AC/DC Αφιέρωμα

Re: Απάντηση: AC/DC ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ωπ..ευχαριστω ευχαριστω...
επίσης μιας και δούλευα σε κεντρικό δισκοπωλείο της αθήνας,το οποίο έφαγε "χώμα",να υπενθυμίσω πως κυκλοφόρησαν οι δισκογραφικές δουλειές τους σε στυλ ιαπωνικών εκδόσεων...το αρνητικό είναι πως το ένα δισκάκι έχει κοντά στα 30 ευρώ..
Αν είναι αυτό που φαντάζομαι (το δισκοπωλείο), γι αυτό έχει 30 Ευρώ (και έφαγε και χώμα). :p

Re: Απάντηση: AC/DC ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Μεχρι και το "for those about to rock" ειχα ολα τα αλμπουμ σε κασετα λογω
μη κατοχηs πικ-απ.:slapface:
Αυτη τη στιγμη υπαρχει ολη η δισκογραφια σε cd!!
Θα ηθελα να την αποκτησω και σε βινυλιο!!!!! :worshippy:

Το χειρότερο δίσκο τους τον έχω ακόμη σε βινύλιο μιλάω για το flick of the switch:BXVZCBXZ6:

Απάντηση: AC/DC ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Aν και φανταζομαι οτι οι περισσοτεροι θα το γνωριζετε στο τελευταιο DVD-PLUG ME IN,εχει τοσο αρχειακο υλικο που θεωρειται MUST HAVE απο καθε φανατικο και μη του γκρουπ.ΚΟΡΥΦΑΙΑ στιγμη το τριτο DVD-BETWEEN THE CRACS,με υλικο απο συναυλια στα γυμνασιακα τους χρονια.:grinning-smiley-043

δηλαδή;

δηλαδή,αν δεν κάνω λάθος,τα εξώφυλλο αλλά και τα βιβλιαράκια με τα extras, είναι πιστά αντίγραφα των τότε εκδόσεων βινυλίου.Και επειδή απο βινύλια δεν κατέχω πολλά θα πρέπει να με βοηθήσετε.Πώς λέγεται εκείνο το χαρτάκι το οποίο βρισκόταν στην άκρη του εξωφύλλου,και το οποίο πιστοποιούσε πως πρόκειται για καλή κόπια,ιαπωνικής προέλευσης??ε κτ αντίστοιχο έχουν και τα νέα cd.Και μάλιστα τα έχει και το metropolis εξίσου ακριβά.

Πώς λέγεται εκείνο το χαρτάκι το οποίο βρισκόταν στην άκρη του εξωφύλλου,και το οποίο πιστοποιούσε πως πρόκειται για καλή κόπια,ιαπωνικής προέλευσης??ε κτ αντίστοιχο έχουν και τα νέα cd.Και μάλιστα τα έχει και το metropolis εξίσου ακριβά.

obi. :2thumb22sup:

ωπ..ευχαριστω ευχαριστω...
επίσης μιας και δούλευα σε κεντρικό δισκοπωλείο της αθήνας,το οποίο έφαγε "χώμα",να υπενθυμίσω πως κυκλοφόρησαν οι δισκογραφικές δουλειές τους σε στυλ ιαπωνικών εκδόσεων...το αρνητικό είναι πως το ένα δισκάκι έχει κοντά στα 30 ευρώ..

εδώ με 14,06 ευρώ και έξοδα αποστολής 15,25 Ε τα 5 τεμάχια . Ητοι τιμή ανα cd 17,11 Ευρώ

Για όποιον επιθυμεί να παραγγείλει από Ιαπωνία τα έξοδα αποστολής είναι

ένα cd : 10,64 Ε
2 έως 4 cds : 12,95 , δηλαδή από 3,24 έως 6,48 ανα τεμάχιο
5 cds : 15,25 δηλαδή 3,05 ανα τεμάχιο
6 cds : 17,55 δηλαδή 2,93 ανα τεμάχιο .

Η πιό συμφέρουσα περίπτωση είναι τα 5 τεμάχια ,´για να μην υπάρχει κίνδυνος επιπλέον επιβαρύνσεων με φόρους και τελωνεία .

Eυχαριστώ.Obi ονομάζεται.Μόνο που τα cd τα οποία απεικονίζονται στο link,είναι τα "απλά" remaster τα οποία πωλούνται προς 7 ευρώ,στο κέντρο της Αθήνας.Τα "obi style" δεν τα έχει στο link :chinscratch:

Eυχαριστώ.Obi ονομάζεται.Μόνο που τα cd τα οποία απεικονίζονται στο link,είναι τα "απλά" remaster τα οποία πωλούνται προς 7 ευρώ,στο κέντρο της Αθήνας.Τα "obi style" δεν τα έχει στο link :chinscratch:

τσ τσ τς . Στο λίνκ δίπλα σε κάθε cd λέει : Cardboard sleeve. Αυτό σημαίνει χάρτινο εξώφυλλο απομίμηση του Lp . Συνοδεύεται πάντοτε με OBI ( Εχω τουλάχιστον 100 τέτοια . ) :ernaehrung004:

ok.τότε συμφέρει η αγορά απο εξωτερικό... :award:

Re: AC/DC ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Oι ACDC ποτέ δεν υπήρξαν heavy metal μπάντα. Ποτέ των ποτών!

Λανσαρίστηκαν έτσι από την εταιρεία τους και τα περιοδικά του χώρου και έμελλε δυστυχώς να καταγραφούν ως τέτοιοι.
Στην ουσία ήταν μια καθαρόαιμη rock'n'roll μηχανή που φλέρταρε με το hard rock boogie.

Όλα τα άλμπουμ από την αρχή μέχρι το ''For those...'' μαρτυρούν τα παραπάνω και είναι περαν της πραγματικότητας η κατάταξή τους σε μεταλλικές λίστες. Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες θεωρητικές παραποιήσεις της μουσικής πραγματικότητας.

Όλοι οι δίσκοι με Bon Scott είναι must για δισκοθήκες πλάι από μποτίλιες, με κορυφαία όλων τα ''Let there be rock'' και ''Highway to hell''.

Απάντηση: Re: AC/DC ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Oι ACDC ποτέ δεν υπήρξαν heavy metal μπάντα. Ποτέ των ποτών!

Λανσαρίστηκαν έτσι από την εταιρεία τους και τα περιοδικά του χώρου και έμελλε δυστυχώς να καταγραφούν ως τέτοιοι.
Στην ουσία ήταν μια καθαρόαιμη rock'n'roll μηχανή που φλέρταρε με το hard rock boogie.

Όλα τα άλμπουμ από την αρχή μέχρι το ''For those...'' μαρτυρούν τα παραπάνω και είναι περαν της πραγματικότητας η κατάταξή τους σε μεταλλικές λίστες. Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες θεωρητικές παραποιήσεις της μουσικής πραγματικότητας.

Όλοι οι δίσκοι με Bon Scott είναι must για δισκοθήκες πλάι από μποτίλιες, με κορυφαία όλων τα ''Let there be rock'' και ''Highway to hell''.

Κοίτα να δεις που εμείς οι μεταλλάδες όμως τους θεωρούμε metal και τους έχουμε στηρίξει από την αρχή. Και κοίτα να δεις που οι τύποι έχουν κάτι τρελά riff καθαρά μεταλλικά όπως λες. Και κοίτα να δεις που η έννοια του metal ξεκίνησε με Led, Sabbath, Uraiah κτλ, που όμως ούτε και αυτούς θα τους έλεγες metal.

Φίλε Κώστα, το εάν οι ACDC είναι ή όχι metal δεν νομίζω ότι έχει καμμιά απολύτως σημασία. Σου αρέσουν? Μπράβο χαίρομαι γιατί μου αρέσουν και εμένα. Δεν σου αρέσουν? Δικαίωμα σου και άκου αυτά που σου αρέσουν.

Re: Απάντηση: Re: AC/DC ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Κοίτα να δεις που εμείς οι μεταλλάδες όμως τους θεωρούμε metal και τους έχουμε στηρίξει από την αρχή. Και κοίτα να δεις που οι τύποι έχουν κάτι τρελά riff καθαρά μεταλλικά όπως λες. Και κοίτα να δεις που η έννοια του metal ξεκίνησε με Led, Sabbath, Uraiah κτλ, που όμως ούτε και αυτούς θα τους έλεγες metal.

Φίλε Κώστα, το εάν οι ACDC είναι ή όχι metal δεν νομίζω ότι έχει καμμιά απολύτως σημασία. Σου αρέσουν? Μπράβο χαίρομαι γιατί μου αρέσουν και εμένα. Δεν σου αρέσουν? Δικαίωμα σου και άκου αυτά που σου αρέσουν.

Εννοείται πως μου αρέσουν.
Μεταλ δεν είναι πάντως. Μας τους φόρεσαν με τη στάμπα.
Το ίδιο πιστεύω και για τους Motorhead της πρώτης δεκαετίας, τότε που είχαν ψωμί να δώσουν. Ούτε κι αυτοί ήταν μέταλλα. Πολύυυ μετά έγιναν αφού λύγισαν κι αυτοί μπροστά στη ταμπέλα. Κι ο Lemmy φυσικά δεν χαλάστηκε.

Re: AC/DC ΑΦΙΕΡΩΜΑ

..... συμφωνώ απολύτως .... δεν είχα χρόνο να διαβάσω όλο το θρεντ, αλλά η ουσία είναι στην πρόταση αυτή .... a touch too much .... κομματάρα .....

.... Μουκ, αδελφέ, δεν μπορείς να φαντασθείς πόσο χαίρομαι που είσαι κοντά μας .....

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: AC/DC ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Εννοείται πως μου αρέσουν.
Μεταλ δεν είναι πάντως. Μας τους φόρεσαν με τη στάμπα.
Το ίδιο πιστεύω και για τους Motorhead της πρώτης δεκαετίας, τότε που είχαν ψωμί να δώσουν. Ούτε κι αυτοί ήταν μέταλλα. Πολύυυ μετά έγιναν αφού λύγισαν κι αυτοί μπροστά στη ταμπέλα. Κι ο Lemmy φυσικά δεν χαλάστηκε.

Εγώ πάντως θυμάμαι στην Αγγλία συνέντευξη του θεού Lemmy στην οποία είχαν ένα μπουκάλι Jack Daniel's και πίνανε με τον δημοσιογράφο. Σε κάποια στιγμή του λέει ο ρεπόρτερ, ''Σχεδόν το τελειώσαμε το μπουκαλάκι", και απαντάει ο Lemmy, ''Σχεδόν το τελείωσα θέλεις να πεις, εσύ πιο πολύ coca cola έχεις πιει''.
Οπότε ο έξυπνος ρεπόρτερ του επιτίθεται, " για πες μου για την ιστορία με τον τραβεστί?".
Και ήρεμα ήρεμα ο θεός απαντάει:
"What is there to tell? If he was man enough to cut his balls off, i was man enough to f**k him"

Το αν συγκαταλέγονται στο metal ή όχι, θα πρέπει νοητά να ταξιδέψουμε 30 χρόνια πίσω.
Τι είχε τότε η εποχή; ή θα ήσουν κανάς ντισκόβιος, boney-m, abba, madonna κλπ ή κανάς ποπροκ π.χ. beatles, rolling stones, και βαριά βαριά οι "περιθωριακοί" να άκουγαν κανά , deep purple, gallaher κλπ

Οι AC/DC απλά δεν ανήκουν σε καμιά από τις παραπάνω κατηγορίες. Και αν υποτίθεται ότι πλησίαζαν τις παραπάνω κατηγορίες άντε αυτό να γινόταν επί εποχής Bon Scott.
Οι AC/DC όμως δεν είναι μόνο η εποχή του Bon Scott. Τότε ήταν μόνο το ξεκίνημα. Το στίγμα δόθηκε στην μετά Bon Scott εποχή όπου το ποντεσιόμεντρο του overdrive ανέβηκε παραπάνω, τα σκηνικά αλλά και η σκηνική παρουσία παρέμπεπαν σε σαφώς metal καταστάσεις.
Συμφωνώ ότι έτσι και βγάλεις το overdrive το παίξιμο είναι boogie με rock'n roll περάσματα και δωδεκάμετρα, αλλά σε καμία περίπτωση δεν πιστεύω ότι αυτός που άκουγε π.χ. Elvis Prisley θα ακούει AC/DC ή και το αντίθετο.