About Foobar2000

Απάντηση: Re: About Foobar2000

Έχω ένα προβληματάκι με το Foobar. Διαπίστωσα ότι δεν μου παίζει files που είναι 24/96 όταν το output είναι στο WASAPI (είτε event είτε push - τι είναι παλι αυτα?).
Όταν φεύγω από εκεί και παω στο Ηχεία κλπ (χωρις WASAPI) παίζει.
Χρειάζεται κατι προσθετο ή αυτα τα αρχεία δεν υποστηρίζοναι απο το WASAPI mode?
Σημειωτεον οτι παιζω μεσω USB καρτουλας σε Win7

Μάλλον η κάρτα δεν υποστηρίζει αυτή την δειγματοληψία.
Ποια είναι;
(Μην απορείς που παίζει όταν η έξοδος είναι τα ηχεία,εκεί κάνει downsampling αυτόματα.)

Η κάρτα σου υποστηρίζει 24/96? Με το wasapi παίζουν όλα κανονικά..

(.. όπως ειπώθηκε άνωθεν :) )

Ευχαριστω, δεν το ειχα σκεφτει αυτο γιατι σε αλλο setup δεν ειχε παρουσιαστει τετοιο θεμα!
προκειται για την UCA222 της Behringer.

Πάνο, πήγαινε στις επιλογές / playing / dsp manager και ζήτησε να re-sample-άρει το πρόγραμμα τα πάντα, σε κάποια ανάλυση που υποστηρίζεται από την κάρτα σου ... και 16/44.1 να το βάλεις, μια χαρά θα είναι ... εγώ αυτήν την εποχή έχω ένα νοσ ντακάκι το οποίο παίζει μια χαρά γενικότερα, το έχω εφαρμόσει και δεν με ενοχλεί τίποτε από επίπεδο ηχητικής αναπαραγωγής ...

Πάνο, πήγαινε στις επιλογές / playing / dsp manager και ζήτησε να re-sample-άρει το πρόγραμμα τα πάντα, σε κάποια ανάλυση που υποστηρίζεται από την κάρτα σου ... και 16/44.1 να το βάλεις, μια χαρά θα είναι ... εγώ αυτήν την εποχή έχω ένα νοσ ντακάκι το οποίο παίζει μια χαρά γενικότερα, το έχω εφαρμόσει και δεν με ενοχλεί τίποτε από επίπεδο ηχητικής αναπαραγωγής ...

Θεος!!
Ακριβως αυτό ήθελα, δε με νοιαζει αν ακουω 24/96 ή 16/44

Ευχαριστω, δεν το ειχα σκεφτει αυτο γιατι σε αλλο setup δεν ειχε παρουσιαστει τετοιο θεμα!
προκειται για την UCA222 της Behringer.
Η μικρούλα Behringer φτάνει μόνο μέχρι 48 KHz.
Κάνε όπως λένε τα παιδιά με τα 96/24. Resample στα 48 KHz.

Last edited:
Για όσους ασχολούνται με room correction,μετρήσεις χώρου,κλπ.,υπάρχει ένα πολύ ενδιαφέρον plug-in για το foobar που απλοποιεί πολύ την διαδικασία.

Από όσο το έψαξα,βρήκα πολύ θετικές γνώμες ανάμεσα σε χρήστες.

mathaudio-room-eq.png

Πιο αναλυτικά:

Corrects deficiencies of room acoustics (multipoint compensation).
Corrects acoustic imperfections of speakers.
Optimized for maximum accuracy of the correction.
Corrects both amplitude and phase components of frequency response.
Quells resonance peaks of frequency response while leaving the deep notches to prevent large excursions of the speaker diaphragm. Avoids the muddy sound of conventional linearizing equalizers.
Manually adjustable level of compensation allows one to reach the maximum transparency of the sound.
Supports high sample rates.
Applies 64-bit signal path throughout.
Works with USB measurement microphones (e.g. MiniDSP UMIK-1) or standard measurement microphones (e.g. NADY CM100 or Dayton Audio EMM-6).
Supports microphone calibration files.
Applies a patented method of frequency response correction.

Μπορείτε να δείτε περισσότερα εδώ:
http://mathaudio.com/

Αν γινουν ολα τα παραπάνω το τελικο αποτέλεσμα θα ειναι αθλιο. Φλατ house curve 20-20K ? σε καμια περίπτωση δεν θα ειναι της αρεσκείας κανενός.

Ασε που με τοση επεξεργασια υποψιάζομαι οτι θα απεχει πολυ απο αυτο που λεμε "φυσικός ηχος".

Αν γινουν ολα τα παραπάνω το τελικο αποτέλεσμα θα ειναι αθλιο. Φλατ house curve 20-20K ? σε καμια περίπτωση δεν θα ειναι της αρεσκείας κανενός.

Ασε που με τοση επεξεργασια υποψιάζομαι οτι θα απεχει πολυ απο αυτο που λεμε "φυσικός ηχος".

Οχι,το παραπάνω είναι παράδειγμα.
Μπορεί κανείς να ορίσει target curve όπως του αρέσει.

(Εγώ flat από 20Hz-20Khz,ούτε στους εφιάλτες μου,:flipout: )

Έχει θετικά και αρνητικά το DRC
Θεωρητικά, ένα καλό στημένο DRC μπορεί να βοηθήσει σε συγκεκριμένα σημεία ακρόασης
Τσάμπα είναι η δοκιμή είναι εύκολη

Αν σκεφτείς πόσοι φίλοι πειραματίζονται με το DRC του 5.1 τους

Αλλά κύρια πόσοι με berhringer ή ακόμα και lyngdorf etc.
Σίγουρα το DRC, είναι εάν από τα εργαλεία που αξίζει κάποιος να δοκιμάσει

Εγω αναφερομουν στο συγκεκριμενο διάγραμμα πιο πανω, που ειμαι βεβαιος οτι θα βγαζει πολυ κακο αποτέλεσμα.

Αν παραμετροποιησεις με καποιο house curve κατα Bruel & Kjaer το αποτελεσμα, ειδικα σε περιπτωσεις με μεγαλα προβληματα ακουστικης, μπορει να ειναι ως και εντυπωσιακό. Και επειδη εχει κοστος 0 ολοι μπορουν να κανουν την δοκιμη τους.

Γενικα ομως ειμαι κατα του DRC, οσες φορες και να το εχω συναντησει το αποτελεσμα δεν μου αρεσε. Μακραν καλυτερη λυση η διόρθωση του χωρου και η σωστη+εξυπνη τοποθέτηση του συστήματος.

Θεωρητικά κι' εγώ είμαι εναντίον. Και θα πρέπει να αποφεύγεται, ειδικά σε πολύ ακριβά συστήματα, όπου υπάρχει η ευχέρεια της διαμόρφωσης σωστού χώρου.

Σε οικονομικά ή μεσαίας κατηγορίας συστήματα όμως γιατί όχι;
Και σε κάθε περίπτωση ο πειραματισμός δε βλάπτει...

ρε παιδιά σε ποια ανάρτηση στο παρόν νήμα αναφέρεται το σετάρισμα για να παίζει DoP DSD;;

Μερσι!!

ρε παιδιά σε ποια ανάρτηση στο παρόν νήμα αναφέρεται το σετάρισμα για να παίζει DoP DSD;;

Μερσι!!
Κλικ το output asio .δυο κλικ το foo dsd asio και επιλεγεις το dop oxo5

Μην ξεχάσεις εκεί που γράφει dsd playback method να επιλέξεις αντί για native... dop 5 αυτά όλα στο foo dsd asio .

θέλεις, asio 2 1 2 ,sacd kai foo dsd asio δηλαδή 3 οδηγούς να προσθέσεις ....

Δύο components,όχι τρία.
Το Asio και το sacd δηλαδή.

Το DSDIFF,είναι απλώς μια ακόμα εκδοχή,δεν χρειάζεται.
Μάλιστα έχουν γίνει και συγκρίσεις μεταξύ τους,με το sacd να έχει καθαρά το προβάδισμα σε χρηστικότητα και ήχο.

Last edited: