8 και 16 bit θρύλοι και αναμνήσεις

2 τροφοδοτικα σε λειτουργια (hot swappable ολα)
+ 1 τροφοδοτικο σε αναμονη (φαινεται απο τον διακοπτη)
+ 1 κενη θεση για 4ο τροφοδοτικο

Πανω δεξια ΔΕΝ ειναι φουρφουρι τροφοδοτικου, ειναι case fan !
Οπως και τα δυο κατω αριστερα (κατσε να δουλεψεις νυχτα με αυτα).
Σχεδον απειρα slots με θυρες (ουτε τα μισα κατειλημενα). Aν δεν σφαλλω
ενα DB-15 (VGA), δυο RJ-45 (Ethernet) και δυο SCSI .... με διορθωνετε !

ALR Revolution 6x6 (rear).jpg

Το ποιο τροφοδοτικο αποσυρεται και ποιο παιρνει την σκυταλη
PROPRIETARY TECHNOLOGY ...... αυστηρα. 😤 Server τζανουμ ! 🤗

Last edited:
Έχω 6 χρόνια που με πολύ βαριά καρδιά έκανα τη μετάβαση από desktop μηχάνημα σε λάπτοπ για το βασικό υπολογιστή μου. Να σημειώσω ότι το συγκεκριμένο λαπτοπ δεν είναι ο φορητός της δουλειάς, έχω ένα MS Surface για τα ταξίδια. Είναι μόνιμα συνδεδεμένο στο ρεύμα, σε οθόνη κλπ.
Ενώ στην αρχή μου ήταν περίεργο, πια δεν το μετανιώνω λεπτό και δεν κοιτώ πίσω στην εποχή που έπρεπε να αφιερώσω επιφάνεια χώρου για το κουτί.

• Like
Reactions: SR-71
Kαι ποια ηταν η αιχμη του δορατος των 16-bit tools ? 😌 ...................... ΜkDir !!!! 🤭.......................

msdosadbig.jpg

Σημερα, ενας πιτσιρικος δεν γνωριζει καν ........... τι εστι directory !
Oλα πανε αυτοματα στο My music, My videos, My documents ! 😗

Δωράκι για τους πολύ πειραγμένους. Τύπος εγκαθιστά διάφορα λειτουργικά. Έχει τα κλασικά Windows, Linux αλλά κάπου το πάει πολύ παραπέρα. Αρχίζει και εγκαθιστά AIX, HP-UX και OpenVMS. Έχει και κάτι άλλα τρελά αλλά νομίζω ότι η παραπάνω τριάδα είναι η κορυφή.

Σπευσατε 😙😜🤪 ......... ταχεως !

View attachment 248127

View attachment 248128

Είχαμε εκπαιδευτικό πυρηνικό αντιδραστήρα στο σχολείο που πήγαινα. Βασικά τη δεκαετία του 90 δεν ήταν σε χρήση πια γιατί είχαν μετρήσει νωρίτερα (νομίζω στο Τσέρνομπιλ που είχαν πάρει και μετρητή Geiger) ακτιβολία. Όταν κάναμε πυρηνική φυσική στη δέσμη το έφερε η κουβέντα, δεν τον πιστεύαμε και πήγαμε και μας το έδειξε, το είχαν κλειδωμένο σε ένα ντουλάπι του εργαστηρίου (1997). Είχαν και ένα κουτί με χοντρά τοιχώματε από μόλυβδο με τις ταμπλέτες για την παραγωγή. Η μόνη προστασία ένας κύλινδρος με νερό γύρω γύρω. Μιλάμε για μια κατασκευή μισό μέτρο μήκος, κάπου 20-30 πόντους βάθος και άλλο τόσο ύψος.
Άλλες εποχές...

Παίζει τότε να μην υπήρχε ανεργία επειδή δεν επιζούσαμε όλοι από τα εργαστήρια.
Σκέψου εργαστήριο χημείας και οι πιπέτες δεν είχαν πουάρ, ρουφούσαμε με το στόμα τα αντιδραστήρια.
Πρωί πρωί να λιγουρεύεσαι καφέ και να σου βάζουν το καλαμάκι στο στόμα για να ρουφήξεις θειικό οξύ... :ROFLMAO:

Αλλά στο σπίτι στο γυμνάσιο είχα κιτ χημείας κι έκανα πειράματα. Το αγόραζες από τα παιχνιδομάγαζα, είχε μέσα τις συσκευές και τα χημικά και βιβλίο με 100+ πειράματα και την εξήγησή τους. Μάλιστα θυμάμαι 6 κιτ, από το μικρό ως το μεγάλο. Έτσι κάποιος καταλήγει να θέλει να γίνει επιστήμονας, όχι βλέποντας βιντεάκια με το νερό να βράζει και το θερμόμετρο να μένει σταθερό.

Αυτά ήταν παιχνίδια και δεν πρόσφεραν συγκινήσεις.

Δεν μαθαίνεις ότι πρέπει να στεγνώνεις το πυρέξ που κάνεις απόσταξη γιατί αυτό κάποια στιγμή θα αρχίσει να χοροπηδάει στο γκαζάκι, θα σπάσει και θα πάρει φωτιά το εργαστήριο.
Ούτε ότι ΔΕΝ προσπαθείς να σβήσεις τη φωτιά με την μπλούζα του εργαστηρίου γιατί μπορεί να αρπάξει τη βάση και να τη πετάξει στη εύθραυστη στήλη με τον ενεργό άνθρακα με αποτέλεσμα να γεμίσει το πάτωμα του φλεγόμενου εργαστηρίου με κάτι τόνους άνθρακα.

Επίσης, όταν στήνεις για να κάνεις απόσταξη βλέπεις αν καταλήγει το νερό της ψύξης στο νεροχύτη πριν σφραγίσεις το εργαστήριο και βγεις για τσιγάρο.
Γιατί δύο ώρες μετά δεν ανοίγει η πόρτα από το πολύ νερό και πρέπει να πηδάς από τα παράθυρα!

• Haha
Παίζει τότε να μην υπήρχε ανεργία επειδή δεν επιζούσαμε όλοι από τα εργαστήρια.
Σκέψου εργαστήριο χημείας και οι πιπέτες δεν είχαν πουάρ, ρουφούσαμε με το στόμα τα αντιδραστήρια.
Πρωί πρωί να λιγουρεύεσαι καφέ και να σου βάζουν το καλαμάκι στο στόμα για να ρουφήξεις θειικό οξύ... :ROFLMAO:
Στο Γεωπονικό σε όλα τα εργαστήρια με το στόμα ρουφάγαμε, δεν είχαν για τους φοιτητές πιπέτες με πουάρ.

Έτσι πρέπει, να βγαίνουν λίγοι στην αγορά εργασίας!
Βέβαια για να καταπιείς κάτι θα ήταν με τις πιπέτες του 1ml που γέμιζαν γρήγορα και σιγά την ποσότητα που θα έπινες... :P

• Haha
Αυτά ήταν παιχνίδια και δεν πρόσφεραν συγκινήσεις.
Όταν ξέφυγα από τις οδηγίες έβαλα φωτιά σε ατμούς νατρίου και λωρίδες μαγνησίου και έφτιαξα μόνος μου υδροχλώριο. Μέσα στον ανοξείδωτο νεροχύτη της κουζίνας, βέβαια!

• Haha
Reactions: SR-71 and Tzimisce
A καλά, σε αυτά τα σετ ανάβαμε τα πάντα να δούμε πως καίγονται.
Ο πατέρας μου έφερνε και λιπάσματα/φυτοφάρμακα με τις κούτες γιατί έκανε εισαγωγές.
Μικρός έμαθα ότι δεν βρέχεις ποτέ το θειάφι, στο λύκειο βέβαια βρήκα χρήσεις...
Ωραία χρόνια, οκτάμπιτα!

Είχαμε καθηγητή φυσικής στο λύκειο που μας έκανε πειράματα με τις δυνάμεις του ηλεκτρισμού. Έλξη και απώθηση. Σαν αγώγιμη βάση ώστε να στηρίξει τα ηλεκτρόδια χρησιμοποιούσε υδράργυρο.

Θεουλης.

Εμείς ακούγαμε κατσαδα στο σπίτι για τα θερμόμετρα και αυτός χαλλλαρααα

Δύο συμβουλές:
  • Μην χύνετε τα διαλύματα του πειράματος με άλατα χαλκού σε σιδερένιες σωληνώσεις.
  • Μην αφήνετε ανοιχτες ταυτόχρονα τις φιάλες υδροχλωρικου οξέως και αμμωνίας.

• Haha
Reactions: Tzimisce