Re: Απάντηση: 15 νεκροί από τις φωτιές σήμερα...
Δηλαδή,
για αυτούς που προσπαθούν να εξαντλήσουν και να διαλύσουν τον κρατικό μηχανισμό και ότι αυτό συνεπάγεται, έχεις να πείς τίποτα;
Συνεπώς,
για αυτούς που προσπαθούν να εκθέσουν τις αδυναμίες του κρατικού μηχανισμού και αυτών που ηγούνται αυτού, έχεις να πεις τίποτα;
Παιδιά, αυτή την φορά το κόλπο (παρά)είναι οργανωμένο!
Θα σταθώ στα δύο παραπάνω σχόλια. Κατ' αρχήν έχω να πω ότι για οποιονδήποτε λόγο βάζεις μια φωτιά με άνεμο να πνέει δίπλα σου στα 8 μποφώρ, όπως και αν τη βάζεις, είσαι εγκληματίας. Και στη Σιβηρία να την ανάψεις πάλι εγκληματίας θα είσαι.
Τώρα, πολλά λέγονται και γράφονται για οργανωμένο σχέδιο που σκοπό έχει τον αποσυντονισμό του κράτους και την ανάδειξη των αδυναμιών της κρατικής μηχανής. Εγώ να συμφωνήσω ΚΑΙ σε αυτό. Έχω όμως να θέσω και εγώ κάποια ερωτήματα:
Πως φτάσαμε στο σημείο να υπάρχουν τόσο μεγάλες αδυναμίες και ελλείψεις στην κρατική μηχανή; Αυτό πόσο εγκληματικό είναι από μόνο του; Και πόσο μαι τέτοια κατάσταση οπλίζει την επιχειρηματολογία όσων εκθειάζουν τις ιδιωτικοποιήσεις;
Γιατί έπρεπε να καεί όλη η Ελλάδα για να απευθυνθούμε στην Ε.Ε. για βοήθεια;
Πως μπορεί κάποιος να πλησιάσει τις εγκαταστάσεις της ΔΕΗ και να βάλει φωτιά; Εννοώ, δεν φυλάσσονται καθόλου;
Γιατί έχουν γεμίσει αστυνομικούς τα Εξάρχεια, και δεν υπάρχει ούτε μία περιπολία στην Πάρνηθα έξω από το καζίνο;
Γιατί δεν κόβοταν το ρεύμα στην Πάρνηθα, για να γίνει ρίψη νερού από αέρος και αφέθηκε ο δρυμός στην τύχη του; Μήπως γιατί κάποιοι βλακωδώς σκέφτηκαν πως θα έβγαιναν και άλλες αδυναμίες στη κρατική μηχανή, όπως για παράδειγμα η ανεπάρκεια του συστήματος διαχείρησης ενέργειας στο Λεκανοπέδιο, το ότι οι περισσότερες γεννήτριες στα νοσοκομεία έχουν βγει εκτός λειτουργίας, το ότι δεν υπάρχει στην ουσία κανένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης για την περίπτωση μπλακ άουτ;
Όλα αυτά είναι γεγονότα, και υπάρχουν. Φυσικά δεν δίνουν άλλοθι σε κανέναν εμπρηστή, όποια και αν είναι τα κίνητρά του. Ούτε σε εμάς δίνει κανένα άλλοθι η ανεπάρκεια των πολιτικών μας. Εμείς υποτίθεται τους ψηφίζουμε και εμείς σίγουρα τους ανεχόμαστε. Οι κύριοι ένοχοι είμαστε εμείς. Γιατί εμείς έχουμε κάψει ξερόχορτα, εμείς έχουμε μπαζώσει ρέματα, εμείς έχουμε μετατρέψει σε σκουπιδότοπο τα δάση, εμείς γουστάρουμε τα καζίνο δίπλα στους εθνικούς δρυμούς, εμείς γουστάρουμε να σηκώσουμε βίλα μέσα στο πευκοφυτο δάσος, εμείς συντάσουμε τα συμβόλαια, εμείς τσεπώνουμε το χαρτζιλίκι για να δώσουμε φως νερό και τηλέφωνο στο αυθαίρετο. Εμείς είμαστε οι εμπρηστές, εμείς είμαστε οι οικοπεδοφάγοι, εμείς είμαστε οι αυθαίρετοι και εμείς είμαστε το κράτος. Το κρίμα στο λαιμό μας λοιπόν.