3D printers - Κατασκευές

Επειδή με έπιασε η περιέργεια, έστειλα ένα στο σπίτι να ψήνεται. Πρώτο draft για να δω πως βγαίνει γενικά σαν εκτύπωση. PLA, με ό,τι χρώμα είχα εκείνη τη στιγμή και πρακτικά καμία αλλαγή στις ρυθμίσεις. Όταν πάω σπίτι, θα δω πως βγήκε και θα γίνει το επόμενο σε ASA.
1739191024124.png

Σαφέστατα αν το θέλει κάποιος για δοκιμή/πειράματα, εν γνώση πως είναι απλό PLA με νορμάλ infill 15%, μου το λέει και το κάνω ανταλλαγή με ένα SVS PB-1000 Pro... εεεε.... το κανονίζουμε ήθελα να πω.

• Like
Reactions: Χιωτης
Yeap. P1S με το AMS.
Κάτι με χαλάει, αλλά θα περιμένω να πάω σπίτι να το δω από κοντά. Η γυναίκα μάλλον δεν είχε πολλή υπομονή και κουνιόταν, αλλά αν της πω να το ξαναβγάλει, θα μου το φορέσει καπέλο όταν φτάσω.

Το πήρα στο εργοστάσιο κι έκλεψα λίγο μια μπαταρία και τυχαία ένα makita που βρήκα μπροστά μου.
Not bad. Στην μπαταρία κουμπώνει κανονικά. Στο εργαλείο δεν ξέρω αν μπορεί να κουμπώσει κάπως αντίστοιχα, αλλά δεν το έψαξα και δεν έχω εκτυπώσει και τα άλλα 2 κομματάκια που υποτίθεται τα βιδώνεις πάνω. Σε άλλη φάση, γιατί καίγομαι με άλλα προς το παρόν.
Σαφέστατα και δεν το δοκίμασα αν δουλεύει, γιατί λείπουν τα εντόσθια.

1739262576111.png1739262604928.png

Έχουμε στο μπάνιο του σπιτιού μια μεταλλική θήκη για να βάζουμε κάποια σαμπουάν. Ακουμπά πάνω στα πλακάκια σε ένα μικρό περβάζι στην μπανιέρα. Για να μην γίνει ζημιά στα πλακάκια , πήρα κάτι στρογγυλά λάστιχα με τρύπα στην μέση , και τα έδεσα με tire up και τα έβαλα για πόδια .
Η λύση όμως αυτή δεν νου άρεσε και ήθελα κάτι καλύτερο.
Μια και έχω τον εκτυπωτή είπα να ασχοληθώ και να σχεδιάσω ποδαράκια.
Μετά από αρκετή προσπάθεια, γιατί δεν το έχω με την σχεδίαση νομίζω ότι κάτι κατάφερα.
Το κάτω το μαύρο είναι τυπωμένο με TPU και το κλιπ που μπαίνει από πάνω και ασφαλίζει το τύπωσα με PETG

Η αυλακώσεις έγιναν για να κάτσει το κλιπ μέσα στα σίδερα και να ασφαλίσει ώστε να μην κουνιέται.
Ευχαριστώ

20250218_210338.jpg20250218_210509.jpg20250218_210743.jpg20250218_210758.jpg20250218_210840.jpg20250218_210950.jpg

Mπραβο, καλη δουλεια, χρησιμο εργαλειο για αλλη μια φορα ο 3d printer (y)

Με ποιο προγραμμα σχεδιασες?
Ευχαριστώ
Thinkecad τα άλλα προγραμματα είναι πολύ δύσκολα για μένα. Δεν έχω χρόνο να καθίσω να τα μάθω.
Με το Thinkecad μια χαρά βολεύομαι.
Η αλήθεια είναι ότι πολλές φορές βρίσκω έτοιμα σχέδια stl κοντά σε αυτό που θέλω σε διάφορα site , και με λίγο η πολύ κόψε ράψε στο Thinkecad τα φέρνω στα μέτρα μου.
Έτσι και σε αυτό την ιδέα και μέρος του σχεδίου την πήρα από εδώ.

Ευχαριστώ
Thinkecad τα άλλα προγραμματα είναι πολύ δύσκολα για μένα. Δεν έχω χρόνο να καθίσω να τα μάθω.
Η αλήθεια είναι ότι πολλές φορές βρίσκω έτοιμα σχέδια stl κοντά σε αυτό που θέλω σε διάφορα site , και με λίγο η πολύ κόψε ράψε στο Thinkecad τα φέρνω στα μέτρα μου.

Να υποθέσω εννοείς Tinkercad?

• Like
Reactions: nik187
Ευχαριστώ

Eτσι ειναι, και εγω το θεωρω σαν το πιο φιλικο προγραμμα απο ολα τα υπολοιπα.

Aν και περασε η μερα του Οσιου Βαλεντινου, εδω ειναι μια χαριτωμενη κατασκευουλα...

Επειδη κοκκινο νημα ειχα μονο στο μικρο, τσιπικο πλην τιμιο εκτυπωτακι, εγινε εκει.
knnPSB8h.jpg

Παραδοξως βγηκε αρτιο και λειτουργικο, εννοω τα ποδια! Αν δεν ειχε τυπωθει σε draft mode, θα ειχε γινει πιο σενιο.

Δεν χρειαζονται supports και η γεμιση δεν χρειαζεται παραπανω απο 15%.
Aυτη η κατασκευουλα σε εναν ποιοτικο εκτυπωτη σαν τον Bambu lab θα εδειχνε απλα τελεια.

Η αληθεια ειναι οτι εχω στα χερια μου μια εκτυπωση της συγκεκριμενης κατασκευης απο εναν Βambu Lab και ειναι πραγματικα απιστευτη.
Τοσο απιστευτη που ηδη καταστρωνω πλανα για την αγορα του Bambu lab A1 mini... To μικρο μονοχρωμο μπαμπουδακι της σειρας :)

Αν δειτε καποιο κουπονι, ενημερωστε!

Ετοιμαζω το επομενο CNC μηχανημα με 3d κομματια. Στις φωτο ειναι δυο απο τις μεγαλυτερες σε διαρκεια εκτυπωσεις που εχω κανει μεχρι στιγμης (12ω:15λ και 9ω:30λ) με τον ender 3 s1 pro.

Αγχωθηκα αρκετα στην μεγαλυτερη εκτυπωση μη τυχον και κανει καμια ξαφνικη διακοπη ρευματος και πρεπει να αρχισω απο την αρχη. πρεπει να επενδυσω σε ενα καλο ups.

Εχω εκτυπωσει ολα τα κομματια που χρειαζονται και τωρα θα αρχισω την ερευνα για τα μηχανολογικα/ ηλεκτρολογικα κομματια που χρειαζομαι.

Attachments

• 9h30m.jpg
    9h30m.jpg
    126 KB · Views: 21
  • 12h15m.jpg
    12h15m.jpg
    212.7 KB · Views: 21
Πριν μερικές ημέρες αγόρασα τον φυσητήρα nitecore BB nano .
Το κουτί που είχε τον φυσητήρα δεν με άρεσε, έτσι με κόλλησε η ιδέα να τυπώσω ένα κουτί - θήκη για να το βάλω μέσα.
Δυστυχώς προς μεγάλη μου έκπληξη δεν βρήκα κάτι έτοιμο στα γνωστά "μαγαζιά" και έτσι αναγκάστηκα να φτιάξω κάτι εγώ.
Μετά από αρκετή προσπάθεια νομίζω ότι κάτι κατάφερα.
Αυτό που ανεβάζω είναι το 50% της εκτύπωσης , χρειάζεται να τυπώσω και τα άλλα δύο πάνω κομμάτια συν τα κλιπ συγκράτησης
Ευχαριστώ
20250313_203142.jpg20250313_203204.jpg20250313_203217.jpg

Σε συνέχεια του προηγούμενου ποστ, πλέον τελειωμένο το κουτάκι.
Σας ευχαριστώ όλους σάς για τα like

Η δύο τελευταίες φωτογραφίες είναι σε διαφορετική επιφάνεια τυπωμένες γι αυτό και οι διαφορά στην υφή και στην όψη.
Η πρώτη είναι σε Bambu Cool Plate SuperTack

Η τελευταία, γυαλιστερή είναι σε Bambu Textured PEI Plate

20250316_095948.jpg20250316_100051.jpg20250316_100102.jpg20250316_100029.jpg20250316_100019.jpg

Δε ξέρω αν χρειάζεται μετακίνηση σε άλλη κατηγορία το θέμα … ελεύθερα.

Συνδυασμός νεκρής φύσης και πολλές ώρες 3d printing. (ακόμα έχει μερικές ώρες για να έρθει το τελικό αποτέλεσμα.)
Από τις ελάχιστες φορές που κράτησα φωτογραφίες από την αρχή πρότζεκτ …

1.jpg
Προσαρμογή ξεραμένων κλαδιών θάμνου σε ρετάλι (τα κλαδιά πρέπει να ήταν στην αποθήκη με τα ρετάλια 3-4 χρόνια … ανακαλύφθηκε σε “μάζεμα” της αποθήκης … κρίμα να πεταχτεί … και μη με ρωτήσετε γιατί τα κράτησα αρχικα ...)

2.jpg
Γέμισμα βάσης και “φτιάξιμο” κομμένων ριζών με πηλό καλλιτεχνίας

3.jpg
Βάψιμο με μαύρο χρώμα

4.jpg
Επίστρωση με ασημί χρώμα για δημιουργία εφέ

6.jpg
Αμέτρητες ώρες τυπώματος του σχεδίου https://www.thingiverse.com/thing:6777855 σε διαφορετικά μεγέθη (20% -140% του πρωτότυπου) σε μαύρο και ασημί.

Mπραβο σου, πολυ ιδιαιτερο και ομορφο εργακι φτιαγμενο με πολυ μερακι (y)
Πως κολλησες τα τριανταφυλλα στα κλαδια?

Ευχαριστώ.

Πολλά σφηνώθηκαν στην τρύπα που είχε ήδη το σχέδιο στην βάση για να μπαίνει το τυπωμένο κλαδί.
Στα υπόλοιπα κολλήθηκε πινέζα στην βάση και με τρύπα 1mm στο κλαδί προσαρμόστηκε με λίγη κόλλα στιγμής.