About Foobar2000

δεν παιζει dsd ?

Unable to open item for playback (Unsupported file format):
"D:\Users\θεοφιλος\Downloads\Ultimate Sound Test @ 192kHz 24bit FLAC + DSD 2.8MHz 1bit DSF\DSD\Dayan Kai - 15 November 2012 - 01 - When You Know - 2.8MHz-DSF.dsf"
δε ξερω γιατι, εχω βαλει asio plung
ολα τα αλλα αρχεια ειναι οκ
αναπαραγωγη απο matrix ipro dac μεσω foobar

Απάντηση: δεν παιζει dsd ?

Unable to open item for playback (Unsupported file format):
"D:\Users\θεοφιλος\Downloads\Ultimate Sound Test @ 192kHz 24bit FLAC + DSD 2.8MHz 1bit DSF\DSD\Dayan Kai - 15 November 2012 - 01 - When You Know - 2.8MHz-DSF.dsf"
δε ξερω γιατι, εχω βαλει asio plung
ολα τα αλλα αρχεια ειναι οκ
αναπαραγωγη απο matrix ipro dac μεσω foobar

Δεν φτάνει μόνο το ASIO,πρέπει να κατεβάσεις κι άλλα και να το ρυθμίσεις.
Κοίταξε εδώ πρώτα για τα components και μετά συμβουλέψου το documentation του dac σου.

Re: δεν παιζει dsd ?

τα εβαλα ολα τωρα. Παιζει αλλα στο foobar ενω λεει dsd64 5645 44100hz στο dac λεει 44.1 και καμμια ένδειξη dsd

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

τα κατάφερα όλα ! οκ σας ευχαριστώ πάλι

Last edited:
Απάντηση: Re: δεν παιζει dsd ?

τα εβαλα ολα τωρα. Παιζει αλλα στο foobar ενω λεει dsd64 5645 44100hz στο dac λεει 44.1 και καμμια ένδειξη dsd

Το ρύθμισες όπως λέει το ντακ σου;
Εγκατέστησες το Asio proxy από το αρχείο sacd που κατέβασες ή μόνο το component;
Διάβασες το text που έχει μαζί;

Μετά:
Στις ρυθμίσεις του SACD στα Preferences όρισες DSD στο Asio Driver Mode;
Όρισες το μέγιστο samperate sta 352.8 στην ίδια καρτέλα;

Κοίταξε όλα τα παραπάνω και τα ξαναλέμε αν βρεις δυσκολία.

τα κατάφερα όλα ! οκ σας ευχαριστώ πάλι

:a0210:

Ολα τα φόρτωσα -Στις ρυθμίσεις του SACD στο Asio Driver Mode στο κουτακι οταν διαλεγω DSD δεν παιζει αλλα αν βαλω pcm τοτε το dac γραφει 352.8hz και παιζει ....ειναι κατι λαθος ?

Απάντηση: Re: About Foobar2000

Ολα τα φόρτωσα -Στις ρυθμίσεις του SACD στο Asio Driver Mode στο κουτακι οταν διαλεγω DSD δεν παιζει αλλα αν βαλω pcm τοτε το dac γραφει 352.8hz και παιζει ....ειναι κατι λαθος ?

Κοίταξε εδώ (post#5)

Στο παράθυρο της κάτω εικόνας,έχεις ορίσει τις τιμές σύμφωνα με τις δυνατότητες του dac σου;
(Υποψιάζομαι πως χρειάζεται η DoP ρύθμιση μιας και οι οδηγοί του Matrix δεν είναι Asio 2.2 για να παίζει Native. )

Όρισε λοιπόν DoP,παρακάτω none,παρακάτω 10 ms και στις ρυθμίσεις που ήσουν πριν ξαναβάλε DSD και δοκίμασε.

Απάντηση: Re: About Foobar2000

όλα τα έβαλα ακριβώς όπως μου προτείνεται και φαίνονται στις εικόνες -το DoP τί ειναι?

Αμ κι εγώ αυτό φοβόμουν...
Η φώτο εκεί είναι ενδεικτική,το γράφω κι από πάνω πως εκεί τα πεδία πρέπει να οριστούν σύμφωνα με τις δυνατότητες που έχει το μηχανάκι μας...
DoP=DSD over PCM,είναι η μέθοδος που χρησιμοποιούν τα πιο πολλά ντακ για να παίξουν DSD.

Γι' αυτό και πρέπει να κοιτάξεις τι λέει το μηχανάκι σου,αν κι από το λίγο που κοίταξα έτσι είναι κι αυτό,ελάχιστα άλλωστε παίζουν native ακόμα.
Βάλε DoP λοιπόν,κλπ, και πες μας.

Οκ.
Στην πρώτη φώτο,εκεί που λέει DSD Playback Method,εσύ βάλε αντί για asio native αυτό που λέει dop marker..κλπ.
Στην δεύτερη φώτο άλλαξε το PCM σε DSD στο ASIO Driver Mode.
Και δοκίμασε.

Όπως είσαι τώρα,παίζεις μεν,με μετατροπή όμως και ουσιαστικά το υπερδειγματίζεις στους 352.8 όπως κάνουμε αυτοί που δεν έχουμε DSD dac.
Αν κάνεις τις ρυθμίσεις σωστά θα εμφανίσει την δειγματοληψία του dsd το ντακ σου.

λοιπον ....στην πρωτη οκ το εκανα στη δευτερη καρτελα του sacd στο κουτακι asio driver μονο οταν επιλεγω pcm παιζει το dac και δειχνει 352.8hz αν επιλεξω dsd δεν ακουγεται μουσικη και το dac δειχνει 44.1 οπότε δεν ξερω...

Εχω ενα προβλημα με το foobar που δεν εχω καταφερει να το λυσω μεχρι τωρα.

Εχω καποια dts 5.1 (wav) μουσικης οπου προσπαθω να τα αναπαραγω με το foobar. Εχω κατεβασει στα plugins αυτο.
http://www.foobar2000.org/components/view/foo_input_dts

Ποιο ειναι το προβλημα:

Παιζει τα αρχεια, αλλα μονο σαν δικαναλο και ο ενισχυτης δειχνει απλα ενδειξη stereo. (συνδεδεμενος με οπτικη με το pc)
Στα αρχεια καθως παιζουν βλεπω οτι ειναι 6 channel.

Τα παραπανω, οταν εχω γυρισει σε output DS βασικο προγραμμα ηχου (asus xonar spdif)

Oταν δοκιμασω να επιλεξω οποιαδηποτε εξοδο wasapi, και παλι στερεο παιζουν και μαλιστα πλεον παιζουν σπαστα και αργα σαν να κολλανε (καθως και οι μπαρες απο πανω μετακινουνται αργα)

Ποτέ μεχρι τωρα δεν καταφερα να τα αναπαραγω σωστα, αλλα τωρα σκυλιασα.! :p

Μπορει να βοηθησει καποιος. ?

Το μόνο που δείχνει να λειτουργεί σε τέτοια περίπτωση,είναι αυτό αλλά δεν έχω πολυκάναλο για να το επιβεβαιώσω.
Δεν το δοκιμάζεις και να μας πεις;

Καλήσπέρα warewolf73.

Yπάρχει ένα πρόγραμμα που λέγεται MPC-HC για αυτές τις δουλειές :P

Mε αυτον δεν ακουγεται τιποτα, αν και η μπαρα προοδου δειχνει να κινειται. (ο mpc παιζει με internal lav audio)

Το μόνο που δείχνει να λειτουργεί σε τέτοια περίπτωση,είναι αυτό αλλά δεν έχω πολυκάναλο για να το επιβεβαιώσω.
Δεν το δοκιμάζεις και να μας πεις;

Θα απεγκαταστησω αυτο που εβαλα και θα δοκιμασω αυτο και θα σας πω σε λιγο. Αν και δεν πολυ καταλαβα τι ακριβως βαζω απο το zip.

Μονο το σκετο foo_input_dvda.dll που ειναι εξω απο τα folders foobar και src του zip. ?

To δοκιμασα το παραπανω αλλα τελικα ουτε αυτο τα καταφερνει.

Μεσω wasapi παιζει stereo και εκτος wasapi ο ενισχυτης τρελλαινεται και αναβοσβηνει μια stereo, μια dts surround κατα ριπας.
Απο τα ηχεια εκεινη την στιγμη ακουγεται ποτε ησυχια, πότε χρατς χρουτς, κατα τις εναλλαγες που κανει ο ενισχυτης.

Last edited:
Στο read me περιγράφει πως.
Δοκίμασες μόνο με ένα ή με διάφορα αρχεία;

Το foo_input_dvda.dll,απλώς το αντιγράφεις στα components.

Στο read me περιγράφει πως.
Δοκίμασες μόνο με ένα ή με διάφορα αρχεία;

Το foo_input_dvda.dll,απλώς το αντιγράφεις στα components.

Αυτο εκανα αλλα δοκιμασα μονο το .dll που ειναι εξω απο τα folders. Θα δοκιμασω και τα υπολοιπα μπας και...

Τιποτα...και στα υπολοιπα .dll τα ιδια και με το παλαιοτερο εφαγα και μηνυμα οτι δεν υποστηριζεται το dll λογω παλαιοτητας.

edit:

Mολις απεγκατεστησα ολα τα dts dll που δοκιμασα, και ξανα πατησα αναπαραγωγη εγινε το εξης κουφο.

Στο foobar δεν εμφανιζονται πλεον 6 μπαρες vu/peak meter αλλα δυο και ειναι μονιμα τερματισμενες και κατω αριστερα γραφει pcm stereo το foobar .

Ο ηχος ακουγεται σαν κλιπαρισμενος/παραμορφωμενος και τωρα ο ενισχυτης εμφανιζει την ενδειξη dts surround και παιζουν ολα τα ηχεια αλλα ηχος χάλια.

H μονη λυση για να ακουσω σωστα τον ηχο εστω και stereo ειναι να ξανα βαλω το αρχικο dll που ειναι στο site του foobar και υστερα να επιλεξω asus xonar εξοδο και οχι wasapi.
Φυσικα και ενα dsp downmix to sτereo για να παιρνω και ολη την πληροφορια απο τα καναλια που δεν ακουγονται.

Θα δοκιμασω στο μελλον και μεσω hdmi της καρτας γραφικων στον ενισχυτη μπας και...!

Σας ευχαριστω παιδια για την βοηθεια σας.

Υπάρχουν εξωτερικά plug-ins που να κουμπώνουν στο dark και να δίνουν καλύτερες πληροφορίες βιογραφικού ;