8 και 16 bit θρύλοι και αναμνήσεις

Re: Απάντηση: 8 και 16 bit θρύλοι και αναμνήσεις

Καλα .... με το συμπαθειο δηλαδη .... ολα αυτα σε ηλικια 13 ετων ?

Φυσικά και όχι, ο φίλος που μου δάνεισε το pixel είχε spectrum και πριν πάρω εγώ τον 6128 είχε πάρει ένας συμμαθητής τον 464.

Sent from my iPad using Tapatalk

Καλα .... με το συμπαθειο δηλαδη .... ολα αυτα σε ηλικια 13 ετων ?
Και εγώ σε ηλικία 14 ετών σχεδόν αγόρασα τον πρώτο μου υπολογιστή, έναν Amstrad CPC 6128 με έγχρωμο μόνιτορ 95.000 δρχ. Μερικούς μήνες νωρίτερα είχα αγοράσει το Pixel από ένα video club (ήθελα να το πάρω γενικά απλά το βρήκα εκεί).
Κάπου στο λύκειο πήρα την μεγάλη κυρία aka Amiga 500. Μεγάλος ερωτάς. Το '92 δυστυχώς μπήκα στον κόσμο των PC's. Λέω δυστυχώς γιατί θα προτιμούσα η Amiga να κρατούσε κ αλλά χρόνια. Αλλά λάθη κ καθυστερήσεις την Commodore την τέλειωσαν σχετικά νωρίς. Πρόλαβα κ τσίμπησα μία 1200 αλλά δεν κράτησε πολύ. Τις έχω κ τις 2 πλήρως λειτουργικές.

Και εγώ σε ηλικία 14 ετών σχεδόν αγόρασα τον πρώτο μου υπολογιστή, έναν Amstrad CPC 6128 με έγχρωμο μόνιτορ 95.000 δρχ. Μερικούς μήνες νωρίτερα είχα αγοράσει το Pixel από ένα video club (ήθελα να το πάρω γενικά απλά το βρήκα εκεί).
Κάπου στο λύκειο πήρα την μεγάλη κυρία aka Amiga 500. Μεγάλος ερωτάς. Το '92 δυστυχώς μπήκα στον κόσμο των PC's. Λέω δυστυχώς γιατί θα προτιμούσα η Amiga να κρατούσε κ αλλά χρόνια. Αλλά λάθη κ καθυστερήσεις την Commodore την τέλειωσαν σχετικά νωρίς. Πρόλαβα κ τσίμπησα μία 1200 αλλά δεν κράτησε πολύ. Τις έχω κ τις 2 πλήρως λειτουργικές.

Amiga, πολύ ωραίο μηχάνημα.

Sent from my iPad using Tapatalk

Καπου εκει στα τελη του 80 γεννηθηκε η κορη μου και μας ειχε φαει η κλεισουρα.
Εκεινη την εποχη περασε απο τα χερια μου ενα amstrad 464 με πρασινo monitor.

Βεβαια ειχα πειραξει το καλωδιο συνδεσης και επαιζε εγχρωμα στην δευτερη τηλεοραση.
Ειχα ανοιξει και μια τρυπα στο πλαστικο και ρυθμιζα το "αζιμουθιο" της κεφαλης.
Κατεβαινα στην Αγγελακη στο υπογειο και επαιρνα κασετες. Εγραφα και κανενα
ψευτοπρογραμματακι σε basic. Τερματισα και το arkanoid. Καθολου ασχημα.

Eγω θυμαμαι ακομα τον ηχο απο το ντριφταρισμα της Countach στο Test Drive της Accolade :rolleyes: ....

hqdefault.jpg

Xιλιαδες ωρες στο "τιμονι" .... !!!! :proud:

Εκεινη την εποχη (τελη του 80) ειχαμε την εντυπωση οτι παιζαμε με τον HAL 9000.
Far, extremely far, from truth .... αλλα ετσι το βλεπαμε τοτε. Δεν ημασταν πολλοι
οι νεοεισερχομενοι. Ακομα λιγοτεροι οι μυημενοι. Χρυσες και ηρωικες εποχες.
Το πρωτογνωρο κρυβοταν μεσα σε καθε δισκεττα (πασαρισμενη απο φιλο).

Τearing εικονας (πιθανοτατα απο VHS playback)

giphy.gif

PC, πληκτρολογιο και εκτυπωτης .... unknown to me !

(το πληκτρολογιο διαθετει οθονιτσα υγρων κρυσταλλων :blink: ....)

Αυτό δεν είναι tearing, line-jitter λέγεται... -bye-

Οι ναυαρχίδες της εποχής και τα επαγγελματικά VHS/Beta είχαν ένα κύκλωμα, το TBC (time based corrector) που διόρθωνε τον χρονισμό κάθε γραμμής ώστε να καταστέλλεται το φαινόμενο (πολύ βασικό στο μοντάζ, καθώς χωρίς αυτό σε κάθε γενιά αντιγραφής, το line-jitter πολλαπλασιάζονταν).

Ετρεχα χθες ενα αρχαιο benchmark προγραμματακι μου σε Pascal ...
και αντιληφθηκα οτι ειναι εντελως απλοικο σε συλληψη (μαθηματικως,
μια προσθεση, μια αφαιρεση, ενας πολλαπλασιασμος και μια διαιρεση).

Ποια ειναι η απλουστερη μαθηματικη εξισωση που να εμπεριεχει
ΚΑΙ τις 4 πραξουλιτσες .... αλλα να στρεσαρει καπως την CPU.

Παιδια ..... οχι τιποτα ολοκληρωματα και διαφορικοι λογισμοι.
A = B x (3 / Γ) - 1 ..... η κατι τετοιο ..... απλο και ξαστερο !

Bρηκα φιλαρακι σημερα (στην παλια μου οικοδομη, Ολυμπου 113) ο οποιος διατηρει ΑΚΟΜΗ
ενα Pentium-166 που .... Λ-Ε-Ι-Τ-Ο-Υ-Ρ-Γ-Ε-Ι ! Βαλαμε λοιπον, την κατωθι 3DFX Banshee
να δουμε .... φως ! Εβγαλε κατι μπαρμπαδακια (at post screen) και μετα .... ερεβος !
Μαυριλα, τιποτα ! :nounder:

3DFX Banshee.jpg

Αμεσως μετα βαλαμε την προηγουμενη S3 ViRGE GX ... και ο Pentium μπουταρε κανονικα.
Hence .... η καρτουλα εξεπνευσε στα χερια μας :bigcry: .... ισως αν δεν την βαζαμε ...
να ζουσε ακομα. :nounder: Την εχω σπιτι και την κοιταω .... :bigcry: ... καρδουλακι μου ! :love:

Με επιασε νοσταλγια απαλευτη .... :nounder:
ενω χαλβαδιαζα το "εσωτερικο" του Daria spaceship (Space 1999)
εβαλα και ενα προγραμματακι μου σε pascal ... να τρεχει παραδιπλα !

Romantic memories.jpg

Κλαψ .... :bigcry: .... ε-π-ο-χ-ε-ς :rolleyes: ..... υπεροχες :love: