About Foobar2000

Re: Στήσιμο Foobar

Το εκανα κι αυτο τιποτε ολα παιζουν πουθενα error αλλα στα dsd δεν εχω ηχο και δεν κουνανε τα uvμετρα, οταν στο output δεν βαζω το dsd_asio δεν παει καθαρο σήμα dsd γινετε μετατροπή και παιζει σωστά?

Αν θυμάμαι καλα παντως το xmos του Βούλγαρου είχε πολλά θέματα μεχρι να παίξει.
Δεν έχεις άλλο receiver να δοκιμάσεις;

Παρότι έχω δει παρόμοια posts, λέω να δείξω screenshots από το σετάρισμα που έχω στο φορητό με το zuperdac και παίζει και pcm και dsd μήπως βοηθήσει καθόλου.

Στη γενική περίπτωση, στη θέση του "Zorloo USB Audio ASIO driver", πρέπει να υπάρχει το αντίστοιχο ASIO driver του DAC.

Preferences -> Output Επιλογή από το pull down "Device" δεξιά -> foo_dsd_asio όπως παρακάτω:

fb1.jpg

Preferences -> Output -> ASIO Στα ASIO drivers πρέπει να είναι τα foo_dsd_asio και το αντίστοιχο ASIO driver (Στην περίπτωσή μου το "Zorloo USB Audio ASIO driver")

fb2.jpg

Κάνουμε διπλό κλικ στο foo_dsd_asio και βγαίνει το ASIO Proxy παράθυρο.

Για DAC ή USB δέκτη που το DSD παίζει με DOP, ρυθμίζεται όπως παρακάτω (προσοχή στο πρώτο pull down πρέπει να είναι το ASIO driver του DAC μας):
fb3.jpg

Τελευταίο το:

Preferences ->Tools -> SACD

Για DAC που πρέπει να μετατραπεί σε PCM (όπως το zuperdac) ρυθμίζεται όπως παρακάτω

(και μία εξήγηση για το PCM Samplerate 176400: Βάζουμε το μεγαλύτερο ακέραιο πολλαπλάσιο του 44100 που μπορεί να παίξει σε PCM το DAC μας. Το zuperdac φτάνει τα 192000 οπότε βάζουμε 176400.)

fb4.jpg

Αυτά. Σε γενικές γραμμές δεν έχω προβλήματα με το σετάρισμα αυτό.

Εκτωρα σε ευχαριστω πολυ για τη βοηθεια σου, φυσικά με τις ρυθμισεις που προτεινεις παιζουν τα πάντα, μαλιστα στο pcm samplerate βαζω το 352800.
Αλλα στο δικό μας dac, δεν πρέπει να μετατραπεί σε PCM τουλαχιστον μετά το τελευταιο firmware που το κανει - θεωρητικά - pure dsd .
Δημητριε κάνε ενα κοπο να περασεις κι εσυ το firmware να δεις παίζει? Μπορεις πάντα να επιστρεψεις στο παλιο.

Το είχα δοκιμάσει όταν είχε βγει, έπαιζε κανονικά. Απλά έχε κατά νου ότι το soekris δεν παίζει 'pure dsd'. Το μετατρέπει εσωτερικά σε pcm για να το παίξει.
Ναι Δημητριε μου το εχεις πεί καμια αλλη ιδεα?

Aπιστευτο τα παραταω οπως λεει και ο Dim, ετσι κι αλλιως σε Pcm δουλευει, δεν θα ειχε καμια ακουστη διαφορα.
Απλα θα με στοιχειωνει το γιατι

Καλά,τώρα είδα πως το πάει ο Βούλγαρος στο .pdf του,θέλει custom mapping.

ΓŽΕ‘ΓŽΒ±Γβ€žΓŽΒ±ΓŽΒ³ΓΒΓŽΒ±Γβ€ ΓŽΒ?.jpg

Επιπλέον λέει πως:

Please check the foobar_ASIO_setup.pdf If I2SoverUSB detects DSD data, pin8 must be 3.3V

Έχεις ελέγξει το παραπάνω;

Κάτι που μπορεί να είναι off topic και συγγνώμη για αυτό. Ψάχνοντας στο store του windows 8.1 Lumia μου βρήκα μια εφαρμογή που λέγεται foobar2000 mobile. Ξέρει κανείς τίποτα για αυτή; επειδή δεν έχω πολλές γνώσεις του θέματος δεν μπορώ να την τεστάρω. Ξέρει κανείς αν αξίζει;

Κυκλοφόρησε τελευταία και κάποιοι φίλοι το εγκατέστησαν αλλά δεν έχουμε ακούσει εντυπώσεις.
Οι εκδότες είναι οι ίδιοι πάντως,το project κράτησε καιρό και φυσικά χρηματοδοτήθηκε από την κοινότητα.

Περιμένουμε εντυπώσεις αν εγκαταστήσεις!

Re: Απάντηση: About Foobar2000

Mπραβο Sok εισε τεράστιος το ειχα κάνει κι αυτό, αλλα το isolation το είχα 3,6 (μου ακουγόταν καλύτερα) επιστοφη στο 3,3 και επαιξε
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ :award::award::award:

Σε Android που τρέχω τη mobile έκδοση πάει παρά πολύ καλά. Και μάλιστα όχι σε σταθερή έκδοση αλλά στη n preview 3 στο 6p μου. Ξηλωσα τα υπόλοιπα και έχω κρατήσει μόνο αυτό. Το μόνο "αρνητικό" είναι ότι δεν παίζει ακόμη dsd αλλα δεδομένου του μικρού χώρου και ηχητικών δυνατοτήτων δεν είναι πρόβλημα.

Στάλθηκε από το Nexus 6P μου

Απάντηση: Re: Απάντηση: About Foobar2000

Το foobar mobile ειναι κι αυτο freeware?
Φυσικά. Ελπίζω μην κάνουν καμία ανοησία και το γυρίσουν σε επί πληρωμή ή με διαφημίσεις.

Στάλθηκε από το Nexus 6P μου

Το εγκατέστησα κι εγώ.
Έχει αρκετές ρυθμίσεις,το UI στην κυρίως οθόνη είναι τα απολύτως βασικά,εξώφυλλα,έχει τα εργαλεία του,κλπ.

Ηχητικά πάντως δεν με έπεισε,ψηλά είναι μια χαρά,χαμηλά όμως το άλλο player που χρησιμοποιώ είναι σαφέστατα καλύτερο.
Υπάρχει βέβαια χρόνος για αναβαθμίσεις μιας και είναι σχεδόν beta ακόμα.
Η δοκιμή ήταν με iPhone και τα γνωστά Sony.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Mπραβο Sok εισε τεράστιος το ειχα κάνει κι αυτό, αλλα το isolation το είχα 3,6 (μου ακουγόταν καλύτερα) επιστοφη στο 3,3 και επαιξε
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ :award::award::award:

:a0210::ernaehrung004:

Re: Απάντηση: About Foobar2000

To εγκατέστησα κι εγω στον octa zte κινεζο μου αλλα οντως χαμηλά ειναι χειροτερο απο το στανταρ player του κινητού