Αερογράφος

Ωραία, μια χαρά είναι. :a0210:
Ήθελα να δώ αν δουλεύει σωστά με τα μικρά κομπρεσέρ που φτάνουν μέχρι 6-8 bar.

Απο εδω πηρα 2 φτηνους αερογραφους οταν ξεκινησα να μαθαινω . https://www.everythingairbrush.com/airbrushes/finespray-airbrushes.html
Μια χαρα ειναι οι φτηνοι για να ξεκινησει καποιος και να δει τι ακριβως χρειαζεται ωστε στην πορεια να επενδυσει σε εναν αξιολογο που θελει.

Απο εδω πηρα 2 φτηνους αερογραφους οταν ξεκινησα να μαθαινω . https://www.everythingairbrush.com/airbrushes/finespray-airbrushes.html
Μια χαρα ειναι οι φτηνοι για να ξεκινησει καποιος και να δει τι ακριβως χρειαζεται ωστε στην πορεια να επενδυσει σε εναν αξιολογο που θελει.

Συμφωνω απολυτως. Για τα μικροαντικειμενα που θελει ο Μπαμπης ειναι ιδανικα. Και ο καθαρισμος πολυ πιο ευκολος (με ακρυλικα χρωματα νερου) απο τα μεγαλυτερα.
Αν ομως θελει να ψεκαζει βερνικια και λαδοχρωματα, εκει αυτοι οι μικροι αερογραφοι δεν κανουν. Καθαρισμος απο βερνικιa και λαδομπογια, χμμ... no good...

Re: Απάντηση: Αερογράφος

Ωραία, μια χαρά είναι. :a0210:
Ήθελα να δώ αν δουλεύει σωστά με τα μικρά κομπρεσέρ που φτάνουν μέχρι 6-8 bar.

μια χαρά δουλεύουν. πάνω από 1.5-2 bar το κόβω χλωμό να πηγαίνεις. εξαρτάται από απόσταση που βαράς, χρώμα (λεπτόκοκο κλπ) και αραίωση.

Και εγώ με ένα κινέζικο ξεκίνησα μια χαρά ήταν και μόλις βάρεσα 2 πιστολιές πήγα σε badger. O infinity κάνει πολύ πιο απλά αυτά που κάνει και ο badger και μιλάμε για freehand παραλαγες που σε σένα δεν έχουν νόημα. Το πρόβλημα με τους κινέζικους είναι ότι δεν έχουν τσιμούχες από τεφλόν και το καθάρισμα με ισχυρά διαλυτικά (ακόμα και white spirit) τις καταστρέφει. Επίσης χρησιμοποιούνται με μοντελιστικά κυρίως χρώματα που είναι λεπτόκοκα και περνάνε από μπεκ 0.2 και 0.5mm. Τα υπόλοιπα δεν τα έχω δουλέψει και δεν ξέρω πως συμπεριφέρονται. επίσης ένα πρόβλημα των ακρυλικών είναι ότι στεγνώνουν πολύ πιο γρήγορα απότι τα σμάλτα και γενικά μπορείς να έχεις μπουκώματα στο μπεκ.

Καλό είναι να παίρνεις το μηχάνημα που χρειάζεσαι για την κάθε περίπτωση γιατί αυτή η λογική «το μεγάλο γίνεται μικρό ενώ το μικρό δεν γίνεται μεγάλο» σπάνια ισχύει χωρίς προβλήματα και παράπλευρες απώλειες.
Τη πρώτη φορά που το διαπίστωσα ήταν όταν έβαλα 18000 btu air-contition στην κρεβατοκάμαρα με τη σκέψη οτι αφού η διαφορά τιμής είναι μικρή, και το μεγάλο γίνεται μικρό, ας πάρω το μεγάλο και αργότερα ίσως το βάλω στο σαλόνι.
Το αποτέλεσμα ήταν να μην έχω air-contition αφού είτε θα ήταν κλειστό και θα έσκαγα είτε ανοιχτό και θα πούντιαζα. :(
Κομπρεσέρ μέσα σε σπίτι δεν παίζει, ακόμα και τα «χαμηλού θορύβου» που δέν είναι στην πραγματικότητα.
Για το σπίτι μόνο ιδιοκατασκευές με μοτέρ ψυγείου είναι πραγματικά αθόρυβες.

Καλό είναι να παίρνεις το μηχάνημα που χρειάζεσαι για την κάθε περίπτωση γιατί αυτή η λογική «το μεγάλο γίνεται μικρό ενώ το μικρό δεν γίνεται μεγάλο» σπάνια ισχύει χωρίς προβλήματα και παράπλευρες απώλειες.
Τη πρώτη φορά που το διαπίστωσα ήταν όταν έβαλα 18000 btu air-contition στην κρεβατοκάμαρα με τη σκέψη οτι αφού η διαφορά τιμής είναι μικρή, και το μεγάλο γίνεται μικρό, ας πάρω το μεγάλο και αργότερα ίσως το βάλω στο σαλόνι.
Το αποτέλεσμα ήταν να μην έχω air-contition αφού είτε θα ήταν κλειστό και θα έσκαγα είτε ανοιχτό και θα πούντιαζα. :(
Κομπρεσέρ μέσα σε σπίτι δεν παίζει, ακόμα και τα «χαμηλού θορύβου» που δέν είναι στην πραγματικότητα.
Εγώ στην θέση σας παιδιά ανά και δεν έχω καταλάβει,την χρήση που το θέλετε θα έπαιρνα ένα από αυτά τα καινούργια που διαφημίζει παντου1000002923.jpg

• Like
Reactions: KOSSTV and rhtoras
Επιτρέψτε μου μια σχετική ερώτηση. Ο αεροσυμπιεστης που φέρνουν το Σάββατο, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και για μοντελισμό; Σε μονοκατοικία, χωρίς πρόβλημα θορύβου.
Δεν ξέρω τι ισχύει για τον συγκεκριμένο αλλά έχω τον παρακάτω:

Δεν τον λες αθόρυβο αλλά θα σε καλύψει απόλυτα για χρήση με οποιονδήποτε αερογράφο, μικρά πιστόλια βαφής και κάποια εργαλεία αέρος που δεν έχουν τεράστιες ανάγκες για παροχή αέρα.

Επίσης δουλεύει άνετα το μικρό πιστόλι αμμοβολής όπως το παρακάτω:

Σε σχετικά αθόρυβο έχω έναν σαν τον παρακάτω (ισχύς, αεροφυλάκιο):

Ο μικρός τα βρίσκει σκούρα με αερογράφο με μπεκ 0.5mm και πάνω και για το πιστολάκι αμμοβολής δεν έχει ούτε την πίεση αλλά ούτε και την παροχή αέρα (δουλεύει συνεχώς με σύντομες παύσεις).

Ξέρουμε τι λέει και πότε βγάζει τον αερογράφο ? Είδα οτι έχουν αλλάξει σχέδιο αν και προτιμώ αυτό της εικόνας. Θεωρώ μπορεί να βάψει επιφάνειες και να κάνει και άλλες δουλειές. Να φουσκώσει π.χ ενα λάστιχο ποδηλάτου (για αυτοκινήτου πολλά ζητάω λέτε ε?)
View attachment 249443
Μην το σκέφτεσαι καν. Θα απογοητευτείς και θα παιδευτείς χωρίς αποτέλεσμα. Καλύτερα να μαζέψεις χρήματα για κάτι καλύτερο και σε κομπρεσέρ και σε αερογράφο.

Δεν τον λες αθόρυβο αλλά θα σε καλύψει απόλυτα για χρήση με οποιονδήποτε αερογράφο, μικρά πιστόλια βαφής και κάποια εργαλεία αέρος που δεν έχουν τεράστιες ανάγκες για παροχή αέρα.

Ο μικρός τα βρίσκει σκούρα με αερογράφο με μπεκ 0.5mm και πάνω και για το πιστολάκι αμμοβολής δεν έχει ούτε την πίεση αλλά ούτε και την παροχή αέρα (δουλεύει συνεχώς με σύντομες παύσεις).

Μην το σκέφτεσαι καν. Θα απογοητευτείς και θα παιδευτείς χωρίς αποτέλεσμα. Καλύτερα να μαζέψεις χρήματα για κάτι καλύτερο και σε κομπρεσέρ και σε αερογράφο.
Κατατοπιστικοτατος. Σε ευχαριστώ πολύ!

• Like
Reactions: tonal
Κατατοπιστικοτατος. Σε ευχαριστώ πολύ!
Και 6λιτρο να παρεις φιλε μου μια χαρα θα εισαι, με την χαμηλη πιεση και χαμηλη καταναλωση του αερογραφου θα δουλεψει βια 2 φορες το μοτερ.

• Like
Reactions: sakplat and tonal
Και 6λιτρο να παρεις φιλε μου μια χαρα θα εισαι, με την χαμηλη πιεση και χαμηλη καταναλωση του αερογραφου θα δουλεψει βια 2 φορες το μοτερ.
Σε ευχαριστώ για την απάντηση! Έχω ζητήσει από γνωστό μου να περάσει το πρωί και να το φορτώσει για λογαριασμό μου. Περισσότερο είναι η βολικοτητα της αγοράς ενός προϊόντος από Lidl μαζί με την εγγύηση του. Αφού βρέθηκε μπροστά μας ή προσφορά..

• Like
Reactions: enduras1

κατάλαβα και σε ευχαριστώ φιλε μου
το πρώτο που πόσταρες βέβαια ειναι ογκώδες και θέλει χώρο...
το άλλο ειναι πιο μαζεμένο αλλά και πιο limited...

• Like
κατάλαβα και σε ευχαριστώ φιλε μου
το πρώτο που πόσταρες βέβαια ειναι ογκώδες και θέλει χώρο...
το άλλο ειναι πιο μαζεμένο αλλά και πιο limited...
Το πρώτο είναι ογκώδες και κάνει θόρυβο αλλά για χρήση μόνο με αερογράφο είναι υπερβολή.

Το δεύτερο είναι μαζεμένο, για χρήση με αερογράφο είναι σχετικά καλό, είναι πιο ήσυχο αλλά πάλι εμένα με ενοχλεί.

Η επόμενη λύση τουλάχιστον ως προς το θόρυβο είναι με ήσυχο συμπιεστή με λάδι αλλά του εμπορίου κοστίζουν πολλαπλάσια.

• Like
Reactions: rhtoras
Το πρώτο είναι ογκώδες και κάνει θόρυβο αλλά για χρήση μόνο με αερογράφο είναι υπερβολή.

Το δεύτερο είναι μαζεμένο, για χρήση με αερογράφο είναι σχετικά καλό, είναι πιο ήσυχο αλλά πάλι εμένα με ενοχλεί.

Η επόμενη λύση τουλάχιστον ως προς το θόρυβο είναι με ήσυχο συμπιεστή με λάδι αλλά του εμπορίου κοστίζουν πολλαπλάσια.
ευχαριστώ και πάλι...
οποτε θα περιμένω να δω αν προκύψει κάποια καλή προσφορά σε αερογράφο...
έχω τσεκάρει κάποιες μάρκες αλλά δεν ξέρω τι λένε από ποιότητα...

• Like
Όπως;
Μήπως να μεταφέρουμε τη συζήτηση σε ένα πιο σχετικό θέμα όπως αυτό για να μην είμαστε εκτός θέματος;

Αυτούς λέω αλλά δεν τους βλέπω να πωλούνται κάπου Ελλάδα αν και αρκετοί τους έχουν Ελλάδα. Τη μάρκα δεν την ξέρω. Να είναι κινεζικοί ?

• Like
Τους έχω υπόψιν μου αλλά δεν έχει τύχει να δοκιμάσω ή χρησιμοποιήσω ποτέ κάποιον. Σίγουρα δεν είναι φθηνοί.

• Like
Reactions: rhtoras

41 χρόνια μοντελιστής με κατασκευές περίπου 80 πολιτικών αεροσκαφών ,αλλά και πλαστικών εμπορικών πλοίων, όπως και ξύλινων ,είχα grapho tech που ήταν imitation Olympous με καλές προδιαγραφές, ανθεκτικοί ..με καλό γρασάρισμα και καθαριστικό υγρό του εμπορίου πολύ αξιόπιστοι (δεν θυμάμαι το όνομα, αλλά καταλληλότερο του σκληρού διαλυτικού).
Το πιο δύσκολο είναι το thinnering των enamel .
Με τ ακρυλικά ποτέ δεν τα πήγα καλά (αν και πανάκριβα) κάνοντας και αγιογραφίες.
Για σπρευ εκθαμβωτικά shine ,μπορεί κάποιος να βρει και στο πλαίσιο.
Έχω κατασκευάσει αεροπλάνα ( με διόραμα) δεν διέφερε απ αυτά που είναι ακριβώς κάτω απ τα φώτα του Αεροδρομίου.