Αεροκινηματογράφηση - Drones gear

Re: Απάντηση: Αεροφωτογραφηση - Αεροβιντεοσκοπηση !

αυτό που μας λέει δηλαδή είναι ότι οι προηγούμενοι testers δεν έκαναν focus την κάμερα του drone. Μάλιστα.....

Απάντηση: Re: Απάντηση: Αεροφωτογραφηση - Αεροβιντεοσκοπηση !

αυτό που μας λέει δηλαδή είναι ότι οι προηγούμενοι testers δεν έκαναν focus την κάμερα του drone. Μάλιστα.....

Πλέον υπάρχει tap to focus σε αντίθεση με παλαιότερα.

ΒΤW Είναι εκπληκτικό το πόσο σταθερό είναι για το μέγεθος του, ακόμα και σε indoor hover!

Re: Αεροφωτογραφηση - Αεροβιντεοσκοπηση !

σε κανενα αλλο γνωστο drone και καμερα δεν υπαρχει Tap to focus, οπως στα κινητα.
Και οι Gopro ειναι ρυθμισμενες στην ουσια για εστιαση στο απειρο.

Αν η εικονα ειναι καλη τελικα, μενει μονο το θεμα της τιμης, που ειναι τσουχτερη....

Το καθένα έχει τις αδυναμίες του.
Εγω αν και από την μια βιαζόμουν, από την άλλη κατόπιν σκέψεως λέω καλύτερα υπομονή, είμαι αναποφάσιστος χαχα.

Θα ήθελα ένα Inspire με τις δυνατότητες του Mavic Pro ( ιδιαίτερα το πολύ καλό RC range ).
Δεν μπορώ να σκεφτώ λόγο να μην βγάλει νέο Inspire με τα νέα controllers + radio

Απάντηση: Αεροφωτογραφηση - Αεροβιντεοσκοπηση !

600-700 μέτρα είναι φυσιολογική απόσταση σε μεγαλύτερη απόσταση δεν έχεις οπτική επαφή, τα 2,3,4,5,7 χλμ είναι πολύ μεγάλη απόσταση, αν λάβουμε υπόψη ότι ετοιμάζουν νόμους που θα έχουν όρια 100-200 μέτρα τότε τα χιλιόμετρα εμβέλειας θα είναι άχρηστα στους επαγγελματίες, μόνο για την πλάκα μας θα τα πετάμε τόσο μακριά και πάντα με το φόβο μην μας πιάσουν.

Πάντως περίεργο αυτό με το tap to focus, τι νόημα έχει σε μία τέτοιου είδους κάμερα με φακό που θα μπορούσε κάλλιστα να εστιάζει από το ένα μέτρο έως το άπειρο, όπως γινεται χωρίς πρόβλημα σε όλες σχεδόν τις action κάμερες. Ποια μπορεί να είναι η χρησιμότητα του, μόνο μπελάδες στους χρήστες μου φαίνεται θα δώσει...

Re: Απάντηση: Αεροφωτογραφηση - Αεροβιντεοσκοπηση !

Πάντως περίεργο αυτό με το tap to focus, τι νόημα έχει σε μία τέτοιου είδους κάμερα με φακό που θα μπορούσε κάλλιστα να εστιάζει από το ένα μέτρο έως το άπειρο, όπως γινεται χωρίς πρόβλημα σε όλες σχεδόν τις action κάμερες. Ποια μπορεί να είναι η χρησιμότητα του, μόνο μπελάδες στους χρήστες μου φαίνεται θα δώσει...

ιδια απορία έχω κ εγώ...

Απάντηση: Re: Αεροφωτογραφηση - Αεροβιντεοσκοπηση !

οντως... εχουμε να δουμε πολλα "θολα" βιντεο απ αυτη τη καμερα!

Ισχύει, αλλά μήπως έχει κάποια ρύθμιση Manuel /auto focus και τα έχουν κάνει μουτι οι γκουρού ή η dji με κάποιο βιαστικό firmware που θέλει μάζεμα;

Eνα δείγμα ακόμα οτι τα πράγματα είναι καλύτερα για το mavic pro απ ότι είδαμε αρχικά:

https://www.youtube.com/watch?v=SVejCkJFqiI
Στο description έχει και Link για το raw file!!!!

Και μερικές σκέψεις γύρω από αυτό το ζήτημα

Συγκριτικά με το P4

Phantom 4 - 1/2.3” (CMOS), Effective pixels:12.4 M
Mavic - 1/2.3” (CMOS), Effective pixels:12.35 M (Total pixels:12.71M)

Phantom 4 - FOV 94° 20 mm (35 mm format equivalent) f/2.8, focus at ∞
Mavic - FOV 78.8° 28 mm (35 mm format equivalent) f/2.2

Last edited:

το μόνο που με χαλάει είναι το fov, 28mm vs 20mm.

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Eγω αντιθετα αυτο το βλεπω σαν πλεονεκτημα.

Δεν παραμορφωνει τοσο πολυ και μπορεις να κανεις και καποιο αλλο καδρο εκτος απο καραγενικουρες.

Εχει βεβαια αντικτυπο στους κραδασμους (γινεται πιο αντιληπτοι) αλλα δεν μπορει να τα εχει ολα κανεις.

Οχι ακομα τουλαχιστον.

Και extreme φορητοτητα συσκευης, και σταθεροτητα πτησης και αποδοση καμερας και αλλαγη φακων....

Καποτε θα βγει το τελειο αλλα ακομα ειμαστε στην αυγη των camera drones.

η gopro έχει ρύθμιση για το κάδρο. super wide, wide, medium, linear κλπ
Μπορείς Ν αλλάζεις κάδρο, σ αυτή δε μπορείς, δεν έχεις επιλογη

Τι ρυθμιση εχει ?

Ψηφιακη εννοεις ? γιατι την ψηφιακη να την χεσω...το θεμα ειναι η δυνατοτητα οπτικης αλλαγης.

Μονο με το Inspire μεχρι στιγμης γινεται αυτο και με λυσεις που κουβαλανε RED.

crop κάνει, δε χάνεις κάτι ιδιαίτερο.... εγώ πάντα σε απλό wide τραβουσα και η εικόνα ήταν μια χαρά. υπάρχουν άλλωστε και πολλά plugin για dephishing που δουλεύουν πολύ καλά.

για μένα τα 28-30mm του Mavic είναι λίγο περιοριστικά.

Γιαννη Ναι δεν είναι το ίδιο να κάνεις λήψη από μεγαλύτερο υψόμετρο?

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Αντί ναι γραψτε Ναθ !