8 και 16 bit θρύλοι και αναμνήσεις

Έχω νοσταλγήσει τα παλιά RAM και το Macland. Δυστυχώς δεν μπορώ να τα βρω πουθενά. Ξέρω ότι είναι με πνευματικά δικαιώματα αλλά θα ήθελα να διαβάσω πάλι για "σενάρια κελύφους" και το "ResEdit".

2005 ...................... κουτακι για Athlon !
Ακομα και η ελαχιστη ροη αερα εντος ..... προσθετε στατικο ηλεκτρισμο.
Φυσικα, το συγκεκριμενο κουτι δεν αντεξε την θερμοτητα .... και ΕΛΙΩΣΕ μετα απο 2 μηνες.

2005 PC.jpg

Μου έχει συμβεί το ίδιο...
Χακαραν το σάιτ -ευτυχώς χωρίς κάποια σοβαρή επιπτωση- και βρήκα την άλλη μέρα το πρόβλημα. Κάπου σε μια σελίδα στο βάθος ήταν ξεχασμένο με comment out για debugging η ρουτίνα PHP που έκανε έλεγχο και καθάρισμα του post για λόγους ασφαλείας.

• Like
Reactions: Tzimisce and SR-71
Ονειρικο setup (η ακριβεστερα ... setups) αλλων εποχων ! Μαλλον 486 (τα δυο αριστερα).
Διακρινω παντα-απαντα Tandy .... εκτος απο κατι κονσολιτσες ηχου Korg, Roland και Yamaha στο κεντρο.
Ακομα και το (αρχαϊκο) joystick ..... Tandy (..... καποιος δεν μπορει να κοιμηθει χωρις αυτα ! 😙😚)

Tandy everything.jpg

Ειναι μερακλης ΚΑΙ στα πληκτρολογια (τα 2 εκ των 3 ειναι τα αυθεντικα model-M απο PC AT).
Το trackball τερμα δεξια, δεν μπορω να διακρινω μαρκα !

Tandy desk.jpg

Εχει γουστο να το ξεπακεταρισε απ'το παταρι ΟΛΟ ΑΥΤΟ ...... και μετα τις φωτο ..... ΞΑΝΑ στο παταρι !😆😂🤣

Last edited:
  • Haha
Reactions: Tzimisce
Άστα, πήγα σε ένα γνωστό τις προάλλες και μου έκανε ξενάγηση στην αποθήκη του. Ντέξιον με ό,τι μικροϋπολογιστή μπορείς να φανταστείς... Acorn, Osborn, Commodore, Atari, Sinclair, Amstrad... Κάποιους τους είχε εις διπλούν ΄ώστε αν χαλάσει κάποιος να έχει ανταλλακτικά! Μόνο Lisa δεν είχε, γιατί όπως είπε "ποτέ δεν βρίσκεται σε λογική τιμή".

Δεν έχει σημασία. Στο σπίτι του έχει ολόκληρο μουσείο!
Στο κάτω-κάτω, μπορώ να τρέξω τα προγράμματα της διπλωματικής μου σε FORTRAN στο κινητό; Όχι!

Κι ένα σημερινό κινητό είναι μακράν ισχυρότερο από όλα αυτά τα κουτιά.!
Kαποιοι (οχι ολοι) σε μια συγκεκριμενη ηλικια (οχι καθε ηλικια) ΕΡΩΤΕΥΟΜΑΣΤΕ τα μηχανηματα μας.
Εχω εναν Athlon 3200 (του 2002), εναν Athlon 1500 (του 2000, που δεν δουλευει) και εναν Pentium 166 του 1996 (που δουλευει).
Για ταχυτητα τους κραταω ? Η για παραγωγικοτητα ?

Κι ένα σημερινό κινητό είναι μακράν ισχυρότερο από όλα αυτά τα κουτιά.!

Και μακράν πιο ανεξέλεγκτο.
Σε εκείνα τα pc ξέρεις ακόμη και σε ποιο σημείο της RAM φορτώνεται κάτι.
Από τα κινητά γνωρίζουν που μένεις, που δουλεύεις, τι ώρες είσαι σπίτι, τι ώρες στη δουλειά, τι λες, τις προτιμήσεις σου σε μίξερ, τις σεξουαλικές προτιμήσεις σου, που θα πας διακοπές, πόσε μέρες...

Επίσης τότε είχαμε το wow factor.
Το autoexec ρύθμιζες και ενθουσιαζόσουν. Πόσο μάλλον να έκανες αναβάθμιση στο hardware.
Δεν συζητάμε για μετάβαση σε παιχνίδια που ήταν σε CD, το DVD, το Suround ή η πρώτη tft οθόνη.

Τώρα θα σου πουν ότι βγήκε 25.10 format στον ήχο σε 160k ανάλυση και η αντίδρασή σου θα είναι "ναι, ok..."

• Like
  • Haha
Reactions: NassosT and SR-71
Ονειρικο setup (η ακριβεστερα ... setups) αλλων εποχων ! Μαλλον 486 (τα δυο αριστερα).
Διακρινω παντα-απαντα Tandy .... εκτος απο κατι κονσολιτσες ηχου Korg, Roland και Yamaha στο κεντρο.
Ακομα και το (αρχαϊκο) joystick ..... Tandy (..... καποιος δεν μπορει να κοιμηθει χωρις αυτα ! 😙😚)

View attachment 257452

Ειναι μερακλης ΚΑΙ στα πληκτρολογια (τα 2 εκ των 3 ειναι τα αυθεντικα model-M απο PC AT).
Το trackball τερμα δεξια, δεν μπορω να διακρινω μαρκα !

View attachment 257453

Εχει γουστο να το ξεπακεταρισε απ'το παταρι ΟΛΟ ΑΥΤΟ ...... και μετα τις φωτο ..... ΞΑΝΑ στο παταρι !😆😂🤣
Space quest και τα μυαλά στα κάγκελα. Όλα τα άλλα είναι να είχαμε να λέγαμε. Πάω τώρα να ανοίξω το Scummvm.

• Love
Reactions: SR-71
Επίσης τότε είχαμε το wow factor.
Το autoexec ρύθμιζες και ενθουσιαζόσουν.
Θες να πεις ...... το Config.sys (με τα devicehigh και την διαχειριση των UMBs).
Το Autoexec.bat ηταν φτωχος συγγενης μπροστα του. Ομως ηρθε μετα το MemMaker
και μας εκλεψε ολη την καυλα ! 😞😟