3D Printers

Μένω στην επιλογή του Α1 και δεν ανεβαίνω στον P1. Αν φτάσω στο σημείο να χρειάζομαι άλλα υλικά ή θα ζητήσω απο άλλον να μου τυπώσει κάτι ή θα αναβαθμιστώ τότε.

Για το AMS θα το σκεφτώ γιατί ανεβαίνει πολύ το κόστος που πριν απο 1 εβδομάδα δεν υπήρχε καν σαν σκέψη...!!!

Απο εταιρεία να μήν κοιτάξω κάτι άλλο έτσι?
No1 κριτήριο είναι η αξιοπιστία και η απροβλημάτιστη λειτουργία - εμπειρία χρήσης.

Νομιζω οτι ειναι η καλυτερη επιλογη ο Α1 και απο το ακριβοτερο μοντελο και απο αλλες μαρκες. H διαφορα στην ταχυτητα με τον P1S ειναι αμελητεα.
Το οτι ισως δεν μπορει να τυπωσει σωστα το ABS, επειδη δεν ειναι κλειστη κατασκευη, δεν θα με ενοχλουσε μιας και το PETG ειναι σκληροτερο απο το PLA και καλη εναλλακτικη του ABS.

Μου αρεσει που το A1 ειναι πιο απλη και ανοιχτη κατασκευη με ευκολη προσβαση στη βαση.
Αναφορικα με το ΑΜS, αν και ωραια επιλογη, δεν θα την προτιμουσα (εξτρα εξαρτηματα, εν δυναμει προβληματα) καθως στις ελαχιστες φορες που χρειαστηκε χρωμα, το PLA βαφτηκε αριστα με απλες ακρυλικες μπογιες. Bεβαια αυτο το τελευταιο ειναι υποκειμενικο ζητημα μιας και απτεται των αναγκων και απαιτησεων καθε χρηστη.

Προσωπικα θελω να δω την τιμη του A1 mini κατω απο τα 200 ευρω μαζι με τα μεταφορικα για να προχωρησω σε αναβαθμιση, την οποια ουσιαστικα δεν χρειαζομαι, οποτε περιμενω..

• Like
Reactions: teodor_ch
Φίλος μου πριν λίγους μήνες πήρε σαν δεύτερο τον flashforge adventurer 5m και μου τον άφησε μια εβδομάδα να τον τεστάρω. Μπορώ να πω ότι έμεινα πολύ ευχαριστημένος σε όλα (ταχύτητες, auto level κλπ). Αργότερα έκλεισε και την καμπίνα με το κιτ που υπάρχει και έγιναν οι δοκιμές με ABS ,πάλι όλα OK. Μου έκανε εντύπωση η χρήση του support που ενω σε άλλα πακέτα hardware- software η αφαίρεση του είναι πρόβλημα και απέφευγα την ενεργοποίηση του, εδώ πραγματικά ήταν απόλαυση ακόμα και σε πολύ δύσκολες θέσεις.

• Like
Διαβάζω τα κακά σχόλια για τις αλλαγές στο λογισμικό που έφερε η bambu (και τις πήρε πίσω για λίγο) και δεν μου αρέσει και εμένα. Αλλά απο παντού διαβάζω ότι είναι πιο user friendly και πιο αξιόπιστοι.

Ο Kobra S1 είναι καλή οικονομική εναλλακτική αλλά πιο καινούργιος και δεν ξέρω πόσο αξιόπιστος είναι στον χρόνο.

Ο bambu A1 έχει ήδη μία ανάκληση/αναβάθμιση και έχει 1+ χρόνο που έχει δοκιμαστεί και αποδείξει ότι αντέχει.

Το σκέφτομαι....

Ήταν μεγάλη αλλαγή, αλλά μόνο αισθητική και στο control lcd του printer. Γκρινιάζουν μόνο αυτοί που είχαν συνηθίσει το παλιό και τώρα ψάχνονται να το μάθουν. Λειτουργικά, δεν υπάρχει κανένα θέμα. Το μόνο που παίζει πάνω κάτω και είναι λίγο εκνευριστικό, είναι το πόσο poop βγάζει, αναάλογα με την έκδοση.

Ήταν μεγάλη αλλαγή, αλλά μόνο αισθητική και στο control lcd του printer. Γκρινιάζουν μόνο αυτοί που είχαν συνηθίσει το παλιό και τώρα ψάχνονται να το μάθουν. Λειτουργικά, δεν υπάρχει κανένα θέμα. Το μόνο που παίζει πάνω κάτω και είναι λίγο εκνευριστικό, είναι το πόσο poop βγάζει, αναάλογα με την έκδοση.
Γιατί νομιζω ότι γκρινιάζουν ότι πέταξε εκτός 3rd party αξεσουάρ και slicers; Και νομίζω ότι πλέον πρέπει να περνανε όλα μέσω cloud ;

Προσωπικα θελω να δω την τιμη του A1 mini κατω απο τα 200 ευρω μαζι με τα μεταφορικα για να προχωρησω σε αναβαθμιση, την οποια ουσιαστικα δεν χρειαζομαι, οποτε περιμενω..

Ετοίμασε την κάρτα σου...
1750666721438.png1750666741189.png

Μπορεί κάποιος να μου γράψει τα απαραίτητα προγράμματα για τους 3d εκτυπωτές?
Κυρίως για σχεδίαση απο το μηδέν αντικειμένων.
Αν και βρίσκεις σχεδόν ότι θες έτοιμο online , αν θες να κάνεις κάτι δικό σου και έχεις όρεξη και χρόνο να ασχοληθεις είναι από δωρεάν online όπως tinkercad https://www.tinkercad.com/ και sketchup https://app.sketchup.com/app

Μέχρι δυνατά προγράμματα όχι για τον μέσο χρήστη όπως το δωρεάν blender https://www.blender.org/

Και η δωρεάν έκδοση του fusion https://www.autodesk.com/products/fusion-360/personal για συγκεκριμένες άδειες χρήσης.

Μετά αποθηκεύεις το αρχείο σου σε stl . Το ανοίγεις στον slicer που είναι συμβατός με τον εκτυπωτή σου ( όλοι δωρεαν) ρυθμίζεις τις παραμέτρους και εκτυπώνεις.

• Like
Reactions: dk31 and teodor_ch
Καλα εισαι θησαυρος!!! 😬 (y)

Αναφορικα με τα προγραμματα σχεδιασης, οσο τουλαχιστον το ειχα ψαξει πριν απο καποια χρονια, κατεληξα στο Tinkercad σαν πιο ευκολο, αποτελεσματικο, εξαιρετικα user friendly και δωρεαν. Συντομα ομως το εγκατελειψα καθως ο,τι ηθελα το ευρισκα ετοιμο στο thinkinverse η αλλου.

• Like
199 με τα μεταφορικά
Δεν έχει δικαιολογία τώρα

To εχω ηδη βαλει στο καλαθι και περιμενω αυριο το μεσημερακι να κανω την πιο ωραια παραγγελια για το 2025.
Βεβαια θα μου πεσει λιγο βαρυ, καθως πριν λιγες μερες παρηγγειλα και το πιο μικρο laser engraver που ειναι συμβατο με το Lightburn.

Πιστευω να το αντεξω ομως αυτο το βαρος :)

Καλα εισαι θησαυρος!!! 😬 (y)

Αναφορικα με τα προγραμματα σχεδιασης, οσο τουλαχιστον το ειχα ψαξει πριν απο καποια χρονια, κατεληξα στο Tinkercad σαν πιο ευκολο, αποτελεσματικο, εξαιρετικα user friendly και δωρεαν. Συντομα ομως το εγκατελειψα καθως ο,τι ηθελα το ευρισκα ετοιμο στο thinkinverse ηενα αλλου.
Τελευταία στο Tinkercad πρόσθεσαν και ένα ωραίο εργαλείο το sketch , το οποίο το ανέβασε περισσότερα

• Like
Reactions: Χιωτης
Ετοίμασε την κάρτα σου...
View attachment 254367View attachment 254368
Παιζει να ημουν και ο πρωτος αγοραστης καθως ειχα ετοιμο το καλαθι και ειχα βαλει και υπενθυμιση για τις 5μμ ωρα Ελλαδος που ξεκινα η προσφορα!

Για να δουμε λοιπον σε λιγες μερες απο σημερα τι λεει το μικρο μπαμπουδακι :)