζευγαρι superlux, Akg κλπ και εχεις σιγουρη αποδοση...
Εδω το ψαχνεις ....
Εχει τα καλα του ομως ...
Μπορεις να πειραματιστεις με drivers και configurations OPEN-CLOSED-SEMI OPEN με ποσοστα .
Αυτα ... Ειμαι ανοικτος σε ερωτησεις αν το αποφασίσετε να δωσω tips!

Attachments

• 20231023_115705.jpg
    20231023_115705.jpg
    1 MB · Views: 15
  • 20231023_115821.jpg
    20231023_115821.jpg
    767.6 KB · Views: 14
Έχει δίκιο ο Μπάμπης που λέει πως τα περισσότερα πράγματα που τυπώνει κάποιος στον 3D Printer (ειδικά τον πρώτο καιρό) είναι συνήθως άχρηστα.

Αλλά, μερικά, έχουν τόση πλάκα! Μα τι κάθονται και φτιάχνουν οι άνθρωποι; o_O

Μολυβοθήκη που αποτελείται μόνο από αριθμούς! Και όχι τυχαίους. Ξεκινάει από το "π"το 3.14 και συνεχίζει με όλα τα δεκαδικά του, φτιάχνοντας μια σπείρα με αριθμούς που αποτελούν το τοίχωμα του ποτηριού.
Εντάξει, πολλή φαντασία ο σχεδιαστής :D

Tower of Pi

Image9068190372871509153.jpg

(πρόχειρη εκτύπωση)

Στερεωτικα καλωδιων (ροκες) oλων των μεγεθων για 3D printers

rz2wCmVl.png

Δεν τυπωσα καποιο καθως εχω ηδη αρκετα, αλλα μου φανηκε ιδιαιτερα χρησιμο λινκ για να το εχουμε υπ'όψιν.

Ένα πολύ ωραίο και πρακτικό σύστημα τακτοποίησης των συρταριών μας έχει ανακαλύψει και εξελίξει ο πολύ αξιόλογος σχεδιαστής ZackFreedman.

Το σύστημα ταξινόμησης ονομάζεται Gridfinity και έχει πραγματικά άπειρες δυνατότητες.

20231113_180545 copy.jpg

Τυπώνεις βάσεις (απλές όπως αυτή της φωτογραφίας μου) ή πιο συνθέτες που διαθέτουν και μαγνήτες και τακτοποιείς τα χιλιάδες αντικείμενα όμορφα και τακτικά, σε κουτάκια κάθε είδους που μπορούν να αφαιρούνται και να επανατοποθετούνται στη βάση τους.

Είναι τέτοια η ποικιλία των σχεδίων και τόσες οι δυνατότητες που μου είναι δύσκολο να το περιγράψω.

Δείτε το Video του επίσης αξιόλογου καναλιού The next Layer για να καταλάβετε.

(στο 5:15)

Αξίζει τον κόπο να ασχοληθείτε :)

Έκτος από το Gridfinity που έγραψα πιο πάνω, ένα άλλο απίθανο σύστημα τακτοποίησης και οργάνωσης που μπορείς να τυπώσεις μόνος σου στον printer, είναι το honeycomb wall

Ακόμα μεγαλύτερες οι δυνατότητες από το Gridfinity
Δείτε αυτό το video για να πάρετε μια ιδέα

Τύπωσα ήδη μια επιφάνεια από honeycomb wall και τακτοποίησα κάποια πραγματάκια που χρησιμοποιώ στον 3d Printer.

20231113_211002.jpg

Η όλη κατασκευή είναι πάρα πολύ γερή και οι γάντζοι (ειδικά ο χοντρός κάτω) μπορούν να σηκώσουν μεγάλα βάρη.
Ό,τι μπορείτε να φανταστείτε, υπάρχει εκεί έξω για να το τυπώσετε.

Το καλύτερο είναι πως τα δυο συστήματα Gridfinity και honeycomb wall μπορούν να συνδυαστούν!
Στη φωτογραφία μου, βλέπετε τις μαύρες και πορτοκαλί θήκες Gridfinity που τύπωσα, να κάθονται ωραία πάνω στο λευκό honeycomb.

Ατέλειωτες οι δυνατότητες και εδώ. Αξίζει να το ψάξετε και αυτό :)

Ήθελα καιρό να δοκιμάσω τη σειρά eSilk PLA της eSun με τα τόσο εντυπωσιακά και λαμπερά χρώματα, αλλά δίσταζα γιατί φοβόμουν μήπως το υλικό δεν τυπώνεται καλά και μου δημιουργήσει προβλήματα.
Πήρα ένα eSilk PLA / Copper σε χρώμα χαλκού και έκανα μια δοκιμαστική εκτύπωση και ... εντυπωσιάστηκα!

slic copy.jpg

Ίσως δεν φαίνεται καλά στη φωτογραφία, αλλά είναι πολύ διαφορετικό από το απλό PLA+ στα αριστερά.
Τυπώθηκε χωρίς κανένα πρόβλημα, τόσο εύκολα όσο και τα υπόλοιπα eSun PLA+

Θα δοκιμάσω και κανένα άλλο χρωματάκι :)

Ωραιο αυτο το χρωμα copper.

Η θερμοκρασια εκτυπωσης ειναι ιδια με αυτη του PLA ή θελει παραπανω οπως το PLA+?

η eSun λέει:

190 – 230℃
Recommended temperature:210℃

Στους 210 τύπωσα, όπως και το PLA+ της eSun
Τυπώθηκε άψογα, χωρίς κανένα πρόβλημα. (y)

• Like
Reactions: Χιωτης
Τι ωραίος ο 3d printer! :D

Ήθελα να κάνω μια πατέντα το πρωί με το παγκοπρίονο, και χρειαζόμουν 2 Miter slots που δεν είχα.
Λέω ας δω μπας και υπάρχει κάτι για τύπωμα και ... φυσικά υπήρχε.

DeWalt 7485 Miter slot

Με τέλεια εφαρμογή και κύλιση, με έτοιμες τις τρύπες και τις "φωλιές" για τα παξιμάδια.
Εντύπωση μου έκανε πόσο καλά έγιναν.

20231125_185237.jpg

Τυπώθηκαν στο πιο πάνω bronze eSilk PLA της eSun :)

Εδώ ένα Featherboard μαζι με τους οδηγούς για dewalt παγκοπρίονο
Τα έχω τυπώσει και είναι πολύ χρήσιμα.
Επίσης τους οδηγούς τους έχω χρησιμοποιήσει και για ένα πρόχειρο sled που έχω φτιάξει και βολεύουν

Γενικά οι κατασκευές με 3d εκτυπωτή έχουν ξεφύγει!

Καλά πάει το προτζεκτ honeycomb wall που έγραψα πιο πάνω. :)

Γέμισα άλλη μια μικρή επιφάνεια του τοίχου του εργαστηρίου μου.
Είναι τόσες πολλές οι βάσεις και τα στηρίγματα που μπορείς να τυπώσεις και να κουμπώσεις πάνω του, που είναι πραγματικά χρήσιμο και ειδικά για όλα αυτά που δεν μπορούσα να βολέψω κάπου ώστε να τα έχω πρόχειρα αλλά και τακτικά.

20231203_102456b.jpg

:)

Πόση ώρα κάνει να σου τυπώσει το κάθε κομμάτι απο το honeycomb wall ο εκτυπωτής σού;
Αν θέλεις επειδή μπερδεύτηκα βάλε το λινκ από το wall που τυπώνεις?
Σε τι διάσταση είναι

Last edited:
Πόση ώρα κάνει να σου τυπώσει το κάθε κομμάτι απο το honeycomb wall ο εκτυπωτής σού;

χάχα, πονεμένη ιστορία! 😭....:LOL:

Για κάθε ένα από τα 17x17 cm, θέλει σχεδόν 6 ώρες!
Αλλά τον έχω σε δικό του δωμάτιο, τυπώνει συνεχώς (και τις νύχτες) και δεν μας ενοχλεί :)
To εκτυπωτάκι μου είναι καλό, αλλά αργό. Θέλει υπομονή :p

2023-12-03_12-50-39.jpg

• Like
Reactions: kospap and nik187
Μετά την αγορά του Esun filament dryer box σήμερα μπόρεσα να τον δουλέψω.
Αυτό που παρατήρησα είναι ότι εξαφανίστηκαν οι κλωστές που άφηνε το νήμα στην εκτύπωση.
Το είχα μόνιμα εξω κρεμασμένο στην βάση του εκτυπωτή
Καλή αγορά.
Σχετικά στην παρουσίαση του nikfor