Αεροκινηματογράφηση - Drones gear

Απάντηση: Re: Αεροφωτογραφηση - Αεροβιντεοσκοπηση !

Ωραίο το Mavic Pro, αλλά στην λεπτομέρεια η κάμερα του έχει ένα θεματάκι ( μπορεί να ενοχλεί μόνο τους pixel peepers σαν εμένα μόνο βεβαίως ).
Θα περιμένω το Mavic Pro 2 με καλύτερη κάμερα.

Impressive performance!

Τι θέματακι έχει δλδ;;;;

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

είναι και λιγότερο ευρυγωνια.... Αυτό μ ενοχλεί περισσότερο.

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Εντάξει συμφωνουμε, αλλά η αφυσικη παραμόρφωση του ευρυγωνιου δεν είναι πάντα θεμιτη. Μη ξεχνάμε ότι είναι περισσότερο action oriented.

Re: Αεροφωτογραφηση - Αεροβιντεοσκοπηση !

Θέμα ευκρίνειας.
Φαντάσου ότι αυτό που βλέπεις είναι 4k DCI υλικό downscaled σε 1080p ( βοηθάει στην ευκρίνεια αντί να βγάζεις π.χ. κατευθείαν 1080p εγγραφή )

Δες εδώ στο 8:49

https://youtu.be/0YJ8WhQzaSM?t=8m49s

Απάντηση: Αεροφωτογραφηση - Αεροβιντεοσκοπηση !

Ιδιο αισθητήρα έχει, μαλλον είναι θέμα ρυθμίσεων. Δε νομίζω να έχει μεγάλη διάφορα στην εικόνα πέρα απ το τον όχι τόσο ευρυγώνιο φακό.
Είναι νωρίς ακόμα για ασφαλή συμπεράσματα, έχουμε να δούμε πολλά reviews και test ακόμα κι οχι από Pre-production drones.

Όπως και να έχει καθώς βλέπεις το mavic δίπλα στο p4, δέος σχεδον τα ίδια χαρ/κα σε ένα τόσο μικρό πακέτο!
Δε νομίζω οτι έχουν το ιδιο target group τα δυο drone έτσι κι αλλιώς, οπότε καλύπτουν ιδιαίτερες ανάγκες το καθένα.

Re: Απάντηση: Αεροφωτογραφηση - Αεροβιντεοσκοπηση !

Πολύ πολύ σπουδαία ανακοίνωση και προιόν. Ουσιαστικά είναι ready to go και με αρκετή μπαταρία για να μείνει στον αέρα. Προσωπικά εμένα ο λιγότερο ευργώνιος φακός δεν με ενοχλεί. Άλλωστε θεωρώ μεγάλο μειονέκτημα τις καμπυλότητες στον ορίζονα της gopro και πλεονέκτημα ότι δεν υπάρχουν σε τέτοιο βαθμό στην ενσωματωμένη κάμερα του phantom. Φυσικά δν θα πρέπει να περιμένουμε την ονειρεμένη απόδοση του Μ4/3 σώματος και φακών πάνω στο Inspireα, αλλά και με αυτό θα ζήσουμε καιθα παράξουμε ωραία βίντεο και συμπαθητικές φωτογραφίες.

τη μπαταρια να την υπολογιζετε στα 20 λεπτα Max σε ρεαλιστικες συνθηκες (λιγος αερας-κανονικο πεταγμα και οχι μονο Hover , κλπ)

Και παλι καλα ειναι φυσικα, ειδικα σε σχεση με τα 10 λεπτα που εχω εγω με το dji f550 !

Oπως πολλοι παρατηρησαν, το νεο mavic pro δεν εχει δυστυχως τοσο καλη εικονα, ειδικα σε σχεση με το phantom 4 χανει πολυ.
Η εικονα του ειναι σχετικα θολη και εχει αρκετη συμπιεση ....

Δειτε το μετα το 7"00 σε 4Κ ...

https://www.youtube.com/watch?v=sw4jDjYnR0U

Oπως πολλοι παρατηρησαν, το νεο mavic pro δεν εχει δυστυχως τοσο καλη εικονα, ειδικα σε σχεση με το phantom 4 χανει πολυ.
Η εικονα του ειναι σχετικα θολη και εχει αρκετη συμπιεση ....

Δειτε το μετα το 7"00 σε 4Κ ...

https://www.youtube.com/watch?v=sw4jDjYnR0U

και φυσικά καταλήγει στο τέλος οτι η διάφορα εικόνας σε σχέση με την φορητοτητα και την ευκολία είναι υπέρ του mavic pro!

Αν πάντως υπάρχει τόσο σημαντικό θέμα θα το λύσουν με κάποιο software update φαντάζομαι η καποιο αλλο tweak.

BTW που τα βρηκα τα mavic, preproduction μοντέλα μοίρασαν?

γι αυτον και μονο, που ειναι youtube vloger... για μας που ειμαστε "ψειρες" με την εικονα , τα υπολοιπα ειναι σε δευτερη μοιρα.
αλλωστε μιλαμε για το Phantom, 4 και οχι καμια τεραστια κουμουτσα σαν το Inspire ή κατι ακομα μεγαλυτερο.

Re: Απάντηση: Re: Αεροφωτογραφηση - Αεροβιντεοσκοπηση !

Θεωρητικά πάντα με 35mph μεγιστη ταχύτητα τα 7 μποφόρ είναι στο όριο του Karma, άρα τα 6 πιο λογικά ακούγονται όντως.

Τo Μavic pro απο την άλλη με 40mph μέγιστη ταχύτητα φτάνει 8 όριο, άρα 7 μποφόρ πιο λογικά είναι.

Το ρίσκο όμως να τα σηκώσει κάποιος πάνω από 5 μποφορ το παίρνει κανείς εύκολα?

Oχι.

Αυτο θα ειναι το μεγαλυτερο μειονεκτημα του Mavic.

Δεν θα σηκωνεται παρα μονο με νηνεμια....παντως και εγω εχω μπει στον πειρασμο......

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Αεροφωτογραφηση - Αεροβιντεοσκοπηση !

Oχι.

Αυτο θα ειναι το μεγαλυτερο μειονεκτημα του Mavic.

Δεν θα σηκωνεται παρα μονο με νηνεμια....παντως και εγω εχω μπει στον πειρασμο......

Δε καταλαβαίνω τι θες να πεις ακριβως

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

γι αυτον και μονο, που ειναι youtube vloger... για μας που ειμαστε "ψειρες" με την εικονα , τα υπολοιπα ειναι σε δευτερη μοιρα.
αλλωστε μιλαμε για το Phantom, 4 και οχι καμια τεραστια κουμουτσα σαν το Inspire ή κατι ακομα μεγαλυτερο.

Μα κάθε εργαλείο είναι για την δουλειά του, πχ για την χρήση που το θέλω εγώ στο βουνό κ πεζοπορία το go light είναι ευαγγέλιο. Οπότε το Mavic ήρθε κ κουμπωσε από το πουθενά σε μια μερίδα ανθρώπων που θέλουν κάτι τόσο μικρό αλλά και αξιόπιστο. Τώρα πάρα τα ίδια specs αν είναι ελαφρώς υποδεστερη η εικόνα φαντάζομαι ότι θα το μαζέψουν με κάποιο update η με post processing (όσο μπορει) σε καμμια περίπτωση όμως δεν φιανεται out of the box άσχημο η μέτριο για τα δεδομένα της κατηγοριας του.

ο καθένας έχει τις δικές του προτιμήσεις, ανάγκες, στάνταρ.
για μένα η εικόνα του, αν είναι έτσι όπως δείχνει, είναι απαράδεκτη.

ο καθένας έχει τις δικές του προτιμήσεις, ανάγκες, στάνταρ.
για μένα η εικόνα του, αν είναι έτσι όπως δείχνει, είναι απαράδεκτη.

Για να δούμε, ειναι νωρίς ακόμα για συμπεράσματα!

Αρχές Νοεμβρίου θα ξέρουμε καλύτερα το θέμα είναι αν το mavic έχει την ίδια ποιότητα με το Phantom γιατί κάποιος να πάρει το Phantom έναντι του Mavic, δεν πιστεύω ότι η DJI θα σκοτώσει τόσο απλά το Phantom για αυτό πιστεύω ότι το Mavic θα είναι εμφανώς υποδιεστερο σε έναντι του Phantom στην εικόνα, μην ξεχνάμε και το Karma που φοράει gopro και από πλευράς εικόνας αν ξεχάσουμε το fisheye έχει αρκετά καλή ποιότητα.

Αρχές Νοεμβρίου θα ξέρουμε καλύτερα το θέμα είναι αν το mavic έχει την ίδια ποιότητα με το Phantom γιατί κάποιος να πάρει το Phantom έναντι του Mavic, δεν πιστεύω ότι η DJI θα σκοτώσει τόσο απλά το Phantom για αυτό πιστεύω ότι το Mavic θα είναι εμφανώς υποδιεστερο σε έναντι του Phantom στην εικόνα, μην ξεχνάμε και το Karma που φοράει gopro και από πλευράς εικόνας αν ξεχάσουμε το fisheye έχει αρκετά καλή ποιότητα.

μπορεί απλά να αλλάξει σταδιακά όλη η σειρά phantom σε mavic (και μεγαλύτερου μεγέθους). το νέο σχήμα το βρίσκω εξαιρετικό, πραγματικά κάτι ευφάνταστο και πρακτικό, καιρός ήταν για ανανέωση στο concept των drone.

Τελικά η εικόνα δεν είναι τόσο τραγική.
Απλά τα βλήμματα που κάνανε "first test" δεν κάνανε σωστό focus.
Δεν θα είναι κοφτερή σαν του Phantom 4 αλλά θα είναι αρκετά κοντά από ότι φαίνεται.

καποιο tweet εβγαλε και ειπε οτι εχει διαφορετικο τροπο που εστιαζει.... για να δουμε.

Last edited: