8 και 16 bit θρύλοι και αναμνήσεις

Autocad 2.1
Ήθελες μαθηματικό συνεπεξεργαστή και ποντίκι
Αντί του coprocessor μπορούσες να φορτώσεις από το config.sys εξομοίωση
DEVICE=EM87.SYS

Φυσικά από κάτω από το ‛γραφικό περιβάλλον’ υπήρχε η AutoLisp
Θυμάμαι να μετατρέπω εξισώσεις από βιβλία μηχανικών και αρχιτεκτόνων, στατικής, για να μπορέσουμε να κάνουμε plot πύργους κλίβανου
Οι εξισώσεις ήταν ολόκληρες σειρές , ολόκληρες σελίδες

Απάντηση: Re: Απάντηση: 8 και 16 bit θρύλοι και αναμνήσεις

Η IBM κάποια στιγμή το μοίραζε και από περιοδικά.
Πάρτε καλέ κύριε!
Ούτε έτσι δεν κύλησε. :D

Ξεχνάς και την 4GL.
Όπως και η Clipper (παίζει να έχω ακόμη τα τούβλα του), έτσι και η 4GL καθόταν μπροστά από την SQL για να χειρίζεσαι την DB και να γράφεις και κάποια GUI.

Αυτή που δεν χώνεψα και την βρήκα μπροστά μου όμως είναι η TCL...
Αυτά τα βιβλία σίγουρα τα πέταξα και βρέθηκα να γράφω κώδικα εν έτη 2018! :bigcry:

TCL ποτε σκέτο δεν το βρήκα, μονο αργότερα σε TCL/TK
4GL δεν θυμάμε να γραφω, πρεπει να ήταν αργότερα σε win 3+ (delphi etc.)
Στην ουσία μετα ήθε το MS Office και η Access που αντικατέστησε τη dbIV για απλές χρήσεις

Re: Απάντηση: 8 και 16 bit θρύλοι και αναμνήσεις

Autocad 2.1
Ήθελες μαθηματικό συνεπεξεργαστή και ποντίκι
Αντί του coprocessor μπορούσες να φορτώσεις από το config.sys εξομοίωση
DEVICE=EM87.SYS

και εβαζες καφέ να γίνεται...

Ισολογισμός πολυεθνικής στα μέσα του 80 ?
Lotus 1 -2 -3

Πριν τη λαίλαπα του Win & MS Office που τους έκλεισε όλους
lotus-123-3-0-msdos.png

8087
από τις καλύτερές μου αγορές ever.
Πάντα θυμάμαι εκείνη τη στιγμή που μπήκε και έβαλε νέφτι στον ποπό του το 8088 μου...

DESQview
DESQview_2.8_screenshot.png

Multitasking, DOS applications, σε *resizable* text windows ..

*resizable …. Κάτι που δεν γινόταν ακόμα σε γραφικά περιβάλλοντα

Α, εγώ είμαι πιο φρέσκος. Τo πρώτο μου PC ήταν Tandon 286@8ΜMHz + 287 + 1MB RAM + 20MB HDD. Έβγαλα το πανεπιστήμιο με αυτό και μετά δούλεψε και στο γραφείο του πατέρα μου για χρόνια. Το πέταξα κάποια στιγμή, αλλά πέρα από το floppy 5.25 δεν είχε χαλάσει τίποτα!

Απάντηση: Re: 8 και 16 bit θρύλοι και αναμνήσεις

8087
από τις καλύτερές μου αγορές ever.
Πάντα θυμάμαι εκείνη τη στιγμή που μπήκε και έβαλε νέφτι στον ποπό του το 8088 μου...

Οι συνεπεξεργαστές ήταν ακριβοί – και δεν έπεφτε η τιμή τους
Οι αρχιτέκτονες (και λίγοι μηχανικοί) τότε ήταν από τους καλύτερους πελάτες των hardware shops

Οι αρχιτέκτονες ήταν από τους πρώτους πελάτες με σκληρός δίσκους -Τον πρώτο scsi hdd που είδα σε αρχιτέκτονα τον δώσαμε.
Και κάτι οθονάρες, CRT, άριστες ακόμα και με σημερινά κριτήρια, πάνω σε υδραυλικούς βραχίονες
Να μη πω και τι εξωτικό hardware ήταν τότε οι πρώτοι plotters

Harvard Graphics

Harvard%20Graphics%202.10%20-%20Menu.png

Πριν την έλευση του MS Office και Powerpoint, ήταν το εργαλείο για να φτοιαχνουμε παρουσίασεις

Παρεπιπτώντως προσφατα ψαχνοντας στην κουτα με τα χαρτιά εκτυπωτή βρίκα να έχω ακομα καποιες διαφάνεις για εκτύπωτη.
χαχα τυπώναμε τις διαφάνεις και τις βαζαμε στον projector
300px-OHP-sch.JPG

Και στο DOS το χρησημοποιουσαμε

Είχε και το DOS τέτοιο πρόγραμμα; Τι λες τώρα. Στην Amiga ήταν το δημοφιλέστερο και αγαπημένο των "πειρατών".

Wordstar_Screenshot.png

Wordstar

Vs

Wordperfect

Wordperfect-5.1-dos.png

βασίλευαν πριν το win & MS Office

WP δούλεψα στον στρατό στο 1ο γραφείο για πάνω από 10 μήνες. Εξαιρετικό εργαλείο.

Δεν ξέρω αν έχει αναφερθεί γιατί δεν έχω διαβάσει όλο το νήμα, δεν ξεχνώ ποτέ τον καθηγητή μας στην Control Data που προσπαθούσε να μας διδάξει ASCII !!!

Ακόμα ηχεί στα αυτιά μου η φράση "έτσι, έτσι ? " που τελείωνε με αυτή σε κάθε πρόταση !!!
Κάποια στιγμή μετά το τρίμηνο χάσαμε το μέτρημα !!
:flipout:

Απάντηση: Re: Απάντηση: 8 και 16 bit θρύλοι και αναμνήσεις

Είχε και το DOS τέτοιο πρόγραμμα; Τι λες τώρα. Στην Amiga ήταν το δημοφιλέστερο και αγαπημένο των "πειρατών".

WP δούλεψα στον στρατό στο 1ο γραφείο για πάνω από 10 μήνες. Εξαιρετικό εργαλείο.

Νομίζω ήταν xcopy89.exe και xcopy88.exe οι δύο εκδώσεις για DOS που ήταν χρήσιμες στην εποχή τους
Ήταν για παιχνίδια που είχαν το κλείδωμα που λέω παραπάνω με τα 'bad sectors' κάπου τέλη του 80
Οπότε ναι στα αντιγραφικά είχαμε και το xcopy , γιατί το disccopy δεν τα κατάφερνε
Εντωμεταξύ ήταν και εντυπωσιακά τα γραφικά του σε σχέση με την γραμμή εντολών

To WP ναι εξαιρετικό εργαλείο... κάποιοι το χρησιμοποιούν ακόμα
Το Worstar πότε δε μου άρεσε αλλά και αυτό έχει τους φανατικούς του … https://news.slashdot.org/story/14/...george-r-r-martin-writes-with-wordstar-on-dos

Απάντηση: Re: 8 και 16 bit θρύλοι και αναμνήσεις

volskwriter μετά word perfect, word star.
Φυσικά Lotus, SPSS.
superbase δούλεψε κανείς?

superbase οχι ποτε , ουτε καν τη συνάντησα ποτε

Wordstar_Screenshot.png

Wordstar

Vs

Wordperfect

Wordperfect-5.1-dos.png

βασίλευαν πριν το win & MS Office

Τί μου θύμισες τώρα...

Μαθήματα πληροφορικής για Έλληνες, από την Ελληνική Εκκλησία του Bielefeld κάπου στα 1992: DR-DOS και Word Perfect...