3D Printers

Ίσως μπερδευτήκαμε , η πρόταση μου ήταν για αλλαγή εκτυπωτή, bambu lab , άρα και αλλαγή slicer.
Αν δεν έχεις τέτοιο σκοπό τότε δεν έχεις λόγο να αλλάξεις slicer μένεις ως έχεις
Ναι δεν πρόκειται να πάρω bambu . είχα εντυπωσιαστει όταν βγήκε αλλα αν και εκτυπώνω αρκετά εδώ και χρόνια, πιο πιθανό είναι να πάρω εκτυπωτη με klipper και όποιον slicer θέλω πάρα να περιοριστώ.
Έτσι κι αλλιώς το multicolor δεν με ενδιαφέρει και η bambu δεν έχει ακόμη 300x300 εκτυπωτή.

Last edited:
Btw, μια που ξέχασα να ρωτήσω... Τι ακριβώς θα πάρει κάποιος παραπάνω με το klipper; Ναι, ξέρω πως είναι πιο customizable κι άλλα τέτοια. Τι θα κερδίσει όμως σε σύγκριση με τον P1S που έχω εγώ, 2-3 γνωστούς που έχουν τον ίδιο, περισσότερους που έχουν τον Α1 και μερικούς ακόμη που έχουν τον X1C και απλώς διαλέγουμε σχέδιο, διαλέγουμε χρώμα πατάμε print και πρακτικά βγαίνει "τέλειο" κάθε φορά;
Not a flame question, just curious.

Επίσης, με τι filaments παίζετε γενικά;

• Like
Reactions: pontios
Ακριβώς ο λόγος που πήρα τον X1C. Ελάχιστες αναγκαίες διορθώσεις (εάν καν χρειαστεί) και τυπώνει τέλεια. Επίσης καμία ανάγκη για manual ελέγχους γεωμετρίας του εκτυπωτή ή άλλα προβλήματα γενικά.

Btw, μια που ξέχασα να ρωτήσω... Τι ακριβώς θα πάρει κάποιος παραπάνω με το klipper; Ναι, ξέρω πως είναι πιο customizable κι άλλα τέτοια. Τι θα κερδίσει όμως σε σύγκριση με τον P1S που έχω εγώ, 2-3 γνωστούς που έχουν τον ίδιο, περισσότερους που έχουν τον Α1 και μερικούς ακόμη που έχουν τον X1C και απλώς διαλέγουμε σχέδιο, διαλέγουμε χρώμα πατάμε print και πρακτικά βγαίνει "τέλειο" κάθε φορά;
Not a flame question, just curious.

Επίσης, με τι filaments παίζετε γενικά;
Το μόνο παραπάνω που παίρνει είναι τα άμεσα updates . Κατά αλλά και τα δύο firmware κάνουν το ίδιο πράγμα. Απλά το klipper το βάζεις σε όποιον εκτυπωτή θες και το κάνεις εγκατάσταση από pi των 20€ μέχρι κινητό τηλέφωνο . Και δουλεύει με όλους τους slicers.
Και εγώ απλά ανεβάζω στο gcode από τον slicer ασύρματα στον εκτυπωτή, πατάω εκτύπωση και βγαίνει σχεδόν τέλειο σε έναν cr 10 . Δεν αποζητάω την ποιοτητα πλεον, είναι δεδομένη, αλλά την χρυσή τομή με την ταχύτητα καθώς μιλάμε για πολύ παλιό εκτυπωτή με 8bit μητρική.

Και Smooth Pressure Advance και input shaping και real time exclude object και Adaptive bed meshing. Όλα με μηδαμινό κόστος σε hardware.

Είδα διάφορους να ψάχνουν τρόπο αν μπορεί να μπει klipper σε κάποιον bambu κι έψαχνα τον λόγο.....
Είμαι υπερκαλυμμένος με τον bambu slicer, οπότε δεν με απασχολεί κιόλας. Άντε το πολύ να βάλω και τον orca, να δω τι έχει πάρει λίγο νωρίτερα από τον bambu.

Ψήνομαι πολύ να πάρω κάποιο πακετάκι από kingroon ή jayo πάντως. Τρελή τιμή και πολύ καλές εκτυπώσεις σε bambu τουλάχιστον που είπαν.

Είδα διάφορους να ψάχνουν τρόπο αν μπορεί να μπει klipper σε κάποιον bambu κι έψαχνα τον λόγο.....
Είμαι υπερκαλυμμένος με τον bambu slicer, οπότε δεν με απασχολεί κιόλας. Άντε το πολύ να βάλω και τον orca, να δω τι έχει πάρει λίγο νωρίτερα από τον bambu.

.

Δεν έχει νόημα να βάλεις klipper σε bambu.
Klipper θα βάλεις σε εναν diy όπως voron ώστε να πάρεις το μέγιστο από το hardware .

Δοκίμασα και τον orca . Πιο πολλά προβλήματα είχα πάρα αναβάθμιση.
Θελει να κάτσω μια εβδομάδα να του δώσω ακόμη μια ευκαιρία. Αρκεί να βρω τρόπο να ξηλωσω/απενεργοποιησω όλα τα περιττά που μπλέκουν σε λειτουργίες του klipper και να δω αν μπορώ να κάνω λίγο πιο custom το περιβάλλον του που δεν μου αρέσει καθόλου .

Δεν έχει νόημα να βάλεις klipper σε bambu.
Klipper θα βάλεις σε εναν diy όπως voron ώστε να πάρεις το μέγιστο από το hardware .

Δοκίμασα και τον orca . Πιο πολλά προβλήματα είχα πάρα αναβάθμιση.
Θελει να κάτσω μια εβδομάδα να του δώσω ακόμη μια ευκαιρία. Αρκεί να βρω τρόπο να ξηλωσω/απενεργοποιησω όλα τα περιττά που μπλέκουν σε λειτουργίες του klipper και να δω αν μπορώ να κάνω λίγο πιο custom το περιβάλλον του που δεν μου αρέσει καθόλου .
Δεν νομίζω πως υπάρχει λόγος να βάλεις κάποιον άλλο slicer από την στιγμή που δουλεύεις με klipper τόσο καιρό και είσαι ευχαριστημένος.
Από "normal" slicers πηγαίνουν σε klipper για τα extra που προσφέρει, όχι το ανάποδο.

Τον Voron τον κοιτούσα για ένα διάστημα, αλλά είδα την τιμή, σκέφτηκα κιόλας πως αυτή τη περίοδο δεν έχω χρόνο για πειράγματα και ρυθμίσεις όσο κι αν μου αρέσουν και τον άφησα για αργότερα.

Δεν νομίζω πως υπάρχει λόγος να βάλεις κάποιον άλλο slicer από την στιγμή που δουλεύεις με klipper τόσο καιρό και είσαι ευχαριστημένος.
Από "normal" slicers πηγαίνουν σε klipper για τα extra που προσφέρει, όχι το ανάποδο.

Τον Voron τον κοιτούσα για ένα διάστημα, αλλά είδα την τιμή, σκέφτηκα κιόλας πως αυτή τη περίοδο δεν έχω χρόνο για πειράγματα και ρυθμίσεις όσο κι αν μου αρέσουν και τον άφησα για αργότερα.
Το klipper είναι firmware . Οχι slicer.

Tο klipper δεν έχει περιορισμό ποιον slicer χρησιμοποιείς. Απλά επειδή ο orca είναι ένας κλώνος του prusa/bambu έχουν μπλέξει πολλά για να πιάνουν όλους αυτούς τους εκτυπωτές και τον έχουν κάνει παραφορτωμενο με χαρακτηριστικά που τα αναλαμβάνει το klipper κανονικά.

Δηλαδή δεν υπάρχει νόημα ο slicer να ορίζει το input shaping ή το preasure advanced... Αυτά τα ορίζεις στο firmware του εκτυπωτή βάση του hardware μετά από test και δεν ασχολείσαι ξανά με όποιον slicer και να χρησιμοποιούσες.
Αυτοί οι slicer βάζουν τις τιμές αυτές μεσα στο gcode . Καταλαβαίνεις τι γίνεται όταν πας να το εκτυπώσεις σε εκτυπωτή που τα έχει ενεργά αυτά στο firmware.... Διπλή "διόρθωση"...

Το klipper είναι firmware . Οχι slicer.

Tο klipper δεν έχει περιορισμό ποιον slicer χρησιμοποιείς. Απλά επειδή ο orca είναι ένας κλώνος του prusa/bambu έχουν μπλέξει πολλά για να πιάνουν όλους αυτούς τους εκτυπωτές και τον έχουν κάνει παραφορτωμενο με χαρακτηριστικά που τα αναλαμβάνει το klipper κανονικά.

Δηλαδή δεν υπάρχει νόημα ο slicer να ορίζει το input shaping ή το preasure advanced... Αυτά τα ορίζεις στο firmware του εκτυπωτή βάση του hardware μετά από test και δεν ασχολείσαι ξανά με όποιον slicer και να χρησιμοποιούσες.
Αυτοί οι slicer βάζουν τις τιμές αυτές μεσα στο gcode . Καταλαβαίνεις τι γίνεται όταν πας να το εκτυπώσεις σε εκτυπωτή που τα έχει ενεργά αυτά στο firmware.... Διπλή "διόρθωση"...
Όταν γράφεις γρήγορα κι έχεις ένα σκασμό στο μυαλό σου, αυτά γίνονται. Αλλιώς ήθελα να το πω, αλλιώς μου βγήκε.

Το γνωρίζω πως το klipper είναι fw. Απλώς το έλεγα με την έννοια πως έχεις klipper στον εκτυπωτή σου, έχεις και τον slicer που σε βολεύει, το να βάλεις άλλον μάλλον είναι περισσότερο μπελάς παρά ο,τιδήποτε άλλο. Το νόημα βγήκε λίγο κάπως :rolleyes:
Για τα πράγματα που λες πως είναι fw θέματα, δεκτό. Αλλά σε περιπτώσεις όπως ο bambu, μπορεί και να μην υπάρχει πρόβλημα. Dunno.

• Like
Reactions: songless_bird
3D printer με θερμαινομενη βαση, οθονη αφης και μαζεμενη επιφανεια εκτυπωσης 18χ18χ18, μονο 107 ευρω απο Τσεχια. Kουπονι BG578a38.

Πηρα ηδη εναν για καποιο φιλο που ηθελε να ξεκινησει το αθλημα για να δει αν του αρεσει, οποτε ηθελε κατι οικονομικο.

product_photo_md.png

Οταν ερθει με το καλο, θα γραψω εντυπωσεις!

Last edited:
@songless_bird έχεις πάρει καθόλου από το συγκεκριμένο κατάστημα; Νομίζω το έχω δει κι άλλες φορές, αλλά δεν ξέρω τι παίζει.
Σήμερα το πρωί μιλούσα με φίλο και μου είπε πως του βγήκαν αρκετά καλά κάποια Creality που δοκίμασε και σκεφτόμουν να δοκιμάσω κι εγώ.

@songless_bird έχεις πάρει καθόλου από το συγκεκριμένο κατάστημα; Νομίζω το έχω δει κι άλλες φορές, αλλά δεν ξέρω τι παίζει.
Σήμερα το πρωί μιλούσα με φίλο και μου είπε πως του βγήκαν αρκετά καλά κάποια Creality που δοκίμασε και σκεφτόμουν να δοκιμάσω κι εγώ.
Καλημέρα.
Έχω αγοράσει αρκετά πράγματα. Και το laser από εκεί το πήρα και τον εκτυπωτή από το "αδερφάκι" του το cafago.
Όλα άψογα και έρχονται σε 10 μέρες από Γερμανία.

Και εγώ ενώ ήμουν φανατικός με τα esun με το που δοκίμασα τα creality , τα CR , είμαι ενθουσιασμενος. Και τα βρίσκω και φτηνότερα.
Αν έχεις γρήγορο εκτυπωτή πιστεύω ότι τα hyper θα σε ικανοποιησουν. Δεν έχω διαβάσει αρνητικά σχόλια.

Μια χαρά, θα το έχω στα υπόψιν μου τότε!

Το καλό με τα esun είναι πως έχουν ήδη έτοιμα profile για τους bambu, οπότε πρακτικά δεν "χρειάζεται" να κάνεις calibration. Αλλά σίγουρα θα δοκιμάσω creality και για τα καλά λόγια που ακούω γενικά, αλλά φυσικά και την τιμή.

Καλησπερα στην ομαδα. Αποφασισα να πουλησω τον 3d printer μου με σκοπο να κανω αναβαθμιση σε bambu.

Εβαλα πρωτα την αγγελια εδω γτ θα προτιμουσα να το παρει καποιος απο το forum.