813 MULTIMODE PP

εμ και σου λεγα Μαλωλη , κατεβα στην εκθεση μια χρονια, να ακουσει ο κοσμος πως πρεπει να παιζει ενα συστημα...
να ακουγονται οι ηχοι μεσα απο τα ηχεια ,εξω απο τα ηχεια,μπροστα απο τα ηχεια , πισω απο τα ηχεια... γενικα να ακουγεται μουσικη ρε παιδι μου...:Banane0:
οσοι εχουν εχουν ακουσει mtz καταλαβαινουν τι θελω να πω....:worshippy:
τα υπολοιπα ειναι για κουβεντουλα και κανα κρασακι....:ernaehrung004:

Ωραία , και μετά το ευχάριστο διάλλειμα , ας συνεχίσουμε με το θέμα

Μεγάλο λοιπόν το project και ακριβό
Το πρόβλημα το οποιοι προέκυπτε απο τήν αρχή ήταν η οδήγηση για τήν περίπτωση τής τριοδικής λειτουργίας , διοτι στήν υπεργραμμική οι 813 μπορούσαν να οδηγηθούν εύκολα
Οπως αναφέρθηκε και στήν αρχή του thread δοκιμάστηκαν αρκετοί τρόποι
Υπήρξαν και περιπτώσεις που παρότι το μηχάνημα δέν έβγαζε τήν ισχύ που μπορούσε να βγάλει , ο ήχος ήταν συμπαθέστατος , αλλα η ομάδα που ασχολήθηκε τα ήθελε ...ολα

Ενα άλλο θέμα ήταν η ησυχία απο θόρυβο γιατι στην περίπτωση λυχνιών αμμέσου θερμάνσεως οπως είναι η 813 μπορούν πολλά πράγματα να πάνε στραβα , ομως κι εκεί ένα θεματάκι βομΒου λύθηκε μεν με διαφορετικό απο τα συνηθισμένα τρόπο , αλλα λύθηκε παντελώς

Προσεχώς θα συνεχίσουμε ....

PS
Σε αυτο το σημείο θα ήθελα να ευχαριστήσω και τον Χάρη Α. για τίς αμέτρητες ώρες που διέθεσε για τα πειράματα

Last edited:
Τζιμ, ας μείνουε στο θέμα, pls.

Ας αφήσουμε τον κατ/τή να περιγράψει το πρόυζεκτ, αντικειμενικά και ουδέτερα όπως αρμόζει.

Είναι ενδιαφέρουσα δουλειά και ωφέλιμη η παρουσίασή της για την κοινότητα.

Μανώλη επειδή με ενδιαφέρει η κατασκευή, με τις 813 (αν και μαλλον προσανατολίζομαι σε SE μετα απο την ακρόαση του συστηματος του Σταύρου -audiomonitor-) , φανταζομαι οτι μιας και είναι DIY θα δημοσιεύσεις φυσικά τα final schematics του ενισχυτή καθώς επίσης και της τροφοδοσίας. Επίσης να ρωτήσω σχετικά με τους OPT του Ιταλού μπορεις να πεις Ζ πρωτεύοντος και αν το μηχάνημα είναι Ultra linear σε τι % είναι το tap για την άνοδο? Επίσης κοστος OPT ?

κώστας

Discard - τα taps τα είδα τώρα στα αρχικά post. Πες σχετικά με κόστος OPT και αν μπορείς δώσε τα schematics.

costas

Re: Απάντηση: 813 MULTIMODE PP

Παρακολουθώ αυτό το θέμα, μέχρι τώρα σιωπηρός, ομολογώντας ειλικρινώς ότι με ενοχλεί που (κατά τη γνώμη μου) η αντιπαράθεση ξεπερνά τα όρια μιας συζήτησης εντός του πλαισίου ενός φόρουμ. Παρόλα αυτά, δεν άντεξα να μην παρέμβω, γιατί κάποια πράγματα με ενόχλησαν (αν όχι προσέβαλαν) ως μέλους αυτού εδώ (όπως και του προγονικού) φόρουμ. Συγκεκριμένα...

Κωσταντίνε , ακουσε να δείς :

4) Ο υποφαινόμενος , έχει δημοσιεύσει ΠΟΛΛΑ ΣΧΕΔΙΑ εδώ στο φόρουμ , ελεύθερα για τούς ερασιτέχνες και μάλιστα έχει κάνει ΔΩΡA σε μέλη (μαζί με τον Κο Βαλάκα) τουλάχιστον 4 ΣΧΕΔΙΑΣΕΙΣ ΗΧΕΙΩΝ ΜΕ ΜΟΝΑΔΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΕ ΟΥΤΕ ΠΟΥΛΑΓΕ Η ΜΤΖ audio - τα οποιά ανέπτυξε στον χώρο του με τα μετρητικά του και φυσικά δέν πήρε δραχμή (και καλά έκανε)

Γιατί μας τονίζεις, Μανώλη, ότι μας έκανες ΔΩΡΑ κάποιες σχεδιάσεις ηχείων σου και ότι δεν πήρες δραχμή; Προφανώς, στο βάθος του μυαλού σου υπάρχει κάποια προσδοκία αποκόμισης κέρδους από τη συμμετοχή σου στο φόρουμ. Γιατί ο καθένας που γράφει εδώ μέσα και παρουσιάζει τις κατασκευές του (πρωτότυπες ή κόπιες), το κάνει από αγάπη για το κοινό μας χόμπι και με διάθεση να το μοιραστεί με τα υπόλοιπα μέλη του χωριού, να πάρει μια γνώμη, άντε και ένα μπράβο στο τέλος-τέλος.

Το ότι κάθησες και σχεδίασες μερικά ηχεία (και συγχαρητήρια για την προσπάθεια και τον κόπο σου) και τα προσέφερες στην κοινότητα είναι αξιέπαινο. Το να έρχεσαι μετά από τρία χρόνια και να μας λες ότι "είστε αγνώμονες" είναι (προς το πρόσωπό μου, τουλάχιστον) προσβλητικό. Στο κάτω-κάτω, ας τα κράταγες για τον εαυτό σου και την εμπορική σου εκμετάλλευση. Από τη στιγμή που αποφασίζεις (με αίσθηση γεναιοδωρίας προς την DIY κοινότητα, ελπίζω) να κοινοποιήσεις το προϊόν του κόπου σου, δεν δικαιούσαι να κομπάζεις ότι δεν έβγαλες φράγκο.
Προσωπικά, βλέπω τις δημοσιεύσεις των μελών ως ευγενικές προσφορές και ποτέ ως ΔΩΡΑ.

Αυτά είχα μόνο να πω σε ό,τι έχει σχέση μετο κομμάτι που με αφορά άμεσα. Για τα υπόλοιπα, εξέφρασα την αποψή μου πιο πάνω.

Re: Απάντηση: 813 MULTIMODE PP

Παρακολουθώ αυτό το θέμα, μέχρι τώρα σιωπηρός, ομολογώντας ειλικρινώς ότι με ενοχλεί που (κατά τη γνώμη μου) η αντιπαράθεση ξεπερνά τα όρια μιας συζήτησης εντός του πλαισίου ενός φόρουμ. Παρόλα αυτά, δεν άντεξα να μην παρέμβω, γιατί κάποια πράγματα με ενόχλησαν (αν όχι προσέβαλαν) ως μέλους αυτού εδώ (όπως και του προγονικού) φόρουμ. Συγκεκριμένα...

Γιατί μας τονίζεις, Μανώλη, ότι μας έκανες ΔΩΡΑ κάποιες σχεδιάσεις ηχείων σου και ότι δεν πήρες δραχμή; Προφανώς, στο βάθος του μυαλού σου υπάρχει κάποια προσδοκία αποκόμισης κέρδους από τη συμμετοχή σου στο φόρουμ. Γιατί ο καθένας που γράφει εδώ μέσα και παρουσιάζει τις κατασκευές του (πρωτότυπες ή κόπιες), το κάνει από αγάπη για το κοινό μας χόμπι και με διάθεση να το μοιραστεί με τα υπόλοιπα μέλη του χωριού, να πάρει μια γνώμη, άντε και ένα μπράβο στο τέλος-τέλος.

Το ότι κάθησες και σχεδίασες μερικά ηχεία (και συγχαρητήρια για την προσπάθεια και τον κόπο σου) και τα προσέφερες στην κοινότητα είναι αξιέπαινο. Το να έρχεσαι μετά από τρία χρόνια και να μας λες ότι "είστε αγνώμονες" είναι (προς το πρόσωπό μου, τουλάχιστον) προσβλητικό. Στο κάτω-κάτω, ας τα κράταγες για τον εαυτό σου και την εμπορική σου εκμετάλλευση. Από τη στιγμή που αποφασίζεις (με αίσθηση γεναιοδωρίας προς την DIY κοινότητα, ελπίζω) να κοινοποιήσεις το προϊόν του κόπου σου, δεν δικαιούσαι να κομπάζεις ότι δεν έβγαλες φράγκο.
Προσωπικά, βλέπω τις δημοσιεύσεις των μελών ως ευγενικές προσφορές και ποτέ ως ΔΩΡΑ.

Αυτά είχα μόνο να πω σε ό,τι έχει σχέση μετο κομμάτι που με αφορά άμεσα. Για τα υπόλοιπα, εξέφρασα την αποψή μου πιο πάνω.

Γειά σου Βαγγέλη
Λοιπον άκου μερικά πράγματα , γιατι δυστυχώς τα ερμήνευσες λάθος , πολύ λάθος
Αυτά που έγραψα , γράφτηκαν με ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΓΝΩΜΟΝΑ , τήν υπονοια περί επαγγελματικής προβολής και διαφήμισης τσάμπα και ολα αυτά τα καλά (για να μην τα επαναλαμβάνω ) που εγράφησαν
Η ουσία λοιπόν , αναφερόμενος στο παράδειγμα αυτό είναι απλή , δηλαδή ένας επαγγελματίας σχεδιάσει και αναπτύσει αφιλοκερδώς ηχεία με μονάδες που ούτε πουλάει ούτε αντιπροσωπεύει , γιατι δέν τον ενδιέφερε να βγάλει λεφτά ούτε να το δεί επγγελματικά , ούτε τον ενδιαφέρει να ΠΟΥΛΗΣΕΙ ΤΟΝ 813 multinode ...και μάλιστα αυτο θα το διαπιστώσεις οταν θα γράψω λεπτομπέρειες που μου ζητήθηκαν απο τον analogikos περί του Μ/Τ εξόδου , δέν θα του δώσω απλώς οδηγίες , αλλα το νούμερο του μοντέλου επακριβώς , εφόσον θέλει να το παραγγείλει για να είναι ακριβώς το iδιο , γιατι ολοι μας ξέρουμε πόσο σημαντικές είναι και μικρές αλλαγές πάνω σε αυτο το κομμάτι
Ηταν μεταξύ συναδέρφων η φάση αυτή οπως πολλες άλλες και αυτο δέν σημαίνει οτι θέλω τα ευχαριστώ του καθενός , αλλα σημαίνει οτι δέν θα τυγχάνω αντιμετώπισης κοινού τυχοδιώκτη
Και σου επαναλαμβάνω δεν είναι κομπασμός , αλλα αγανάκτηση
Αλλα να σου πώ και κάτι ρε Βαγγέλη , έτσι μέσα απο τήν καρδιά μου ..
Δέν σε είδα τότε με τον Σπύρο τον Αγαθαγγελίδη να έχεις παρόμοιες ανησυχίες και να ενοχληθείς απο κάτι ...και με το συμπαθιο , αλλα ...

Last edited:
Μέχρι στιγμής δεν είχα τοποθετηθεί για τα πολλά ομολογουμένως off topic μηνύματα, καθώς ήθελα να συνεχίσει το νήμα την ροή του. Όπως φαίνεται όμως αυτό θα αργήσει να γίνει γιατί το ζήτημα επανέρχεται.
Ο κ. Τζωρτζάκης συνηθίζει να απαντάει σε πολλά ερωτήματα με ένα αρκετά εμπεριστατομένο κείμενο όπου πολλές φορές βασίζεται στις πολύ καλές του γνώσεις του χώρου αλλά και σε τεχνικούς όρους που προφανώς κατέχει. Μέχρι εδώ όλα γνωστά/σωστά.
Πρέπει όμως να γνωρίζουμε ότι όταν λέμε για ένα σχέδιο ότι είναι πρωτότυπο και καινοτόμο, και μάλιστα είμαστε οι σχεδιαστές του μηχανήματος και ενδεχομένως το εμπορευόμαστε, ότι αυτό που γράψαμε θα δεχτεί κριτική. Μέχρι στιγμής σε πολλά ξένα φόρα δεν έχω δει κάποιον σχεδιαστή να γράφει κάτι τέτοιο και να μην το πατεντάρει (πχ. Pass Labs). Επίσης, όταν γράφεις ότι αυτό που έκανες είναι πρωτότυπο, πρέπει να έχεις στα χέρια σου το κατάλληλο state of the art, δηλαδή την μελέτη των προηγουμένων και τις αντίστοιχες δημοσιεύσεις (paper, journals) και συνηθίζεται να καταθέτεις εσύ δικό σου paper ή πατέντα για να επικυρώσεις την δουλειά σου στο επιστημονικό κοινό για να μην πάρει κάποιος άλλος τα εύσημα. Το paper σου (ή αντίστοιχα η πατέντα) θα περάσει από τα χέρια πολύ αυστηρών κριτών/ reviewers που θα κρίνουν αυτοί κατά πόσο αυτό που γράφεις/έκανες είναι πρωτότυπο.
Είναι συνεπώς λογικό, όταν γράφει ένας σχεδιαστής και έμπορος ότι το μηχάνημα που έφτιαξε είναι πρωτότυπο και κανένας άλλος δεν το έχει κάνει, να δεχτεί κριτική. Αυτά για να είμαστε ακριβείς και για να μπαίνουν τα πράγματα στην θέση τους.

Last edited by a moderator:
σβηστηκαν μηνυματα

συνεχιζουμε απο κει που το αφησαμε ? ο Κος Τζωρτζακης ειμαι σιγουρος αφου προκειται για κατασκευαστης και πωλητης των υλικων που θα χρησιμοποιηθουν για την υλοποιηση του project θα ειναι ανοικτος σε ολες τις καλοποροαιρετες κριτικες απο οπου και αν προερχονται

Last edited:
σβηστηκαν μηνυματα

συνεχιζουμε απο κει που το αφησαμε ? ο Κος Τζωρτζακης ειμαι σιγουρος αφου προκειται για κατασκευαστης και πωλητης των υλικων που θα χρησιμοποιηθουν για την υλοποιηση του project θα ειναι ανοικτος σε ολες τις καλοποροαιρετες κριτικες απο οπου και αν προερχονται

Ναι εφόσον κρίνατε κάποια πράγματα και ομολογουμένως με ορθό τρόπο , ας είναι κι έτσι , κάλλιο αργά παρά ποτέ
Μονο σάς παρακαλώ μιά σημείωση πολύ σημαντική διά τήν τάξη και τήν ουσία περί κέρδους :
Την στιγμή που πρόκειται να αναρτήσω το πλήρες ηλεκτρονικό σχέδιο , ενώ θα απαντήσω σε κάθε απορία που θα διατυπωθεί (κατασκευαστικές λεπτομέρειες κτλ), εύκολα κανείς μπορεί να καταλάβει οτι ο οποιοσδήποτε αποφασίσει να
κατασκευάσει το κτήνος Multimode 813 , ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΥΛΙΚΑ ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ ΚΙ ΑΓΑΠΑ
Ευχαριστώ

Αντε παιδια.
Ειμαστε και μερικοι που περιμενουν με ενδιαφερον την ουσια του θεματος.

Τωρα εγω φταίω?
Από oτι κατάλαβα δεν εμεινε τιποτα εδω μεσα
και τι θα διαβασουμε εμεις που ειχαμε πάει ταξιδάκι:SFGSFGSF:

Καλά τα βαλατε με τον ανθρωπο που ηθελε να δώσει στη δημοσιοτητα τη κατασκευη του?
Αντικειμενικά τωρα...μονο ο Μανώλης πουλάει υλικά???
problemo
Ναι καλά περιμενε τωρα να σου πει

Y.Γ. τουλάχιστον η πορεία του κάθε ενός δειχνει το τροπο σκέψης και λειτουργίας του και οσοι εχουν κάποια χρόνια στο χώρο εχουν βοηθηθεί χωρίς να δώσουν δεκάρα από τον ΜΤΖ

Ενδιαφερον thread..ξεκαθαρισα καποια πραγματα στο μυαλο μου..εγω παντως δε βλεπω κατι κακο ακομα και να κομπασει καποιος για το οτι δε πηρε δεκαρα εφοσον προσφερει κατι στην κοινοτητα..δηλαδη αμα εγω στο μαγαζι μου μαθω καποιον την δουλεια οπως τοχω ηδη κανει, να μη ψιλοκοκορευτω οτι τον εμαθα καποιον και μπορει να βγαζει το ψωμι του??...Ρε παιδια σα μωρα κανουμε μερικες φορες..ουφ...θεωρια επι θεωριας και κοντρα θεωρια ως απαντηση στην θεωρια...μαλιστα..i rest my case..
θα θελα παντως να μαθω την συνεχεια του project!

Πολλοί θα θέλαμε και νομίζω έχουμε την κρίση να μελετάμε, να σχεδιάζουμε και τέλος να επιλέγουμε τον τρόπο υλοποίησης ενός project...

Ακριβως... Δε νομιζω να ναι κανενας χαζος.. Ολοι αστερια ειμαστε.. Εκαστος στο ειδος του βεβαια....

Τασο δεν ανοιγεις το αλλο γιατι εδω μεσα υπάρχουν κακά πνευματα?:SFGSFGS5:

Στη συγκεκριμένη περίπτωση κατέληξα να ασχολούμαι περισσότερο να απαντάω σε μηνύματα και να γράφω αναφορές παρά να κάνω ουσιαστικό troubleshooting. Θα με συγχωρέσεις αλλά δε προλαβαίνω να καλώ και παπάδες για αγιασμούς :D
Καλή συνέχεια.