8 και 16 bit θρύλοι και αναμνήσεις

Re: Καλό Πρωταπριλιάτικο απο την Microsoft :)

Εκείνη την εποχή το πρώτο Mouse που αγοράζαμε συνήθως δεν ήταν MS
Αργότερα κατέκλισαν την αγορά τα MS
Ήταν και πιο φθινά
Το πρώτο μου mouse είχε μάλιστα μιλιμετρέ mousepad μέσα στη συσκευασία
Νόμιζες ότι είναι τόσο μεγάλης ακρίβειας που θα μπορούσες να κάνεις δουλείες ακριβείας ακλουθώντας το μιλιμετρέ
Φυσικά με τη μπίλια , δουλεία ακριβείας δεν μπορούσε να γίνει
Α και 2 ή 3 κουμπιά αργότερα
Ενώ με τα MAC είδαμε και το πρώτο με ένα κουμπί

Άλλωστε τότε συζητάμε για win 1 άντε 2 και GEM
Εναλλακτικά PainPro ή κάτι αντίστοιχο ήταν DOS εφαρμογές που μπορούσες να το χρησιμοποιήσεις και για γραφικά
Αν θυμάστε εκείνη την πρώτη εποχή έδιναν δώρο και δισκέτα με κάποιο Paint* , για να έχεις και κάποια εφαρμογή που να μπορείς να το χρησιμοποιήσεις. Διαφορετικά δεν είχε πραγματικά νόημα, και το 99% της ημέρας το ποντίκι καθόταν απλά στο γραφείο χωρίς χρήση.

Το πρώτο οπτικό (με led) το συνάντησα σε SUN. Με το δικό του ιδιαίτερο Mousepad, και αυτό είχε τελίτσες μιλιμετρέ, αλλά ήταν ανακλαστικό σα καθρέπτης.

Αργότερα μας ήρθε το scroll, αν και ακόμα και σήμερα τα scroll pads δεν είναι ότι πιο εργονομικό. Και τα πολλά κουπιά στο πλάι.

Αλλά ΙΜΗΟ από τις καλύτερες εξελίξεις είναι το ότι σήμερα μπορείς να βρεις πολλά διαφορετικά design και να βρεις κάποιο που σε βολεύει. Τα εναλλασσόμενα βαρίδια επίσης κατά την άποψή μου ήταν τεράστιο άλμα και με βοήθησαν σε θέμα εργονομίας.

Παρόλα αυτά, το αγαπημένο μας περιφερικό έχει δυστυχώς προκαλέσει προβλήματα σε πολλούς , καρπιαίο σύνδρομο κ.ο.κ.
Πες ότι κάποτε δεν ξέραμε, σήμερα, ένα καλό Mouse που να ταιριάζει στο χέρι μας, με ένα ευμεγέθες mouse pad, είναι φθηνά και εύκολα πράγμα.

Σαν το magic mouse της apple τίποτε παιδιά.
Μακράν το πιο εύχρηστο και ξεκούραστο mouse που έχω χρησιμοποιήσει.

ΥΓ. και εγώ το πρώτο optical mouse που είχα δει ήταν της sun

το πρώτο Mouse ήταν αυθεντικό και κόστισε.....30000 δραχμές !
Νομίζω το έχω ακόμα...

Το τελευταίο μου Mouse που κλείνει 20+ χρόνια λειτουργίας, Logitech cordless mouseman Wheel ...

logitech CORDLESS mouseman WHEEL.jpg

Re: Απάντηση: Καλό Πρωταπριλιάτικο απο την Microsoft :)

Το πρώτο μου κινητό - ίσως να ήμουν απο τους τελευταίους που λύγισαν/αναγκάστηκαν να αγοράσουν κινητό (κάπου μετά το 2000) - το οποίο υπάρχει ακόμα πλήρως λειτουργικό σε ένα συρτάρι, αν και η μπαταρία δεν κρατάει πιά πάνω απο μιά μέρα... Sony cmd z5
http://www.gsmarena.com/sony_cmd_z5-pictures-133.php

Ψιτ ..... να μεινει μεταξυ μας .....:flute:

Εχασα γκομενες απ'αυτο ... το βλεπαν και φευγαν αηδιασμενες ! :p

Nokia_5110-apel.jpg

Νοkia 5110 .... παιζει να χει φαει καμια κατοστη πτωσεις απο το ενα μετρο (και βαλε).
Το χασα στο πρωην Αβανταζ (διπλα στο Τουρκικο προξενειο) οταν το ξεχασα διπλα στο τραπεζι του μπιλιαρδου.
Γυρισα 5 λεπτα μετα, να το αναζητησω ..... παει το κινητακι. Υπεξαιρεθηκε ! :icon15: Ηταν ωραιο κινητακι. Σκυλακι :p

Με τον Τασο θα συμφωνησω σε ολα ! -bye-
Η ταινια "Microsoft για την πλεμπα" παιχτηκε πολυ αργα.
Απο το '95-'96 και μετα. Το πρωτο μου IntelliMouse το πηρα το '96. (I think :hmmmm2:)

Last edited:

Σαν το magic mouse της apple τίποτε παιδιά.
Μακράν το πιο εύχρηστο και ξεκούραστο mouse που έχω χρησιμοποιήσει.

ΥΓ. και εγώ το πρώτο optical mouse που είχα δει ήταν της sun

Αποψη μου δεν υπάρχει 'κορυφαίο'´και μετά τίποτα
Πρεπέι να τερίαζει στο χέρι σου, και κανένα ποιντίκι δεν μπορεί να τεριάζει εργονομικά σε όλα τα χέρια
Μετα πάμε στους αισθητήρες, καλους αισθητήρες - οτι πιο καινουριο - μονο σε gaming , οπως και βαρίδια και αλλα

Α ναι ... το κουκλι μου :love: (IntelliMouse) .... υπηρετει αοκνως απο το 1996.
Οπως και το Genius (απο το 1992). To Genius εχει σκλυρηνει λιγο (:grandpa: αρθριτικα ?).

6102016_2.png

H πασα στον Υπερηχα ... :party:

Ενταξει... αφου ξεκινησαμε να ξεθαβουμε...

Siemens S6

youngtimer-siemens-s6-foto-bild-50668241.jpg

Και μετα απο λιγο καιρο...

Siemens S10 Active (ενισχυμενο για πτωσεις, με οθονη τριων χρωματων... :music-smiley-005:)

1347416397.jpg

Για να μην κολλάει στην τσέπη... (εννοείται δεν την καταργήσανε, απλά δεν προεξέχει πλέον - προφανώς αυτό εννοείς κι εσύ).

Για να μην σκαλωνει στην τσεπη ? :bang:

Πω πωωωω ....
δηλαδη, ΠΟΣΟ γρηγορα τραβας ενα κινητο απο τσεπη ?
Στο μισο δευτερολεπτο ? Στο 1/4 του δευτερολεπτου ?
Γμτ μου ... πιστολι τραβας ? :icon15:

Δεν ξερω αλλα ... μια κεραια που απεχει 2-3 εκατοστα απο το κεφαλι μου
μαλλον ειναι προτιμοτερη απο μια που κολλαει πανω του (SAR levels κλπ).

Υπηρχαν κινητα που ειχαν εκτατη κεραια. Επιμηκυνονταν μεχρι τα 15 εκατοστα.
Τοσο πολυ προσθετει σε κοστος και πολυπλοκοτητα μια τετοια προσθηκη ?

Απάντηση: Καλό Πρωταπριλιάτικο απο την Microsoft :)

H ενσωματωμένη κεραία ήταν πιό πρακτική και μαρκετίστικα πιο εμπορική. Αλλωστε οι γυναίκες είναι ισάριθμα αλλά καλύτερα θύματα του μαρκετινγκ. Τεχνικά, η προεξέχουσα κεραία προσέφερε την δυνατότητα αλλαγής ίσως με κάποια καλύτερα κεραία, ειδικά σε συσκευές με προβληματική λήψη. Το sar πάνω κάτω, με τις default κεραίες, το ίδιο είναι, είτε εσ.είτε εξ.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Κι αν φοράς σακκάκι, η κεραία στις εξωτερικές τσέπες κάνει μπαμ... Με την εσωτερική κεραία, μείωσαν το συνολικό μήκος 1-2 πόντους,

Η μαζική εισβολή των κινητών τηλεφώνων κάπου εκεί προς το τέλος της δεκαετίας του 90, στην ελληνική κοινωνία, άλλαξε ριζικά τις συνήθειες, την νοοτροπία και την κοινωνική συμπεριφορά των ελλήνων. Βέβαια, κάτι ανάλογο έγινε σε παγκόσμιο επίπεδο, αλλά τώρα αναφέρομαι μόνο στους έλληνες, γιατί την διαφορά, όσοι ζήσαμε το πριν και το μετά, μπορούμε να να την θυμηθούμε - όσοι γεννήθηκαν μετά το '85-90, δεν έχουν μέτρο σύγκρισης.
Παραμερίζοντας τον προφανή θετικό ρόλο στην επαγγελματική ζωή, σαν απολύτως αναγκαίο εργαλείο, κατα την γνώμη μου η κινητή τηλεφωνία παρουσίασε δύο διαφορετικά πρόσωπα σε οτι αφορά τις κοινωνικές σχέσεις και την επικοινωνία των ανθρώπων. Μας έκανε πιο ανοικτούς στις σχέσεις μας αλλά ταυτόχρονα και πιό κλειστούς στην συμπεριφορά μας.
Και αυτό φαίνεται με απλά γενικά παραδείγματα του πριν και του μετά...
Πρίν, γνωρίζαμε κάποια/ον και η ανταλλαγή τηλεφώνων ήταν ένα σημείο που ήθελε κάποια προσοχή. Δεν ήταν δύσκολο να σου γίνει κάποια/ος κολτσίδα ή να σε φέρει σε δύσκολη θέση σε οικογενειακό ή επαγγελματικό επίπεδο. Σήμερα του τραβάς ένα ignore/block ή αλλάζεις κάρτα και το πρόβλημα παύει να υπάρχει. Αυτή η ασφάλεια κατα των ενοχλητικών που παρέχει το κινητό τηλέφωνο, κάνει τον κόσμο να ανταλλάσει νούμερα πολύ πιό εύκολα, και το βασικότερο, δίνει φωνή και σε άτομα εκ φύσεως συνεσταλμένα ή διστακτικά να αναπτύξουν έναν κοινωνικό περίγυρο.
Πρίν, βγαίναμε βόλτα και είχαμε όλοι το στέκι μας - το σημείο που ξέραμε οτι θα παρελάσει η υπόλοιπη παρέα. Ακόμα κι αν θέλαμε να κανονίσουμε για κάπου αλλού, το πέρασμα απο το στέκι ήταν πάντα το πρώτο σημείο επαφής. Αν δεν βρίσκαμε τον συγκεκριμένο φίλο ή παρέα στο στέκι μας, παίρναμε ποδαράτα, αμπάριζα τα μαγαζιά και - ως συνήθως - βρίσκαμε κάποιον άλλο φίλο σε κάποιο άλλο μαγαζί, ή κάποιον γνωστό που είχαμε καιρό να δούμε. Αυτη η διαρκής κίνηση - απο μαγαζί σε μαγαζί - είναι η εικόνα που είχαν οι δρόμοι των νεανικών μας χρόνων. Ο νεαρόκοσμος κυκλοφορούσε στους δρόμους - ουσιαστικά πάντα ψάχνοντας κάτι. Σήμερα, δεν υπάρχει αυτό το σασπένς, απλά παρκάρεις απ'έξω, ξέρονταν που, τι ώρα και ποιός είναι στο μαγαζί... Ούτε απο την γκόμενα δεν μπορείς να κρυφτείς... "Οχι, πες μου γιατί δεν απαντούσες στο κινητό..."...

Tι μου λες τωρα ... χα ...

Εμενα μου ζητηξε (καποτε) να μην κλεινω το κινητο οταν πεφτω να κινηθω.
"Καλα ... ανθρωποι των σπηλαιων ειμαστε ? ... το κινητο ΔΕΝ ΚΛΕΙΝΕΙ ! Ακους ?
Θα γινεις ανθρωπος. Μπορει κατι να παθει η μανα σου, ενας φιλος σου ... εγω.
Ποιον θα βρει στο κινητο ? "

Ετυχε να της απαντησω .... "ε, μαλλον κανεναν ... θα περιμενει" :p

Ποιος ειδε γυναικα αγριεμενη και δεν την φοβηθηκε !
Οποτε θα συμφωνησω απολυτα οτι το κινητο ειναι πια μεσο ΕΛΕΓΧΟΥ και
συμμορφωσης στις συνηθειες των ... επικοινωνιακοτερων. Αν συμβει το μοιραιο,
μονο οσοι βρισκονται διπλα προλαβαινουν να βοηθησουν, οχι στην αλλη ακρη
της πολης. Αλλα, αυτα ... ΟΥΤΕ να τα ακουει η συμβια ! :laugh:

Eιδικα με τις μαναδες και τους γιους (σημερα) τα πραγματα πρεπει να ειναι τραγικα.
Μονο οποιος (γιος) δεν εχει κινητο, αναπτυσσεται φυσιολογικα. Δεν κουβαλαει
συναγερμο πανω του :flipout:

Ευτυχώς απο νωρίς - λόγω μη ιδιαίτερης συμπάθειας στα κινητά και πραγματικής αφηρημάδας - έχω περάσει στον κύκλο μου την ιδέα, οτι όταν με ψάχνουν, οι πιθανότητες να έχω μαζί μου το κινητό, είναι 50-50 - κι αυτό είναι η πραγματικότητα βέβαια. Ε, λοιπόν, δεν μπορεί να φανταστεί κανείς πόσο χρήσιμο είναι αυτό και πόσο καταχρηστικά το έχω εκμεταλλευθεί... :)))

Tι μπορει να ειναι αυτο ? .... :p

Mystery monster.jpg

Σοδεια 1994-95.
Full-length καρτουλα που βυσματωνει πανω σε απλο 16-bit ΑΤ bus
... και κουβαλαει εναν θηριωδη 64-bit RISC i860, πανω της ... !

Σαν τι δουλεια μπορει να κανει ? :hmmmm2:

Διακρινεται τα δυο λαμακια στηριξης ?
Γιατι δυο ? :p

Last edited:

Σάντουιτς κάρτα γραφικών είναι. Στο 2ο λαμάκι στηρίζεται το 2ο τμήμα του σάντουιτς.