Νικος Πετειναρακης
AVClub Fanatic
Εγώ νόμιζα πως είναι ανταλλακτικό από Harley..............
Ηθελα να βρω μια ελληνικη λεξουλα και το πλατω .... παραπεμπει σε πικαπ βινυλιου.Δίσκους με 10 platters (και όχι cylinders που είναι κάτι άλλο) ........
Το RAM έβγαζε ελληνικές λέξεις για κάθε τι. Αν δεν υπάρχει δόκιμη ελληνική λέξη, τότε χρησιμοποιείς την αγγλική και τέλος.Ηθελα να βρω μια ελληνικη λεξουλα και το πλατω .... παραπεμπει σε πικαπ βινυλιου.
To πιατο ..... προξενει θυμηδια και ο δισκος ..... παραπεμπει σε CD.
Για βρες μου κατι ελληνοπρεπες![]()
Tην ευκολια σου και εσυΤο RAM έβγαζε ελληνικές λέξεις για κάθε τι. Αν δεν υπάρχει δόκιμη ελληνική λέξη, τότε χρησιμοποιείς την αγγλική και τέλος.
"Στοιχεια" ...... λιγακι απιθανο.Στο RAM θα το έλεγαν στοιχεία.
Και θα το έγραφαν 2-3 φορές σε κάθε σελίδα για να το χωνέψεις και να νομίζεις ότι είναι σωστό.
Δεδομένου ότι ήταν το μοναδικό μέσο ενημέρωσης εκείνη την εποχή, πιστεύαμε ότι έγραφε. Όταν έφυγα Λονδίνο, είχα περισσότερες επιλογές, αλλά το RAM ήταν όπως και να το κάνουμε, βίβλος, για μερικά χρόνια.
"Στοιχεια" ...... λιγακι απιθανο.
Ολοκληρος σφονδυλος και μαλιστα μηχανικος, διαμετρου 9 εκατοστων ..... δεν ειναι στοιχειο.
Όντως, έτσι είναι. Θυμάμαι ότι δεν είχα πάρει το Pixel ούτε μια φορά γιατί δεν ήμουν παιχνιδάς.Ναι Δημήτρη, μιλάω πριν το 90. Βέβαια, εάν δεν κάνω λάθος, το πρώτο ήταν το Pixel, γύρω στο '84 και μετά το RAM, γύρω στο '88. Απλά το RAM, ήταν πιο τεχνικό, ενώ το Pixel πιο πολύ για παιχνίδια. Τουλάχιστον έτσι τα θυμάμαι.
Άντε, για να μην έχεις απορία, τι δεν είχες διαβάσει. http://www.e-compupress.gr/showmag.asp?ID=35Όντως, έτσι είναι. Θυμάμαι ότι δεν είχα πάρει το Pixel ούτε μια φορά γιατί δεν ήμουν παιχνιδάς.
Και αν θυμάμαι καλά παίζει να ήταν και πιο προσανατολισμένο σε home computers του στυλ Commodore, Amstrad 6128, κτλ.
Οποιος εχει ενσταση στην προταση του Athlon ...... να την καταθεσει (το αργοτερο) μεχρι το τελος της τρεχουσας βδομαδας.Στη πραγματικότητα ο πιο δόκιμος όρος είναι να το πεις δίσκος. Το ότι οι Αγγλοσάξωνες δεν ήθελαν να χρησιμοποιήσουν ξανά το disk και το είπαν platter (πιατέλα;;; ) δε μας αφορά. Άλλωστε και ο HDD είναι hard disk drive, οδηγός σκληρού δίσκου, που φυσικά μέσα του έχει δίσκους - τι άλλο;
Σχετικό-άσχετο...πόσοι πια μαθαίνουν assembly;To PIXEL ............. δεν ηταν μονο για παιχνιδια.
Σε μια εποχη που ΣΤΡΙΓΓΛΙΖΕΣ για λιγη παραπανω ταχυτητα στον 8088 (οχι οπως σημερα)
σου πετουσε μια σελιδα κωδικα σε >>ASSEMBLY<< και γινοσουν η ΠΡΩΤΗ κουστουμια στο χωριο.
Δεκαπλασιαζες την ταχυτητα του κωδικα σου με ενα απλο insert τυπου ASM .... END; overnight !
Τρελη χαρα ! ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΤΡΙΚΟΥΒΕΡΤΟ ! Αλλα ειχε και αλλες χακεριες απιθανες (για την εποχη).
Εγω απο που εμαθα assembly ? (οταν ακομα και στο ΑΠΘ δεν διδασκονταν !!!)
Ακομα και αν υπαρχουν μερικοι (ξεχασμενοι σαν ατολες στον ειρηνικο) ασχολουνται ΚΑΘΑΡΑ απο χομπυ.Σχετικό-άσχετο...πόσοι πια μαθαίνουν assembly;
Αν ασχολείσαι με reverse engineering, cracking, hacking, είναι απαραίτητο. Και ναι υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που ασχολούνται με αυτά και καλοπληρώνονται κιόλας.Σχετικό-άσχετο...πόσοι πια μαθαίνουν assembly;
Λάθος, δες την παραπάνω απάντησή μουΑκομα και αν υπαρχουν μερικοι (ξεχασμενοι σαν ατολες στον ειρηνικο) ...... ασχολουνται ΚΑΘΑΡΑ απο χομπυ.
Πεφτω ..... απο τα συννεφα (...... ακομη πεφτω).Λάθος, δες την παραπάνω απάντησή μου
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.