3R USB by Ideon Audio

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: 3R USB by Ideon Audio

τσαμπα ο κοπος!
στο S16 δεν προκειται να ακουστει καμια διαφορα!(εκτος αν εισαι υποχονδριος:ears:)

itoldyouiwassick.jpg

:flipout:

stay tuned
αν όλα πάνε καλά θα ανέβουν και φωτό από επαγγελματία του είδους...
τον δεύτερο καλύτερο, μετά τον Σωκ που δεν τον άφησε η γυναίκα του να έρθει)

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: 3R USB by Ideon Audio

itoldyouiwassick.jpg

:flipout:

stay tuned
αν όλα πάνε καλά θα ανέβουν και φωτό από επαγγελματία του είδους...
τον δεύτερο καλύτερο, μετά τον Σωκ που δεν τον άφησε η γυναίκα του να έρθει)

Ο γιατρός δεν με άφησε.
Κάθε που ανεβαίνω θέλω κούρα με χαμομήλια και τραχισάν για να μου ξαναβγεί φωνή :flipout:

Χτες το απόγευμα λοιπόν βρεθήκαμε εκλεκτή παρέα στου Νίκου. Καλεσμένο ήταν και το 3R, συνοδευόμενο από τον σχεδιαστή του. Ή το ανάποδο, δεν παίζει ρόλο. :p

Ideon_3R_(Medium).jpg

Έγιναν αρκετές δοκιμές, με δυο διαφορετικές πηγές (τούμπανο PC και Mac Mini) και 2 DACs (Aune S16 και Buffalo III).

Σε κάθε περίπτωση, υπήρχαν ακουστές διαφορές.

Γενικότερα, αυτό που συνέβαινε ήταν να καθαρίζει ο ήχος. Αυτό μεταφραζόταν ουσιαστικά σε καλύτερο έλεγχο στα χαμηλά, καλύτερη σκηνή, αλλά και περισσότερη πληροφορία στα αυτιά του ακροατή.

Προσωπικά θεωρώ ότι το 3R επιδρά μόνο θετικά στο σήμα. Αυτό που κάνει είναι όντως αυτό που λέει, και αυτό ακούγεται.

Μόνο ένα "κακό" μπορώ να εντοπίσω, το οποίο είναι το ίδιο "κακό" που φέρνουν όλες οι βελτιώσεις ενός συστήματος. Όσο βελτιώνει κανείς το σύστημά του, τόσο πιο πολύ τον προβληματίζουν οι κακές ηχογραφήσεις.
Αλλά δεν φταίει το σύστημα, και δεν είναι σωστό να το κατηγορούμε.

Οπότε, αγοράστε ένα και ακούστε το. Η πολιτική του Βασίλη και της Ideon είναι τίμια. Αν πραγματικά δεν σας αρέσει (απίθανο, αλλά όχι αδύνατο), μπορείτε πολύ απλά να το επιστρέψετε και να πάρετε πίσω τα χρήματά σας.

Είπα να γράψω δυο κουβέντες, αλλα βγήκε κατωσέντονο, πανωσέντονο με παπλωμα και μαξιλαροθήκες, οπότε στο κώψε ράψε με πρόλαβε ο φωτογράφος.
Απο την άλλη θα γλιτώσω τυχόν αντιγραφές των εντυπώσεών μου, πράγμα που αναλόγως αντιγραφέα, μπορεί να μην είναι και τόσο "flattering" :Banane0:

Xθες λοιπόν μαζεύτηκε παρεάκι για να δούμε τι ψάρια πιάνει το r3 οπότε χρωστάμε εντυπώσεις.
Προφανώς ευχαριστούμε τον Βασίλη οποίος ναι μεν είναι εκλεκτό φιλαράκι αλλα με την ζήτηση που έχει το μηχανάκι πρέπει να σταματήσει να βάλει αυτόματο τηλεφωνητή τύπου "δεν θα με πεθάνετε - ελάτε απο το μαγαζί να το ακούσετε", αλλα οκ...

Με τα παιδιά ανταλλάξαμε ήδη απόψεις, στα περισσότερα συμφωνήσαμε. υπάρχουν και πεδία διαφωνίας γιατί η κωφότητα διαφέρει απο ηλικία σε ηλικία. Υποθέτω ότι περισσότερα θα διαβάσετε στη συνέχεια στο νήμα, μιας και μετά τις δοκιμές το ρίξαμε στο χαβαλέ με διασκευές χέβι μεταλ (το αγαπημένο μουσικό είδος του Λεμόνια).

κάτι τέτοια ακούει
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Συνθήκες δοκιμών:
Για αρχή να πω ότι δοκιμάστηκε σε pc (με ssd, i5 και ram 8gb) με psu: seasonic platinum και mobo: gigabyte z1 sniper με φροντισμένη έξοδο usb ειδικά για dac και software: foobar (με output dsd: wasapi event) ενώ είχαμε και ένα mac mini mid 2011 (με i7, ssd και ram 8gb) με το τίμιο vox player.

Για dac χρησιμοποιήσαμε το Αune S16 (με XMOS isolation FPGA και γενικώς σύγχρονα καλούδια) και Buffalo III (με το αναλογικό της twisted pears) και amanero receiver χωρίς απομονώσεις κλπ καλούδια.

Για την γενικότερη εικόνα να πω το υπόλοιπο σύστημα αποτελείται από Densen B110 και SF Toy Tower στα 2,10μ μεταξύ τους -€“ 2,40μ από τον ακροατή) ενώ ο χώρος είναι περί τα 25τμ (χωρίς τη κουζίνα) και αρκετά προβληματικός που όμως με μερικές ήπιες παρεμβάσεις, ας πούμε ότι δεν μας δημιούργησε ιδιαίτερα προβλήματα στην ακρόαση και αν μη τι άλλο μας επέτρεψε να ακούσουμε τις διαφορές σχετικά εύκολα.

Μεταξύ των στόχων της ακροάσεως ήταν να δούμε και πόσο μπορούν τα σύγχρονα καλούδια των dac να "€œαπαλύνουν"€ τα προβλήματα των βρωμερών υπολογιστών, γι αυτό και μπήκαν στο παιγνίδι διαφορετικά τράνσπορτ και κονβέρτορες. ΙΜΟ απαραίτητο για τη (χαλαρή) δοκιμή μιας συσκευής σαν το R3.

Και μετά την ως συνήθως (ηλιθίως αλλα απαραιτήτως) μεγάλη εισαγωγή, ας πάμε στις ακροάσεις.

Η πρώτη αίσθηση που μου έδωσε το r3 (σε όλα τα setup) είναι ότι ανέβασε την ένταση.
Δεν ήταν ακριβώς καλύτερα δυναμικά, αλλά "€œμπουστάρισμα" "γκάζι" ένταση dbιά !!! που όμως δεν ενόχλησαν αλλά βοήθησαν τον χώρο (που παρεμπιπτόντως έχει τα προβλήματά του και δεν σηκώνει πολλά πολλά σε εντάσεις).
Περίεργη αίσθηση που με ανάγκασε να απαιτήσω (λολ) μέτρηση, η οποία φυσικά έγινε και έδειξε ότι τα μιλιβολτ στο ηχείο παρέμειναν ακριβώς τα ίδια, οπότε επίσης ηλιθίως επέμενα να γίνει! Η αίσθηση μεγαλύτερης ενέργειας στο ακουστό φάσμα πάντως παραμένει!!!

Σε δεύτερη φάση αφού ξεπεράστηκε το θέμα της έντασης κάτι συνέβαινε με τις χαμηλές συχνότητες και τα σώματα τον οργάνων (ιδιαίτερα μεσοχαμηλά και λιγότερα υψηλά (όσο ψηλά ακούω τεσπα) ενώ όταν ξεπερνάς αυτό το αρχικό στάδιο προσαρμογής γίνεται εμφανής η μεγαλύτερη διαφάνεια και ησυχία ανάμεσα στα όργανα. Την αίσθηση αυτή θα την παρομοίαζα σαν την μεταβίβαση από ένα ελαφρύ κομπρεσάρισμα προς την "€œφυσικότητα"€, χωρίς όμως να αλλάζει η τονικότητα ή να ωραιοποιείται κάποια περιοχή του συχνοτικού φάσματος όπως συμβαίνει με διάφορους κονβέρτορες με ανάλογο τιουνάρισμα (είτε απο το Tune είτε απο το Tιούνας, διαλιέχτε!). Για να το πω απλά, τα προβλήματα μιας κακής ηχογράφησης παραμένουν, αν όχι αναλλοίωτα μάλλον θα έλεγα προς το δυσμενέστερο.
Το στοιχείο αυτό imo κατατάσσει τη συσκευή προς τη μόνιτορ πλευρά της ηχητικής αναπαραγωγής, ξεκάθαρα.

Είμαι πολύ επιφυλακτικός με κάτι τέτοια "€œπραματάκια€", κυρίως για ψυχολογικούς λόγους είναι η αλήθεια, μιας και δεν θέλω φίλτρα και άλλα "κόλπα"€ να επεμβαίνουν στο σήμα.
(οι φίλοι γνωρίζουν ότι με απομονώσεις, room correction, dsp, equalizing κτλ αγχώνομαι, τρομάζω κτλ).
Οι προσωπικές επιδιώξεις μου περιορίζονται στα βασικότερα μέλη ενός συστήματος, τον ενισχυτή και τα ηχεία. Δεν χρειάζομαι αχταρμά (και) στην πηγή. Δεν τα καταλαβαίνω.
Το r3 κερδίζει χαλαρά το στοίχημα σε αυτόν τον τομέα. Δεν είναι παρεμβατικό, δεν προσθέτει, δεν αλλοιώνει, δεν αλλάζει τη μουσική. Moυ έδωσε την αίσθηση ότι απλά αφαιρεί τα όποια κακώς κείμενα ανάμεσα στις νότες και αναδεικνύει περισσότερο την ηχογράφηση.

(Νote: Για την σκηνή, σχετικά με τις διαστάσεις της αλλά και χωροθέτησης των οργάνων επιφυλάσσομαι να γράψω μετά από δεύτερη ακρόαση, που μου υποσχέθηκε ο Βασίλης, μιας (α) οι απόψεις της παρέας διέφεραν σε αυτό το πεδίο και (β) θα ήταν χρήσιμη αν όχι απαραίτητη δεύτερη ακρόαση σε άλλο σύστημα και χώρο).

Όλα τα παραπάνω ήταν εμφανή σε όλα τα setup που δοκιμάσαμε αλλά όχι στον ίδιο βαθμό για όλους.
Δεν θα γράψω περισσότερα προς το παρόν. Ίσως αργότερα ανταλλάσσοντας απόψεις με τα υπόλοιπα παιδιά και σίγουρα όταν το ξανακούσω σε μένα, ίσως και αλλού σύντομα.

Ας πάμε στο δεύτερο πεδίο "€œέρευνας"€: Την αλληλεπίδραση με τον υπόλοιπο εξοπλισμό, μπρος και πίσω από το r3.
Tο συγκεκριμένο σκατολοϊδι, ως γνωστόν, μπαίνει μετά το πισί και πριν τον κονβέρτορα αναλαμβάνοντας να διορθώσει όσα προβλήματα δημιουργούνται από ένα πισι και το κυριότερο τις συνήθως χρεπώδεις υλοποιήσεις usb των πισί μας. O Βασίλης το χαρακτηρίζει ως "€œνέα usb έξοδο"€.

Οι δοκιμές imo ανέδειξαν ξακάθαρα ότι η επίδραση στο mac (ανεξαρτήτως κονβέρτορα) ήταν πολύ σημαντική. Για να έχετε μια τάξη μεγέθους θα το παρομοίαζα με ανέβασμα σειράς ηχείων της ίδιας εταιρείας (!!!), όσο υπερβολικό και αν ακούγεται αυτό!

Δεν είναι ακριβώς έκπληξη αυτό, αλλά περίμενα ότι οι διαφορές λόγω dac θα ήταν σημαντικότερες (όπως είπα το βουβάλι δεν διαθέτει εξοπλισμό απομόνωσης ή διόρθωση σήματος, αν είναι δόκιμοι οι όροι, αντίθετα με το aune που είναι ψιλοτούμπανο σε αυτούς τους τομείς).

Στη πραγματικότητα η επίδρασή του ήταν τόσο σημαντική που με έβαλε σε ένα νέο προβληματισμό,,, να (ξανα)τεστάρω pc/r3 vs mac/r3, κάτι που μέχρι χθες ήταν λυμένο και μάλιστα εύκολα (υπερ του συγκεκριμένου pc).

Μπορώ εύκολα να γίνω απόλυτος στο θέμα αυτό και να πω ότι όποιος χρησιμοποιεί mac ας του κουμπώσει ένα r3 στην έξοδο, χωρίς ακρόαση, δοκιμές και άλλα βάσανα, με ότι συνεπάγεται αυτό για την ποιότητα των mac!

Από την άλλη o συνδυασμός transport / r3 / dac είναι άλλο ένα, πιο σύνθετο, πεδίο έρευνας. Αυτό γιατί υπάρχουν κάποιοι πιο "€œεπιθετικοί"€ κονβέρτορες (ή ακόμα και συστήματα) που ίσως να μην ταιριάξουν με την περισσότερη πληροφορία (στο επίπεδο ανάδειξης των προβλημάτων της ηχογράφησης πάντα, και όχι της τονικότητας), οπότε εκεί χρειάζεται μια ακρόαση και μάλιστα επι μακρόν, ώστε να διαπιστωθεί αν το αυτί μας θέλει αυτό που προσφέρει το r3. Για παράδειγμα στη δική μου περίπτωση pc/r3/aune μάλλον υστέρησε σε σχέση με mac/r3/aune, ενώ τα αποτελέσματα με το buffalo III ως dac, έδωσε μάλλον καλύτερο συνολικά αποτέλεσμα (αυτά όλα είναι η πρώτη αίσθηση, θα χρειαστώ αρκετά περισσότερες ώρες ακρόασης για να καταλήξω, αλλα το νόημα ελπίζω να έγινε αντιληπτό).

Αυτά προς το παρόν.

Και μερικές φωτό για μάτι

IMG_20170205_205106.jpg
r3 with bad ass mother fucker on the top

IMG_20170205_205439.jpg
the crew​

Last edited:
Α) Το κουρασμένο παλλικάρι που ξαποσταίνει στην καρέκλα ποιός είναι?
Β) Η σοκολατόπιτα ήταν σοκολατόπιτα ή space cake?
Γ) Αλκοόλ δε βλέπω... Πολύ σοβαρά την πήρατε τη δουλειά (εκτός αν η σοκολατόπιτα είναι space cake)

Εν κατακλείδει θα το κρατήσεις ρε?

Απάντηση: Re: 3R USB by Ideon Audio

Α) Το κουρασμένο παλλικάρι που ξαποσταίνει στην καρέκλα ποιός είναι?
Β) Η σοκολατόπιτα ήταν σοκολατόπιτα ή space cake?
Γ) Αλκοόλ δε βλέπω... Πολύ σοβαρά την πήρατε τη δουλειά (εκτός αν η σοκολατόπιτα είναι space cake)

Εν κατακλείδει θα το κρατήσεις ρε?

Α) Λεμόνιας (λόγω ηλικίας έπιασε καλοριφέρ)
Β) Κέικ με πλούσια επικάλυψη μερέντας, ευγενική προσφορά του δημδημ (με απώτερο σκοπό να μας χαλάσει τη δίαιτα, πράγμα που κατάφερε)
Γ) Αλκοόλ και ακρόαση δεν πάνε μαζί. Ο Βάσος που το είχε ξανακούσει τίμησε κάτι ζεστές μπύρες, οι υπόλοιποι κότες.

99,99% ναι.

είναι βερσάτζε για την ανακούφιση των πικραμένων (μακριά απο μας δλδ, αλλα ποτέ δεν ξέρεις).

Re: Απάντηση: 3R USB by Ideon Audio

Είπα να γράψω δυο κουβέντες, αλλα βγήκε κατωσέντονο, πανωσέντονο με παπλωμα και μαξιλαροθήκες, οπότε στο κώψε ράψε με πρόλαβε ο φωτογράφος.

Και μερικές φωτό για μάτι

View attachment 137547
r3 with bad ass mother fucker on the top

View attachment 137548
the crew​
αυτες ειναι οι <<φωτό από επαγγελματία του είδους...>>
χα.χα,χα:worshippy::BDGBGDB55:

Μερικά λόγια από το κουρασμένο παλικάρι, εκεί στο μέσο άλλων παλικαριών...

Ήμουν σίγουρος για το μακρόσυρτα του γέρου πρώην Νταλανίκου, νυν more peers, τα ίδια μας έκανε και χθες μέχρι που δεν άντεξα και τους είπα να ακούσουν ότι θέλουν, προσωπικά θα παίξω με ένα μόνο κομμάτι το οποίο το αφιερώνω στον αγαπητό venar που με έκανε να αγαπήσω τη heavy metal.

Αφού οι γνωστές μακαρονάδες έπαιξαν και ο ένας μετά τον άλλο είχε τις δικές του εντυπώσεις, μου κάνανε τη χάρη να βάλουν το κομμάτι που ήθελα, ποιο άλλο το Hello....οι γριούλες αμέσως φώναξαν!
- μα καλά με Adelle θα βγάλεις συμπέρασμα!
- βρε θα μου κάνετε τη χάρη να ακούσω ως άνθρωπος;
- λέγε βρε τι θέλεις να βάλουμε;
- Youtube και Hello metal cover, θέλω να ακούσω το φίλο μου Leo, πάνε χρόνια που φοιτούσαμε μαζί σε πανεπιστήμιο της Νορβηγίας.
- ρε δε πας καλά που θα ακούσεις από youtube...mpla, mpla

Κάποια στιγμή ο μεγαλοδύναμος εδέησε να τους βάλει μυαλό (βασικά για τον οικοδεσπότη πάνε όλα αυτά...) και έβαλε Το Κομμάτι μου! Φώναξα και το φίλο ΔημΔημ να κάτσει μαζί μου, ενώ έδιωξα μακρυά αυτή τη γρουσούζα που ακούει στο όνομα more peers!

Στην αρχή ακούσαμε με το 3R εκτός, έτσι για να δω τι ψάρια πιάνει το σύστημα του Νίκου σε πραγματική μουσική.
Καπάκι ρίξαμε το 3R!
Και εκεί έγινε το θαύμα!
Τι να πω και τι να περιγράψω, να μιλήσω για το πως χτύπαγε η μπότα του Leo πάνω στον εκστασιασμό του, γρήγορη, εκρηκτική, άμεση, ένιωθες ότι τον είχες απέναντι σου να κάθεται και εσύ σαν χάνος, να ουρλιάζεις!
Σε κάποια στιγμή εκεί που ο Moracchioli, πιάνει την ύψιστη ψεύτική του με τα μάτια ανάποδα, εκεί τα είδαμε όλα! Τον νιώσαμε μπροστά μας, προσωπικά ένιωσα σαν να άγγιξα μέχρι και το μούσι του...άπλωνα τα χέρια ουρλιάζοντας "δώσε φωνή στο λαό!"
Σε κάποια στιγμή που ο Leo τελειώνει και αφήνει την κιθάρα του στο πάτωμα, γυρίζω και βλέπω άπαντες με ένα στόμα ανοιχτό, λες και χάλασαν οι μεντεσέδες!
- Τι, τους ρωτάω; Δεν νομίζω να μην πιάσατε διαφορές;

Εν κατακλείδι, thanks Billy για το προιόν που έφτιαξες, thanks και για τις τεχνικές πληροφορίες που ανταλλάξαμε περί της υλοποίησης - σαφώς και αποδίδει και δεν έγραφαν μπούρδες όσα μέλη έχουν εκφραστεί θετικά για αυτό το καλούδι.
Είναι βέβαιο πως δουλεύει....με τη μία στο χαμηλό, η διαφορά είναι άμεση.

Δίνει και πληροφορία και στο άνω μέρος του φάσματος, που σε κάποια συστήματα θα εκτιμηθεί δεόντως γιατί θα τους δώσει τα χαμένα "νιάτα" τους, θέλει λίγο προσοχή σε γερόκωφους όπως ο more peers που θέλει πολύ ανάλυση γιατί απλά δεν το γεροντοπαλικάρο! Εκεί ίσως εισπράξει και μια "σκληρότητα" που φυσικά δεν θα φταίει το 3R, αλλά οι κακές επιλογές του ιδιοκτήτη...

Τέλος, μη φανατιζόμαστε με τίποτα, ακούμε διαφορετικά και είναι λογικό, ανάμεσα σε 4ρεις παρευρισκόμενους, υπήρξε διαφωνία ποιο dac ακούστηκε καλύτερα στο σύστημα του more peers, σαφώς δεν συμφωνήσαμε αλλά εκεί είναι και η ουσία του πράγματος, ότι η ακρόαση είναι και προσωπική άποψη και απόλαυση και αλίμονο εάν όλοι ψάχνουμε την απόλαυση του ενός ή μερικών που θέλουν να ακούν με συγκεκριμένο τρόπο...

Ευχαριστούμε και το φίλο Νικόλα για την υποδοχή στο σπίτι του.... (τρομάρα του!)

Αμ μια χαρά τα περάσατε!
(έχει δίκιο ο Θανάσης Μανόλο,εσένα και τον dimdim τρομάζουμε να σας γνωρίσουμε αν δεν έχετε κι ένα παλμογράφο στο πλάι :flipout: )

Πρώτον,αφού αντέξατε τον οικοδεσπότη και σήμερα έχετε κουράγιο και γράφετε,όλα οκ.
Δεύτερον,σταμάτα να προσπαθείς Νίκο,καλύτερες φώτο από τις δικιές μου,δεν θα βγάλεις ποτέ,φανερό πια.
Τρίτον,οκ,δεν ακούω πουλάκια,καλά ακούσαμε κι εδώ το τι κάνει το μηχανάκι.

Σοβαρά τώρα,παρ' όλα τα όσα άκουσα όσο το είχα εδώ και στο Σπύρο,στο σύστημα του Νίκου περίμενα οι διαφορές να είναι πολύ μικρές κι εξηγώ γιατί:
-το transport του ( το pc ) είναι πολύ φροντισμένο,τσεκαρισμένο αυτό.
-το aune έχει ήδη τους δικούς του μηχανισμούς
-και το aune και το βουβάλι έχουν παντού εξωτερικές τροφοδοσίες.

Κι όμως την διαφορά την έκανε,οπότε τελικά το έκανε το θαύμα του ο Βασίλης πέραν αμφιβολίας (αμφιβολίας στα αυτιά μου εννοώ,είμαι συνήθως από τους άπιστους αν δεν χορτάσω μετρήσεις )

Τελικά η διαφορά σε τρανσπορτ όμως νομίζω δεν διαπιστώθηκε. Αφού παίξατε με διαφορετικό λειτουργικό και κατά πάσα πιθανότητα με διαφορετικά players. Και ούτε καλώδια δοκιμάσατε (άν και κάτι belkin έβλεπα και ένα άλλο που μάλλον oyaide είναι?) και ούτε από διαφορετικούς σκληρούς. Πάλι μισές δουλειές...

Θανάση καλώδια χρησιμοποιήσαμε το γνωστό belden ενώ το κίτρινο είναι το οικονομικό της wireworld.
Το belkin μπήκε περιστασιακά στο τέλος για διευκόλυνση. Και έπαιξε το ίδιο καλά. Μη παραμυθιάζεσαι με usb καλώδια.
Επίσης τρανσπορτ, σοφτγουερ, εξωτερικούς και εσωτερικούς δίσκους, στήριξη και προσανατολισμό δεν συγκρίναμε.
Το υποκείμενο ήταν το r3.

ΥΓ1 Σωκ ρίξε ένα τριήμερο στο παππού. τρολλάρει ασύστολα κάπου πρέπει να μπει ένας φραγμός αλλιώς θα το κάνει αμέρικαν μπαρ.
ΥΓ2 Που είναι ο designer ρε παιδί μου?

Νίκο και Σωκράτη όταν λέτε για φροντισμένο pc και usb τι ακριβώς εννοείτε?