Re: Απάντηση: 8G Pioneer --- Σχόλια Εντός
:worshippy:
Με αφορμή αυτά που είπε ο Petran το γνωστό link.
To p, or not to p ?
το οποίο περιέχει ένα πολύ χρήσιμο σχεδιάγραμμα .
Σύμφωνα με το διάγραμμα διαφορά μεταξύ 720p κ 1080p σε μία οθόνη 50'' αρχίζεις να ξεχωρίζεις όταν πλησιάζεις στα 3 μέτρα, ενώ οι σημαντικές διαφορές φαίνονται στα 2 μέτρα.
Άχ ρε Γιώργη....ώρες ώρες μάς στέλνεις πολυ αδιάβαστους....που πήγες και το ξέθαψες αυτο...:worshippy::worshippy::worshippy:
Τα λέει όλα με το όνομα τους,τα υπέρ και τα κατά του κάθε ενός ξεχωριστά....
Τώρα σχετικά με το συμπέρασμα του....
In conclusion: If you are a videophile with a properly setup viewing room, you should definitely be able to notice the resolution enhancement that 1080p brings. However, if you are an average consumer with a plasma on the far wall of your family room, you are not likely to be sitting close enough to notice any advantage.
Έγω πάντως παιδιά είμαι σιγουρα στους πρώτους του παραπάνο άρθρου...
2-3 μετρα είναι όντως το δικό μου όριο θέασης στο δωμάτιο μου...
Οπότε νομίζω οτι σαφώς θα ειναι καλύτερα να πάρω την 1080p.
Ένα τελευταίο...στο PC μου έχω μία πολύ καλή eizo 21"(1200ευρώ),η απόσταση θέασης μου ειναι περίπου 1 μέτρο,όταν αλλάζω ανάλυση απο 1280 σε 1600 βλέπω δραματική διαφορά,όπως επίσης όταν αλλάζω απο 1600 σε 1920 άσχετα που η κάρτα γραφικών φτάνει στα όρια της απόδοσης της επεξεργάζοντας μια τοσο καλη εικονα και δεν αντέχει....
Όμως...αυτο που ήθελα να πώ είναι........αν εγώ προσωπικά βλέπω μία τόσο μεγάλη διαφορά σε μια οθόνη 21"....τότε τη διαφορά θα βλέπω σε μία 50" απο σχεδόν την ίδια απόσταση....!!!!!!!(1 μετρο σε 21",ειναι ανάλογο με τα 2-3 μέτρα στις 50")
Και τέλος....κακά τα ψέματα..αλλά μιλάμε για ότι πιο κορυφαίο υπάρχει στην αγορά,δηλάδη με την 508XD έχεις κάτι το τέλειο σαν εικόνα,και αν δεν είχες προηγουμένος αγοράσει κατι τόσο καλό και πάρεις ξαφνίκα αυτην...θα νομίζεις οτι έχεις μπροστα σου ένα θαύμα....:award::award:
Απλά εγώ λόγο των αναγκών μου προτιμάω το ένα μικρό σκαλάκι πιο πανω....:ernaehrung004: