60+ νεκροί από τις φωτιές μεχρι σήμερα...

Απάντηση: Re: 15 νεκροί από τις φωτιές σήμερα...

Το κράτος είμαστε εμείς.

Εμείς που ψηφίζουμε για να βάλουν το παιδί μας στο δημόσιο.
Εμείς που ψηφίζουμε για να νομιμοποιηθεί το αυθαίρετο μας.
Εμείς που συνεχίζουμε τη μοναρχία ψηφίζοντας εδώ και μισό αιώνα τα παιδιά και τα ανήψια των πρωθυπουργών.
Εμείς που ψηφίζουμε ηθοποιούς, τραγουδιστές, αθλητές και δημοσιογράφους για να μας διοικήσουν.
Εμείς που ψηφίζουμε ότι ψήφιζε ο μπαμπάς και η μαμά μας.
Εμεις που ψηφίζουμε ότι ήταν ο παππούς μας στον εμφύλιο.
Εμείς που ψηφίζουμε όποιον έδωσε 50 ευρώ παραπάνω το μήνα στον κλάδο μας.
Εμείς που κλέβουμε φόρους για να κυκλοφορούμε με Μερσεντές.
Εμείς που πάμε κάθε Κυριακή στην εκκλησία και νομίζουμε ότι μας κάνει Χριστιανούς.
Εμείς που πιστεύουμε ότι για την κατάντια τις χώρας φταίνε τα ξένα κέντρα και η Τουρκοκρατία.
Εμείς που πιστεύουμε το ότι επειδή γεννηθήκαμε Έλληνες, μας κάνει καλύτερους από τον κάθε Κουτόφραγκο.
Εμείς που πιστεύουμε ότι ο ακτιβισμός είναι για τους αναρχικούς και τους περιθωριακούς.
Εμείς που υποβαθμίζουμε τα προσόντα και τις ικανότητες του γείτονα και του συναδέλφου επειδή ξεπερνούν τα δικά μας.
Εμείς που αποθεώνουμε τα υλικά σύμβολα του πλούτου και τους εκφραστές τους.
Εμείς που έχουμε ανάγει σε ύψιστη πηγή μόρφωσης και αλήθειας την τηλεόραση.
Εμείς που θεωρούμε μόρφωση την απομνημόνευση και τη συλλογή πιστοποιήσεων.
Εμείς που επικαλούμαστε τον Πλάτωνα και τον Αριστοτέλη χωρίς να τους έχουμε διαβάσει ποτέ.
Εμείς που η κοινωνική αλληλεγγύη συνοψίζεται στο "να μην πάρουν αυτοί παραπάνω από εμάς"
Εμείς που θεωρούμε την πρόβλεψη, το σχεδιασμό, την καινοτομία, την έρευνα, ουτοπίες.
Εμείς που ευνοούμε το συγγενή και το φίλο μας "ως οφείλουμε" και ας είναι άχρηστος και ας έχει άδικο.
Εμείς που είμαστε πάντα στη θεωρία οι πρώτοι και οι καλύτεροι, αλλά όποτε στραβώνει η πράξη φταίει η αναξιοκρατία, η γκαντεμιά και ο καιρός.

Εμείς που μετά την μεταπολίτευση έχουμε γίνει ο λαός του ωχαδερφισμού!

Εμείς που μετά την μεταπολίτευση έχουμε γίνει ο λαός της ρεμούλας!

Αυτά πληρώνουμε σήμερα!

Γιατί ποτέ και κανένας δεν νοιάστηκε,
ούτε αυτοί
όμως ούτε εμείς.................

Re: 15 νεκροί από τις φωτιές σήμερα...

Δυστυχώς το Κράτος μας δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να το κάνει αυτό που έκανε τότε κάθε χρόνο.

ή με άλλα λόγια τώρα δεν έχει το Αμερικανικό ''αγγούρι'' όπως πριν
3 χρόνια εν' όψει Ολυμπιάδος...

μολις εδειξε το ITV1 καποιες σκηνες απο τις πυρκαγιες! ειπε για την Ολυμπια και για αλλες περιοχες

Αυτό που δείχνει τη γύμνια της κρατικής μηχανής και της ελληνικής κοινωνίας είναι ο πρωτόγνωρος χειμώνας και το πρωτόγνωρο καλοκαίρι που διανύουμε. Να εύχεστε τις 2 επόμενες χρονιές να μην έχουμε τα ίδια καιρικά φαινόμενα. Ρωτήστε όποιο μετεωρολόγο θέλετε, δεν υπάρχει αντίστοιχη χρονιά για τα Βαλκάνια από τότε που υπάρχουν στοιχεία (μη γελιέστε δεν καίγεται μόνο η Ελλάδα, καίγονται Βοσνία, Κροατία, Σερβία, Αλβανία, Τουρκία, ενώ επλήγησαν βαρύτατα και η Βουλγαρία και η Ρουμανία και η FYROM, αλλά αυτές τις μέρες παίρνουν μια ανάσα).

Έστω ότι έχεις ταυτόχρονα 60-120 πυρκαγιές ταυτόχρονα (!!!!). Πόσα πυροσβεστικά αεροπλάνα και ελικόπτερα χρειάζεσαι; Λιγότερα από 100 ; Πόσους άνδρες πρέπει να έχεις σε πεζοπόρα τμήματα και πόσους σε οχήματα; Λιγότερους από 20.000;

Και όταν το χειμώνα φαίνονται απελπιστικά πολλές οι ανάγκες για αστυνόμευση, το καλοκαίρι για πυρόσβεση, και σταθερά στα νοσοκομεία, τότε τί κάνεις;;;;

Μήπως το μοντέλο των καλοκαιρινών διακοπών πρέπει να τελειώσει και όλοι μας (όχι εθελοντικά, αλλά υποχρεωτικά) να μπαύμε στο λούκι της πολιτικής προστασίας κάποιες μέρες το χρόνο;

Απάντηση: 15 νεκροί από τις φωτιές σήμερα...

Σήμερα μπορέσαμε να βγούμε από Καλαμάτα.
Οταν έπιασε η φωτιά ήμουν στα όρια Λακωνικής-Μεσσηνιακής Μάνης και επιστρέψαμε Καλαμάτα άρον-άρον
Η πόλη για 3 μέρες είναι καλυμένη απο καπνούς και θυμίζει σεληνιακό τοπίο ή σαν να υπάρχει μόνιμη έκλειψη ηλίου.Στα 4 km υπάρχουν φωτιές.
Γυρίζοντας σημερα που άνοιξε ο δρόμος απο την Αλλαγή(25 km απο την Καλαμάτα)μέχρι το Καλογερικό τής Αρκαδίας είναι όλα εντελώς καμένα.
Μιλάμε για 50km εθνικής οδού (υπολογίστε τίς χιλιάδες στρέμματα γύρο)καμένα πλήρως.
Στα 46 χρόνια μου δεν έχω ξαναδεί τετοια καταστροφή.
Για μένα που γεννήθηκα στην Καλαμάτα είναι μέρες πένθους.
Οπως και για την Ηλεία και την Αρκαδία που τίς θεωρώ εξ´ίσου πατρίδες μου,γιατί έχω γυρίσει αυτές τίς περιοχές σπιθαμή πρός σπιθαμή.
Οποιος δεν έχει ζήσει σε επαρχία καλό είναι να μήν υποτιμά τούς κατοίκους που μένουν να αγωνιστούν για τίς εστίες τους.
Οποιος δεν κατάλαβε δεν μιλάμε για τα εξοχικά τους και τα Καγιέν τους.Μιλάμε για την ίδια τους την ζωή και τίς εστίες τους..Τα έγραψε και ο Φαμελλος με τον τρόπο του.
Οι κάτοικοι εκεί κάτω είναι ήρωες.Δειχνουν αλληλεγγύη,συντροφικότητα και τρέχουν και αυτοί να σβύσουν φωτιές.
Επίσης οι Τοπικές Τηλεοράσεις δεν είναι τόσο γελοίες οσο οι Αθηναϊκές.Ηρεμούσαν τον κόσμο και δεν τον ξεσηκωναν.
Απο τα Αθηναϊκά το Mega θάπρεπε να ντρέπεται.Το κανάλι τών εργολάβων κάνει φτηνή αντιπολίτευση.
Θλίβομαι βαθειά για την Μεσσηνία ,την Λακωνική Μανη και την Δυτική Πελοπόννησο,πού ήσαν κοσμήματα τής Πατρίδας.
Θλίβομαι για το δάσος τού Καϊάφα,για την Ζαχάρω και την καταπράσινη Ηλεία .
Γι´αυτούς που χάθηκαν και για αυτούς που ξεριζώθηκαν.
Για μένα υπάρχει σαφέστατα οργανωμένο σχέδιο.Μονον στην Μεσσηνία προχτές το βράδυ άναψαν ξαφνικά άλλες 25 φωτιές.Στην 1 τα ξημερώματα όλως περιέργως πήρε φωτιά η χωματερή τών Φιλιατρών.!!!!!!!!!!!!!
Μιλάμε για σχέδιο αποσταθεροποίησης,που το προκαλεί η μαφία τών εργολάβων που κυριαρχεί χρόνια στην Ελλάδα.Αλλως τε ετοιμάζεται και η Ιωνιά Οδός.
Τωρα το ποιούς αγαπούν οι εργολάβοι αυτά είναι γνωστά στην Ελλάδα.Πολύυυυ γνωστά.

Οπως είναι ντροπή όταν ξανακάηκε η Πεντέλη και προκηρύχθηκαν εκλογές που βγήκαν ´σοβαρές εφημερίδες´με εξώφυλλο απο την μιά τον Καραμανλή και απο την άλλη μιά κάτοικο τής Πεντέλης που έκλαιγε με τίτλο´Αφού ολοκληρώθηκε η καταστροφή ζητάνε εκλογές´.
Φτηνή αντιπολίτευση απο φυλλάδες που επι 20 χρόνια το βούλωναν για την έλλειψη δασολογίου και κτηματολογίου,που δεν έλεγαν κουβέντα για την νομιμοποίηση χιλιάδων αυθαιρέτων ,και πού δεν έλεγαν κουβέντα για τούς διάφορους συλλόγους τής συμφοράς(μαζί και παπαδαριό),πού διεκδικούσαν καμένες εκτάσεις.
Νισάφι και έλεος.

Πες τα ρε Σπυρο. Τα καναλια μας πριζωνουν επιτηδες και ειναι πληρως ανακριβη στις αναφορες τους.

Για το Μεγα το παρατηρησα και εγω. Ουτε οι Κινεζοι δεν ειναι τοσο φτηνοι
Ειναι τοσο οργανωμενο το σχεδιο που κατι μου λεει οτι υπαρχουν πολλων ειδων προεκτασεις εκει μεσα...

Οι οικοπεδοφαγοι, οι εργολαβοι, αυτοι που ελπιζουν στην οργη του λαου για να παρουν ψηφους, αυτοι που θελουν να φυγουν οι τουριστες. Ολοι σκυλευουν οτι βρουνε....

Χτεσινό σχόλιο τού ´αντικειμενικού´C.N.N.(το μοναδικό κανάλι που προσέγγισε το θέμα έτσι):Παραμένει άγνωστο εάν οι τωρινές πυρκαγιές θα επηρεάσουν τίς πολιτικές εξελίξεις´.
Φαινεται αυτοι ´καίγονται´απο τίς συμφωνίες Πούτιν για τούς αγωγούς.

Γύρισες Σπύρο; Ανησύχησα σε κάποια φάση, έλεγα μην εγκλωβιστήκατε πουθενά.

Στο θέμα μας, το καταλάβαινα μέχρι ένα σημείο το φαινόμενο (το καταλάβαινα, όχι επικροτούσα). Είναι οικοπεδοφάγοι, θέλουν να πλουτίσουν, κλπ. κλπ.
Αυτό που δε μπορώ να καταλάβω είναι το γιατί να προξενήσουν τέτοια καταστροφή. Ποιος χαζός θα πάει να αγοράσει εξοχικό σε τέτοιο κρανίου τόπο;

Re: Απάντηση: 15 νεκροί από τις φωτιές σήμερα...

Εχει δικιο ο Jos3ph !!
Οταν βλεπεις το παραλογο,εγκλωβισμενοι να βγαινουν το βραδυ στις 11 και στις 12 και να ζητουν απο τα καναλια να τους σωσουν,δεν μπορεις παρα να απορεις ,γιατι αυτοι οι ανθρωποι ,αφησαν ολη την μερα να παει χαμενη!!!
Και μην μου πειτε οτι δεν υπαρχει καλυτερη προειδοποιηση απο το να βλεπεις την καταστροφη να πλησιαζει και απο το να εχεις την πληρη εικονα του χωρου στον οποιο βρισκεσαι.
Που να παρει,δεν μπορω να δεχθω οτι στην κρισιμη ωρα μετατρεπομαστε ολοι μας απο σκεπτομενα και λογικα οντα σε αβουλα προβατα που περιμενουν το βοσκο να τα μαζεψει.ΚΡΙΜΑ!!!!
Δυστυχως εκτος απο τους "αλλους" -ΠΟΥ ΦΤΑΙΝΕ ΑΣΥΖΗΤΗΤΙ-,φταιμε πανω απ'ολα και εμεις!!!

Καταρχην δεν ειναι παραξενο που ορισμενοι μεινανε μεχρι την τελευταια στιγμη προσπαθωντας να σωσουν την περιουσια τους....αν χαθουν οι κοποι μια ζωης νιωθεις τοση απογνωση που λες καλυτερα να παω και εγω μαζι...αρα χαρακτηρισμοι αβουλα προβατα ειναι χοντροι....
Μερικοι παλι δεν ειδοποιηθηκαν..αλλου φταινε οι τοπικες αρχες ,αλλου οι ανεμοι που γυρισαν κλπ κλπ

Εγω θα σταθω πιο πολυ σε αυτο που ειπε ενα καναλι ,οτι οι αρχες ειχαν ειδοποιηθει μερες πριν (δεν θυμαμαι απο ποια υπηρεσια..ιντερπολ νομιζω αλλα δεν εχει και τοσο σημασια) γιαυτο το οργανωμενο κτυπημα που θα δεχοταν η ελλαδα.....και στην ωραια επισημανση οτι η ευρωπαικη ενωση ειχε δωσει ενα ποσο (καποια εκατομμυρια) για αγορα πυροσβεστικων αεροσκαφων τα οποια φυσικα δεν αγοραστηκαν ποτε.....

Γύρισες Σπύρο; Ανησύχησα σε κάποια φάση, έλεγα μην εγκλωβιστήκατε πουθενά.

Στο θέμα μας, το καταλάβαινα μέχρι ένα σημείο το φαινόμενο (το καταλάβαινα, όχι επικροτούσα). Είναι οικοπεδοφάγοι, θέλουν να πλουτίσουν, κλπ. κλπ.
Αυτό που δε μπορώ να καταλάβω είναι το γιατί να προξενήσουν τέτοια καταστροφή. Ποιος χαζός θα πάει να αγοράσει εξοχικό σε τέτοιο κρανίου τόπο;

Αυτό εν μέρει αποδεικνύει ότι δυστυχώς ΔΕΝ είναι μόνο οι οικοπεδοφάγοι υπεύθυνοι για όλη αυτή την καταστροφή.

Eυχαριστώ Στέργιο για το ενδιαφέρον.
Μέχρις σήμερα το πρωί η Καλαμάτα είχε αποκοπεί εντελώς.Σημερα επέτρεψαν την κυκλοφορία πρός Τρίπολη-Αθήνα.
Οι μεγάλες φωτιές δεν είναι τυχαίες.Πέρα απο τα καιρικά φαινόμενα πού έπληξαν όλη την Μεσόγειο και προκάλεσαν και αλλού καταστροφές και χαθηκαν και ανθρώπινες ζωές,αυτό που συνέβη αυτό το καλοκαίρι δεν έχει ξανασυμβεί.
Αυτή η καταστροφή προκαλεί αποσταθεροποίηση σε μια χωρα.
Τωρα σε μιά τέτοια ανεξέλεγκτη κατάσταση,πέρα απο τα συμφέροντα θα βρεθούν και 3 παλαβοί και δέκα γείτονες που έχουν ίδια οφέλη σε σχεση με τον γείτονα ,και πάει λέγοντας.Αυτοί, όταν καίγεται η Ελλάδα ,θα ανάψουν και την δικιά τους φωτιά.
Ομως και στον Υμηττό βρέθηκαν εμπρηστικοί μηχανισμοί.Το ίδιο και στην Λακωνία και αλλού.
Η Δυτική Πελοπόννησος έχει παραλία με πευκιά μήκους 100 χιλιομέτρων.
Ο Καϊάφας ειναι ή μάλλον ήταν μνημείο ομορφιάς.
Ετοιμάζονται καινούριοι δρόμοι(βλέπε Ιωνια Οδό).Πρέπει να γίνει εκμεταλλεύσιμη όλη αυτή η περιοχή.
Η Ελλάδα χρόνια τώρα (από το 1960 και μετά)διοικείται απο εργολάβους.Απο το 1980 και μετά έχει ενδιαφέρον να δεί κανείς ποιά ´νέα τζάκια´άρχισαν να κυβερνάνε την Ελλάδα.Πώς στήθηκαν τα ´Μεγάλα Εργα´??Ποσο κόστισαν και πόσο κανονικά θάπρεπε να κοστίσουν??
Ποιοί πήραν τίς δουλειές κατ´ανάθεσιν??Ποιοί τίς παίρνουν και σήμερα ???
Ταυτόχρονα σημαντική μερίδα τού πληθυσμού γοητεύεται απο κάθε είδους ´παροχές´και ´αντιπαροχές´.
Πολλαπλά συμφέροντα σε μιά χώρα εντελώς μεταπραττική.
Για μένα αυτές οι φωτιές δεν είναι συμπτωματικές.

Re: Απάντηση: 15 νεκροί από τις φωτιές σήμερα...

Καταρχην δεν ειναι παραξενο που ορισμενοι μεινανε μεχρι την τελευταια στιγμη προσπαθωντας να σωσουν την περιουσια τους....αν χαθουν οι κοποι μια ζωης νιωθεις τοση απογνωση που λες καλυτερα να παω και εγω μαζι...αρα χαρακτηρισμοι αβουλα προβατα ειναι χοντροι....

Πολύ σωστά!!
Όπως εύστοχα το διατύπωσε ο Σπύρος
...δεν μιλάμε για τα εξοχικά τους και τα Καγιέν τους.Μιλάμε για την ίδια τους την ζωή και τίς εστίες τους...

Σπύρο καλώς ήρθες έστω και μέσα από τις δύσκολες αυτές περιστάσεις.

Κι εγώ που μεγάλωσα στον Πύργο Ηλείας νιώθω ένα κομμάτι μου να χάθηκε.
Καλοκαίρια στο μοναδικό τοπίο του Καϊάφα, στις παραλίες της Ζαχάρως και σε άλλα μέρη της ορεινής Ηλείας είναι πλέον αναμνήσεις...
Δεν ξέρω αν θα προλάβω να ξαναδω πράσινα αυτά τα μέρη
Βουβός θρήνος...
Έχω δυο μέρες ν'άκούσω μουσική...
Μερικές φορές δεν υπάρχει κάτι αρκετά πένθιμο για να χωρέσει την θλίψη...
Οι γονείς μου είναι ακόμη στον Πύργο και μαθαίνω και από πρώτο χέρι για την κατάσταση που επικρατεί...

"δανείζομαι" τη φωτογραφία που έστειλε από το google earth σε άλλο φόρουμ κάποιο μέλος. Είναι σημερινή.

Attachments

• fires.jpg
    fires.jpg
    125.1 KB · Views: 74

Θυμάμαι πάντως, πριν από λίγα χρόνια που είχα κάνει το γύρο της Πελοποννήσου, τη διαδρομή από Λακωνία προς Μεσσηνία. Το δάσος του Ταΰγετου ήταν το πιο όμορφο που είχα δει ποτέ μου...

Ενα απο τα πιο θλιβερά Σαββατοκύριακα που έχω ζήσει.....
Απόλυτα λογικό οι άνθρωποι να αρνούνται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους ειδικά τα γεροντάκια.Το ίδιο νομίζω θα έκαναν και οι γονείς μου.
Τέλος πάντων η ώρες είναι πολύ δύσκολες για την οποιαδήποτε εξήγηση σχετικά με τις φωτιές.Ο αγώνας και ο ηρωισμός όλων των απλών ανθρώπων προέχει τώρα απο το πια αχ@δ@ και για πιο λόγο μεθόδευσαν την εγκληματική επίθεση κατά του Ελλαδικού χώρου.

Θέλω να πω πολλά αλλά δεν έχω λόγια.Εύχομαι ένα όσο το δυνατό πιο σύντομο τέλος σε αυτό το ολοκαύτωμα.

Απάντηση: Re: 15 νεκροί από τις φωτιές σήμερα...

Σπύρο καλώς ήρθες έστω και μέσα από τις δύσκολες αυτές περιστάσεις.

Κι εγώ που μεγάλωσα στον Πύργο Ηλείας νιώθω ένα κομμάτι μου να χάθηκε.
Καλοκαίρια στο μοναδικό τοπίο του Καϊάφα, στις παραλίες της Ζαχάρως και σε άλλα μέρη της ορεινής Ηλείας είναι πλέον αναμνήσεις...
Δεν ξέρω αν θα προλάβω να ξαναδω πράσινα αυτά τα μέρη
Βουβός θρήνος...
Έχω δυο μέρες ν'άκούσω μουσική...
Μερικές φορές δεν υπάρχει κάτι αρκετά πένθιμο για να χωρέσει την θλίψη...
Οι γονείς μου είναι ακόμη στον Πύργο και μαθαίνω και από πρώτο χέρι για την κατάσταση που επικρατεί...

Διονύση ειλικρινά λυπάμαι.Ευχομαι όλα να πάνε καλά.
Και εμένα μένουν Καλαμάτα μάνα και γιαγιά,που είναι πιά και ανήμπορη.
Δεν θα ξεχάσω ποτέ όλον τον Μεσσηνιακό Κόλπο γεματο αποκαϊδια(οχι στάχτες μόνον)και τον ήλιο κρυμμένο εντελώς για 3 μερες,απο ένα κατάμαυρο σύννεφο.
Οπως και τα χωριά τού Ταΰγέτου,δέκα km μακριά απο την Καλαμάτα και τον αγώνα τών κατοίκων τους.

Meletov , μακάρι να ήταν κάποιοι που έμειναν πίσω για να προσπαθήσουν ... Εγώ όμως άκουσα για μάνα με 4 παιδιά ... Ο άντρας της τι έκανε; μήπως τους είπε να κάτσουν σπίτι; Μήπως η μάνα θεωρούσε ότι είναι ασφαλείς; πολλά μήπως ... Το να φεύγεις τελευταία στιγμή , δεν είναι λύση ... Το να μείνεις κάπου όπου ξέρεις ότι έρχεται φωτιά είναι αυτοκτονία ... Υπάρχουν περιπτώσεις που σώζεις την περιουσία , αλλά όχι όταν το σπίτι σου είναι μέσα ή κοντά στο δάσος , δλδ το 80% των ελληνικών βουνίσιων χωριών ...