8G Pioneer --- Σχόλια Εντός

απλα λεγαμε οτι θα ερθει πολυ ακριβοτερα,δεν ειναι καθολου λιγα.

Μήν μπερδεύεστε παιδιά....για την LX508D μιλάγαμε οτι θα είναι ακριβή,οχι την απλή 508XD....
Πολύ ακριβή η τιμη 4000 για την 508XD...

Μήν μπερδεύεστε παιδιά....για την LX508D μιλάγαμε οτι θα είναι ακριβή,οχι την απλή 508XD....
Πολύ ακριβή η τιμη 4000 για την 508XD...

αμα εχεις να διαλεξεις κατι που το ενα ειναι καλυτερο απο το αλλο(και τελικα τιποτα δεν θα παρουμε) ας μπερδευτουμε και λιγακι:firstprize:

Πάντως θα ήθελα να προσθέσω κατι σχετικά με το link που έδωσε ο g10rg0s....
http://www.carltonbale.com/2006/11/1080p-does-matter/

παράγραφος 7'...

Looking at this chart, it is apparent that 1080p is the lowest resolution to fall within the recommended seating distance range. Any resolution less than 1080p is not detailed enough if you are sitting the proper distance from the screen. For me and many people with large projection screens, 1080p is the minimum resolution you'd want.
In fact, you could probably even benefit from 1440p. If you haven't heard of 1440p, you will.
It is part of the HDMI 1.3 spec, along with 48-bit color depth, and will probably surface for the public in 2009 or so.

Αυτό που ήθελα να τονίσω κατα την ταπινη μου γνώμη είναι οτι όντως η καλή ανάλυση παίζει ρόλο σε αυτούς που θέλουν πραγματική ποιότητα,και όπως λεει και το άρθρο παραπάνω....η 1080 ανάλυση είναι το λιγότερο για κάποιον απαιτιτικό που θέλει ποιότητα,και θέλει επίσης να κάθεται στήν σωστή απόσταση και όχι να κάθεται μακρύτερα για να μήν μπορεί το μάτι του να εντοπίσει τις λεπτομέριες.....
Επίσης....μας προετιμάζει για ακόμα μεγαλύτερες αναλύσεις,που σημαίνει οτι οι κατασκευαστές προσπαθούν όσο πιο πολύ γίνεται να βελτιώνουν τις αναλύσεις-ποιότητα........

Υ.Γ. Εγώ προσωπικά δεν θα ήθελα για 1000 ευρώ λιγότερα να έμενα πολύ πίσω στην ποιότητα και στην τεχνολογία...έστω για 2-3 χρόνια απο τώρα που σχεδόν όλα θα παίζουν με 1080...
Υ.Γ.2. Μήν προβληματίζεστε για τα συμβατά σήματα χαμιλής ανάλυσης,το σήμα της 1080 μετατρέπεται για να δείχνει και τα χαμιλής ανάλυσης εξ'ισου καλα....

"Τα συμβατα κανάλια δέν έχουν ούτε κάν 720p ανάλυση,εχουν πολυ πιο μικρή,οπότε μια TV με μεγάλη ανάλυση είναι αναγκασμένη να δείχνει τα μικρής ανάλυσης σήματα με τις λεπτομέριες τους,δηλάδη με μία TV 720p δέν βλέπεις τις λεπτομέριες και τις ατέλιες που σου δείχνει η 1080p....δηλαδή η 720p απλά σου δείχνει μια θολή εικόνα χωρίς τις λεπτομέριες τις σκιές και τα μικροπίξελ,και όταν βλέπεις αυτές τις λεπτομέριες με μια 1080 νομίζεις οτι δέν έχει καλή ποιότητα,αυτό είναι όλο,και όντως ισχύει οτι εάν δέν έχεις σκοπό να βλέπεις σήματα των 1080p τότε να μήν την πάρεις καθόλου...."

Υ.Γ. Αυτά μόλις μου τα είπε τεχνικός φίλος μου,ο οποίος ασχολείται και έχει φτιάξει πολλά συστήματα με 42" και 50" της PIONEER.....

Παιδιά αυτό γιατί δέν το σχολίασε κανένας...???:flipout:
Μήπως δέν χριάζεται σχόλιο κάτι που έχει πεί ένας τεχνικός με πολύ μεγάλη εμπειρία στο συγκεκριμένο θέμα....????:flipout::flipout::flipout:

Τι να σχολιασουμε δηλαδη? Εδω ο ανθρωπος το λεει ξεκαθαρα οτι μια tv που δεν ειναι 1080 θα εχει καλυτερο οπτικο αποτελεσμα σε τηλεοπτικο σημα απο μια που ειναι 1080. Και οποιος δεν τον ενδιαφερει το 1080 ας μην την πάρει.

Τι λετε ρε παιδια...
Εδω στις 110 ιντσες ειναι δυσκολο να δεις διαφορες μεταξυ 720P- 1080p (σε αποσταση που δεν φαινονται τα πιξελ), θα φανει διαφορα στις μικρες ιντσες της tv??
Ξεχασατε το συγκριτικο που ειχαμε κανει παλαιοτερα?
Μην τσιμπατε απο μαρκετινιστικα δολωματα...

Απάντηση: Re: 8G Pioneer --- Σχόλια Εντός

Πάντως θα ήθελα να προσθέσω κατι σχετικά με το link που έδωσε ο g10rg0s....
http://www.carltonbale.com/2006/11/1080p-does-matter/

παράγραφος 7'...

Looking at this chart, it is apparent that 1080p is the lowest resolution to fall within the recommended seating distance range. Any resolution less than 1080p is not detailed enough if you are sitting the proper distance from the screen. For me and many people with large projection screens, 1080p is the minimum resolution you'd want.
In fact, you could probably even benefit from 1440p. If you haven't heard of 1440p, you will.
It is part of the HDMI 1.3 spec, along with 48-bit color depth, and will probably surface for the public in 2009 or so.

Το θέμα είναι πως δεν ξέρω ανθρώπους που χρησιμοποιούν τις συνιστώμενες αποστάσεις (με τηλεόραση). Για παράδειγμα εγώ που θα βλέπω από τα 5 μέτρα χρειάζομαι τηλεόραση 80'' για να δω διαφορά με τα 1080p. Στην δικιά μου περίπτωση η αγορά της LX εκτός από αδύνατης οικονομικά είναι και άχρηστη, γιατί από τα 5 μέτρα θα βλέπω τις ίδιες λεπτομέρειες είτε με 720p είτε με 1080p. Η αγορά της LX συνίσταται σε αυτούς που θα βλέπουν από τα 2-3 μέτρα σε μια τηλεόραση 50'' και θα χρησιμοποιούν 1080p πηγή.

Όσον αφορά τον φίλο σου τεχνικό, αυτά που λέει είναι αυτονόητα και για αυτό υποθέτω δεν τα σχολίασε κανείς.

Re: Απάντηση: Re: 8G Pioneer --- Σχόλια Εντός

Όσον αφορά τον φίλο σου τεχνικό, αυτά που λέει είναι αυτονόητα και για αυτό υποθέτω δεν τα σχολίασε κανείς.

Εγω παλι νομιζω οτι το forum αυτο παρεχει πληροφοριες που η συντριπτικη πλεοψηφια των "τεχνικων" αγνοει.

Re: Απάντηση: Re: 8G Pioneer --- Σχόλια Εντός

Εγω παλι νομιζω οτι το forum αυτο παρεχει πληροφοριες που η συντριπτικη πλεοψηφια των "τεχνικων" αγνοει.

Και μάλιστα με απλό και κατανοητό τρόπο και απόλυτα χρηστικές!

Α! να μην ξεχάσω και την παντελή έλλειψη κάποιου οφέλους από μέρους των συμφορουμιτών...

:grinning-smiley-043

Τι λετε ρε παιδια...
Εδω στις 110 ιντσες ειναι δυσκολο να δεις διαφορες μεταξυ 720P- 1080p (σε αποσταση που δεν φαινονται τα πιξελ), θα φανει διαφορα στις μικρες ιντσες της tv??

+1000

Μην ψαρώνετε με ότι λέει ο κάθε "τεχνικός" που μπορεί πριν 2 χρόνια να έφτιαχνε πλυντήρια και τώρα το γύρισε σε HD... (εντάξει υπάρχουν και εξαιρέσεις στον κανόνα απλά για να τον επιβεβαιώνουν)

Τι λετε ρε παιδια...

+10.000

καλα τα pdfακια των εταιριων και των διαφορων τεχνικων αλλα, εμενα τα ματια μου αλλα βλεπουν και τα φορουμ επισης.

Last edited:
Σίγουρα το φόρουμ ειναι ενα μέρος συγκέντρωσης πάρα πολλών πληρωφοριών..απο πάρα πολλούς διαφορετικούς...που ο ένας συμπληρώνει το κενό του άλλου...
Ποτέ δεν θα μπορούσε κάποιος μεμονομένος να γνωρίζει πιο πολλά απο ότι γνωρίζει το σύνολο των άλλων......
Όμως....ποτέ δεν θα μπορούσαμε να πούμε οτι η θεωρία ειναι πιο σταθερή απο την πράξη,και αυτο ειναι που εχουν οι τεχνικοί...την πράξη,με την οποια καμία θεωρία δεν συγκρίνεται....
Άν είχες να διαλέξεις σε 1.000.000 γνώσεις απο θεωρίες...και 10.000 γνώσεις απο την πράξη...να είστε σιγουροι οτι θα προτιμούσατε τις 10.000...

Υ.Γ. Οταν ο φίλος μου τεχνικός μου ειπε αυτό περι 1080,και οτι αν καποιος δεν ειχε σκοπό για κατι τόσο καλο τότε να μην την επαιρνε και καθόλου...εννοούσε πραγματικά καθόλου...
δηλαδή...σαν να λέει...αν ειναι να δώσει τόσα λεφτά...δώστα για κάτι καλό...οχι για κάτι το συνητηισμενο που μπορείσ να το έχεις και με 1000-2000 ευρω....

Last edited:
Από το avforums:

Hey first Full-HD is here in Sweden now and they say it is much better than 508XD and big difference between them.
You just get much more details even from long distance and much more depth.
Even from 3m you can see the difference between LX508 and 508XD. The black is a little bit better than 508XD. But what is more important is a calibrated 508XD seems much much better than uncalibrated Full-HD LX508.

Από το avforums:

Hey first Full-HD is here in Sweden now and they say it is much better than 508XD and big difference between them.
You just get much more details even from long distance and much more depth.
Even from 3m you can see the difference between LX508 and 508XD. The black is a little bit better than 508XD. But what is more important is a calibrated 508XD seems much much better than uncalibrated Full-HD LX508.

Γιώργη δε νομίζω να χριάζεται να συγκρίνει κανείς αυτά τα δύο μοντέλα,όπως δέ νομίζω οτι υπήρχε ποτε περίπτωση να μήν είχαν διαφορές,τα 2 χιλιάρικα παραπάνω φυσικά και δεν είναι μόνο επειδη είναι 1080p.....
Απόρω όμως ο συγκεκριμένος γιατί στο τέλος αναφέρει οτι η 508XD ειναι καλυτερη οταν είναι καλιμπραρισμένη απο την ακαλιμπράριστη LX508D,τι περίμενε δηλαδή...??αφού δεν μας είπε οτι η 508XD είναι καλύτερη απο την LX508D όταν είναι κληστή..πάλι καλά.....:flipout::flipout::flipout:

Γιώργη δε νομίζω να χριάζεται να συγκρίνει κανείς αυτά τα δύο μοντέλα,όπως δέ νομίζω οτι υπήρχε ποτε περίπτωση να μήν είχαν διαφορές,τα 2 χιλιάρικα παραπάνω φυσικά και δεν είναι μόνο επειδη είναι 1080p.....
Απόρω όμως ο συγκεκριμένος γιατί στο τέλος αναφέρει οτι η 508XD ειναι καλυτερη οταν είναι καλιμπραρισμένη απο την ακαλιμπράριστη LX508D,τι περίμενε δηλαδή...??αφού δεν μας είπε οτι η 508XD είναι καλύτερη απο την LX508D όταν είναι κληστή..πάλι καλά.....:flipout::flipout::flipout:

Η μεγαλη πλακα θα ηταν να ειχε κλειστη την 508XD και ανοιχτη την LX508D και καλυτερη θα εβγαζε την πρωτη :flipout: