8 και 16 bit θρύλοι και αναμνήσεις

Oτι εμαθα (κυριολεκτικα) για το πως δουλευει η μηχανη ... το εμαθα μεσα απ'το Pixel.
Τα υπολοιπα ηταν περιοδικα για να ικανοποιω την ματαιοδοξια του αιωνιου αγοραστη.
(Δηλαδη .... συνεχως, με το κ@υλι στο χερι ... :rolleyes:)

Oτι εμαθα (κυριολεκτικα) για το πως δουλευει η μηχανη ... το εμαθα μεσα απ'το Pixel.
Τα υπολοιπα ηταν περιοδικα για να ικανοποιω την ματαιδοξια του αιωνιου αγοραστη.
Δηλαδη .... με το κ@υλι στο χερι ... διαρκως :rolleyes:

Ποια μηχανή; Η μηχανή αναζήτησης;

ΑΥΤΗΝ, την λογικη .... https://i.ytimg.com/vi/Qcc7NI2B6MM/maxresdefault.jpg

220px-Logic_Gates.svg.png

Που ειναι ο Galen ρε παιδια ? Μαθηματικος νομιζω σπουδασε ... Ειναι δυνατον να λειπει ?

Απάντηση: Re: 8 και 16 bit θρύλοι και αναμνήσεις

Όχι το θυμάμαι και ατό αλλά λέω κάποιο άλλο. Νομίζω πως ήταν με μαύρο και κόκκινο θέμα στο εξώφυλλό του, αν θυμάμαι καλά.

Mαυροκόκκινο, εκτός το CΓΟ ήταν και το Microchip. Aυτό που δεν με βόλευε ήταν το μέγεθος των μισών περιοδικών - ενώ άλλα όπως το RAM, η πτήση, ο Ηχος κλπ είχαν περάσει στο στανταρντ μέγεθος για περιοδικό, λίγο μεγαλύτερα απο Α4, το CGO, to Μicrochip, to User (σχετικά μόνο παιχνιδοπεριοδικό για Amiga και κονσόλες ήταν αυτό, με λίγο για pc μέσα), είχαν 2-3 διαφορετικά και αρκετά μεγαλύτερα απο Α4, μεγέθη.

Re: Απάντηση: Re: 8 και 16 bit θρύλοι και αναμνήσεις

Mαυροκόκκινο, εκτός το CΓΟ ήταν και το Microchip. Aυτό που δεν με βόλευε ήταν το μέγεθος των μισών περιοδικών - ενώ άλλα όπως το RAM, η πτήση, ο Ηχος κλπ είχαν περάσει στο στανταρντ μέγεθος για περιοδικό, λίγο μεγαλύτερα απο Α4, το CGO, to Μicrochip, to User (σχετικά μόνο παιχνιδοπεριοδικό για Amiga και κονσόλες ήταν αυτό, με λίγο για pc μέσα), είχαν 2-3 διαφορετικά και αρκετά μεγαλύτερα απο Α4, μεγέθη.

Το ανέφερα στο πιο κάτω μου ποστ σε ποιο αναφερόμουν. Ήταν τελικά το Computer & Software. Το συγκεκριμένο θυμάμαι έβγαζε και μία ειδική έκδοση με την ονομασία Computer & Software Office automation το οποίο έβαινε σε μέγεθος εφημερίδας κάτι σαν Α3.

Υπήρξαν και πολλές μετονομασίες λίγο πριν την καθοδική πορεία. Εγιναν συνεργασίες με ξένους τίτλους απο Αμερική και Βρετανία. Το C&S ήταν ή το CΓΟ (ή to Μicrochip) που έγινε Chip ?

Ολα ήταν μηνιαία εκτός απο ένα (το Microchip ?) που ήταν 15θήμερο. Ολα κυκλοφορούσαν την ίδια εβδομάδα, Θυμάμαι την ευτυχία να γυρίζω σπίτι kάθε φορά με 10 cm πάκο περιοδικών και καμμιά 20 αριά δισκέτες (ή cdrom αργότερα) κολαριστά για διάβασμα... Ηδονή... Πετούσαμε και κανένα εισαγόμενο αγγλόφωνο μέσα καμμιά φορά...
Κατόπιν άρχισαν να βγαίνουν και κάποια εξειδικευμένα... Για photoshop, για προγραμματισμό, για autocad... Με λιγότερες σελίδες και πλούσια cd με παραδείγματα και προγράμματα.

Tα ενθετα που ειχαν (κυριως το RAM αλλα και τα υπολοιπα) μαμουσαν και εδερναν.
Ασχετα αν ποτε δεν συμπαθησα τον δημοσιογραφικο οργανισμο Λαμπρακη
ενα ενθετο 30 σελιδων με τιτλο "Συναρμολογηστε μονοι το PC σας"
ηταν .... ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΧΡΗΣΙΜΟ για τους νεοεισερχομενους.

Οκ ... δεν ηταν τοσο χρησιμο για τους γκουρου (αλλα ενα περιοδικο
δεν απευθυνεται αποκλειστικα σε γκουρου της πληροφορικης).

Εγώ τέτοια στεναχώρια όταν σταμάτησε το Pixel δεν έχω ξαναπεράσει (σχεδόν ίδια όταν πέθανε ο Τσιτσάνης κ ας ήμουν μικρός τότε).
Ηταν το πρώτο μου περιοδικό για υπολογιστές. Είχα πάει και στην λεωφόρο με τον Λουκιανό (η φάτσα μου ψιλοφαίνεται σε φωτογραφία).
Οπως έχω πει δεκάδες φορές σε νεότερους (ήδη διανύω την 4η δεκαετία) οποίος δεν έχει ζήσει την εποχή των home computers και των πρώτων PC's δεν έχει ζήσει τίποτα στον θαυμαστό κόσμο της σιλικόνης.
Ξεκίνησα με Amstrad CPC 6128 και αργότερα την "κυρία" Amiga 500 (και 1200 μετά) πριν μεταπηδήσω (με βαριά καρδιά) σε 386DX-40 και στα PC's.

4η Δεκαετια; 35αρης εισαι Βασιλη; Δε βγαινουν τα νουμερα...Μαλλον 5η δεκαετια εννοεις! :ernaehrung004:.

Μολις θυμηθηκα πως με ενα απο αυτα εκανα το πρωτο μου debugging...Ειχε κωδικα (σε basic) για Ξερη. Ειχα ενα MSX τοτε (!) και ελειπε μια γραμμη κωδικα. Με αυτα και με εκεινα την...φανταστηκα κι εγραψα το πρωτο μου προγραμμα. Λιγο πριν το '90 αυτα...

ΥΓ Ακου...MSX! https://en.wikipedia.org/wiki/Spectravideo

χα χα... Πλακα-πλακα, με αυτο μπορουσες να κανεις και καποιο υποτυπώδες video editing αφου ειχε και εισοδο και εξοδο εικονας. θυμαμαι στην Ολυμπιαδα του '92 ειχα βαλει καποιες καρτες με τιτλους ή και υποτιτλισμο. Ετσι επαιζε το ενα βιντεο -< εικονα στην εισοδο -> ετρεχα τον υποτιτλισμο -> εξοδος σε 2ο βιντεο που εγραφε την εικονα με τις καρτες/υποτιτλους... Σε δουλεια να βρισκομαστε...

Re: Απάντηση: 8 και 16 bit θρύλοι και αναμνήσεις

Υπήρξαν και πολλές μετονομασίες λίγο πριν την καθοδική πορεία. Εγιναν συνεργασίες με ξένους τίτλους απο Αμερική και Βρετανία. Το C&S ήταν ή το CΓΟ (ή to Μicrochip) που έγινε Chip ?

Λογικά το C&S πρέπει να είναι αυτό που έγινε στην συνέχεια Chip. Αν δεις στο link με τα εξώφυλλα που παρέθεσα κάποια τελευταία τεύχη του C&S έγραφαν C&S Chip.

Το CΓΟ ηταν CΓΟ .... απο την αρχη μεχρι το τελος !

Tωρα εχω ξεμεινει με ενα PC Magazine, το οποιο μπορει να μην ειναι κακο, αλλα ...
χωρις ανταγωνισμο στον χωρο του ... μαλλον τα ΠΙΑΝΕΙ χοντρα !

So much for reliability :icon15: ...

Τα περιοδικά ήταν αυτά...
Οσα έχουν Χ, έχουν σταματήσει... :(
Δεν βλέπω πουθενά Microchip... μάλλον θυμάμαι λάθος. Ισως μπερδεύομαι με την εταιρία λιανικής πώλησης (που κι εκείνη έκλεισε πριν χρόνια)...

magtable.jpg

χα χα... Πλακα-πλακα, με αυτο μπορουσες να κανεις και καποιο υποτυπώδες video editing αφου ειχε και εισοδο και εξοδο εικονας. θυμαμαι στην Ολυμπιαδα του '92 ειχα βαλει καποιες καρτες με τιτλους ή και υποτιτλισμο. Ετσι επαιζε το ενα βιντεο -< εικονα στην εισοδο -> ετρεχα τον υποτιτλισμο -> εξοδος σε 2ο βιντεο που εγραφε την εικονα με τις καρτες/υποτιτλους... Σε δουλεια να βρισκομαστε...

χαχα με spectravideo ξεκινησα και εγώ με το μικρό το 318
δεν ξέρω και άλλον που να το είχε,
δυστυχώς χαλασμένο κασετόφωνο,
αλλα είχε ενα τεραστιο manual basic,
οποτε μεσα σε ένα καλοκαίρι στο εξοχικό εγινα προγραματιστής :D
και εγραφα τα παίγνια που παίζαμε με τα ξαδέρφια,
save δεν μπορουσα να κάνω,
οπότε κάθε φορά που σβήναμε η μηχανή, επρεπε να γραφτεί το νέο,
κάπως έτσι μαθαίναμε όλοι στην παρέα να πληκτρολογουμε
και φυσικά καθε επομενη φορά , μπορούσαμε να κάνουμε το παιχνίδι λίγο διαφορετικό
το joystick ήταν χλιδή :D
και φυσικά τα παίγνια ήταν 2-πλα 3-πλα 4-πλα, για όλη την παρέα

Spectravideo_SVI318.jpg

Και οι 2 φωτό είναι δικές μου. Εννοώ τις έχω τραβήξει και δεν είναι από κάποια σελίδα.

Το αγαπημένο μου τεύχος Pixel:

Pixel_zpshdyh5if7.jpg

Και η "Κυρία"

Amiga_zpsjxgksuji.jpg