3D Printers

Σκεφτομαι την αγορα ενος 3D Printer και συγκεκριμενα αυτου https://www.banggood.com/Creality-3...4&DCC=GR&a=1703312060.604&akmClientCountry=GR ... εχει καποιος αποψη για τον συγκεκριμενο ? Υπαρχει κατι πιο VFM στη συγκεκριμενη τιμη ?
Τωρα ειδα στο επισημο site την τιμη https://store.creality.com/eu/products/ender-3-s1-pro-3d-printer?spm=..index.album_1.1 ... 325 + Αποστολή εντός 48 εργάσιμων ωρών, αναμενόμενη ημερομηνία άφιξης: 28 Δεκεμβρίου - 31 Δεκεμβρίου ...

Τωρα ειδα στο επισημο site την τιμη https://store.creality.com/eu/products/ender-3-s1-pro-3d-printer?spm=..index.album_1.1 ... 325 + Αποστολή εντός 48 εργάσιμων ωρών, αναμενόμενη ημερομηνία άφιξης: 28 Δεκεμβρίου - 31 Δεκεμβρίου ...
Από το Tom top και αποθήκευση Γερμανίας. Δηλαδη σε 10-15 λόγω εορτών θα σου έρθει. Στα 239 με το κουπόνι FF6368EU
Έχει πέσει και στα 205 στο blackfriday .

http://www.tomtop.com/p-os6368eu.html

Αν είναι να πας σε τόσα χρήματα στα 399 με τον κωδικό NNNITDHDH υπάρχει ο Κ1 που ειναι μηχάνημα αλλού επιπέδου. Ειδικά αν του πάρεις και την κάμερα αργότερα με 25€ .

• Like
Reactions: g10rg0s
Δωσε link σε παρακαλω και πες μου τι παραπανω εχει ... ειδα λιγα πραγματα σχετικα με τους 3D Printers αλλα θα ηθελα να ακουσω και εσας

Ο s1 pro πάντως είναι προηγούμενης γενιάς. Οι νεότεροι τον ξεπερνάνε σε ποιότητα και ταχύτητα στα ίδια λεφτά.
O ender 3 V3 SE στα 172 με το FFC0375

Και ο πιο γρήγορος ender 3 V3 KE στα 267.86 με το 23YES3

Για τον Κ1 σου έδωσα link πιο πάνω

Μπάστα λίγο όμως γιατί δεν θα προλαβαίνεις να μάθεις και τα προγράμματα.
Ειδικά αν είσαι κι εσυ του manual όπως εγώ.. :p

Last edited:
  • Haha
Reactions: g10rg0s
Μπάστα λίγο όμως γιατί δεν θα προλαβαίνεις να μάθεις και τα προγράμματα.
Ειδικά αν είσαι κι εσυ του manyal όπως εγώ.. :p
Ναι Μπαμπη ακριβως οπως εσυ ... ηδη μελεταω το lightburn και το σεταρισμα της καμερας στο laser και εχω ζαλιστει λιγο ... ευτυχως που στο forum εχουμε μελη που βοηθανε αρκετα

Καλημερα και Χρονια Πολλα σε ολους με υγεια !!
Ριχνοντας μια ματια σε αρκετα βιντεακια στο you tube ειδα αρκετα που αφορουν τον εκτυπωτη που εχω παραγγειλει.
Το μηχανημα σηκωνει αρκετες βελτιωσεις ακομα οπως ειδα εδω
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Καλημερα και Χρονια Πολλα σε ολους με υγεια !!
Ριχνοντας μια ματια σε αρκετα βιντεακια στο you tube ειδα αρκετα που αφορουν τον εκτυπωτη που εχω παραγγειλει.
Το μηχανημα σηκωνει αρκετες βελτιωσεις ακομα οπως ειδα εδω
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Δεν θα σου χρειαστούν ούτε τα μισά απο αυτα....
Απλά κάποιοι έχουν μάθει τόσα χρόνια να "πειραζουν" τους εκτυπωτές τους για το κάτι παραπάνω. Και πολλές φορές τα κάνουν και χειρότερα.
Αν ειχε bambu δεν θα έκανε τίποτα από αυτά και ας τα "χρειαζοταν" . Ειναι ψυχολογικό το θέμα από ένα σημείο και μετά.

Xρονια πολλα!

Φιλε Γιωργο, αν αρχισεις και βλεπεις για "βελτιωσεις" σε ενα θαυμασιο μηχανημα φοβαμαι οτι θα χασεις την ουσια του πραγματος και θα ειναι κριμα.

Ειδικα αυτες οι βελτιωσεις που περιοριζουν τον εξαερισμο, εν ειδει φιλτρου, μπορει να αποβουν επικινδυνες για τον εκτυπωτη.

Δεν θα σου χρειαστούν ούτε τα μισά απο αυτα....
Απλά κάποιοι έχουν μάθει τόσα χρόνια να "πειραζουν" τους εκτυπωτές τους για το κάτι παραπάνω. Και πολλές φορές τα κάνουν και χειρότερα.
Αν ειχε bambu δεν θα έκανε τίποτα από αυτά και ας τα "χρειαζοταν" . Ειναι ψυχολογικό το θέμα από ένα σημείο και μετά.
Να μην κανω κανενα update απο αυτα που ειδα δηλ. ... το bambu παντως πρεπει να ειναι ενα κλικ πανω (αλλα ξεφευγει στην τιμη)

Xρονια πολλα!

Φιλε Γιωργο, αν αρχισεις και βλεπεις για "βελτιωσεις" σε ενα θαυμασιο μηχανημα φοβαμαι οτι θα χασεις την ουσια του πραγματος και θα ειναι κριμα.

Ειδικα αυτες οι βελτιωσεις που περιοριζουν τον εξαερισμο, εν ειδει φιλτρου, μπορει να αποβουν επικινδυνες για τον εκτυπωτη.
Εριξα μια ματια σε αυτα που εχετε δημιουργησει tools κτλ και πραγματικα επαθα πλακα

• Like
Reactions: Χιωτης
Να μην κανω κανενα update απο αυτα που ειδα δηλ. ... το bambu παντως πρεπει να ειναι ενα κλικ πανω (αλλα ξεφευγει στην τιμη)
2 αναβαθμίσεις έχω κάνει στον δικό μου εκτυπωτή.
Φωτισμό και αλλαγή firmware .
Όσες φορές πήγα να αλλάξω κάτι άλλο μόνο προβλήματα ειχα ( σιλικόνη αντί για ελατήρια, nozzles , τεντωτηρες για τους ιμάντες κλπ)
Οι bambu έχουν δίπλασια χρήματα . Είναι ανάλογα τι θες να κάνεις . Είναι σίγουρα πιο click n print εκτυπωτές με σχεδόν μηδαμινές αποτυχίες στην εκτύπωση. Αλλα ο μεγαλύτερος τους εκτυπωνει σε 256x256 κάτι που για εμένα είναι μικρό. Και επίσης το κόστος αναλωσίμων είναι αρκετά μεγαλύτερο από την creality .
Ένα nozzle kit της bambu κάνει 18€ και το βρίσκεις σε συγκεκριμένα καταστήματα ενώ στην creality βάζεις και κινέζικο 2€ επάνω...

• Like
Reactions: nikfor and g10rg0s
Το θέμα των αναβαθμίσεων δεν σταματάει ποτέ.
Άλλωστε είναι ολόκληρη βιομηχανία από πίσω για να μας παίρνουν τα χρήματα μας.
Η δικιά μου εμπειρία είναι να μην κάνεις τίποτα.
Πήρα έναν ender 3 v2 neo στα 260 ευρώ, με αναβαθμίσεις έφτασε στα 750 ευρώ και εκτυπωτή δεν Είχα.
Τον έβαλα στην άκρη και αγόρασα έναν bambu lab p1s στα 800 ευρώ και είδα το φως.
Καμία σχέση.
Από αναβάθμιση δεν σκέφτομαι να κάνω τίποτα , ίσως μόνο τον φωτισμό.

Γράφεις

Αν είναι να κάνεις τα update λογικά θα φτάσεις την τιμή του bambu. γιατί δεν πήρες αυτόν τότε;

ΜΗΝ ΚΆΝΕΙΣ ΤΊΠΟΤΑ

Συμφωνώ απολύτως με τα παιδιά

Μην κάνεις ΤΙΠΟΤΑ. Αξιοποίησε απλώς τις δυνατότητες αυτού του ωραίου εργαλείου που αγόρασες.

Πήρα κάποτε τον Sermoon και από τότε, ούτε σκέφτηκα να κάνω κάποια αλλαγή. (μια μυτούλα άλλαξα μόνο).
Τον χαίρομαι από την πρώτη μέρα. Είναι λίγο αργός και μικρός, αλλά δεν με πειράζει. Το πιο σημαντικό είναι πως δεν χρειάστηκε να κάνω αναβαθμίσεις και να τρώω τις ώρες μου με μη δημιουργικά πράγματα.

Η μόνη αναβάθμιση (που αποδείχθηκε και ουσιαστική) ήταν που αγόρασα έναν αφυγραντηρα νήματος της eSun.

• Like
Reactions: NikTsel and g10rg0s
Το θέμα των αναβαθμίσεων δεν σταματάει ποτέ.
Άλλωστε είναι ολόκληρη βιομηχανία από πίσω για να μας παίρνουν τα χρήματα μας.
Η δικιά μου εμπειρία είναι να μην κάνεις τίποτα.
Πήρα έναν ender 3 v2 neo στα 260 ευρώ, με αναβαθμίσεις έφτασε στα 750 ευρώ και εκτυπωτή δεν Είχα.
Τον έβαλα στην άκρη και αγόρασα έναν bambu lab p1s στα 800 ευρώ και είδα το φως.
Καμία σχέση.
Από αναβάθμιση δεν σκέφτομαι να κάνω τίποτα , ίσως μόνο τον φωτισμό.

Γράφεις

Αν είναι να κάνεις τα update λογικά θα φτάσεις την τιμή του bambu. γιατί δεν πήρες αυτόν τότε;

ΜΗΝ ΚΆΝΕΙΣ ΤΊΠΟΤΑ
Τα update που γραφω ειναι στην ουσια εκτυπωσεις πχ. στους μεντεσεδες της πορτας για να μπορει να ανοιγει περισσοτερο ... ομως θα σας ακουσω και δεν προκειτε να πειραξω τιποτα ... σιγουρα τα μονα αναλωσιμα θα ειναι τα καρουλια της εκτυπωσης PLA κτλ ... αληθεια οι κεφαλες των 0,6 και 0,8 χρειαζονται για πιο χοντροκομμενες κατασκευες ?
Ο bambu lab απο οτι ειδα αγοραζεται μονο απο το επισημο site με οτι συνεπαγεται αυτο (ακριβα ανταλλακτικα κτλ) και φυσικα κοστιζει την 2πλασια τιμη που δεν ειχα να διαθεσω