8 και 16 bit θρύλοι και αναμνήσεις

Μαλλον ειναι γρηγορη η QuickBasic 64 (καμια σχεση με τις 16μπιτες που γνωρισαμε εμεις).
Ομως και 50000 pixels δεν ειναι πολλα. Μαλλον λιγα ειναι.

502643601_4138977816347426_1489155781386017709_n.jpg

Ενταξει, τα χει τα ημιτονα και συνημιτονα του, αλλα μεσες ακρες το προγραμμα προσπαθει
να μην ξεφυγει απ'την χρηση ακεραιων. Το οποιο ............. ΤΙΜΑ ............. τον προγραμματιστη !
 
Και που να δεις στο Linux που ξεχνιόμασταν κάθε φορά και καίγαμε 2-2 τα CD. Το Linux είχε ΠΟΛΥ καλύτερο σύστημα αρχείων και κωδικοποίηση με αποτέλεσμα να έχουμε κανονικά ονόματα αρχείων. Αλλά τα Windows δεν τα διάβαζαν ή αν το έκαναν είχαν το κλασικό DOS format με 8.3 ονόματα. Μπερδευόμασταν συχνά, καίγαμε ένα lixuxαδικο και μετά το κανονικό.

Τρέχα γύρευε ποιο αρχείο ήταν το HLEKTR12.DOC όταν στο Linux διάβαζες "hlektrikes mixanes - olisthisi - askisi 15.doc"
 
Δύο εβδομάδες.
Γράφετε ακόμη cd/dvd/blu-ray;
Αγόρασα νομίζω 6 χρόνια πριν ένα εξωτερικό Blu-ray γιατί το λαπτοπ δεν είναι ενσωματωμένο drive. Είχα πάρει και καμιά 10ρια δισκάκια για Backup. Άντε να το έχω συνδέσει 2-3 φορές - θυμάμαι μόνο για να διαβάσω dvdrom από τα Αγγλικά του νηπιαγωγείου των παιδιών.
 
Εγω το χω ενσωματωμενο (στο laptop) αφου αγορασθηκε το 2011 (τοτε ακομη ΕΙΧΑΝ τα laptops dvd-writer)
αλλα ....... εχω να το χρησιμοποιησω ισως και 12 μηνες. Δεν θυμαμαι ποτε ηταν η τελευταια φορα που εγραψα κατι.
Ολα χυμα σε external hdds.
 
Εγω το χω ενσωματωμενο (στο laptop) αφου αγορασθηκε το 2011 (τοτε ακομη ΕΙΧΑΝ τα laptops dvd-writer)
αλλα ....... εχω να το χρησιμοποιησω ισως και 12 μηνες. Δεν θυμαμαι ποτε ηταν η τελευταια φορα που εγραψα κατι.
Ολα χυμα σε external hdds.
Ενώ αρχικά ήμουν αντίθετος, τελικά το cloud με κέρδισε.
- Αρχικά ήταν το dropbox που είχαμε στη δουλειά από το 2012. Αναγκαστικά το χρησιμοποίησα, η ευκολία ανεκτίμητη.
- Με τα windows 10 κατάλαβα ότι πρέπει να έχω personal account συνδεδεμένο. Όταν κατάλαβα ότι το integration με το Onedrive ήταν τόσο αποδοτικό για να έχω τον βασικό υπολογιστή με τον υπολογιστή των ταξιδιών πάντα updated ξεκίνησα να πληρώνω τη συνδρομή των 2 ευρώ το μήνα για 100 GB (αυτή έχω ακόμη) και εκεί έχω τα καθημερινά κυρίως της εργασίας.
- Ταυτόχρονα μέχρι πριν από 1-2 χρόνια είχα school account από το πανεπιστήμιο και είχα 1 TB δωρεάν και εκεί κράταγα backup φωτογραφιών και μουσικής βιβλιοθήκης. Αυτό μου το έκοψαν γιατί δεν έχω ενεργή σύμβαση, αλλά...
- Έχω 2 χρόνια τώρα αγοράσει για τη δουλειά το πακέτο των 5 ευρώ τον μήνα για να δουλεύει το Teams απροβλημάτιστα. Ε, δίνει και 1 ΤΒ δωρεάν χώρο που αντικατέστησε αυτόν του πανεπιστημιακού λογαριασμού.
- Επίσης πολλά χρόνια τώρα έχω το επαγγελματικό μου mail στη google. Τα 15 GB γέμισαν απίστευτα γρήγορα και δίνω και εκεί από ένα 2ευρω το μήνα για 200 GB. Ανεβάζω και αυτόματα όλες τις φωτογραφίες από το δικό μου και το κινητό της συζύγου. Γεμίζει και αυτό και είμαι στο 93% αυτή τη στιγμή. Το επόμενο tier είναι 2 TB for €99.99/yr. Σίγουρα έιναι μονόδρομος, γιατί δεν υπάρχει χρόνος για ξεκαθάρισμα αρχείων, αλλά σκέφτομαι ότι υπάρχει και η λύση για τα διπλά λεφτά να έχω και φουλ πρόσβαση στο Gemini (πληρώνω ήδη το 20δόλαρο το μήνα στην OpenAI).

Ο εξωτερικός συνδέεται 4-5 φορές το χρόνο και κρατάω και ένα δεύτερο offline backup πέρα από τον δεύτερο εσωτερικό σκληρό του λαπτοπ.
 
Δε θυμάμαι αν το έχω αναφέρει ξανά. Πριν λίγο καιρό φαγώθηκε ένας συνάδελφος να μου γράψει ένα CD επειδή του έκανα μια εκπαίδευση. Ο τύπος φανατικός με το βινύλιο και εντελώς άσχετος με την τεχνολογία. Του είπα πολλές φορές ότι δεν έχω CD αλλά τα τελευταία χρόνια ακούω αποκλειστικά μέσω streaming και ότι CD είχα αγορασμένο το έχω στην αποθήκη.

Μου το έγραψε τελικά και ΔΕΝ μπορούσε να αντιληφθεί ότι δεν θα το ακούσω. Εκείνη τη στιγμή του έδειξα το πόσο εύκολο είναι να το περάσω στο Tidal. Μέσα σε ελάχιστα λεπτά είχα μια λίστα αναπαραγωγής. Απλά κούνησε το κεφάλι και συνέχισε τη δουλειά.
 
13 δισκέττες ήταν τα πρώτα Windows 95. Ήταν μάλιστα φορμαρισμένες με το DMF στα 1,68MB περίπου και για να τις κοπιάρεις ήθελε καλής ποιότητας δισκέττες και ειδικά προγράμματα σαν το VGACOPY. Η έκδοση με τις 28 δισκέττες ήταν κάποια μετέπειτα OEM έκδοση με το OSR2 ή 2.1

Τα πρώτα Windows 95 αλλά και beta εκδόσεις με όνομα Chicago τα είχα εγκαταστήσει από floppies. Στις μετέπειτα εκδόσεις με OSR2 και OSR2.1 νομίζω είχα πλέον CDROM
 
  • Like
Reactions: koupa and SR-71
Τι αδιανοητη ............. ΠΑΝΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑ ειναι το τελευταιο ?
Θεωρειται intuitive και user-friendly ? (εχω μεινει στα 7αρια)

View attachment 254477

Το τελευταίο εικονίδιο είναι του Teams. Αυτό είναι το αστείο..
 
  • Like
Reactions: Tzimisce