Αδυναμία του gps του 4s να ειναι ακριβές ;

petronik

Μέλος Σωματείου
18 June 2006
18,714
Θεσσαλονικη
Eπισης στις φωτο εχουν τις διαφορες τοποθεσιες που εχουν τραβηχτει οι φωτο , και υπαρχουν τοποθεσιες που δεν εχω πατησει το ποδι μου ποτε,οποτε φυσικα δεν τραβηξα και φωτο.
Επειδη εχω τρια apps που εχουν σχεση με το περπατημα και το τρεξιμο ειναι τελειως αναξιοπιστα και δεν ξερω αν αυτο οφειλεται στο λειτουργικο των εφαρμογων η στη αdυναμια του gps του 4s να ειναι ακριβες.Δεν ξερω αν αν εχετε παρατηρησει κατι παρομοιο.Μια αποσταση 3.5 χιλιομετρων την δειχνει περι 4100-4200 ,οποτε αρχιζεις και νοιωθεις υπεραθλητης οταν βαδιζεις με 9 -10 km/h

Re: Απάντηση: iOS version 6

.Μια αποσταση 3.5 χιλιομετρων την δειχνει περι 4100-4200 ,οποτε αρχιζεις και νοιωθεις υπεραθλητης οταν βαδιζεις με 9 -10 km/h
Τωρα τα θες και τα λες αυτα;

Να το παρει χαμπαρι η Apple και να μας το πουλαει μετα σαν feature;

:p

Απάντηση: iOS version 6

Γιαννη το τελευταιο το εχω και ειναι για γέλια.Δειχνει οτι αλλαζω πεζοδρομιο στη Βασ Ολγας καθε λιγο και λιγακι ,ουτε σουρωμενος να ημουν και μιλαμε για μια λεωφορο αρκετα φαρδια.Eπισης εχω το runkeeper που κανει τα ιδια,πρεπει να ειχα και καποιο τριτο ,αλλα ηταν με παρομοια ανακριβεια.Παντως και μεσα στη πολη μου δειχνει μερικες φορες ανακριβως την τοποθεσια που βρισκομαι και μαλιστα με αποκλιση περιπου χιλιομετρου,παντα με την χρηση των δικων του χαρτων.Ισως οφειλεται στα ψηλα κτιρια,ισως σε καποιο αλλο λογο.
Σε αντιθεση το Ν8 κλειδωνει σαφως αργοτερα απο το 4s αλλα ειναι απολυτα ακριβες στη τοποθεσια με ακριβεια μερικων μετρων,στο περπατημα με τα ποδια ειναι με μια οικοδομη διαφορα

Απάντηση: Re: Απάντηση: iOS version 6

Τωρα τα θες και τα λες αυτα;

Να το παρει χαμπαρι η Apple και να μας το πουλαει μετα σαν feature;

:p

Οταν το ειδα για πρωτη φορα οτι μου εβγαλε μ.ω.τ με περπατημα κοντα στα 10 χλμ/ωρα τρελλαθηκα,επειτα προσεξα οτι στο δεδομενο χρονο ειχε καταγραψει μεγαλυτερη διαδρομη απο την πραγματικη

Re: iOS version 6

To 4άρι μου με iOS 6 δεν χάνει καθόλου στο Nike+ τουλάχιστον που έχω.
Μήπως το βάζεις κάπου και δεν "πιάνει" σωστά ? ή έχεις παλιά έκδοση του προγράμματος. Η τρέχουσα είναι η 4.0.5

...Δειχνει οτι αλλαζω πεζοδρομιο στη Βασ Ολγας καθε λιγο και λιγακι ,ουτε σουρωμενος να ημουν και μιλαμε για μια λεωφορο αρκετα φαρδια....

Με οπουδήποτε gps κινητού αυτό θα είναι πάντα πρόβλημα.
Το έχεις παρατηρήσει πολύ σωστά και έχεις βρει την εξήγηση.

Last edited:

Με οπουδήποτε gps κινητού αυτό θα είναι πάντα πρόβλημα.
Το έχεις παρατηρήσει πολύ σωστά και έχεις βρει την εξήγηση.

Oχι στο Νοκια Ν8 δεν υπαρχουν αυτα τα φαινομενα,ειναι απολυτα ακριβες με +,- 20 μετρα ,περιπου.Απλα για να <λοκαρει > το Ν8 θελει το διπλασιο χρονο απο το 4s

Απάντηση: Re: iOS version 6

εδω , ενα απο τα πολλα τεστ , που δειχνουντ οτι το gps του iphone 4-4s ειναι πολυ ακριβες ...http://regex.info/blog/2012-01-15/1922

Γιαννη ,οπως καταλαβες δεν αποτελω <εχθρο> του i phone,αλλα τα στραβα πρεπει να τα λεμε.Ημουν στη Τσιμισκη στον Αγαπητο[με τις υπεροχες μυρωδιες απο τα γλυκα] και το 4 εδειχνε πλατεια Συντριβανιου,σε ευθεια 1 χλμ τουλαχιστον.
Στις φωτο που δειχνει την τοποθεσια που εχουν τραβηχθει,δειχνει καπου στο Λαγκαδα ,ενω ημουν στη Καλαμαρια με παρεα 30+ χλμ αποκλιση.
Τωρα τα διαφορα τεστ λυπαμαι αλλα τα <γραφω>, εκτος αν το δικο μου 4 ειναι ελλατωματικο κατα περιπτωση.
Υπ οψιν για ολα τα <παραξενα > του εντοπισμου ειναι χωρις την βοηθεια του δικτυου,καθαρη λειτουργια του gps ,με την κυψελικη βοηθεια δεν παρουσιαζονται τετοιες αποκλισεις. Και τα δυο τηλ τα συγκρινω υπο τις ιδιες συνθηκες και οχι διαφορετικες

Πέτρο, υπαρχει περίπτωση να ειναι ελλατωματικος ο δεκτης του iphone σου. Για να σιγουρευτεις, τεσταρε το με καποιον φιλο που να εχει το ιδιο μοντέλο.
Προσωπικα, το gps του iphone το βρισκω ακριβες και πολύ γρηγορο, ειδικα στο 4s. To ειχα χρησιμοποιησει και με runkeeper και ακολουθουσε πιστα το ακριβες σημείο μου γυρω απο το track.

ΥΓ. Δεν εχω χρησιμοποιησει ποτε το gps του ιphone με τα δίκτυα κλειστα, αλλα γιατι να το κανω αφου υποτιθεται πως ειναι gps-a (assisted απο τα δίκτυα κινητής για αυξημενη ακρίβεια).

Πέτρο, υπαρχει περίπτωση να ειναι ελλατωματικος ο δεκτης του iphone σου. Για να σιγουρευτεις, τεσταρε το με καποιον φιλο που να εχει το ιδιο μοντέλο.
Προσωπικα, το gps του iphone το βρισκω ακριβες και πολύ γρηγορο, ειδικα στο 4s. To ειχα χρησιμοποιησει και με runkeeper και ακολουθουσε πιστα το ακριβες σημείο μου γυρω απο το track.

Οταν θα βρω καποιον με 4 s θα κανω το τεστ. Λες να ημουν τοσο τυχερος αφου το πρωτο iphone 4s που πηρα δεν δουλευε το ακουστικο απο τη πρωτη μερα και σ αυτο να ειναι ελλατωματικο το gps ? την βαψαμε τοτε ,γιατι θα ξαναμπλεξω με vodafone,Arnado κλπ,κλπ και φυσικα θα μου ερθει καποιο αλλο απο ανακατασκευη γιατι τα iphone-ipad δεν επισκευαζονται εδω ,αλλα καπου εκτος Ελλαδος

ΥΓ. Δεν εχω χρησιμοποιησει ποτε το gps του ιphone με τα δίκτυα κλειστα, αλλα γιατι να το κανω αφου υποτιθεται πως ειναι gps-a (assisted απο τα δίκτυα κινητής για αυξημενη ακρίβεια).

Και οταν βρισκεσαι εκτος εμβελειας δικτυων τι κανεις? Δοκιμασε το χωρις την κυψελικη καλυψη και τοτε τα ξαναλεμε,πιθανον να εχουμε διαφοροποιησεις

Τι δεν νομιζεις; Εδώ και στο αρχαιο link που έβαλες (2008), μια χαρα ακολουθουσε το στιγμα μου, ποσο μάλλον με το 4s.

Οταν θα βρω καποιον με 4 s θα κανω το τεστ. Λες να ημουν τοσο τυχερος αφου το πρωτο iphone 4s που πηρα δεν δουλευε το ακουστικο απο τη πρωτη μερα και σ αυτο να ειναι ελλατωματικο το gps ? την βαψαμε τοτε ,γιατι θα ξαναμπλεξω με vodafone,Arnado κλπ,κλπ και φυσικα θα μου ερθει καποιο αλλο απο ανακατασκευη γιατι τα iphone-ipad δεν επισκευαζονται εδω ,αλλα καπου εκτος Ελλαδος

Δεν καταλαβαινω γιατι την "εβαψες" απο την στιγμη που θα παρεις συσκευη χωρις πρόβλημα. Εμενα μου την εχουν αλλαξει τρεις φορες και η αντικατάστασης ηταν τζετ.

Και οταν βρισκεσαι εκτος εμβελειας δικτυων τι κανεις? Δοκιμασε το χωρις την κυψελικη καλυψη και τοτε τα ξαναλεμε,πιθανον να εχουμε διαφοροποιησεις
Το ειχα δοκιμασει σε κατι βουνα στην Πελοπόννησο και δεν ειχα δει καποιο πρόβλημα.

Καλημερα Γιαννη δοκιμασα την εφαρμογη που προτεινες ,αρκετα βολικη.ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ αναβαθμισθηκε και το app για το squeezbox μολις σημερα τα ξημερωματα.
Ξαναδοκιμασα το sprotstracker χθες μετα απο πολυ καιρο,και μετα την νεα αναβαθμιση,ε λοιπον πρεπει να μου δειχνετε το προσηκοντα σεβασμο,γιατι μιλατε με ενα ανθρωπο που ΠΕΡΠΑΤΑΕΙ με 9,7 km/h .Δεν προλαβα τους ολυμπιακους του Λονδινου