8 και 16 bit θρύλοι και αναμνήσεις

Απάντηση: Re: Καλό Πρωταπριλιάτικο απο την Microsoft :)

Τασο, συγκινητικος ο "γολγοθας" του Speccy.

:SFGSFGSF::SFGSFGSF::SFGSFGSF:
Όντως η ιστορία του πιτσιρικά, το τι σοφίστηκε και μετά η απαγόρευση να αγγίξει "το σκοτεινό αντικείμενο του πόθου" με συγκίνησε και μενα, για αυτό την ανήρτησα -bye-

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Εμεις μετα ... παμε και γραφουμε για Σχεσεις ?

:laugh::laugh::laugh::laugh::laugh:

Βεβαιως, βεβαιως:flipout:.Τα αυτοκινητα :a0210:, τα κομπιουτερς :a0210: και οι σχεσεις :a0210: ,βάλτε τα με όποια σειρά θέλετε :BDGBGDB55:, πάνε πάντα μαζί:dancing:.

Last edited:
Re: Καλό Πρωταπριλιάτικο απο την Microsoft :)

Μαλιστα, μαλιστα ....
(επικρατει γιορτινο κλιμα ... απ'οτι βλεπω :p ... μονο νημα για βαφη αυγων δεν ανοιξαμε :flipout:)

Απάντηση: Re: Καλό Πρωταπριλιάτικο απο την Microsoft :)

Μαλιστα, μαλιστα ....
(επικρατει γιορτινο κλιμα ... απ'οτι βλεπω :p ... μονο νημα για βαφη αυγων δεν ανοιξαμε :flipout:)
Μια και περι γιορτινού κλίματος ο λόγος σου, εδώ στην Τσεχια μόλις πριν 2 μέρες το Πάσχα ήδη πέρασε, με χιονια και βορειάδες που θερίζανε :twoguns:. Εύχομαι να έχετε εκεί κάτω στην Ελλάδα πολύ καλύτερο καιρό με το δικό μας Πάσχα, το Ορθόδοξο και μοναδικό. :party:.

Αν ρωτας για θεσσαλονικη, ειδικα σημερα, μπορει και να χιονισει το βραδυ ! :icon15:

Aπο Παρασκευη και μετα ... και αν ....

0df400a7-0d7c-4f18-9ac5-019cc07cce1f.jpg

άντε να βάλω και το δικό μου πρώτο

02.-The-Sinclair-ZX81-launched-in-the-UK-in-March-1981..jpg

και μια ιδέα για το πως ήταν τα παιχνίδια όταν η ανάλυση που είχες ήταν 64 Χ 48 pixels (ναι δεν είναι λάθος) , αλλά υπήρχε μία μαγεία σε εκείνες τις εικόνες που δεν υπάρχει σήμερα

ZX81-full.jpg

όπως βλέπετε τα γραφικά ήταν απλά σειρές με χαρακτήρες

Τι μας λες τωρα ! .... :laugh:
Εδω κυκλοφορουσε ολοκληρος flight simulator :flipout:

flight.jpg

Το ειδα για πρωτη φορα το 83, στον spectrum του φιλου μου του Σωτηρη .... και μου πεσε το σαγονι ! :blink:
Νομιζα οτι ειχαν ξεκινησει οι καταταρκτηριες για στρατολογηση Star Wars πιλοτων ... ! :p

Oριστε και η "διανομη" ! :blink: :bang:

1110285503-00.jpg

Αυτό εδώ και τέλος. Με την έγχρωμη οθόνη, για να τη βγαίνουμε στους περισσότερους που είχαν πρασινόμαυρη.

amstrad-cpc-6128.jpg

Στη φωτό έχει και το TV tuner (το είχα πάρει επίσης) που έκανε το μόνιτορ τηλεόραση. Βέβαια συντόνιζες τα κανάλια σαν ραδιόφωνο σε μία συχνότητα την κάθε φορά.

Highlight, η δισκέτα 3'' ιντσών που άλλαζες πλευρά, ο κέρσορας που δεν αναβόσβηνε και τα παιχνίδια που έφτιαχνες εσύ σε basic. Καλά... τα αντέγραφες από τις τελευταίες σελίδες του manual και αισθανόσουν προγραμματιστής... . :flipout:

North vs south... 3 vikings... cannon fodder....
Εννοειται spectrum zx... αντιγραφαμε κωδικα και χαιρομασταν. Στην tv συνδεοτανε και ειχε κασετα μαγνητικη... που δισκετα....

Έτσι πάνε αυτά τα πράγματα. Ένας φίλος είχε C64 και φόρτωνε τα παιχνίδια με κασέτα. Όμως τι παιχνίδια ε;

και μόνο που ακούς τις πρώτες νότες του commando...

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Θυμαμαι οτι ο ηχος ηταν ΕΘΙΣΤΙΚΟΤΑΤΟΣ. Αυτο που δεν θυμαμαι ειναι το εξης :
o ηχος επαιζε απο την κονσολα ... η απο τα ηχεια της τηλεορασης ? :chinscratch:

Για τον c64 μάλλον από την TV, αλλά ούτε κι εγώ θυμάμαι καλά.

Για τον CPC6128, είχε ένα μικρό ηχειάκι ενσωματωμένο, αλλά και έξοδο line-out για να πάει ο ήχος στο στερεοφωνικό.

Έτσι άκουγα την εισαγωγή στο Ikari warriors. Μουσικάρες... με τρία κανάλια ήχου παρακαλώ, όχι αστεία... :BDBDG54:

1989 αν θυμάμαι καλά πρώτος ΗΥ ACER XT με 20 HDD έναντι 225.000 δρχ. δηλ. με πιάσανε. Αμέσως μετά (μήνες μετά) αλλάχθηκε με έναν HYUNDAI 386 SX 16 EGA οθόνη και 40 HDD. Τιμή 262.000 δρχ. Δεν είχα καμιά σχέση με τις φυσικές επιστήμες ή τα εφαρμοσμένα μαθηματικά. Ιστορικός ήμουν (και είμαι) και είπα να κάνω τη ζωή μου πιο εύκολη. Ναι καλά...

Πιο ευκολη μπορει να μην την εκανες .... αλλα την εκανες λιγακι πιο απολαυστικη.
Ουτε ενα παιχνιδι δεν επαξες στον Acer ? (ο οποιος ηταν το αντιπαλο δεος του Hyundai, εκεινο το διαστημα !)

Tι βρηκα ο ανακατωστρας ! O ξεσηκωστρας ! .... :proud:

ST 238 R (case closed).png

ST 238 R (case open).jpg

O 30αρης RLL Seagate μου .... ΜΑΘΟΥΣΑΛΑΣ, ΚΑΠΗΗΗΗΗΗ :fahne90:

Specs :

Access Time: 65 ms
Buffer: n/a
Cylinders: 615
Heads: 4
Sectors: 26
Formatted Capacity: 32.7 MB
Transfer Rate: 1 MB/sec

Aυτο που δεν μπορω να ποσταρω ειναι ο ηχος του κατα την ωρα της εκκινησης.
Ολο το συμπαν τακτοποιουνταν. Ζυγιζοταν, στοιχιζοταν ... εδινε αναφορα λοχου :p

Last edited:

Πιο ευκολη μπορει να μην την εκανες .... αλλα την εκανες λιγακι πιο απολαυστικη.
Ουτε ενα παιχνιδι δεν επαξες στον Acer ? (ο οποιος ηταν το αντιπαλο δεος του Hyundai εκεινο το διαστημα !)

δεν έπαιξα ποτέ παιχνίδια στον ΗΥ. Μια εποχή μόνο, όταν ήμουν 14 ετών, το μακρινό 1979 είχαν αρχίσει να παίζω μύγες. Τα παράτησα γρήγορα όμως...

Πολυ κριμα Βλαση.

Εχασες μια πολυ ομορφη εποχη (και πλευρα) της Πληροφορικης.

Ουτε καν PacMan δεν επαιξες ? Tetris ? Space Invaders ?

Last edited:

Να αρχίσουμε σιγά σιγά να παίζουμε μπάλα και λίγο αργότερα...; Στην εποχή που είχε αρχίσει πλέον για τα καλά η κούρσα, και ξέραμε με σιγουριά πια ότι κάθε χρόνο θα πηγαίνουμε και πιο μπροστά. Τη θυμάστε; (Hint: ~1996)
voodoo.jpg

Μπάη δε γουέη, δεν αλλάζει κάποιος τίτλο στο θρεντ, νομίζω ήρθε για να μείνει... :)

Το 1996 δούλευα ήδη τεχνικός στη Στουρνάρα...
Περιττό να πω που πήγαινε ο μισθός μου... :flipout: