60+ νεκροί από τις φωτιές μεχρι σήμερα...

Re: Απάντηση: 60+ νεκροί από τις φωτιές μεχρι σήμερα...

[...]Nα συμπληρώσω μόνον οτι η κριτική η δική μου εστιάζεται και σε πρόσωπα ,μερικές φορές,που δηλώνουν εκτός κρατικού μηχανισμού και επαγγέλονται σημαντικές αλλαγές στην Κοινωνία ενώ στην πραγματικότητα αποτελούν δεκανίκια τού παρόντος Κράτους και μάλιστα προσωπικά τούς θεωρώ δυνάμει περισσότερο αντιδραστικούς και επικίνδυνους,όταν η υποτιθέμενη εξω-κρατική τους στάση με οδηγεί στο συμπέρασμα ότι όχι μόνον εξυπηρετούν την ίδια μορφή κρατικής εξουσίας,αλλά και ότι το μόνον που επιθυμούν είναι να συνυπηρετήσουν σε καθεστηκυίες δομές.Πολλοί απ´αυτούς έχουν ήδη καταλάβει πόστα εδώ και καιρό στα περί πολιτισμού και παιδείας με καταστροφικά αποτελέσματα)
[...]
Έτσι ακριβώς! Και μάλιστα θα πω ότι αυτή τη στιγμή (εδώ και 15 χρόνια δηλαδή) το πιο ζωντανό παράδειγμα που ενσαρκώνει πλήρως την περιγραφή σου είναι κόμματα της λεγόμενης "εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς" των οποίων ο υπέρ πάντων σκοπός είναι να γίνουν εσω-κοινοβουλευτικά...:flipout:

Θα πω μόνο ότι με τη λήξη της πορείας την Δευτέρα, την οποία εκτός των άλλων είχε συγκαλέσει και το ΕΝ.ΑΝΤΙ.Α., αυτό που ακούστηκε από την "ντουντούκα" του μεγάλου ινστρούκτορα, επαναστάτη, επικεφαλής του μπλοκ αυτών, ήταν "Αύριο σύντροφοι, όλοι παρόντες στην πλατεία "τάδε", ώρα "δείνα" να στήσουμε το προεκλογικό μας περίπτερο!". :Banane0:

Πολύ ενδιαφέρον.
Και πού να δείς οι εσωκοινοβουλευτικοί:'Aυτόπτες μάρτυρες είδαν αλεπούδες νά έχουν πιάσει φωτιά και να τρέχουν να σωθούν.Σε λίγο εντοπίζονταν σε απόσταση 2-3km νεες εστίες φωτιάς.... ψηλά στα βουνά εκεί όπου δεν έχουν προβληθεί διεκδικήσεις και η δημόσια ιδιοκτησία είναι αδιάμφισβήτητη οι αιτίες τών πυρκαγιών πρεπει να αναζητούνται στα στεγνά εδάφη στα ξερά φύλλα,στίς πευκοβελόνες στίς υψηλές θερμοκρασίες στούς θερμούς αέρηδες´.
Απο τον κύριο Νικο Φίλη στέλεχος του ΣΥΝ στην χτεσινή ΑΥΓΗ.
Ο παλιός φίλος καλεί τον λαό σε σαφάρι για αλεπούδες,μετά την εξαιρετική έρευνα που διεξήγε και βρήκε και αυτόπτες μάρτυρες στα βουνά.
Χτές οι βοσκοί σήμερα οι αλεπούδες μαζί με την αυτοανάφλεξη.
Ομπρός να πιάσουμε τίς αλεπούδες και τούς βοσκούς για να σωθεί η χώρα.
Οργανωμένα συμφέροντα δεν αναφέρονται.

Και οι αλεπούδες και οι λαγοί και τα κουκουνάρια μεταφέρουν τις φωτιές από το ένα μέτωπο σε ένα νέο. Και οι εμπρηστές και οι βοσκοί και οι οικοπεδοφάγοι και οι ψυχασθενείς, και οι απροσεκτοι βάζουν φωτιές. Δεν καταλαβαίνω γιατί θα πρέπει να αποκλείσουμε κάποια συγκεκριμένα ενδεχόμενα. Σε πευκοδάσος το μεγαλύτερο πρόβλημα που έχεις είναι τα κουκουνάρια που εκρήγνυνται σε αποστάσεις απίστευτες μεταφέροντας κάφτρες. γιατί να μην αρπάξει μια φωτιά από ένα κουκουνάρι;

Αλλά προς Θεού, μην μας περνάνε για μαλάκες μερικοί. Όταν βλέπεις στουπιά, ξέρεις περι τίνος πρόκειται. Και όταν παίρνει φωτιά νύχτα, ξέρεις πάλι περί τίνος πρόκειται.

Στον Ευαγγελατο βλεπω αλλη δημοσκοπηση ,κι ακομα οι φωτιες καινε,καημενη Ελλαδα..........

Απάντηση: Re: 60+ νεκροί από τις φωτιές μεχρι σήμερα...

Και οι αλεπούδες και οι λαγοί και τα κουκουνάρια μεταφέρουν τις φωτιές από το ένα μέτωπο σε ένα νέο. Και οι εμπρηστές και οι βοσκοί και οι οικοπεδοφάγοι και οι ψυχασθενείς, και οι απροσεκτοι βάζουν φωτιές. Δεν καταλαβαίνω γιατί θα πρέπει να αποκλείσουμε κάποια συγκεκριμένα ενδεχόμενα. Σε πευκοδάσος το μεγαλύτερο πρόβλημα που έχεις είναι τα κουκουνάρια που εκρήγνυνται σε αποστάσεις απίστευτες μεταφέροντας κάφτρες. γιατί να μην αρπάξει μια φωτιά από ένα κουκουνάρι;

Αλλά προς Θεού, μην μας περνάνε για μαλάκες μερικοί. Όταν βλέπεις στουπιά, ξέρεις περι τίνος πρόκειται. Και όταν παίρνει φωτιά νύχτα, ξέρεις πάλι περί τίνος πρόκειται.

Μα ακριβώς για την τελευταία σου παράγραφο είναι φώτη που τά σχολιάζω.
Τό οτι δηλαδή κάποιοι με το ζόρι θελουν να αποκλείσουν τα μεγάλα συμφέροντα.

Στον Ευαγγελατο βλεπω αλλη δημοσκοπηση ,κι ακομα οι φωτιες καινε,καημενη Ελλαδα..........

Αφου τελειωνει η πρωτη παρασταση υψηλης τηλεθεασης ( το καψιμο του μελλοντος μας ) ριχνουμε στο καπακι την δευτερη μη τυχον και χασουμε κανα διαφημιστικο πακετο......

τρεις δημοσκοπήσεις, mega, ant1, alter για σήμερα. τρέχουν να προλάβουν μέχρι την απαγόρευση της Παρασκευής. δεν ξέρω όμως αν τρέχει κανείς να προλάβει να μην καεί κι η υπόλοιπη επαρχία Γορτυνίας ...

Ναί αλλά τα ιδιωτικά κανάλια πλέον έχουν καταφύγει σε μαύρη προπαγάνδα υπέρ συγκεκριμένου κόμματος,που ξεπερνάει κάθε όριο.
Θέλουν σώνει και καλά να κατασκευάσουν Νεο Σωτήρα.

Ο κυριος Αναστασιάδης Θέμος έγκυρος ανεξάρτητος αναλυτής θέτει και ερωτήματα περί μή αυτοδυναμίας.
Ξερει αυτός.
Πάντα ανεξάρτητος χρόνια τώρα.........................

...πάντως με τον γιατρό, αναρωτιόμασταν το πρωί, που να έχουν κρυφτεί τώρα, μετά τις φωτιές, οι κήρυκες της ...ελευθερίας της αγοράς: όλα εκείνα τα παπαγαλάκια που φώναζαν "λιγότερο κράτος!" σε όλους τους τόνους.
Τώρα, μάλλον παραπονούνται πως το κράτος δεν κάνει καλά τη δουλειά του...:rolleyes:

Και αφού η φορολογία τών Τραπεζών μειώθηκε κατά 10% και παρουσίασαν τεράστια υπερκέρδη τώρα κάνουν και φιλανθρωπίες πρός τον καμένο κόσμο για να μάθουν ποιοι είναι οι πραγματικοί αφέντες...
Φεουδαρχία λέγεται αυτό .

Επίσης δεν πιστεύω πως ο μέσος συμπολίτης μας περίμενε τις φωτιές για να προβληματισθεί και να αλλάξει τις εκλογικές του προτιμήσεις.
Εχω δυό γυιούς, ο μεγάλος πάει φέτος στη Γ Λυκείου.
Το κόστος για τα ιδιαίτερά του ξεπερνάει τα 500 ευρώ το μήνα, όπως μπορεί να σας διαβεβαιώσει κάθε άνθρωπος που πέρασε από εδώ που είμαι εγώ τώρα.
Ο "μέγας τιμονιέρης" πήρε τις εκλογές του '85 δηλώνοντας πως θα καταργήσει την παραπαιδεία. Μόλις νίκησε, σε μιά μνημειώδη κωλοτούμπα που έχει αφήσει εποχή, αναρωτιόταν "και τι θα απογίνουν 200.000 οικογένειες των καθηγητών που ζούν από τα φροντιστήρια;". (sic)
Εχει ενδιαφέρον πως κανένας από τους υπουργούς παιδείας από το 1981 και δώθε δεν έστειλε τα παιδιά του σε Δημόσια Σχολεία. Κα-νέ-νας!

Αν ο μέσος πολίτης δεν έχει συνειδητοποιηθεί από κάτι τέτοια, που τα τρώει στο πετσί του καθημερινά, δεν πρόκειται να αλλάξει τώρα, με μερικές φωτιές παραπάνω.

Last edited:

Επίσης δεν πιστεύω πως ο μέσος συμπολίτης μας περίμενε τις φωτιές για να προβληματισθεί και να αλλάξει τις εκλογικές του προτιμήσεις.
Το κόστος για τα ιδιαίτερά του ξεπερνάει τα 500 ευρώ το μήνα, όπως μπορεί να σας διαβεβαιώσει κάθε άνθρωπος που πέρασε από εδώ που είμαι εγώ τώρα.
Ο "μέγας τιμονιέρης" πήρε τις εκλογές του '85 δηλώνοντας πως θα καταργήσει την παραπαιδεία. Μόλις νίκησε, σε μιά μνημειώδη κωλοτούμπα που έχει αφήσει εποχή, αναρωτιόταν "και τι θα απογίνουν 200.000 οικογένειες των καθηγητών που ζούσαν από τα φροντιστήρια". (sic)
Εχει ενδιαφέρον πως κανένας από τους υπουργούς παιδείας από το 1981 και δώθε δεν έστειλε τα παιδιά του σε Δημόσια Σχολεία. Κανένας!

Αν ο μέσος πολίτης δεν έχει συνειδητοποιηθεί από κάτι τέτοια, που τα τρώει στο πετσί του καθημερινά, δεν πρόκειται να αλλάξει τώρα, με μερικές φωτιές παραπάνω.

Ετσι ακριβως εχουν τα πραγματα. Οι περισσοτεροι δε βαζουν μυαλο ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ.

Re: Απάντηση: 60+ νεκροί από τις φωτιές μεχρι σήμερα...

Και αφού η φορολογία τών Τραπεζών μειώθηκε κατά 10% και παρουσίασαν τεράστια υπερκέρδη τώρα κάνουν και φιλανθρωπίες πρός τον καμένο κόσμο για να μάθουν ποιοι είναι οι πραγματικοί αφέντες...
Φεουδαρχία λέγεται αυτό .

:grinning-smiley-043

Ο "μέγας τιμονιέρης" πήρε τις εκλογές του '85 δηλώνοντας πως θα καταργήσει την παραπαιδεία. Μόλις νίκησε, σε μιά μνημειώδη κωλοτούμπα που έχει αφήσει εποχή, αναρωτιόταν "και τι θα απογίνουν 200.000 οικογένειες των καθηγητών που ζούν από τα φροντιστήρια;". (sic)
Εχει ενδιαφέρον πως κανένας από τους υπουργούς παιδείας από το 1981 και δώθε δεν έστειλε τα παιδιά του σε Δημόσια Σχολεία. Κα-νέ-νας!

More please
:ears: