3R USB by Ideon Audio

Νίκο και Σωκράτη όταν λέτε για φροντισμένο pc και usb τι ακριβώς εννοείτε?

Ρίξε μια ματιά στα specs της sniper όσον αφορά την ειδική έξοδο usb (έχω βάλει link).

+++
Βασίλη περαστικά βρε!

Δοκιμάστηκε το 3R USB πρόσφατα στη αλυσίδα monitoring μας: MAGIX SAMPLΙTUDE software - BENCHMARK DAC2 HGC - BENCHMARK AHB2 - ATC SCM10P και αποκτήθηκε άμεσα. Το κουτάκι κάνει δουλειά και κανείς δεν ξέρει πόσο καλή, ανάλογα το DAC. Η Δοκιμή επιβεβλημένη.

Κερνάμε καφέ και ωραίες μουσικές. Ελάτε ν ακουσετε τι μπορει να κανει το Ideon Audio 3R USB Renaissance σε ακροάσεις από υπολογιστή και γιατί δεν μπορεί ν ακούσει κανείς πλέον ηχητικά αρχεία χωρίς αυτό. Θα γνωρίσετε απο κοντά και το Ayazi Dac, και θα συζητήσουμε για το απόλυτο ψηφιακό σύστημα.
Επίσης θα θέλαμε να φέρετε οποιοδήποτε Dac ανεξαρτήτου κατηγορίας τιμής για μια συγκριτική δοκιμή με το Ayazi Dac ή για να διαπιστώσετε τ αποτελέσματα του 3R USB σε κάθε Dac.
Για τους συμμετέχοντες έκπτωση 10% στα προϊόντα της Ideon Audio για τυχόν αγορές την ημέρα αυτή.
δηλωστε συμμετοχη με email ή τηλεφωνο , η απλά ελάτε απο εκεί
http://www.ideonaudio.com/contact-ideon-audio.html

Σαββάτο 11 του μηνός , απο τις 11 και μετά

:afro:

• Like
Reactions: jamca
Καταρχήν θα ήθελα να πω, πριν γράψω το οτιδήποτε, ότι ο σχεδιαστής του Βασίλης, μου είναι γνώριμος από παλιά και υπάρχει μία φιλική σχέση. (Έχουμε πιει και κάνα δυο τσίπουρα).

Δοκίμασα και τελικά αγόρασα το 3R, με το οποίο το ψηφιακό σύστημα μου παρουσίασε σημαντική βελτίωση σε όλους τους τομείς.
Η αλυσίδα είναι:
Raspberry - moode -3R-dac ιδιοκατασκευή με (cmedia 6631a - pcm1702 - έξοδο I/V με τελεστικούς opa627/opa134 ή λαμπάτο στάδιο με 6922) - ενισχυτής densen dm10 - ηχεία audio physic tempo 3.
Η πρώτη αίσθηση που παίρνει κάποιος όταν το πρωτοχρησιμοποιεί είναι ότι αυξάνει κάπως η ένταση. Γιαυτό το λόγο το πρώτο που έκανα ήταν να μετρήσω την έξοδο του dac σε όλο το ακουστικό φάσμα με και χωρίς το 3r όπου δεν παρουσιάστηκε καμία διαφορά στις μετρήσεις.
Η μεγαλύτερη διαφορά που παρουσιάστηκε ήταν στην σκηνή και στις χαμηλές συχνότητες. Η μεν σκηνή άπλωσε και έγινε καλύτερος εστιασμός της θέσης των οργάνων καθώς και ανάδειξη μικρών λεπτομερειών, οι δε χαμηλές έδεσαν και απόκτησαν πιο φυσική χροιά. Βελτίωση υπάρχει και στο υπόλοιπο φάσμα με μεγαλύτερη στις υψηλές συχνότητες.
Αν μεγαλώσει κάποιος την ένταση τότε θα παρατηρήσει την ησυχία που (προσθέτει) στην αναπαραγωγή.
Δεν ξέρω τι διαφορά θα κάνει σε άλλα πιο ψαγμένα συστήματα, αλλά πιστεύω οτι θα πρέπει να δοκιμαστεί οπωσδήποτε.

Το τσίμπησα κι εγώ σήμερα το πρωί (thanks Βασίλη) και το ακούω τώρα... Πάνω-κάτω έχω τις ίδιες εντυπώσεις με τον Στέλιο.
Το μπάσο όντως μεγαλώνει και σφίγγει πάρα πολύ, αυτό είναι ξεκάθαρο από την πρώτη ακρόαση...

Το setup μου είναι Desktop PC > 3R > iFi iDSD nano > Αυτοενισχυόμενα Focal Alpha 65

να πω κατι;

προσωπικα εχω το micro με iUSB 3.0. Σε ακουστικα και σε ενα καλο συστημα που δοκιμασα...και εγω και ενας μουσικοφιλος διαπιστωσαμε οτι ναι μεν αποκταει βαθος,τα οργανα ειναι πιο ξεκαθαρα και η φωνη παει μπροστα και η μπαντα πισω... αλλα 'χαλαει' καπως την μουσικη. Σαν να την τραβαει ενα πραγμα, σαν να χει παραπανο θορυβο. Εχει διαπιστωσει κανεις τπτ τετοιο; Αυτο δεν ηταν αντιληπτο τοσο στο δικο μου συστημα ( ειναι αλλα θελει μια εμπειρια για να το καταλαβεις)....αρα μηπως μια αδυναμια που εχει ενα συστημα προσπαθει κατα καποιον τροπο να το καλυψει; τις γνωμες σας.

βεβαια δεν εχω δοκιμασει το συγκεκριμενο που αναφερετε αλλα νομιζω εχει την ιδια αισθηση. Ισως να παιζει ρολο και το dac...ισως επισης να επιρεαζεται περισσοτερο διοτι τροφοδοτειται με ρευμα απο usb.

* Aπο την αλλη δε σε συστηματακι που επαιζε πιο laid back εκατσε καλυτερα

Απάντηση: Re: 3R USB by Ideon Audio

να πω κατι;

προσωπικα εχω το micro με iUSB 3.0. Σε ακουστικα και σε ενα καλο συστημα που δοκιμασα...και εγω και ενας μουσικοφιλος διαπιστωσαμε οτι ναι μεν αποκταει βαθος,τα οργανα ειναι πιο ξεκαθαρα και η φωνη παει μπροστα και η μπαντα πισω... αλλα 'χαλαει' καπως την μουσικη. Σαν να την τραβαει ενα πραγμα, σαν να χει παραπανο θορυβο. Εχει διαπιστωσει κανεις τπτ τετοιο; Αυτο δεν ηταν αντιληπτο τοσο στο δικο μου συστημα ( ειναι αλλα θελει μια εμπειρια για να το καταλαβεις)....αρα μηπως μια αδυναμια που εχει ενα συστημα προσπαθει κατα καποιον τροπο να το καλυψει; τις γνωμες σας.

βεβαια δεν εχω δοκιμασει το συγκεκριμενο που αναφερετε αλλα νομιζω εχει την ιδια αισθηση. Ισως να παιζει ρολο και το dac...ισως επισης να επιρεαζεται περισσοτερο διοτι τροφοδοτειται με ρευμα απο usb.

* Aπο την αλλη δε σε συστηματακι που επαιζε πιο laid back εκατσε καλυτερα

Δεν έχω εμπειρία από το iusb 3.0 που αναφέρεις, αλλά σε κουβέντα φίλων που είχαν κάνει σύγκριση μεταξύ 3R και iusb 3.0 ανέφεραν ότι προτίμησαν το δεύτερο ως πιο ήπιο.
Νομίζω όμως ότι τουλάχιστον σε τέτοια εξαρτήματα, θα πρέπει κάποιος που ενδιαφέρεται, να αποκτήσει την δική του γνώμη στο δικό του σύστημα χωρίς να λαμβάνει γνώμες άλλων.

Απ' ότι κατάλαβα στα διάφορα που λέγονται συνήθως σε τέτοιες κουβέντες και πολλές φορές εντελώς υποκειμενικά, επενέβαινε λιγότερο στο συνολικό αποτέλεσμα.

Κάνει δουλίτσα το μηχανάκι. Δεν είναι η μέρα με τη νύχτα βέβαια αλλά ένα κλικ το δίνει...

Δεν το έχω δοκιμάσει ακόμα το 3R-USB της Ideon Audio, αλλά το πρώτο πράγμα που εγώ θα έκανα θα ήταν η σύγκριση του ηχητικού αποτελέσματος είτε μέσω διασύνδεσης i2s είτε μέσω USB, όπου στη δεύτερη περίπτωση θα είχε περεμβληθεί στην αλυσίδα και το 3R.
Αν όντως υπάρχει κάποια διαφορά, μετρήσιμη ή ακουστική, ανάμεσα στα δύο (direct i2s versus USB-3R-USB) τότε θα έχει πολύ ενδιαφέρον η συγκεκριμένη υλοποίηση της Ideon Audio .
Για όλα υπάρχει εξήγηση.

Απάντηση: Re: 3R USB by Ideon Audio

Σε έχασα... τι εννοείς "direct I2S"? Συνδεδεμένο τι με τι;

PC Transport -> I2s output of PC Transport (optional I2s FIFO re-clocker) -> I2s input of DAC
PC Transport -> USB output of PC Transport (sound card) -> 3R -> USB input of DAC

Υ.Γ. Ως PC Transport το raspberry Pi3 με moodes 3.1

Last edited:
Στέλιο Περγιουδάκη... αυτο ηθελα να πω, Οτι επεμβαινει και χαλαει την ησυχια...το ιδιο πιστευω κανει και το 3R απλα σε λιγοτερο βαθμο.εσυ τι πιστευεις;

Καμία επέμβαση στο ψηφιακό επίπεδο audio , αντικατάσταση απλής consumer USB θύρας με μιά πεντακάθαρη over-engineered design και ψαγμένης στην κατέυθυνση audio θύρας ΝΑΙ !

Και ασφαλώς ένα χαρακτηριστικό απο τα πολλά είναι η ησυχία που προσδίδει ..

αυτά ...