Αεροκινηματογράφηση - Drones gear

Απάντηση: Re: Αεροφωτογραφηση - Αεροβιντεοσκοπηση !

Εχω πληρωσει πολλα χιλιαρικα σε θερμικα, i know :-)

Αλλο πραγμα το ελικοπτερακι ομως (για απαραδειγμα) αλλο το drone

Νι αλλα το μικροβιο αν το έχεις κι ασχολείσαι με τα πχ παραπάνω δυο video έχουν ατελείωτες ώρες ΜΗ βαρεμάρας.

Re: Αεροφωτογραφηση - Αεροβιντεοσκοπηση !

Δεν εβαλα στο παραπανω μου σκεπτικο την παράμετρο "μικρόβιο" :-)

Θα συμφωνήσω με τον Ντίνο, ακριβά παιχνίδια αν δεν φέρνουν χρήματα.

Τα χομπυ ειναι χόμπυ.
Ρωτήστε "καμμενους" με οποιοδήποτε RC και θα δειτε οτι δεν ειναι φθηνό σπορ, οχι μονο τα drone τι χρηματα να φέρουν? ψυχαγωγία είναι.
Τα drones απλά εισαγωγικά ξεκινάνε απο 100 + τηλεχειρισμό, τώρα εμείς εδώ συζητάμε κυρίως αυτά που φέρουν καμάρα για βιντεροσκόπηση, η γκάμα είναι μεγάλη για κάθε γούστο. αλλά βαρετό?? και για κάποιους άλλους βαρετό ειναι το κυνήγι των καλωδίων, των βιντεοπροβολέων, των φιδοκαλωδίων, τηλεοράσεων κλπ...

Να ρωτήσω, τι πρέπει να έχει για όταν βγαίνει εκτός εμβέλειας να σου γυρνάει πίσω στην βάση;
Το έχουν αυτό τα "φτηνά" ;

Να ρωτήσω, τι πρέπει να έχει για όταν βγαίνει εκτός εμβέλειας να σου γυρνάει πίσω στην βάση;
Το έχουν αυτό τα "φτηνά" ;

κάποια φθηνιάρικα το έχουν άλλα φυσικά δεν λειτουργεί, gimmick εντελώς. Από drones άνω των 300 που έχουν GPS να περιμένεις ότι θα λειτουργήσει σωστά και υπό προϋποθέσεις.

Re: Απάντηση: Re: Αεροφωτογραφηση - Αεροβιντεοσκοπηση !

Τα χομπυ ειναι χόμπυ

Αν σου αρέσουν τα τηλεκατευθυνόμενα και η φωτογραφία τοπίων / αεροφωτογραφία, δεν υπάρχει περίπτωση να μην κολλήσεις με τα drones.
Εγώ δεν τα βρίσκω καθόλου ακριβά, αν αναλογιστεί κανείς ότι με κάτω από 500 ευρώ που βρίσκεις πλέον το Dji Phantom 3 standard μπορείς να κάνεις επαγγελματικού επιπέδου λήψεις με την πολύ καλή 2.7Κ κάμερα, για τις οποίες πριν από κάποια χρόνια θα χρειαζόταν εξοπλισμός 5.000+ ευρώ και ακόμα παλιότερα να νοικίασεις ελικόπτερο...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Αεροφωτογραφηση - Αεροβιντεοσκοπηση !

Αν σου αρέσουν τα τηλεκατευθυνόμενα και η φωτογραφία τοπίων / αεροφωτογραφία, δεν υπάρχει περίπτωση να μην κολλήσεις με τα drones.
Εγώ δεν τα βρίσκω καθόλου ακριβά, αν αναλογιστεί κανείς ότι με κάτω από 500 ευρώ που βρίσκεις πλέον το Dji Phantom 3 standard μπορείς να κάνεις επαγγελματικού επιπέδου λήψεις με την πολύ καλή 2.7Κ κάμερα, για τις οποίες πριν από κάποια χρόνια θα χρειαζόταν εξοπλισμός 5.000+ ευρώ και ακόμα παλιότερα να νοικίασεις ελικόπτερο...

Ακριβώς! ;)

στα hobby δε μετραει το χρημα ... η ευχαριστηση ειναι που μετραει!
Εγω ασχολουμαι με RC 25 χρονια και βαλε.
Εχω χαλασει αμετρητες ωρες και χρημα.

Αυτοκινητα, ελικοπτερα, αεροπλανα, ταχυπλοα και τωρα drone.

Ελαχιστα χρηματα εχω κερδισει (με drone) , απο λιγες δουλειες.
Τωρα πια εχει και "η κουτση Μαρια" οποτε επαγγελματικα δεν ασχολουμαι , μιας και οι τιμες ειναι αστειες.

Οπως ειπωθηκε, ειτε το χεις το μικροβιο ειτε οχι.

Τα drone Πετυχαν περισσοτερο απ ολα τ αλλα, γιατι ειναι πιο αξιοπιστα και ευκολα στο πεταγμα απ οτι τα υπολοιπα πετουμενα.
Μπορεις επισης να βαλεις μια action camera και να εχεις φωτο και βιντεο απο ψηλα, με μικρο σχετικα κοστος.

Οσον αφορα το return to home που εχουν πολλα απο τα φτηνα, δεν ειναι και πολυ αξιοπιστο, καλο ειναι καποιος να μη βασιζεται και πολυ σ αυτο.

αξίζει δλδ το Phantom3; ειναι best value σε αυτά τα χρήματα που ζητάει;

δυσκολα θα βρεις κατι καλυτερο στα 500 ευρω περιπου που ζηταει.

Μονο του μειονεκτημα το συστημα μεταδοσης εικονας απο το drone στο μονιτορ, ειναι παλαιοτερης τεχνολογιας σε σχεση με τα advanced kai pro.
Με καποια παλιοτερα software-firmware τα πραγματα ειναι καλυτερα (το τελευταιο εχει καποια θεματα απ οτι λενε).
Και υπαρχουν πολλα mods για βελτιωση του σηματος , εδω θα βρειτε πολλα νηματα που αφορουν το P3.

http://www.phantompilots.com/forums/standard-4k-discussion.101/

κι εδω οι διαφορές μεταξυ των 3 Phantom (standar - Pro - Advanced)

http://store.dji.com/compare-phantom-3

Last edited:

εγώ έχω το P3 advanced και έχει τύχει 2-3 φορές να χάσω τελείως το σήμα σε απόσταση 4-4,5χλμ περίπου. Σε λούζει κρύος ιδρώτας όταν βλέπεις να γράφει "Signal Lost" στην οθόνη, ειδικά αν το drone είναι πάνω από θάλασσα και δεν μπορείς να κάνεις τίποτα..! όμως με λίγη υπομονή γυρνάει πίσω και μετά από μερικά λεπτά επανέρχεται το σήμα.. φιου...

πολυ μεγαλη αποσταση ετσι κι αλλιως... το απλο standar παει ρεαλιστικα μεχρι τα 500 μετρα περιπου.
Ετσι κι αλλιως σε λιγο θ απαγορευεται να το πετας τοσο μακρια!

thanks Yiannis, οπότε η διαφορά που πληρώνεις για το advanced είναι το range, πάει πολύ πιο μακρια και εδώ που τα λέμε αυτό νομίζω ενδιαφέρει πολλούς.
Γιατι θα λές σύντομα θα τα απαγορεύσουν; λόγω αεροπλοϊας κόντά σε αεροδρόμια;

thanks Yiannis, οπότε η διαφορά που πληρώνεις για το advanced είναι το range, πάει πολύ πιο μακρια και εδώ που τα λέμε αυτό νομίζω ενδιαφέρει πολλούς.
Γιατι θα λές σύντομα θα τα απαγορεύσουν; λόγω αεροπλοϊας κόντά σε αεροδρόμια;

έχει κι άλλες διαφορές, πχ. πιο ποιοτικό χειριστήριο με πιο πολλές λειτουργίες και σένσορες για να πετάει σε εσωτερικούς χώρους
Κοντά σε αεροδρόμια δεν πετάει ούτως ή άλλως. Όταν πλησιάσεις μερικά χλμ από το αεροδρόμιο σου βγάζει ένδειξη ότι είναι απαγορευμένη περιοχή και γυρνάει μόνο του πίσω
Γενικά πιστεύω ότι μόνο και μόνο για την εμβέλεια και το καλύτερο σήμα αξίζει το advanced. γιατί πρέπει να λάβεις υπόψην ότι αν έχει και εμπόδια, σπίτια, κεραίες κτλ, μειώνεται ακόμα περισσότερο η εμβέλεια, οπότε το standard έχει 300-350μ συνήθως, εκτός αν την επεκτείνεις με συμπληρωματική κεραία, αλλά γενικά δεν είμαι της φιλοσοφίας να τα πειράζω αυτά.

Και δεν θα επιτρέπεται να καπνίζεις και σε κλειστούς χώρους :D

Θα έχει dronecops η Ελλαδάρα για να μην φύγεις από τα 500μ απόσταση και σκοτώσεις κανέναν πολιτικό :D

Δεν είναι ανάγκη να υπάρχουν drone cups... Μπορεί εύκολα η dgi, όπως έκανε και με τ αεροδρόμια, να μη σου επιτρέπει να πετάς σε μεγάλες αποστάσεις.
Όλα είναι πιθανά....
Τα πράγματα γίνονται όλο και πιο αυστηρά.

Δύσκολο να το περιορίσει στα 500μ η ίδια η DJI.
Εκτός και αν γουστάρει να χάσει πελατεία.

Και πάντα υπάρχει η λύση του firmware hack.

Δεν είναι ανάγκη να υπάρχουν drone cups... Μπορεί εύκολα η dgi, όπως έκανε και με τ αεροδρόμια, να μη σου επιτρέπει να πετάς σε μεγάλες αποστάσεις.
Όλα είναι πιθανά....
Τα πράγματα γίνονται όλο και πιο αυστηρά.

Αυτο με τα αεροδρομια παντως παρακαμπτεται .

Ενα κομματι ταινια πανω στον σενσορα του gps και η παναγια μαζι σου :D