8 και 16 bit θρύλοι και αναμνήσεις

Εγώ τις πρόλαβα. Μετέφερα από κάρτες τα δεδομένα μετρήσεων σε δισκέτες.
Είχα και μερικές δεκάδες γεμάτες ως σημειώσεις - σελιδοδείκτες στα βιβλία

• Wow
Reactions: SR-71
Πως μπορεις να κανεις καποιον που ΜΟΛΙΣ αγορασε PC ......... να στραφει στην κηπουρικη ! 😙😚
Μαζι με τον ολοκαινουργιο Pentium ......... του δωριζεις και το παρον "εγχειριδιο". 😝

Windows 95 Registry.jpg

ΣΚΛΗΡΟ ΠΟΡΝΟ ............... αποκλειστικα για Power users ! :cool:
Oλοι οι αλλοι ............... ξερασαν τα αντερα τους ! :LOL::ROFLMAO:

• Haha
Reactions: Tzimisce
Μπα, εκείνη την εποχή το βασικό μάθημα στη σχολή που σπούδαζα ήταν η οργανική χημεία.
Παίζει αυτό να το διάβαζα το βράδυ για να κοιμηθώ. 😂

Πολλά από τα tweaks του τότε είναι σε κάποιο βαθμό applicable ακόμη και στα Windows 11...
..... και παρα πολλα ΔΕΝ ειναι ! Γιατι αλλαξε εντελως η αρχιτεκτονικη της cache πανω στον δισκο.
Και οχι μονο αυτη.

H Οργανικη Χημεια (ομως) ειναι ενα ΕΦΟΔΙΟ για ολη σου την ζωη.
Η registry των Win95 ..... για οσο διαρκουν τα 95 (αντε και τα 98).
Mετα ?

Από οργανική χημεία δεν θυμάμαι κυριολεκτικά τίποτα, και δεν έχει χρειαστεί να θυμηθώ τίποτα ποτέ κυριολεκτικά. Και είναι λογικό.. δεν είμαι ο Walter White.

H registry των Windows ακόμα υπάρχει, και που και που (δυστυχώς..) χρειάζεται να βάλεις λίγο χέρι. Δεν είναι ίδια η των 95 με των 11, αλλά το concept είναι ίδιο.

Εφόδιο ζωής όχι. Αλλά μερικές φορές χρειάζονται να κάνεις κάποια πράγματα. Απλά τα ψάχνεις το ίντερνετ. Έχει μπόλικους τρελούς που την ξέρουν απέξω και ανακατωτά.

Ειπες "βασικο μαθημα στην σχολη" 😌...... με δουλευεις Τσιμισκη ? 😄
Τι να υποθεσω ? Οτι ουτε καν νυχτα το περασες ? 😚

Ότι δεν την έχω χρησιμοποιήσει από τότε που την έδωσα στην εξεταστική; :p
Και ναι, είχαμε πολλά μαθήματα οργανικής χημείας μεταμφιεσμένα, όπως π.χ. "επεξεργασία αποβλήτων"
Και δεν ήταν επιλογής όπως η στατιστική που έβλεπες έναν κροκόδειλο για τύπο και έλεγες "άσε μωρέ, θα πάρω το άλλο εξάμηνο λογιστική, δεν γαμ... " 😂

GROUND ZERO ........ 😎🥸😎

IBM_5154_-_PC_DOS_Prompt.jpg

Ναι, υπηρχε και προγενεστερο ground zero (που φτανει μεχρι τα τελη του Β Παγκοσμιου Πολεμου)
αλλα ειθιστε να θεωρουμε ground zero την βαση απο την οποια ΟΛΟΙ ηθελαν να γινουν συμβατοι. ΣΥΜΒΑΤΟΙ !
Πριν το 1981 .... ΧΑΟΣ απροσμετρητο (σε συμβατοτητα). Θα μου πειτε οτι "χαος εχει γινει και τωρα". Οχι ακριβως.
Καταντησε εξαιρετικα πολυπλοκο ενα λειτουργικο σαν τα Windows 11 ..... αλλα .... θα ΤΡΕΞΕΙ το 50% των εφαρμογων σας.
Ισως χρειαστει να αναβαθμισετε μερικες εφαρμογες, ισως χρειαστει να τρεξετε καποια hacks (κακη, κακιστη πρακτικη)
ισως χρειαστει να ανατρεξετε σε service packs και fixes για την συγκεκριμενη εφαρμογη .... ομως .... θα τα ΚΑΤΑΦΕΡΕΤΕ
στο τελος. Την εποχη του 1981 ........ θα καταφερνατε μια τρυπα στο νερο. ΟΣΟ και να προσπαθουσατε, τα binaries
αναγνωριζαν διαφορετικες CPU και instruction sets ......

GAME OVER (πριν καν προσπαθησετε).🙄
Ησασταν πανευτυχης πανω στην ατολη σας στην μεση του Ειρηνικου .... and ........ THAT'S THAT ! 😒😔

(υποψιν οτι εδω βλεπετε DOS 3.30 (1987) ....... χει ηηηηηδηηηηη κυλησει πολυυυυυυ νερο στο αυλακι της συμβατοτητας
δεν ειναι τα ΠΕΤΡΙΝΑ χρονια του 1981-83, και βλεπω και κατι Altec Lansing κατω δεξια .... τρελα γουστα ... ΤΡΕΛΑ ΓΟΥΣΤΑ 😆😂)

Last edited:
...
Καταντησε εξαιρετικα πολυπλοκο ενα λειτουργικο σαν τα Windows 11 ..... αλλα .... θα ΤΡΕΞΕΙ το 50% των εφαρμογων σας.
...
Από όταν τα windows ενεργοποίησαν την υποστήριξη "Compatibility" να τρέξεις exe σαν να ήταν σε παλαιότερο λειτουργικό, χαμηλότερη ανάλυση κλπ εύκολα με ένα δεξί κλικ στο εικονίδιο νομίζω ότι είναι χαμηλό μονοψήφιο το ποσοστό αυτών που δεν θα τρέξουν καθόλου, τουλάχιστον από MS DOS 6.22 και μετά.

Από όταν τα windows ενεργοποίησαν την υποστήριξη "Compatibility" να τρέξεις exe σαν να ήταν σε παλαιότερο λειτουργικό, χαμηλότερη ανάλυση κλπ εύκολα με ένα δεξί κλικ στο εικονίδιο νομίζω ότι είναι χαμηλό μονοψήφιο το ποσοστό αυτών που δεν θα τρέξουν καθόλου, τουλάχιστον από MS DOS 6.22 και μετά.
Ισως εχεις δικιο.
Δεν εχω τρεξει ακομα W11 ..... και ετσι οπως παω, με βλεπω κατευθειαν στα W12 😚

Εμένα αποφάσισαν τα windows ότι ένας Ι5 με 16GB ram που σηκώνω 3-4 docker με άνεση και δουλεύω δεν θα αντέξουν τα windows 11 και με πάνε σε eshop να αγοράσω λέει συμβατό υπολογιστή.
Οπότε τη γλύτωσα τι γκρίνια τους.

• Haha
Reactions: SR-71
Εγω εχω ΣΚΑΣΕΙ με τις τιμες των καρτων γραφικων.
Ο Athlon6401 μου συστησε να ξεκολλησω και να κοιταξω χαμηλοτερα ......... αλλα ΔΕΝ !
Θελω (στο μυαλο μου) η πιο ακριβη σουπερ-ντουπερ καρτα να ΜΗΝ ..... ξεπερνα τα 1000 ευρω !

Εχω φαει απο τα πιο αγρια κολληματα (της τελευταιας δεακετιας). Ειμαι κλινικη περιπτωση (το ξερω).