3D Printers

Η εργοστασιακή τρύπα απαιτεί το άκρο του νήματος να είναι ελεύθερο.

Αυτό που θέλει να κάνει ο Μιχάλης είναι να μην αφαιρεί το νήμα από τον εκάστοτε εκτυπωτή, αλλά να το τοποθετεί όπως είναι, με την άκρη ήδη περασμένη στον εκτυπωτή.

• Like
Reactions: Χιωτης
Χρησιμο το λινκ με τα αξεσουαρ για τον αφυγραντηρα. Εχει αρκετα το printables για την συγκεκριμενη μαρκα! (y)

Σε καθε περιπτωση η εκτυπωση απο το κουτι δεν βολευει για καποιους συγκεκριμενους λογους. Χρειαζονται πατεντες και mods.
pGUjyrkm.jpg

H τρυπα στο καλυμα ειναι αναγκαια μιας και δεν θα χρησιμοποιω το κουτι για εκτυπωση παρα μονο για αφυγρανση καρουλιων.
Σε περιπτωση που θελησω να το χρησιμοποιησω για κατ'ευθειαν εκτυπωση, η τρυπουλα ευκολα φραζει.

To καλυμμα του αφυγραντηρα δεν εκλεινε πληρως καθως το νημα το εμποδιζε.
EaD1pyll.jpg

Eγινε λοιπον μια τρυπα σχηματος U με το dremel στο κατω μερος του κουτιου και το καλυμμα πλεον καθεται τελεια.
V1WVD9Ql.jpg

Εδω η τρυπα
Ig2se7Cl.jpg

και εδω το εξαρτημα/φρεζακι του Dremel, διαμετρου 1.5μμ, που βοηθησε στην ακριβεστατη κοπη ανοιγματος 1.75μμ που ειναι το παχος του νηματος.
8Pl6NDOm.jpg

ΥΓ.
Το συγκεκριμενο μοντελο αφυγρανσης της Creality χωραει κανονικα τα μεγαλα καρουλια οποτε δεν χρειαζεται καποιο modification.
Ομως χρειαζεται να μπει ενας ανταπτορας ωστε να παιρνει και τα μικρα καρουλια, για οποιον βεβαια θελει να τυπωνει συγχρονως με το στεγνωμα.

Εγώ ακόμα δεν έχω καταλάβει!
Και εγώ έχω της sunlu το 4πλό και βγάζω μέσα απο τις τρύπες που έχει τα νήματα και τα περνάω μέσα απο το ams lite.

Θές να βάζεις και να βγάζεις το νήμα στον ξηραντήρα ενώ εκτυπώνεις?
Όταν σταματάει η εκτύπωση δεν σου κόβει το νήμα? Επιλογή για unload δεν έχει?

Άρα γιατί πρέπει να βγαίνει το νήμα απο έξω?!?

Οπως ειναι το καρουλι και το νημα του συνδεδεμενο με τον εκτυπωτη, θελω να το παιρνω και να το βαζω μεσα στον αφυγραντηρα, χωρις να αποσυνδεσω το νημα απο τον εκτυπωτη.
Οταν το καρουλι με το νημα αφυγρανθει, τοτε το βγαζω απο τον αφυγραντηρα και το επανατοποθετω διπλα στον εκτυπωτη. Τοτε μπορω να εκτυπωσω. Προφανως δεν εκτυπωνω οσο το καρουλι βρισκεται μεσα στον αφυγραντηρα.

Ειναι λιγο ανορθοδοξο αυτο που κανω, αλλα εχω τρεις εκτυπωτες.
Αν ειχα εναν εκτυπωτη, το καρουλι θα εμενε μονιμα μεσα στον αφυγραντηρα, θα τυπωνα κανονικα και το νημα θα εβγαινε μεσα απο την κανονικη τρυπα που υπαρχει στην κορυφη του καλυμματος του αφυγραντηρα.

Πάλι δεν καταλαβαίνω!
Μάλλον σε όλα αυτά θέλεις ΚΑΙ να βάζεις διαφορετικό καρούλι μέσα ενώ τυπώνεις με αυτό που έχεις αφυγράνει.

Αλλά αφού δεν εκτυπώνεις όσο το καρούλι είναι μέσα θα μπορούσες να το κλείνεις όλο μέσα!

Ότι σε βολεύει.

• Like
Kατανοω οτι ειναι λιγο δυσνοητο, θα το θεσω λοιπον διαφορετικα, λεγοντας διαφορους τους τροπους που μπορει να χρησιμοποιηθει ο αφυγραντηρας.

Ο κλασσικος τροπος:
Βαζεις ενα καρουλι μεσα, οπως εκανες εσυ, περνας το νημα απο την ειδικη τρυπα που εχει το καπακι και απο εκει παει στον εκτυπωτη. Εκει χρειαζεται η τρυπα που εχει το καπακι.

Αλλος κλασσικος τροπος:
Bαζεις ενα καρουλι με νημα μεσα στον αφυγραντηρα για να στεγνωσει. Δεν περνάς το νημα απο καμμια τρυπα, απλα στεγνωνεις το καρουλι. Εκει δεν χρειαζεται η τρυπα που εχει στο καπακι αφου θελεις μονο να στεγνωσει το νημα πανω στο καρουλι.

Ο παραδοξος τροπος:
Αφαιρεις το καρουλι πανω απο τον εκτυπωτη και το βαζεις ευθυς μεσα στον αφυγραντηρα. Επειδη ομως δεν υπαρχει ελευθερη ακρη, το νημα που ειναι συνδεδεμενο με τον εκτυπωτη δεν σε αφηνει να κλεισεις το καπακι. Εκει διαμορφωνεις ενα U πανω στο χειλος του κουτιου για να μπορεσει να κλεισει το καπακι.

Στη κατωθι φωτο, πανω αριστερα, βλεπεις το σταντ του εκτυπωτη απο το οποιο αφαιρεσα το καρουλι.
Απο εκει, το καρουλι το πηγα κατ'ευθειαν μεσα στον αφυγραντηρα ενω ειναι συνδεδεμενο ακομα με τον εκτυπωτη (το ασπρο νημα παει στον εκτυπωτη)
Κλεινω το καπακι, αλλα δεν κλεινει τελειως καθως το ασπρο νημα το εμποδιζει. Οποτε στο σημειο με το βελακι, κανω μια τρυπα U για να κατσει το νημα και να κλεισει σωστα το καπακι.

1777235138388.png

Με ενα βιντεακι θα φαινοταν αμεσως και ξεκαθαρα ο λογος που εκανα την τρυπα και ο τροπος που χρησιμοποιω τον αφυγραντηρα.

• Like
Reactions: teodor_ch
Kατανοω οτι ειναι λιγο δυσνοητο, θα το θεσω λοιπον διαφορετικα, λεγοντας διαφορους τους τροπους που μπορει να χρησιμοποιηθει ο αφυγραντηρας.
Αν και λίγο δυσνόητο αρχικά, καταλαβαίνω την ανάγκη, λόγο των 3 εκτυπωτών και της “ανορθόδοξης” ευκολίας που προσφέρει η λύση.

Η απορία μου είναι άλλη … αφού υπάρχει πλέον υπάρχει ο BAMBU, ποιο εξελιγμένος, ποιο γρήγορος κλπ κλπ ποια η χρησιμότητα των παλιών? :unsure:

btw πριν μερικούς μήνες πήρα κι εγώ της Creality τον “ Space Pi Filament Dryer Plus” και είδα διαφορά στις εκτυπώσεις, ειδικά στα καιρό ανοιγμένα καρούλια, παρόλο που τα ξαναβάζω σε σακουλάκια και στο κουτί τους μετά από κάθε χρήση.

• Like
Ταυτόχρονη χρήση τους, χρήση του bambu για πιο "καλές" εκτυπώσεις, μπορεί οι άλλοι να έχουν μεγαλύτερο bed κλπ.

Έχω κι εγώ το διπλό dryer της creality, όταν τα βγάζω από το AMS τα βάζω στα σακουλάκια τους που τους βγάζω και τον αέρα, αλλά όταν το πήρα τα πέρασα όλα μια βόλτα από την σάουνα.

• Like
Αν και λίγο δυσνόητο αρχικά, καταλαβαίνω την ανάγκη, λόγο των 3 εκτυπωτών και της “ανορθόδοξης” ευκολίας που προσφέρει η λύση.

Η απορία μου είναι άλλη … αφού υπάρχει πλέον υπάρχει ο BAMBU, ποιο εξελιγμένος, ποιο γρήγορος κλπ κλπ ποια η χρησιμότητα των παλιών? :unsure:

Με τους παλιους μπορω να τυπωνω σε αλλο χρωμα αν χρειαστει χωρις να αλλαζω καρουλια στον Βambu, οπως επισης τυπωνω εκει εαν δεν με ενδιαφερει τοσο η ποιτητα.
Σημαντικος λογος επισης ειναι οτι μπορω να τυπωσω ταυτοχρονα και στους τρεις γλυτωνοντας χρονο.

Επειδη οι παλιοι ειναι πολυ μικροι σε μεγεθος, ο ενας εχει τραπεζει 10χ10εκ. και ο αλλος 15χ15εκ,, δεν μου πιανουν χωρο. Χωρανε ολοι στο ιδιο τραπεζακι, σαν ενας μεγαλος.
o9moZocl.jpg

Το αξιοπεριεργο οτι δουλευουν ακομα αψογα και οτι δεν εχω ρυθμισει ποτε ξανα το τραπεζι τους, εκτος την πρωτη φορα οταν τους αγορασα!!

• Like
Reactions: madvag