8G Pioneer --- Σχόλια Εντός

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: 8G Pioneer --- Σχόλια Εντός

Εγώ πάλι γιατί έχω την εντύπωση πως όλα αυτά τα πέρι Premium είναι θέμα marketing ? Δηλαδή η προηγούμενες 7ης γενιάς ήταν πιο προσιτές ?

Και δεν μιλάω σε απόλυτες τιμές γιατί αυτές πέφτουν συνεχώς. Μιλάω σε σχέση με τον ανταγωνισμό.

Κοίταξε Γιώργο η Pioneer κράτησε τις τιμές περίπου στα ίδια επίπεδα με πέρσι ενώ οι υπόλοιποι μείωσαν τις τιμές μέχρι και 50%!

παιδες εγω το βλεπω ως εξης.

αν η pioneer βγαλει καλυτερα μηχανηματα θα πεσουν οι τιμες των προηγουμενων μοντελων αλλα εαν κατσει και πει οτι αφου πουλαω γιατι να την αλλαξω,απλα μπορει να βαζει-βγαζει π.χ ηχεια ,pip και στην ουσια ειναι η ιδια μηχανη τοτε την κατσαμε.
βεβαια καποια στιγμη θα πεσουν, αλλα το παιγνιδι θα παιχτει στα μαγαζια που οταν ενα προιον πουλαει κανουν μεγαλες παραγγελιες,μειωνουν το ποσοστο κερδους,το βαζουν κραχτη κτλ αλλα ποσο?

αλλα μεχρι τοτε εχουμε καιρο και μεχρι τοτε φιλοι μου καλα κρασια

υ.γ να δουμε τι θα πουν και οι αλλοι panny και samsung
:ernaehrung004:

Θα συμφωνήσω ΑΠΟΛΥΤΑ με τους Rivers, Γιώργη Χατζηδάκη, g10rg0s, georget, akren οι οποίοι μιλούν βάση επιχειρημάτων και βάση της πραγματικότητας!

Η οποία πραγματικότητα λέει οτι επειδή ζούμε στην Ελλάδα, προσαρμοζόμαστε με τα δεδομένα της εποχής και καλύπτουμε τις ανάγκες μας σύμφωνα με τα θέλω μας κι όχι σύμφωνα με αυτά που προστάζουν οι καιροί!
Επίσης, νομίζω οτι όταν μια Pioneer λέει,
it doesn't matter how many pixels you have, it's what you do with them!!
και
όταν όλος ο έντυπος τύπος συμφωνεί οτι μέρχρι και τις 50 ίντσες ΔΕΝ υπάρχει ουσιαστική διαφορά ανάμεσα στα 1080p και στα 720p όταν βλέπουμε τηλεόραση σε απόσταση μεγαλύτερη των 2 μέτρων και οτι αυτή η διαφορά ΔΕΝ είναι ορατή με το ανθρώπινο μάτι τότε πιστεύω οτι κάθε άλλη συζήτηση είναι περιττή!

υ.γ by the way, πρόσφατα άνθρωπος που είναι κάτοχος του dila αγόρασε την 5080xd!
λέτε να μην του έφταναν ή επειδή είχε τον dila λυπήθηκε να δώσει άλλα 1000 ή και 2000 για να πάρει την Full HD?
απλά ήξερε οτι το απαράδεκτο σήμα της Ελληνικής τηλεόρασης ΔΕΝ θα δείξει ποτέ σωστά στην Full HD ακόμα κι αν αυτή είναι η Pioneer!!!

υ.γ2 Κύριε Μανιάτη-bye-(και σε περίπτωση που δεν το προσέξατε) μετά χαράς μου σας λέω οτι στο συγκεκριμένο θέμα αν και θα έπρεπε να είχατε πάρει ήδη θέση- ή κάποιος άλλος διαχειριστής- καθότι θίχτηκε συμφορουμίτης με ειρωνικά σχόλια πράγμα που απαγορεύεται απο τους κανονισμούς τελικά δεν χρειάστηκε καθότι δόθηκε λύση εκ των έσω!

-bye-

ρε παιδιά και τι περιμένουμε τότε άδικα τόσους μήνες για την full hd 1080???
αμα ειναι να βλπω τις ειδησεις πιο χάλια με την 1080 τότε τι να την πάρουμε..??????
Εμένα οι ειδήσεις ο καιρός και οι διαφημισεις με νοιάζουν!!!!!!!οχι οι ταινιες με full HD..!!!!
A...ξέχασα....και το "παραέντε" με νοιαζει με τη θεοπούλα...δεν θέλω να το χαλάσω με την 1080........
ρεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε..........για γέλια ειμαστε.......

Φίλε Γιώργο καλό θα είναι να καταλάβεις οτι το 1080p δεν έχει διαφορά απο το 720p στο ανθρώπινο μάτι σε απόσταση θέασης άνω των 2 μέτρων και ειδικά με την συγκεκριμένη τηλεόραση!
Ε πως θα γίνει δηλαδή άμα δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε?

Re: Απάντηση: 8G Pioneer --- Σχόλια Εντός

Φίλε Γιώργο καλό θα είναι να καταλάβεις οτι το 1080p δεν έχει διαφορά απο το 720p στο ανθρώπινο μάτι σε απόσταση θέασης άνω των 2 μέτρων και ειδικά με την συγκεκριμένη τηλεόραση!
Ε πως θα γίνει δηλαδή άμα δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε?

Γιατι το λές σε εμένα και δέν κάνετε παράπονα σε όλες αυτες τις εταιρίες που τις κατασκευαζουν...????
Γιατί δέν τους λέτε οτι άδικα τις φτιαχνουν???

Οι ανθρωποι που παιρνουν Full HD κανουν πολυ καλα, θελουν να ειναι μεσα στις εξελιξεις , να βλεπουν Blu Ray κτλ.

Αυτοι που παιρνουν HD Ready παλι σωστα πραττουν , θελουν να βλεπουν DVD , τηλεοπτικο σημα κτλ. οποτε τα παραπανω pixel τους ειναι αχρηστα.

Με λιγα λογια ο καθενας ας αποφασισει κατα βουληση και ας μην βγαζει βιαστικα συμπερασματα γι' αυτους που δεν ακολουθησαν τον ιδιο δρομο. Δεν ειμαστε ολοι ιδιοι.-bye-

και τέλοσπαντων...τυφλος δεν είμαι....βλέπω καθημερινα πως είναι μια εικόνα με 1.000.000 pixels και πώς ειναι μια εικονα των 2.000.000........
Τώρα αν κάποιοι προσποιουντε οτι ειναι τα ίδια...εγώ σταματάω εδώ...
προσβάλω την αντηληψη μου με το να συνεχίζω....

Οι ανθρωποι που παιρνουν Full HD κανουν πολυ καλα, θελουν να ειναι μεσα στις εξελιξεις , να βλεπουν Blu Ray κτλ.

Αυτοι που παιρνουν HD Ready παλι σωστα πραττουν , θελουν να βλεπουν DVD , τηλεοπτικο σημα κτλ. οποτε τα παραπανω pixel τους ειναι αχρηστα.

Με λιγα λογια ο καθενας ας αποφασισει κατα βουληση και ας μην βγαζει βιαστικα συμπερασματα γι' αυτους που δεν ακολουθησαν τον ιδιο δρομο. Δεν ειμαστε ολοι ιδιοι.-bye-

Γειά σου ρε Γιανναρε...τώρα μιλησες σωστά....
αυτό ακριβώς θέλω και εγω...
δεν με ενδιαφέρει να δω κάποια διαφορά στα συμβατά κανάλια και DVD(άσχετα που δέν βλέπεις διαφορά οτι και να έχεις),εμένα με ενδιαφέρει να βλέπω την διαφορά εκεί που μπορώ να την δώ....
Δηλαδη μια καλυτερη εικόνα πλέον την βλεπεις μόνο σε HD η σέ blue ray....τέλος....

η ταπεινη μου γνωμη και σε συνδυασμο με οτι εχω διαβασει το συμπερασμα μου ειναι το εξης:
μεχρι και 50 ιντσες(δεν λεω παραπανω να μην υπερβαλω)η διαφορα 720p&1080p ειναι απο μηδαμινη εως ανυπαρκτη..!!!
απο τις 50 και πανω το συζηταμε με αναλογες συνθηκες(αποσταση,πηγη,μεσω προβολης κτλ.)
μεχρι και παιδια απο το forum που ασχολουνται με videoprojector(κορυφαιους και πανακριβους)σε εκτεταμενα και σοβαρα τεστ που εχουν κανει δεν τους εχουν τρελλανει οι διαφορια αναμεσα στις 2 αναλυσεις.
τωρα εαν με τα ιδια λεφτα-και κατι παραπανω-μπορεις να παρεις μια fullhd αντι hdready νομιζω οτι λογικα θα προτιμισεις την fullhd.εαν ομως παρω μια fullhd για να καμαρωνω το λογοτυπο της και να χασω μια καλυτερη συνολικα εικονα απο μια hdready φυσικα θα προτιμησω την 2ρη..

Απάντηση: Re: Απάντηση: 8G Pioneer --- Σχόλια Εντός

Γιατι το λές σε εμένα και δέν κάνετε παράπονα σε όλες αυτες τις εταιρίες που τις κατασκευαζουν...????
Γιατί δέν τους λέτε οτι άδικα τις φτιαχνουν???

Γιατί οι εταιρίες κατασκευάζουν τηλεορασάρες για σοβαρές χώρες κι όχι για το Ελλαδιστάν που το σήμα μας είναι ισάξιο με συμπιεσμένο χιόνι άσπρο και παχύ της μάνας του καμάρι !

Και αν το καλοσκεφτείς, ναι θα μπορούσαμε να κάνουμε παράπονα στις εταιρίες λέγοντας τους οτι η διαφορά ανάμεσα στο 1080p και το 720p θα έπρπε να είναι σαφέστατα πιο εμφανής!

Και στην ουσία έμμεσα κάνουμε παράπονα!
Πως?
Απλά δεν αγοράζουμε κάποιες μάρκες τα προϊόντα των οποίων δεν μας καλύπτουν.

Γι αυτό και στην αντίθετη περίπτωση,
όταν η Hd ready μιας εταιρίας μας καλύπτει ΚΑΙ με το παραπάνω σε θέαση HD υλικού,
ε τότε γίνεται δικαιολογημένα χαμός με τα προϊόντα της!:firstprize:

Με αφορμή αυτά που είπε ο Petran το γνωστό link.

To p, or not to p ?

το οποίο περιέχει ένα πολύ χρήσιμο σχεδιάγραμμα .

Σύμφωνα με το διάγραμμα διαφορά μεταξύ 720p κ 1080p σε μία οθόνη 50'' αρχίζεις να ξεχωρίζεις όταν πλησιάζεις στα 3 μέτρα, ενώ οι σημαντικές διαφορές φαίνονται στα 2 μέτρα.

:worshippy:
Με αφορμή αυτά που είπε ο Petran το γνωστό link.

To p, or not to p ?

το οποίο περιέχει ένα πολύ χρήσιμο σχεδιάγραμμα .

Σύμφωνα με το διάγραμμα διαφορά μεταξύ 720p κ 1080p σε μία οθόνη 50'' αρχίζεις να ξεχωρίζεις όταν πλησιάζεις στα 3 μέτρα, ενώ οι σημαντικές διαφορές φαίνονται στα 2 μέτρα.

Άχ ρε Γιώργη....ώρες ώρες μάς στέλνεις πολυ αδιάβαστους....που πήγες και το ξέθαψες αυτο...:worshippy::worshippy::worshippy:

Τα λέει όλα με το όνομα τους,τα υπέρ και τα κατά του κάθε ενός ξεχωριστά....
Τώρα σχετικά με το συμπέρασμα του....

In conclusion: If you are a videophile with a properly setup viewing room, you should definitely be able to notice the resolution enhancement that 1080p brings. However, if you are an average consumer with a plasma on the far wall of your family room, you are not likely to be sitting close enough to notice any advantage.

Έγω πάντως παιδιά είμαι σιγουρα στους πρώτους του παραπάνο άρθρου...
2-3 μετρα είναι όντως το δικό μου όριο θέασης στο δωμάτιο μου...
Οπότε νομίζω οτι σαφώς θα ειναι καλύτερα να πάρω την 1080p.
Ένα τελευταίο...στο PC μου έχω μία πολύ καλή eizo 21"(1200ευρώ),η απόσταση θέασης μου ειναι περίπου 1 μέτρο,όταν αλλάζω ανάλυση απο 1280 σε 1600 βλέπω δραματική διαφορά,όπως επίσης όταν αλλάζω απο 1600 σε 1920 άσχετα που η κάρτα γραφικών φτάνει στα όρια της απόδοσης της επεξεργάζοντας μια τοσο καλη εικονα και δεν αντέχει....
Όμως...αυτο που ήθελα να πώ είναι........αν εγώ προσωπικά βλέπω μία τόσο μεγάλη διαφορά σε μια οθόνη 21"....τότε τη διαφορά θα βλέπω σε μία 50" απο σχεδόν την ίδια απόσταση....!!!!!!!(1 μετρο σε 21",ειναι ανάλογο με τα 2-3 μέτρα στις 50")

Και τέλος....κακά τα ψέματα..αλλά μιλάμε για ότι πιο κορυφαίο υπάρχει στην αγορά,δηλάδη με την 508XD έχεις κάτι το τέλειο σαν εικόνα,και αν δεν είχες προηγουμένος αγοράσει κατι τόσο καλό και πάρεις ξαφνίκα αυτην...θα νομίζεις οτι έχεις μπροστα σου ένα θαύμα....:award::award:

Απλά εγώ λόγο των αναγκών μου προτιμάω το ένα μικρό σκαλάκι πιο πανω....:ernaehrung004:

ρε συ geosoy καταλαβες τι σου λεει το αρθρο?f you are a videophile with a properly setup viewing room

θετει προυποθεση οτι εχεις φτιαξει ενα δωματιο μονο για αυτο τον σκοπο ενα cinema room να πουμε,ξερει κανεις μας τι σημαινει αυτο?

δεν εννοει το καθιστικο μας.

Last edited:
Όπως πολύ σωστά είπε ο Γιάννης, ο καθένας κανονίζει την πορεία του σύμφωνα με τα θέλω του και τις προτιμήσεις του.
Λοιπά σχόλια περιττεύουν!

i don't get it, how can a 480p picture be better from further away than 1080i or 720p???????? can it be that the figures are inadvertently inverted? in my logic a 1080i/p should be better from further away than a 480i/p, no? and the closer one gets to the screen the better the higher rez pic get, no??? the graph suggest the exact opposite…., @ least to me and my logic…

μια ευλογη απορια απο το ιδιο link.

και εννοει το παιδι οτι πως ειναι δυνατον να βλεπω mega π.χ η μια κακογραμμενη ταινια απο κοντα?

Όπως πολύ σωστά είπε ο Γιάννης, ο καθένας κανονίζει την πορεία του σύμφωνα με τα θέλω του και τις προτιμήσεις του.
Λοιπά σχόλια περιττεύουν!

τιποτα το προσωπικο απλα βοηθαμε με τον τροπο μας (ετσι τουλαχιστον θελω να πιστευω):ernaehrung004:

Απάντηση: Re: Απάντηση: 8G Pioneer --- Σχόλια Εντός

τιποτα το προσωπικο απλα βοηθαμε με τον τροπο μας (ετσι τουλαχιστον θελω να πιστευω):ernaehrung004:

έτσι έτσι...:ernaehrung004:

ρε συ geosoy καταλαβες τι σου λεει το αρθρο?f you are a videophile with a properly setup viewing room

θετει προυποθεση οτι εχεις φτιαξει ενα δωματιο μονο για αυτο τον σκοπο ενα cinema room να πουμε,ξερει κανεις μας τι σημαινει αυτο?

δεν εννοει το καθιστικο μας.

Εννοεί οτι θεωριτικά θα έχεις φτιάξει το σύστημα σου με μια τουλαχιστων πηγή 1080p,δηλαδή ενα HD,bluray,ή PC.
Όμως αν δεν έχεις κατι απο αυτά και περιμένεις να δείς απο τα συμβατα καναλια μεγαλη ανάλυση τότε καλύτερα να πάς σε 720p,αυτο εννοέι......

"Τα συμβατα κανάλια δέν έχουν ούτε κάν 720p ανάλυση,εχουν πολυ πιο μικρή,οπότε μια TV με μεγάλη ανάλυση είναι αναγκασμένη να δείχνει τα μικρής ανάλυσης σήματα με τις λεπτομέριες τους,δηλάδη με μία TV 720p δέν βλέπεις τις λεπτομέριες και τις ατέλιες που σου δείχνει η 1080p....δηλαδή η 720p απλά σου δείχνει μια θολή εικόνα χωρίς τις λεπτομέριες τις σκιές και τα μικροπίξελ,και όταν βλέπεις αυτές τις λεπτομέριες με μια 1080 νομίζεις οτι δέν έχει καλή ποιότητα,αυτό είναι όλο,και όντως ισχύει οτι εάν δέν έχεις σκοπό να βλέπεις σήματα των 1080p τότε να μήν την πάρεις καθόλου...."

Υ.Γ. Αυτά μόλις μου τα είπε τεχνικός φίλος μου,ο οποίος ασχολείται και έχει φτιάξει πολλά συστήματα με 42" και 50" της PIONEER.....

Απάντηση: Re: 8G Pioneer --- Σχόλια Εντός

μια ευλογη απορια απο το ιδιο link.

και εννοει το παιδι οτι πως ειναι δυνατον να βλεπω mega π.χ η μια κακογραμμενη ταινια απο κοντα?

Γιατί αν κάτσεις πιο μακριά θα έχεις καλύτερη ποιότητα εικόνας ? Όχι φυσικά, απλά θα βλέπεις λιγότερες λεπτομέρειες/ατέλειες.

Το σχεδιάγραμμα περιγράφει από ποιά απόσταση αρχίζουν να γίνονται οι λεπτομέρειες ορατές ανάλογα με την ανάλυση και το μέγεθος της οθόνης.