pontios
Μέλος Σωματείου
Ακριβώς ο λόγος που πήρα τον X1C. Ελάχιστες αναγκαίες διορθώσεις (εάν καν χρειαστεί) και τυπώνει τέλεια. Επίσης καμία ανάγκη για manual ελέγχους γεωμετρίας του εκτυπωτή ή άλλα προβλήματα γενικά.
Το μόνο παραπάνω που παίρνει είναι τα άμεσα updates . Κατά αλλά και τα δύο firmware κάνουν το ίδιο πράγμα. Απλά το klipper το βάζεις σε όποιον εκτυπωτή θες και το κάνεις εγκατάσταση από pi των 20€ μέχρι κινητό τηλέφωνο . Και δουλεύει με όλους τους slicers.Btw, μια που ξέχασα να ρωτήσω... Τι ακριβώς θα πάρει κάποιος παραπάνω με το klipper; Ναι, ξέρω πως είναι πιο customizable κι άλλα τέτοια. Τι θα κερδίσει όμως σε σύγκριση με τον P1S που έχω εγώ, 2-3 γνωστούς που έχουν τον ίδιο, περισσότερους που έχουν τον Α1 και μερικούς ακόμη που έχουν τον X1C και απλώς διαλέγουμε σχέδιο, διαλέγουμε χρώμα πατάμε print και πρακτικά βγαίνει "τέλειο" κάθε φορά;
Not a flame question, just curious.
Επίσης, με τι filaments παίζετε γενικά;
Είδα διάφορους να ψάχνουν τρόπο αν μπορεί να μπει klipper σε κάποιον bambu κι έψαχνα τον λόγο.....
Είμαι υπερκαλυμμένος με τον bambu slicer, οπότε δεν με απασχολεί κιόλας. Άντε το πολύ να βάλω και τον orca, να δω τι έχει πάρει λίγο νωρίτερα από τον bambu.
.
Δεν νομίζω πως υπάρχει λόγος να βάλεις κάποιον άλλο slicer από την στιγμή που δουλεύεις με klipper τόσο καιρό και είσαι ευχαριστημένος.Δεν έχει νόημα να βάλεις klipper σε bambu.
Klipper θα βάλεις σε εναν diy όπως voron ώστε να πάρεις το μέγιστο από το hardware .
Δοκίμασα και τον orca . Πιο πολλά προβλήματα είχα πάρα αναβάθμιση.
Θελει να κάτσω μια εβδομάδα να του δώσω ακόμη μια ευκαιρία. Αρκεί να βρω τρόπο να ξηλωσω/απενεργοποιησω όλα τα περιττά που μπλέκουν σε λειτουργίες του klipper και να δω αν μπορώ να κάνω λίγο πιο custom το περιβάλλον του που δεν μου αρέσει καθόλου .
Το klipper είναι firmware . Οχι slicer.Δεν νομίζω πως υπάρχει λόγος να βάλεις κάποιον άλλο slicer από την στιγμή που δουλεύεις με klipper τόσο καιρό και είσαι ευχαριστημένος.
Από "normal" slicers πηγαίνουν σε klipper για τα extra που προσφέρει, όχι το ανάποδο.
Τον Voron τον κοιτούσα για ένα διάστημα, αλλά είδα την τιμή, σκέφτηκα κιόλας πως αυτή τη περίοδο δεν έχω χρόνο για πειράγματα και ρυθμίσεις όσο κι αν μου αρέσουν και τον άφησα για αργότερα.
Όταν γράφεις γρήγορα κι έχεις ένα σκασμό στο μυαλό σου, αυτά γίνονται. Αλλιώς ήθελα να το πω, αλλιώς μου βγήκε.Το klipper είναι firmware . Οχι slicer.
Tο klipper δεν έχει περιορισμό ποιον slicer χρησιμοποιείς. Απλά επειδή ο orca είναι ένας κλώνος του prusa/bambu έχουν μπλέξει πολλά για να πιάνουν όλους αυτούς τους εκτυπωτές και τον έχουν κάνει παραφορτωμενο με χαρακτηριστικά που τα αναλαμβάνει το klipper κανονικά.
Δηλαδή δεν υπάρχει νόημα ο slicer να ορίζει το input shaping ή το preasure advanced... Αυτά τα ορίζεις στο firmware του εκτυπωτή βάση του hardware μετά από test και δεν ασχολείσαι ξανά με όποιον slicer και να χρησιμοποιούσες.
Αυτοί οι slicer βάζουν τις τιμές αυτές μεσα στο gcode . Καταλαβαίνεις τι γίνεται όταν πας να το εκτυπώσεις σε εκτυπωτή που τα έχει ενεργά αυτά στο firmware.... Διπλή "διόρθωση"...
Γιώργο βρήκες τελικά λύση
Ουπς, sorry, τώρα είδα το μήνυμα. Τελικά αγοράστηκε έτοιμο μαζί με το φίλτρο.Γιώργο βρήκες τελικά λύση?
5 καρούλια creality hyper pla 70€
Creality Hyper PLA Filament White+Black+Blue+Red+Grey 5 Rolls- Tomtop.com
Creality Hyper PLA Filament White+Black+Blue+Red+Grey 5 Rollsm.tomtop.com
Από Ελλάδα τα βρίσκεις από 18.90€
Καλημέρα.@songless_bird έχεις πάρει καθόλου από το συγκεκριμένο κατάστημα; Νομίζω το έχω δει κι άλλες φορές, αλλά δεν ξέρω τι παίζει.
Σήμερα το πρωί μιλούσα με φίλο και μου είπε πως του βγήκαν αρκετά καλά κάποια Creality που δοκίμασε και σκεφτόμουν να δοκιμάσω κι εγώ.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.