H απολυτη πριονοκορδελα .... :icon15: .... Star LC 10 !
ΔΕΝ υπηρχε δημοσια υπηρεσια που να μην χρησιμοποιουσε LC 10 ... μην το ψαχνετε, απλα ΔΕΝ !!!!
Απο το 1988 μεχρι και το 1998 (τουλαχιστον δεκα χρονια) το δημοσιο ... εγινε πιο μισητο απο ποτε !
Νομιζω οτι ακουω την πριονοκορδελα ακομα ... στον υπνο μου ... σε φασεις καταδιωξης !!!! :afraid:
Εγώ ήμουν από αυτούς που αγόρασα τον πρώτο Deskjet. Με κάρτα επέκτασης μνήμης για να φορτώνω ελληνικές γραμματοσειρές!
![]()
Τι ησυχία, επιτέλους!
Επίσης με σύριγγα και μελάνι για πένα ξαναγέμιζα τα cartridge! Είχα φτιάξει και μίξη μελανιών: 3/4 μπλε + 1/4 πράσινο που τύπωνα σε ανοιχτό μπεζ χαρτί. Έκανα beta testing στις γραμματοσειρές της Magenta με αυτόν, αλλά και στους drivers για GEM/Ventura!
Θυμάμαι ότι μερικά χρόνια αργότερα πήρα τηλέφωνο για να αγοράσω τις γραμματοσειρές για την εταιρία που δούλευα. Η απάντηση ήταν "όλοι τις έχουν πάρει τζάμπα και θα τις αγοράσεις εσύ;"
Πάντως ο πρώτος έγχρωμος PaintJet θα μου μείνει αξέχαστος. Εϊχα κάνει μια δοκιμαστική εκτύπωση που την κόλλησα στο τζάμι του δωματίου μου. Πέντε χρόνια την βάραγε ο ήλιος και δεν είχε ξεθωριάσει καθόλου! Το επόμενο σοκ για μένα στην έγχρωμη εκτύπωση ήταν από έναν dye sublimination της Tektronix.
DOS prompt .... απο την version της αρεσκειας μου (v3.30) .... και πανω σε ενα IBM 5154 (EGA) monitor.
![]()
Ας αποκαλυψω ενα (κοινο) μυστικο : στην φωτογραφια φαινεται μια πολυ απαλη μπλεδιζουσα αποχρωση των χαρακτηρων
που ΔΕΝ ισχυε κατω απο τυπικες συνθηκες .... εκεινη την εποχη !!!! Με καποιο τροπο, η φωτογραφια εχει αφαιρεσει ολη
την σκληραδα του μεγαλου dot pitch ! Στα 50 Hz καθετης σαρωσης, ενα 0.31 mm dot pitch, ακομη και με φωτεινοτητα 2/3
σου πεταγε τα ματια εξω. Υπολογιστε και τον προσεγμενο φωτισμο δωματιου (στην φωτο) και ολα αρχιζουν να εξηγουνται.
Το contast, επισης (μεσαιο κουμπακι) ειναι ρυθμισμενο ΚΑΤΩ απο το μισο. Αρα μιλαμε ο παιχτης, εδω, τα χει προσεξει ΟΛΑ.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.