8 και 16 bit θρύλοι και αναμνήσεις

Έλα ντε. Ευτυχώς αυτό έχει εκλείψει εδώ και πάνω από 10 χρόνια.

Ενώ ο Internet Explorer 6 και η TCL είναι ακμάζουσες τεχνολογίες... 😂
Πλάκα πλάκα, πρέπει να έχουν ξεχάσει κάποιον κακομοίρη σε κάποιο bunker μόνο του για να αναπτύσει ακόμη την TCL...
Παίζει να μην του είπαν ότι δεν καταστραφήκαμε από τον 2k virus!

• Haha
Reactions: SR-71
O Δημητρακουδης δεν εχει τιποτα ΔΙΚΟ ΤΟΥ να ποσταρει :cool:........ να αλλαξουν λιγο οι ρολοι εδω μεσα ? 😚😙

Τι θα ήθελες να φέρω;

Από αρχαιολογίες:

Έχω motherboard με 8088, το οποίο είναι πιθανό να δουλεύει (έχει πάρα, πάρα πολλά χρόνια να πάρει ρεύμα).
Έχω ολόκληρο PC με 286, το οποίο επίσης είναι πιθανό να δουλεύει (έχει επίσης πάρα πολλά χρόνια να πάρει ρεύμα).
Έχω motherboard με 386SX/40, το οποίο κάποτε δούλευε.
Έχω motherboard με AMD K6, επίσης λογικά λειτουργικό.

Αυτά ήταν περίπου μέχρι το 2000.. προφανώς υπήρχαν και άλλα συστήματα (486, K5, κτλ) τα οποία κάποια στιγμή πουλήθηκαν.

Από εκεί και πέρα σπάνια πούλαγα hardware, οπότε έχω μαζέψει πάρα πολλά μηχανήματα, από motherboard με dual PIII / 1.2GHz έως σύγχρονα Ryzen και Intel Core Ultra 7.
Και άπειρες μνήμες και περιφερειακά για τα παραπάνω (από MFM σε SCSI σε IDE σε SATA κτλ).

Τις προάλλες είχα την ευκαιρία να αποκτήσω επαφή και με πασίγνωστο 8bit σύστημα που δεν είχα "προλάβει" στην εποχή του:

1760537361781.jpeg

Θέλει λίγο δουλειά μέχρι να συνέλθει 100% αλλά θα γίνει και αυτό. :)

Έχω το μικρό του αδερφάκι σε λειτουργική κατάσταση στο κουτί του (!!!). Τον 464 μαζί με το αντίστοιχο πράσινο μόνιτορ και adapter που βγάζει σε κεραία τηλεοπτική για έγχρωμο...Ίσως να έχει πλάκα να το συνδέσω στην 55αρα... :P

Τι θα ήθελες να φέρω;

Από αρχαιολογίες:

Έχω motherboard με 8088, το οποίο είναι πιθανό να δουλεύει (έχει πάρα, πάρα πολλά χρόνια να πάρει ρεύμα).
Έχω ολόκληρο PC με 286, το οποίο επίσης είναι πιθανό να δουλεύει (έχει επίσης πάρα πολλά χρόνια να πάρει ρεύμα).
Έχω motherboard με 386SX/40, το οποίο κάποτε δούλευε.
Έχω motherboard με AMD K6, επίσης λογικά λειτουργικό.

Αυτά ήταν περίπου μέχρι το 2000.. προφανώς υπήρχαν και άλλα συστήματα (486, K5, κτλ) τα οποία κάποια στιγμή πουλήθηκαν.

Από εκεί και πέρα σπάνια πούλαγα hardware, οπότε έχω μαζέψει πάρα πολλά μηχανήματα, από motherboard με dual PIII / 1.2GHz έως σύγχρονα Ryzen και Intel Core Ultra 7.
Και άπειρες μνήμες και περιφερειακά για τα παραπάνω (από MFM σε SCSI σε IDE σε SATA κτλ).

Τις προάλλες είχα την ευκαιρία να αποκτήσω επαφή και με πασίγνωστο 8bit σύστημα που δεν είχα "προλάβει" στην εποχή του:

View attachment 259364

Θέλει λίγο δουλειά μέχρι να συνέλθει 100% αλλά θα γίνει και αυτό. :)
Ωραιος ! 😚
Αυτα εχει αναγκη το νημα !
Οχι αν η Flash εσβησε (το γνωριζει αυτο ... ακομα και ο yours trully :giggle:)

Δεν θελω να βγαλω φορα-παρτιδα την δικη μου παλιατζουρα-σκαρταδουρα
γιατι το χω κανει στο παρελθον και ολα βρισκονται εδω μεσα (..... somewhere ....).
Τα περισσοτερα ντουλαπια-συρταρια φιλοξενουν ΖΟΜΠΙ αντι για χρησιμα πραγματα αναγκης.

Ειμαι ενα ζωντανο .... νεκροταφειο ! 😵‍💫😵

Last edited:
Κάτι τέτοιο δηλαδή;

2019-06-21-modem.jpg

• Wow
  • Haha
Reactions: ln() and SR-71
Αυτο ούτε εγώ δεν το θυμάμαι. 300baud μόντεμ σε Spectrum, να είχε βύσμα για συνδεθεί στον τοίχο.